Dodaj do ulubionych

Dziedziczny komunizm

17.09.11, 14:44
Słyszałem przed chwilą wypowiedź p. prof. Magdaleny Środy na temaat stanowiska biskupów o feminizmie. Jaka ta opinia była łatwo się domyślić. Mam refleksję - na podstawie życiorysu kilku osób publicznych, znajdujących się, łagodnie mówiąc, bardzo po lewej stronie sceny publicznej. Prof. Środa - córka Edwarda Ciupaka, głównego ideologa walki z Kościołem w czasach komunizmu. Prof. Danuta Hubner - córka funkcjonariusza MSW. Grzegorz Napieralski - syn lektora KW PZPR. Najwyraźniej komunizm jest dziedziczny.
Czy znacie inne przykłady dziedzicznego komunizmu? Prośba o podzielnie się.
Obserwuj wątek
    • swarozyc Re: Dziedziczny komunizm 17.09.11, 15:09
      Cale aktualne zydostwo polskie z rodzicow KPPowcow.
    • ikcort Re: Dziedziczny komunizm 17.09.11, 15:12
      > Czy znacie inne przykłady dziedzicznego komunizmu? Prośba o podzielnie się.

Andrzej Kryże, synalek Romana Kryżego. Obaj skazywali w PRL-owskich procesach politycznych. Kryże syn był co prawda potem odnowicielem moralnym tzw. IV RP, i nawet tak wielki "antykomunista" jak Jarosław Kaczyński mu wybaczył grzeszki z przeszłości, ale fakt pozostaje faktem.

Z góry przepraszam za off-topic, ale myślę, że wypada tu podać ciekawy przykład odwrotny: generał Wojciech Jaruzelski, drobny komunistyczny dyktator i szef soldateski odpowiedzialnej za wojskowy zamach stanu z początku lat 80., wywodził się z rodziny o tradycjach ziemiańskich, a wręcz tytułował się herbem Ślepowron. (Nawiasem mówiąc było to źródłem wielu kpin w podziemiu antykomunistycznym, ponieważ wspomniana soldateska nazywała się WRON, a generał Jaruzelski z uwagi na swoje pokaźne okulary bywał przezywany "ślepcem").
      • karbat Re: Dziedziczny komunizm 17.09.11, 15:43
        losoid , napisz cos o tym komunizmie , gdzie on mial miejsce , gdzie panowal taki system polityczny ...
        zanim napiszesz slowo komunizm - radze sie zapoznac z tym pojeciem .
        wiedza , znajomosc pojec okreslen , naprawde nie szkodza .

nie belkocz za ksiedzem ... ignorantem ,... .
        na kim chcesz zrobic wrazenie ... na samym sobie ...
    • green_feldkurat_katz Duża część gremium kierowniczego 17.09.11, 16:11
      pewnej gazety codziennej, ale mówienie o tym można przypłacić ściganiem w sądzie...
      • narfi Re: Duża część gremium kierowniczego 17.09.11, 16:15
        ...ejtam ,ejtam,nie ma sie czego bac:)
        Lektury mozna zaczac tu:

www.jerzyrobertnowak.com/ksiazki/czerwone_dynastie.htm#SPIS_TREŚCI_
        • ikcort Re: Duża część gremium kierowniczego 17.09.11, 16:20
          > Lektury mozna zaczac tu:

Ciekawe, czy dr hab. Nowak był łaskaw wspomnieć w swojej książce o Andrzeju Kryże. :)
          • narfi Re: Duża część gremium kierowniczego 17.09.11, 16:24
            .....o wielu innych tez nie wspomnial,ale to mozna w innych publikacjach wyszukac.
            • ikcort Re: Duża część gremium kierowniczego 17.09.11, 16:39
              > .....o wielu innych tez nie wspomnial,ale to mozna w innych publikacjach wyszukac.

Nie oszukujmy się: pominął Kryżego z przyczyn politycznych, ponieważ Andrzej Kryże jest to przykład lepszy niż wszystkie inne, a to dlatego, że człowiek ten miał ojca komunistę i sam działał w aparacie represji, podczas gdy inni mają – według J.R. Nowaka – odpowiadać za swoją rodzinę. Z jakiej racji? Nowak sam się stawia na równi z komunistami tą swoją książeczką, ponieważ to właśnie komuniści rozliczali ludzi z pochodzenia.

Zresztą ja znam dobrze jego audycje z cyklu "Minął miesiąc". Rozliczanie ludzi za przodków to jest stały manewr tego człowieka. Bardzo to niskie.
              • karbat Re: Duża część gremium kierowniczego 17.09.11, 17:26
                tak ich , ojcowie , matki , dzialali . mieli eksponowane stanowiska w aparacie panstwowym PRL .
                nie byli by ONI , to byli by inni POLACY . nazwiska by sie zmienily i NIC po za tym .
                chetnych na ich pozycje wowczas byly tysiace POLAKOW . czym sie onanizujecie .

wg katolickich wartosci , synowie , corki maja odpowiadac zya swych rodzicow ...

dranstwem jest , ze po transformacji ustrojowej , po okraglym stole - okadzonym sfientymi dymami polskich duszpasterzy , - w kosciele katolickim , wladzach kraju zasiadaly( ja )
                osoby niekompetentne , majace na celu dobro wlasne . w doopie majacych swych rodakow
                i interes spoleczny .

Polacy rzadza sie sami ... jak potrafia .
                • billy.the.kid Re: Duża część gremium kierowniczego 17.09.11, 20:35
                  no ci to krew z krwi i kośc kości komuny.
                  co jednak mozna powiedziec o śmieciach co to jescze przed 89 pzpr a jakże, a później KLENCZONY?
                  • karbat Re: Duża część gremium kierowniczego 17.09.11, 20:48
                    billy.the.kid napisał:

> no ci to krew z krwi i kośc kości komuny.
                    > co jednak mozna powiedziec o śmieciach co to jescze przed 89 pzpr a jakże, a pó
                    > źniej KLENCZONY?

squ...c sie ... czego sie nie robi dla posady , wplywow , pieniedzy ...
                    ktos na nich glosuje , istnieja w zyciu publicznym ... sami sobie mozemy pogratulowac .
    • mjot1 Re: Dziedziczny komunizm 18.09.11, 10:57
      losoid napisał:
      > Czy znacie inne przykłady dziedzicznego komunizmu? Prośba o podzielnie się.

efendi - malusieńka schyłkowa gomułka
    • Gość: Michał Sam sobie przeczysz. IP: *.dynamic.chello.pl 18.09.11, 11:28
      Odpowiadasz na:
      losoid napisał:

> Grzegorz Napieralski - syn lektora KW PZPR. Najwy
      > raźniej komunizm jest dziedziczny.

Grzegorz Napieralski to przecież katolik - ochrzczony,wybierzmowany,brał ślub przed ołtarzem :)
    • losoid Re: Dziedziczny komunizm 20.09.11, 00:51
      Swoją drogą nie spodziewałem sie, że gospodarz tego forum, Gazeta Wyborcza, pozwoli na dyskusję na taki temat. Może nie jest tak źle z GW?
      • narfi Re: Dziedziczny komunizm 20.09.11, 04:47
        ..............eeeeeeeee tam,to tylko taki wentyl bezpieczenstwa.Kazdy zamordyzm,tfu..tfu...co ja pisze,kazdy system z gwarantowana wolnoscia slowa, taki mial.
        Zreszta to zadna dyskusja nie jest.Gdyby byla, to fruuu....w kosmos:)
        • nehsa Re: Dziedziczny komunizm 20.09.11, 06:52
          Podałem Wam Szanowni Rodacy różnicę pomiędzy judaizmem, a katolicyzmem, i kapitalizmem-globalizmem. I zrobiłem to precyzyjnie.

Katolicyzm, religia Kościoła rzymsko-katolickiego, jest prawzorcem KOMUNIZMU.

Religia, to ludzka recepta na rządzenie ludźmi, a od polityki różni się tylko tym, że kapłańska mafia, przekonuje ludzi, że zaproponowane przez nią wzorce etyczne -przykazania pochodzą od Boga, czego politycy, przeważnie, nie czynią.

A poza tym, chciałem Wam zwrócić uwagę na fakt, że w uniwersalnej, dlatego ponad religijnej i ponad politycznej Nauce Ojca, Syn(Bóg) Nauczyciel, kategorycznie potępiał obłudę żydowskich nauczonych w piśmie, a nie biednych wyznawców judaizmu, czyli żydów, którzy w judaizmie mieli i mają tyle do powiedzenia, ile katolicy w swoim głupawym Kościele Judasza.

Przecież nawet w spreparowanych Czterech Ewangeliach, przetrwały zapisy mówiące o tym, że żydzi masowo opuszczali judaizm, i w swoim postępowaniu kierowali się Nauką Ojca.
          Ubytek wyznawców, to ubytek pieniędzy, tak tak zwanych, ofiar, stąd zapiekła nienawiść ówczesnych, żydowskich nauczonych w piśmie=umiejących pisać do Nauczyciela(Boga).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka