Dodaj do ulubionych

podatek katastralny przemilczany temat

26.09.11, 13:24
interia360.pl/polska/artykul/podatek-katastralny,48616
- Pewnie spraparowana rozmowa między bracmi Kaczyńskimi beda próbowali odwrócic uwagę narodu od tego zagadnienia!
Obserwuj wątek
    • voxave Re: podatek katastralny przemilczany temat 26.09.11, 13:26
      Spaprana rozmowa faktycznie odwróci uwagę :)
      • oszolom-z-radia-maryja Re: podatek katastralny przemilczany temat 26.09.11, 13:49
        spaprana i spreparowana... ma to być "ujawnione" w czasie ciszy wyborczej w sobote wieczorem
        www.gosc.pl/doc/970977.Ujawnia-ostatnia-rozmowe-Kaczynskich
        • voxave Re: podatek katastralny przemilczany temat 26.09.11, 13:51
          Oszoł------zostałes tajnym agentem czy co.....
        • mjot1 Re: podatek katastralny przemilczany temat 26.09.11, 19:43
          oszolom-z-radia-maryja napisał:
          > ma to być "ujawnione" w czasie ciszy wyborczej w sobote wieczorem

Się niech nie boi. Wszak oczywista to oczywistość, że wielki strateg karlim swym geniuszem w cuglach pokona masońsko żydowsko sowieckie siły wraże.
          Ot wystarczy przecie, że w przeddzień ujawni bliźniaczą mlaskaninę. „Wiem co mówiłem.”
    • piwi77.0 Re: podatek katastralny przemilczany temat 26.09.11, 14:53
      To zdanie podoba mi sie w zalinkowanym artykule najbardziej -

Gdyby wprowadzono podatek katastralny, Skarb Państwa by się "obłowił", a 80 proc. Polaków nie byłoby stać na jego zapłacenie.

• mjot1 Re: podatek katastralny przemilczany temat 26.09.11, 19:28
      Cóż... Jak zwykle sprawiedliwość wielce jest niesprawiedliwa dla patriotów.
      Mniemam, że bez najmniejszego problemu uzasadnisz „wyższość” równego traktowania m2 lepianki i jakiegoś apartamentowca czy innego „gargamela”.
    • znj2 Re: podatek katastralny przemilczany temat 26.09.11, 21:08
      No cóż. Najpierw się myśli, potem się robi. Natomiast głupki, a jest ich bardzo wysoki procent w naszym społeczeństwie nie analizują, tylko słuchają TVN. Potem złość i przeklinanie. Gdy tzw. politycy prawili o wielkim szczęściu, jakie spadnie na Polskę w momencie wejścia do Unii Europejskiej, nikt nie zadał sobie trudu, żeby zapytać, dlaczego są ludzie przeciwni i co nimi kieruje. Jeżeli naród zachowuje się jak bezwolne bydło, to nie może mieć pretensji, gdy spadną na niego "plagi unijne".
      • angelfree Re: podatek katastralny przemilczany temat 26.09.11, 21:22
        Podatek katastralny sam w sobie to nic złego. Ważna jest jego wysokość - 1% (byla wcześniej mowa nawet o wyższym) to bardzo dużo i dużo więcej niż w starych krajach UE.
        • oszolom-z-radia-maryja Re: podatek katastralny przemilczany temat 27.09.11, 10:09
          awięc jak widac problem jest poważny a rząd o tym ani słowa
          • angelfree Re: podatek katastralny przemilczany temat 27.09.11, 11:32
            Problem nie powstał wczoraj, żaden rząd o tym za dużo nie mówi, PiS też nie wspominał; wszystkie rządy bardzo się boją tego śmierdzącego jaja.
            • voxave Re: podatek katastralny przemilczany temat 27.09.11, 12:56
              A co to za ptoblem--bogaci ludzie posiadajacy palace oraz rezydencje nie chca tego podatku bo za luksus trzeba placić.
              Ameryka placi i jest przyzwyczajona.Im lepiej prezentujaca sie chałupa tym wiecej kasy do budżetu.
              Ci na górze tego nie chca, ci bogaci.....---a my cóz biede żuczki grosze zaplacimy---więc czym sie podniecać.
              • oszolom-z-radia-maryja Re: podatek katastralny przemilczany temat 27.09.11, 14:03
                problem w tym ze w ścisłych centrach maist w starych kamienicach mieszkają biedni ludzie a bisnes tylko czeka kiedy by tu atrakcyjne mieszkania za bezcen przejąć
                • voxave Re: podatek katastralny przemilczany temat 27.09.11, 14:12
                  Oszoł----co ma biedny lokator do placenia tego podatku----placi wlaściciel----ten lokator mial w nosie modernizacje lub wykup a teraz labidzi--znam dziesiatki takich rodzin--nie chciało sie zacisnać pasa i zadbac o swoje a teraz larum ?
                  Nie widziałam cie od miesiąca i nic....Maria P.
            • klosowski333 Re: podatek katastralny przemilczany temat 27.09.11, 13:22
              Angelfree, sugerujesz mi bym opuscil to forum z powodu konflitowosci, a sama przyczyniasz sie do niszczenia forum poprzez dopisywanie sie dosc regularnie do watkow spamerow. W poludniowej Rumunii jest takie powiedzenie "przyganial kociol garnkowi". Z kolei na Bialorusi mniejszosc grecka okresla takie zachowanie slowem "hipokryzja".
              • klosowski333 Re: podatek katastralny przemilczany temat 27.09.11, 13:23
                Miej troche odwagi i daj mi przyklad jak nalezy zegnac sie z tym forum ;) Smialo!
                • angelfree Re: podatek katastralny przemilczany temat 27.09.11, 13:56
                  Nigdy nie mówiłam, że chcę opuścić to forum.
                  To znaczy chcialabym opuścić i to, i inne, ale jestem nałogowcem. Tak jak i Ty zresztą.
                  • voxave Re: podatek katastralny przemilczany temat 27.09.11, 14:14
                    Endżel
                    • nehsa Re: podatek katastralny przemilczany temat 27.09.11, 18:33
                      Aniele!=Posłańcu!
                      Bardzo nie lubię czytać Twoich postów, bo bardzo nie lubię, "nielubieć." W starszym wieku to tetryczna normalka.
                      Jeżeli opuścisz to forum, pozbawisz starego człowieka tej odrobiny przyjemności, którą mu dotychczas dostarczasz. Bądź wspaniałomyślna.
                      • voxave Re: podatek katastralny przemilczany temat 28.09.11, 01:57
                        Nerhsiu--nachlałes sie ?
                        • nehsa Re: podatek katastralny przemilczany temat 28.09.11, 11:10
                          Voxiu!
                          W kapitalizmie, który transformuje na kresusokrację, określaną na użytek matołków globalizmem, system skutkuje odczłowieczeniem, czyli człowiek, zgodnie z założeniami tego podłego systemu-konkurencją, staje się TOWAREM.

Wbrew interesom LUDZKOŚCI, bezprawnym jest obrót ziemią. Zasadna jest dzierżawa.
                          Niezasadnym jest swobodny przepływ towarów i usług. Winien być kontrolowany.
                          Niezasadnym jest swobodny przepływ siły roboczej=roboli. Winien być ściśle kontrolowany.

Voxiu!
                          Otrzeźwiej w końcu, bo TY już nie rozróżniasz, pomiędzy tymi "po spożyciu" a przytomną, myślącą resztą.

• oszolom-z-radia-maryja Re: podatek katastralny przemilczany temat 27.09.11, 14:04
                  wszystko zalezy od wyników wyborów 9 .10 br
              • angelfree Re: podatek katastralny przemilczany temat 27.09.11, 14:00
                Kwestia podatku katastralnego mnie boli, bo może mnie znacząco zubożyć.
                W dodatku nie za wiele na ten temat wiem, więc tym bardziej się obawiam.
                Wątek Oszoła ma charakter spamersko - propagandowy, ale sam temat jest ciekawy i dla mnie ważny - może ktoś coś interesującego na ten temat napisze.
            • oszolom-z-radia-maryja Re: podatek katastralny przemilczany temat 27.09.11, 14:02
              PiS nie tykał tej sprawy. projekt o katastrze przelezał w tzw sejmowej zamrazarce,dobre i to
              • voxave Re: podatek katastralny 27.09.11, 14:20
                wstępne informacje
                Tekst linka
                • voxave Re: podatek katastralny 27.09.11, 14:22
                  Nie udało sie tak rzadko linkuję---
                  • Gość: bełkot Re: podatek katastralny IP: *.xdsl.centertel.pl 27.09.11, 17:23
                    może pogadacie sobie gdzie indziej a w sprawie podatku katastralnego warto chyba serio dyskutować. skromne nieruchomości zero natomiast te nowobogackie podatek progresywny
                    • voxave Re: podatek katastralny 27.09.11, 17:29
                      Bełkot --pare pięter wyżej o tym mówilam :)
                    • nehsa Re: podatek katastralny 27.09.11, 18:53
                      I tu masz dosyć dużo racji, ale...
                      Podatek katastralny, to wredny podatek, wiem o tym, bo ja nic nie mam, wiec nie będę go płacił.
                      A pisałem tak:
                      Ziemia jest własnością NARODU, i nie może być przedmiotem obrotu, zatem wszyscy możemy być, co najwyżej jej dzierżawcami.
                      Obywatele Naszego Państwa, mają prawo do dzierżawy wieczystej, i posiadania nieruchomości w postaci domu rodzinnego, i chociażby ten rodzinny dom, był ze szczerego złota, i miał duży park, to z tytułu jego posiadania, i wykorzystywania, jako DOMU RODZINNEGO, nie powinni płacić ani grosza żadnego, durnego podatku katastralnego.

Sytuacja ulega diametralnej zmianie, gdy dom pełni funkcje dodatkowe. Albo, gdy jego właściciel jest obywatelem wielu państw.

Ale ja, wykluczyłem posiadanie podwójnego, czy potrójnego obywatelstwa.
                      Jeżeli ktoś jest, np. obywatelem Izraela, obywatelem USA, i obywatelem Polski, to niestety, te preferencje go nie łapią. Płaci podatek katastralny i progresywny, jak za zboże.
    • abcd987 Re: podatek katastralny przemilczany temat 28.09.11, 20:03
      Chyba politycy w swojej pazerności nie zauważają, że zmuszą ludzi do wybrania opcji greckiej czyli wyjścia na ulice. I będzie to największa rozruba od 1989 roku.
    • potwor_z_piccadilly Re: podatek katastralny przemilczany temat 28.09.11, 20:53
      oszolom-z-radia-maryja napisał

o godz. 13,24
      Na podatek od nieruchomości godzę się pod jednym warunkiem.
      Ciebie i wszystkich zajmujących się duperelami w czasie godzin pracy, czyli darmozjadów, mają wypierdzielić za zbity pysk z roboty.
      Amen.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka