Dodaj do ulubionych

Pociągiem w wakacje ?

12.07.11, 15:42
Hymm może w dobie dzisiejszych czasów pociąg niektórym wyda się trochę archaiczny, moim zdaniem to jeden z najciekawszych środków transportu w żadnym innym nie udało mi się poznać tylu osób, zresztą pociąg nie wiem dlaczego ale sprzyja rozmowom ludzie się otwierają :D do tego jest bezpieczny, a jakie są wasze przemyślenia na temat podróżowania pociągami ?
Obserwuj wątek
    • douglasmclloyd Pociąg jest super 12.07.11, 16:36
      Można spokojnie flaszkę z kumplami obalić, wyspać się, a rano budzisz się i jesteś na miejscu.
      • czan-dra Re: Pociąg jest super 12.07.11, 16:40
        O ile w pobliżu nie ma Jojo Brudzińskiego...
      • cookies9 Re: Pociąg jest super 12.07.11, 16:41
        a jak to jest salonka z przewodniczącym Napieralskim,to sama przyjemność:-)
        • madameblanka Re: Pociąg jest super 12.07.11, 16:42

no i po drodze święta stacja Włoszczowa...
      • ludwik_7125 Re: Pociąg jest super 12.07.11, 17:06
        Nieraz byłem dalej jak na miejscu :)
    • zgred-zisko Re: Pociągiem w wakacje ? 12.07.11, 17:10
      Wspaniałe wspomnienia! Kidy ostatni raz jechałem pociągiem na wakacje (jakieś 30 lat temu) to poznałem w pociągu fajną kobitkę. Szczęśliwie nie została moją żoną :)
    • bystry_1 Re: Pociągiem w wakacje ? 12.07.11, 21:24
      Archaiczny? nie zgodzę się z tym:-) Pociągiem podróżuje bardzo dużo osób. Pociąg to dla mnie prawie drugi dom. Liczne wyjazdy służbowe powodują, że w czasie podróży mam czas dla siebie tzn w spokoju mogę przeczytać książkę czy poserfować po internecie. Zgodzę się również z opinią, iż podróż sprzyja rozmową. W czasie podróży poznałem wiele interesujących osób. Dla mnie pociąg to najlepszy środek transportu.
    • qqazz Re: Pociągiem w wakacje ? 12.07.11, 21:47
      W wakacje to najtańszy sposób komunikacji zwłaszcza rodzinnie ze 2 lata temu z Gdyni do W-wy wracałem z 3 osobowa rodzina za 35 zł niecałe, a juz w ogóle nie wyobrazam sobie innego srodka transportu z W-wy do Krakowa czy Katowic.

pozdrawiam
      • white_mouse Re: Pociągiem w wakacje ? 13.07.11, 12:11
        Fakt - ja do Krakowa też tylko w taki sposób jeżdżę. A teraz z biletem rewelacyjnym to już w ogóle jest tanio
    • mixerski1 Re: Pociągiem w wakacje ? 12.07.11, 23:33
      Podroz pociagiem moze byc przyjemna, jesli idac ze smierdzacego rzygowinami przedzialu do zaszczanej toalety po drodze nie wdepniesz w gowno na korytarzu.
      • douglasmclloyd Re: Pociągiem w wakacje ? 12.07.11, 23:42
        mixerski1 napisał:

> Podroz pociagiem moze byc przyjemna, jesli idac ze smierdzacego rzygowinami prz
        > edzialu do zaszczanej toalety po drodze nie wdepniesz w gowno na korytarzu.

Jemu chodzi chyba o pociągi pasażerskie, a nie towarowe.
    • fredoo Re: Pociągiem w wakacje ? 13.07.11, 13:30
      Też lubię pociągi i wszystkie podróże wspominam mile choć ostatnio kupiłem w Pruszkowie bilet do Poznania i kontroler wlepił mi karę za niemanie biletu z Pruszkowa do Warszawy.
      Do dziś nie wiem czy to ja taki głupi czy Pani w kasie.
      • voxave Re: Pociągiem w wakacje ? 13.07.11, 16:29
        Pociag z sypialnym---płyniesz na leżąco----i wypoczęty wysiadasz 500 km dalej----sam miód.
        • white_mouse Re: Pociągiem w wakacje ? 18.07.11, 18:24
          Coś w tym jest - w wagonie sypialnym jest bardzo wygodnie, konduktorzy dbają o bezpieczeństwo więc nie ma się co bać kradzieży i można śmiało spać
    • sammler Re: Pociągiem w wakacje ? 13.07.11, 16:33
      Bardzo lubię kolej, jak i samo podróżowanie pociągiem... To nie jest archaiczny środek transportu. Wręcz przeciwnie.

S.
      • voxave Re: Pociągiem w wakacje ? 13.07.11, 16:46
        Ja wprost uwielbiam i ten kołys i ten rytm i ta westernowa.....
        • kinman Re: Pociągiem w wakacje ? 14.07.11, 12:39
          hehe kiedyś była taka fajna reklama gdzie zamiast okien montowali telewizory :D pociągi są ok jadę w weekend pociągiem na mała wycieczkę.
          • voxave Re: Pociągiem w wakacje ? 14.07.11, 13:10
            Wsiąść do pociągu byle jakiego
            Nie dbac o bagaz nie dbac o bilet
            Sciskajac w ręku ,kamień zielony
            Patrzec jak wszystko zostaje w tyle.......

ołu,ołu jej....
            • kinman Re: Pociągiem w wakacje ? 16.07.11, 09:56
              Haha no tak to piękna piosenka, ale jest w niej dużo z tej przygody którą przeżywa się podróżując pociągiem ;)
              • bystry_1 Re: Pociągiem w wakacje ? 17.07.11, 17:26
                Aż łezka w oku się kręci jak człowiek sobie pomyśli ile wspaniałych chwil przeżył podróżując pociągami po całej Polsce:-)
                • kinman Re: Pociągiem w wakacje ? 19.07.11, 16:02
                  Ta opcja pociągu słonecznego za 26 zł nad morze to świetna sprawa :)
                  • bystry_1 Re: Pociągiem w wakacje ? 20.07.11, 22:05
                    Ostatnio natrafiłem na promocję PKP InterCity, a mianowicie BILET REWELACYJNY. To naprawdę bardzo ciekawa propozycja dla osób wybierających się na wakacje. www.intercity.pl/?page=promocje&ph_center_start=show&cmn_id=1923
                    • minniemouse Re: Pociągiem w wakacje ? 21.07.11, 09:29
                      no dobra, a co z tym napadami w pociagach?

Minnie
                      • bystry_1 Re: Pociągiem w wakacje ? 21.07.11, 23:10
                        Nigdy mi się coś takiego nie przytrafiło, ani nie byłem świadkiem jakieś niebezpiecznej sytuacji w pociągu. Ale nie mówię, że nie może się to przytrafić. Z drugiej jednak strony napadniętym można zostać wszędzie nawet w biały dzień.
                        • minniemouse Re: Pociągiem w wakacje ? 23.07.11, 21:54
                          a dzisiaj - jakby mloda, ladna, dobrze ubrana, 20 lat, samotna dziewczyna musiala jechac zalozmy ze Szczecina albo Gdanska
                          do Wroclawia lub Krakowa
                          to jakie perspektywy?
                          chodzi mi oczywiscie o bezpieczenstwo.
                          w ogole jakie teraz mozna rodzaje pociagow wybrac - jakie najbezpieczniejsze?
                          z "obstawa" itd?

Minnie
                          • white_mouse Re: Pociągiem w wakacje ? 19.08.11, 20:41
                            Ja nie widzę problemu. Jak dziewczyna chce się poczuć bezpieczniej, to niech wybierając przedział wybierze ludzi, którzy wyglądają na niegroźnych, a nie np bandę osiłków.
    • olivkah Re: Pociągiem w wakacje ? 24.07.11, 20:18
      W zeszłym roku po raz pierwszy od lat ruszyłam w podróż pociągiem - latem nad morze. Niezapomniane wrażenia, w pamięci pozostały zwłaszcza chwile przedzierania się przez ciała śpiących współpasażerów do toalety, potem próby dostania się do samej toalety: do jednej jacyś ludzie bronili wstępu bo "dzieci śpią", z sąsiedniej trzeba było najpierw wyprosić pasażerów zajętych właśnie konsumpcją kanapek z ogórkiem. Ludzie w przedziale faktycznie sympatycznie rozmowni.
      • kinman Re: Pociągiem w wakacje ? 14.08.11, 15:39
        naprawdę niektóre historie które tutaj opisujecie są jak z filmu, aż się nie chce wierzyć że takie coś się zdarza... tak czy inaczej ja z pociągami mam związane same dobre wspomnienia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka