15.07.11, 22:13
Dlaczego zostalem ukarany? Czy nie mozna stanac w obronie czlowieka, ktory padl ofiara agresji? Wydaje mi sie, ze dalem dobry przyklad. Stanalem w obronie osoby majacej inne poglady niz ja. Chyba byloby lepiej dla kraju, gdyby wiecej ludzi umialo tak postepowac?
Obserwuj wątek
    • bling.bling Re: Kropko! 16.07.11, 08:11
      i dostałeś odpowiedź dlaczego jesteś w błędzie
      forum.gazeta.pl/forum/w,396,127053475,127053475,Lincz_jako_cudowne_remedium.html
      • rata.sofisticada Re: Kropko! 16.07.11, 15:05
        Raczej przeinaczyles, a nie udowodniles.

Czyli zgodnie z odwiecznym mottem, kto nie ma problemów z linczowaniem na forum ten nie będzie miał problemów z linczem w rzeczywistości.

Tu nie idzie o to, ze forumowicz akceptujacy czy praktykujacy lincz na forum czynnie pastwilby sie w realu nad ofiara. Ale istnieje wieksza szansa, ze ow forumowicz wtopilby sie w tlum obserwujacy lincz. Ze stalby sie czescia bezrozumnego motlochu. Nalezy wystrzegac sie emocjonalnego automatyzmu, nawet jesli ma on miejsce na forum. Po prostu nalezy okielzac w sobie instynkt motlochu, ktory aktywuje w czlowieku tlum podczas roznych sytuacji.

Pofolguj sobie dalej, skoro już tak dobrze zacząłeś jako moralizator intelektua
        > lista i podziel się z forum swoimi przemyśleniami kogo konkretnie zastąpiłeś im
        > ionami Kasi, Stacha czy Wieśka?

Operowalem figura retoryczna. Twoje zarzuty sa bezpodstawne. Calkowicie wypaczyles sens mojej wypowiedzi i umiesciles ja w innym kontekscie.

A odnośnie Oszołoma to nikt nie odmawia mu prawa pobytu tutaj a jedynie
        > domaga się przestrzegania reguł.

To tylko wymowka. Oszolom jest atakowany glownie dlatego, ze duzo pisze. A przeciez prawo (netykieta) nie wyznacza limitow odnosnie liczby zakladanych watkow czy publikowanych postow. Stad tez dzialania Oszoloma sa legalne, czego nie mozna powiedziec o osobach, ktore atakuja go personalnie.

A moze to nie Kropka mi wykasowala post? Mam nadzieje, ze osoba, ktora naruszyla moje dobra intelektualne poprzez degradacje watku do Oslej Lawki, wykaze minimum odwagi cywilnej i wyjasni, dlaczego watek zostal wyrzucony. Podobnie jak kazdy inny forumowicz, jestem klientem Agory. Korzystam z uslug tego portalu i zadam profesjonalnej obslugi.
        • voxave Re: Kropko! 16.07.11, 15:30
          Rata--nie myślalam,że jesteś taki up.i.e.rdliwy,ciagle wracasz i nedzisz, jak z toba domownicy wytrzymują bo ja z tej strony lustra dostaje nerwicy.
          • Gość: kalka Re: Kropko IP: *.as13285.net 16.07.11, 15:40
            Mario oddychaj. zwyczajnie odsun sie i oddychaj. wiem- niezwyczajnas, ale tak wlasnie zaczyna sie nowe zycie.

• rata.sofisticada Re: Kropko! 16.07.11, 15:51
            Rata--nie myślalam,że jesteś taki up.i.e.rdliwy,ciagle wracasz i nedzisz, jak z
            > toba domownicy wytrzymują bo ja z tej strony lustra dostaje nerwicy.

Nerwicy nie dostaje sie na forum, nerwice przynosi sie na forum z reala. Wiec prosze mnie nie czynic winnym.
            To, co Ty nazywasz upierdliwoscia to nic innego jak obowiazek demokratyczny. W demokratycznej spolecznosci osoba ukarana i skrzywdzona ma prawo zapytac - dlaczego?
            • voxave Re: Kropko! 16.07.11, 16:02
              Ratał ----a co takiego sie stało----watas ciachnieto--napiszesz inny---co za rwetes .Jęczec o jeden watek to małostkowośc,jednemu gościowi odfrunęlo stado i zyje ,nie placze.Otrzyj łzy i wymyśl inny---powodzenia i przyjemności w płodzeniu.
              • rata.sofisticada Re: Kropko! 16.07.11, 16:28
                Ratał ----a co takiego sie stało----watas ciachnieto--napiszesz inny---co za rwetes .Jęczec o jeden watek to małostkowośc,jednemu gościowi odfrunęlo stado i zyje ,nie placze.Otrzyj łzy i wymyśl inny---powodzenia i przyjemności w płodzeniu.

To nie w tym rzecz, czy stalo sie cos wielkiego czy malego. Postawa, ktora Ty proponujesz, jest obywatelsko nieodpowiedzialna, bo uczy obojetnosci wobec krzywdy. Czlowiek sie przyzwyczaja, ze to normalne, ze jest sie skrzywdzonym bez powodu. I gdy potem widzi krzywde innego czlowieka, mysli: "Skoro mnie skrzywdzono, to jemu tez nic wielkiego sie nie dzieje." W ten sposob zabijamy w sobie wrazliwosc spoleczna, czyli najpotezniejszy atut w walce z niesprawiedliwoscia. I mowie tu o wartosci uniwersalnej, nie tylko lewicowej.

Poza tym moderator pelni wazna role w wirtualnym rozwoju forumowicza. Jesli moderator uznal, ze nalezy zastosowac srodki dyscyplinujace, powinien wyjasnic, dlaczego. W ten sposob forumowicz ma szanse, aby skorygowac swoje zachowanie i byc jeszcze bardziej wartosciowym czlonkiem sieciowej spolecznosci.
                • voxave Re: Kropko! 16.07.11, 17:29
                  Rata---dobrze wiesz,że przeskrobałeś i watek był niesmaczny temat samosadow jest okryty zla slawą i bardzo taka czynnosc jest naganna i dlatego watek zostal uznany jako szkodliwy bo jest o przemocy i bezp;rawiu---co głupa palisz skarbie.
                  Kropka mal,o ma roboty jeszcze listy do ciebie bedzie pisać.No Ratka opanuj sie i ogarnij.
                  • rata.sofisticada Re: Kropko! 16.07.11, 19:38
                    Rata---dobrze wiesz,że przeskrobałeś i watek był niesmaczny temat samosadow jest okryty zla slawą i bardzo taka czynnosc jest naganna i dlatego watek zostal uznany jako szkodliwy bo jest o przemocy i bezp;rawiu---co głupa palisz skarbie.

Samosad to nie tylko akt fizyczny. Samosad moze miec charakter wirtualny i uderzyc w psychike drugiego czlowieka. Nie wolno o tym pisac? Ani bronic ofiar psychologicznych linczow?
        • bling.bling Re: Kropko! 16.07.11, 18:16
          Do dupy jest ta twoja figura retoryczna skoro jest kompletnie niezrozumiała lub może być wielorako interpretowana. Retoryka jest dobra jak jest dobra. Jak za nią nie ma argumentów to po co jej używać?
          > A moze to nie Kropka mi wykasowala post? Mam nadzieje, ze osoba, ktora naruszyl
          > a moje dobra intelektualne poprzez degradacje watku do Oslej Lawki,
          LOL (lafin-ałt-lałd) cholera żaden słownik nie mówi co to są dobra intelektualne

> zdy inny forumowicz, jestem klientem Agory. Korzystam z uslug tego portalu i za
          > dam profesjonalnej obslugi.
          zapłaciłeś za nią żeby być w pozycji żądania czegokolwiek? Idź na forum o forum i poznaj stanowisko adminów na temat obowiązku obecności userów tutaj. Panuje zasada, jak się nie podoba to WON.
          • rata.sofisticada Re: Kropko! 16.07.11, 19:36
            Do dupy jest ta twoja figura retoryczna skoro jest kompletnie niezrozumiała lub
            > może być wielorako interpretowana.

Wielopoziomowosc interpretacyjna figury retorycznej to jej sila i slabosc. Owszem, niekiedy moze sie przydarzyc pochopna interpretacja. Ale figura retoryczna ma wyzwalac bogactwo mysli, a nie krepowac idee.

Retoryka jest dobra jak jest dobra. Jak za
            > nią nie ma argumentów to po co jej używać?

Nie przeczytales dokladnie postu. Albo nie zrozumiales.

zapłaciłeś za nią żeby być w pozycji żądania czegokolwiek?

Tak jak kazdy inny forumowicz, klikajac na forum i publikujac posty zawyzam statystyki, ktore maja przelozenie na wyzsze dochody Agory z reklam na portalu.

Idź na forum o forum
            > i poznaj stanowisko adminów na temat obowiązku obecności userów tutaj. Panuje
            > zasada, jak się nie podoba to WON.

To jest bardzo powazny zarzut. Masz jakies dowody, ze jest to polityka Agory wobec forumowiczow? Czy po prostu poniosly Cie emocje i pozwoliles sobie na pomowienie?
            • bling.bling Re: Kropko! 16.07.11, 19:48
              Figura retoryczna nie jest argumentem. Użyłeś jej maskując rzeczywisty brak argumentu.

> To jest bardzo powazny zarzut. Masz jakies dowody, ze jest to polityka Agory wo
              > bec forumowiczow? Czy po prostu poniosly Cie emocje i pozwoliles sobie na pomow
              > ienie?
              Idź na forum o forum albo o moderacji, poczytaj odpowiedzi moderatorów tych na pensji od Agory jak i wolontariuszy i zobaczysz jakie masz prawa i w którym momencie się kończą twoje żądania. Po co ja mam ci coś tłumaczyć skoro możesz się tego dowiedzieć z pierwszej ręki.
              • rata.sofisticada Re: Kropko! 16.07.11, 20:32
                Figura retoryczna nie jest argumentem. Użyłeś jej maskując rzeczywisty brak arg
                > umentu.

Gdzie napisalem, ze figura retoryczna jest argumentem?

Idź na forum o forum albo o moderacji, poczytaj odpowiedzi moderatorów tych na
                > pensji od Agory jak i wolontariuszy i zobaczysz jakie masz prawa i w którym mom
                > encie się kończą twoje żądania.

Zapytalem wyraznie, czy to polityka Agory. Nie chodzilo mi o zachowanie szeregowych pracownikow. Nie mozna przeciez na podstawie zaniedban i wynaturzen zawodowych wsrod garstki pracownikow oceniac calej spolki. Bylbym zaskoczony, gdyby kierownictwo Agory bylo rownie aroganckie, co, jak podajesz, niektorzy moderatorzy. Mam wrazenie, ze pod tym wzgledem kierownictwo Agory przypomina czlonkow Komitetu Centralnego Komunistycznej Partii Chin. Otoz wiele zlego sie mowi o chinskim kierownictwie. Ale prawda jest taka, ze KC robi wiele, zeby ukrocic naduzycia w terenie. Niestety, nie jest w stanie zapanowac na lokalnymi watazkami i kacykami. A to wlasnie oni sa zrodlem krzywd wszelakich na chinskiej prowincji. Jesli zatem rzeczywiscie istnieje na portalu Agory pogarda dla forumowiczow, to nalezy ustalic najpierw na ktorym szczeblu ona sie rodzi.
                A moze po prostu blednie zinterpretowales slowa jakiegos moderatora i postawiles krzywdzace wnioski? I ja niepotrzebnie glowie sie nad Twoimi niewlasciwymi interpretacjami i obaj brniemy w zlym kierunku?
                • bling.bling Re: Kropko! 16.07.11, 21:59
                  Ty wyrafinowany szczurze gadaj z agorą a nie ze mną w sprawach, które dotyczą ciebie i agory. Mówię ci idź i sprawdź sam, nie polegaj na mojej opinii.
                  • rata.sofisticada Re: Kropko! 16.07.11, 22:35
                    Ty wyrafinowany szczurze gadaj z agorą a nie ze mną w sprawach, które dotyczą c
                    > iebie i agory. Mówię ci idź i sprawdź sam, nie polegaj na mojej opinii.

Moj stosunek do Agory jest serdeczny. To Ty zaczales brutalnie nadawac na moderatorow. Prawde mowiac, to podlozyles im klasyczna swinie:

Idź na forum o forum i poznaj stanowisko adminów na temat obowiązku obecności userów tutaj. Panuje zasada, jak się nie podoba to WON.

Oczywiscie, ze moge isc. Ale chcialbym, zebys zalaczyl linki do watkow, ktore sklonily Cie do powyzszego wniosku. Bo ja dotychczas, a jestem juz troche na portalu Agory, nie spotkalem sie u jej adminow z pogardliwym nastawieniem do forumowiczow. Prosze Cie jedynie o uzasadnienie Twoich mocnych slow. To wszystko. No chyba, ze myslisz, ze mozna kogos obrazic, pomowic i przejsc nad tym do porzadku dziennego.
                    • bling.bling Re: Kropko! 17.07.11, 07:55
                      Litości, szczurze. Mnie twój stosunek do agory wisi i powiewa. Czemu chcesz mnie wykorzystywać do czegoś co możesz zrobić sam? Nie bądź leniem. Co jeszcze mam ci zrobić? Loda?
                      • rata.sofisticada Re: Kropko! 17.07.11, 15:39
                        Co jeszcze mam ci zrobić? Loda?

Niezwykle cenie wolontariat, ale sadze, ze w tej kwestii sa bardziej potrzebujacy niz ja.

"Bywal w towarzystwie i bardzo sumiennie przestrzegal przepisow naszej etykiety prowincjonalnej.(...) Lecz po kilku miesiacach bestia pokazala pazury"

forum.gazeta.pl/forum/f,100454,Lewica.html
    • oszolom-z-radia-maryja Re: Kropko! 19.07.11, 10:07
      zostałes ukarany ponieważ publikujesz tu poglądy sprzeczne z oficjalną linią programowo idoeowa GW
      • rata.sofisticada Re: Kropko! 19.07.11, 20:24
        zostałes ukarany ponieważ publikujesz tu poglądy sprzeczne z oficjalną linią programowo idoeowa GW

Uwazam, ze moje poglady idealnie wpisuja sie w linie programowo-ideowa GW. Mozemy sie roznic jedynie w nieistotnych niuansach. Zreszta nigdy nie ukrywalem, ze Adam jest moim intelektualnym wzorem.

Bronilem Cie, choc na to nie zaslugujesz. W realu pewnie potraktowalbys mnie w ciemnym zaulku prawicowym bejsbolem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka