Dodaj do ulubionych

I ciebie ubiorą w kominiarkę.....

25.11.11, 10:49
Wątek o Gromosławie C.
Obrzydliwość nad obrzydliwościami. Jak czytam gnioty w stylu:"założył tajne konto" mam wrażenie,że inne konta są jawne. Jak czytam:"pieniądze wypłacił w tajemniczych okolicznościach"mam jego obraz przed oczami jak zerka spode łba przy bankomacie w dżdżysty październikowy wieczór .
To jawna kpina.
NIe wiem ja,nie wiecie wy jak było. Nie ferujmy żadnych wyroków. Póki co odprawia się medialna nagonka na człowieka ,który odniósłwszy sukces zawodowy odcina kupony na niwie biznesowej. W mentalności Polaków zaskarbiono nieprawdziwe schematy myślowe,z których wynika,że konto w Szwajcarii jest tajne,a co za tym idzie zbrodnicze. Że każda firma na Cyprze to przewał i sama tam bytność jest podstawą do aresztowania. A prawda może być zgoła inna. Może szwajcarskie banki oferują wyższą kulturę bankowości od Aliora,a cypryjski uerząd skarbowy nie znęca się nad przedsiębiorczością.
"Pranie" zaś pieniędzy może jest tylko koniecznym zabiegiem księgowym gwarantującym większy zysk. Ten większy zysk i tak będzie krążył w krwioobiegu gospodarczym kraju .
Obserwuj wątek
    • piwi77.0 Re: I ciebie ubiorą w kominiarkę..... 25.11.11, 10:57
      Dzięki Ci za ten post, migreniasta, bo zaczynałem już wątpić w ludzi.
      • migreniasta Re: I ciebie ubiorą w kominiarkę..... 25.11.11, 11:13
        nie za ma co....ha ha ha
        Denerwuje mnie buta Państwa i ślepe podążanie za stereotypami.
        Wydawało mi się ,że ten facet mógłby nawet kandydować na prezydenta i miałby jakieś szanse.
        Tymczasem wpaja się nam z uporem maniaka,że kreatywność to wada,majętność ma swe źródła w złodziejstwie, a nad wszystkim czuwa UKŁAD,jesteś z poza układu to ...kominiarka...
        • piwi77.0 Re: I ciebie ubiorą w kominiarkę..... 25.11.11, 11:15
          Nie interesuje mnie czyja jest racja, byłem, jestem i będę przeciwko linczom.
        • spiacawdzien Re: I ciebie ubiorą w kominiarkę..... 25.11.11, 11:26
          "Wydawało mi się ,że ten facet mógłby nawet kandydować na prezydenta"
          hehehe, i właśnie o to chodzi - żebyś tak myślała ;)
    • piwi77.0 Re: I ciebie ubiorą w kominiarkę..... 25.11.11, 11:03
      Idiotyczny jest zarzut prania pieniędzy. Pojedyńczy człowiek nie jest w stanie wyprać niczego, do prania potrzebny jest system, w tym system prawny. W Polsce takim systemem jest Kościół katolicki, mogący wprowadzać do obiegu bankowego co tylko zechce, jednocześnie nie podlegając żadnej kontroli. Czy podobne możliwości mógł mieć Czempiński? Ktos oszalał, albo mamy do czynienia z szaleństwem zbiorowym.
      • spiacawdzien Re: I ciebie ubiorą w kominiarkę..... 25.11.11, 11:11
        Piwi: "Pojedyńczy człowiek nie jest w stanie wyprać niczego, do prania potrzebny jest system, "
        Ja jakoś sobie radzę i to bez systemu ;)
        • piwi77.0 Re: I ciebie ubiorą w kominiarkę..... 25.11.11, 11:14
          Spraw sobie pralkę, pranie dzisiaj uwłacza.
          • spiacawdzien Re: I ciebie ubiorą w kominiarkę..... 25.11.11, 11:25
            a czemu sądzisz, że nie mam pralki? napisałam, że sobie radzę ;)
            Widzisz, jak ty czytasz miedzy wierszami.
            I jak się mylisz ;)
            • piwi77.0 Re: I ciebie ubiorą w kominiarkę..... 25.11.11, 11:32
              Więc szczerze się cieszę, że masz tę pralkę i jakoś sobie radzisz, jeszcze coś?
              • spiacawdzien Re: I ciebie ubiorą w kominiarkę..... 25.11.11, 11:40
                no jeszcze coś tam mam...
                ;)
                • chodzacy_za_dnia Re: I ciebie ubiorą w kominiarkę..... 25.11.11, 11:53
                  spiacawdzien napisała:

> no jeszcze coś tam mam...

Komu ukradłaś?
                  • spiacawdzien Re: I ciebie ubiorą w kominiarkę..... 25.11.11, 12:11
                    No jak to komu - najbliższym.
                    Przecież w rodzinie to nie kradzież.
                    POdobnie jak we własnym kraju...
                    ;)
                    • ultimate.strike Re: I ciebie ubiorą w kominiarkę..... 25.11.11, 12:22
                      > No jak to komu - najbliższym.
                      > Przecież w rodzinie to nie kradzież.

Takie zwyczaje w Rodzinie Radia Maryja panują? :)
                      • spiacawdzien Re: I ciebie ubiorą w kominiarkę..... 25.11.11, 12:31
                        Oj, ale lecisz po stereotypach - nie słucham Radia Maryja.
                        Czytam to:
                        johnpilger.com/articles/war-and-shopping-an-extremism-that-never-speaks-its-name
                        albo inne tego typu stronki.
                        Radiozryja u mnie nie odbiera - mosad zakłóca ;)
                        • ultimate.strike Re: I ciebie ubiorą w kominiarkę..... 25.11.11, 12:45
                          Czemu na stereotypach? RRM to największa w Polsce rodzina, podobno powinna stanowić przykład, a Ty twierdzisz, że w rodzinie można kraść.
                          • spiacawdzien Re: I ciebie ubiorą w kominiarkę..... 25.11.11, 12:47
                            A gdzie ja napisałam, że można?!
                            ;)
                            • ultimate.strike Re: I ciebie ubiorą w kominiarkę..... 25.11.11, 12:49
                              Gdzieś w tych okolicach.
                              • spiacawdzien Re: I ciebie ubiorą w kominiarkę..... 25.11.11, 13:02
                                I gdzie tu jest napisane, że tak wolno?
                                ;)
                                Dopuszczasz się nadinterpretacji.
                                • ultimate.strike Re: I ciebie ubiorą w kominiarkę..... 25.11.11, 13:07
                                  > I gdzie tu jest napisane, że tak wolno?
                                  > ;)
                                  > Dopuszczasz się nadinterpretacji.

Nie, wyłapuje relatywizm moralny. :)
                                  • spiacawdzien Re: I ciebie ubiorą w kominiarkę..... 25.11.11, 13:16
                                    "wyłapuje relatywizm moralny. :)"
                                    To całkiem niezgodne z linią POpularnej partii!
                                    Oj musisz się cofnąć do szkoły podstawowej i douczyć.
                                    Bo tak to psujesz całą robotę.
                                    • ultimate.strike Re: I ciebie ubiorą w kominiarkę..... 25.11.11, 13:19
                                      > Oj musisz się cofnąć do szkoły podstawowej i douczyć.
                                      > Bo tak to psujesz całą robotę.

Sprzeczność wewnętrzna. Do szkoły podstawowej posyła się dzieci. A dzieciom zwykle psucie całej roboty sprawia wielką frajdę. :)
                                      • spiacawdzien Re: I ciebie ubiorą w kominiarkę..... 25.11.11, 13:24
                                        No widzisz, to spodoba ci się.
                                        • ultimate.strike Re: I ciebie ubiorą w kominiarkę..... 25.11.11, 13:31
                                          Tylko czy istnieją zaoczne szkoły podstawowe? Może w PISie się zapytać? Chociaż, oni nie wyglądają, jakby byli zainteresowani kontynuowaniem swojej edukacji...
                    • chodzacy_za_dnia Re: I ciebie ubiorą w kominiarkę..... 25.11.11, 12:22
                      spiacawdzien napisała:

> No jak to komu - najbliższym.
                      > Przecież w rodzinie to nie kradzież.
                      > POdobnie jak we własnym kraju...

Musisz się jeszcze wiele nauczyć:)
                      • rossdarty Re: I ciebie ubiorą w kominiarkę..... 26.11.11, 14:49
                        chodzacy_za_dnia napisał:

> spiacawdzien napisała:
                        >
                        > > No jak to komu - najbliższym.
                        > > Przecież w rodzinie to nie kradzież.
                        > > POdobnie jak we własnym kraju...
                        >
                        > Musisz się jeszcze wiele nauczyć:)

Kraść?
                        Tego nauczyć się nie da.
                        TO albo ma się w genach, albo nie.
            • ultimate.strike Re: I ciebie ubiorą w kominiarkę..... 25.11.11, 11:47
              A w pralce masz układy, duzo różnych układów. Jeżeli jest sterowana elektronicznie, to do tego masz jeszcze system.
              • spiacawdzien Re: I ciebie ubiorą w kominiarkę..... 25.11.11, 12:09
                A widzisz i tu się mylisz -kupiłam najprostszy model - nie jest sterowana elektronicznie.
                Nie ma żadnego systemu (no chyba, że wewnętrzny ;) )
                Jak ktoś chce to może.
                ;)
                • ultimate.strike Re: I ciebie ubiorą w kominiarkę..... 25.11.11, 12:10
                  Masz mechaniczny UKŁAD, który steruje praniem. :)
                  • ultimate.strike Aha 25.11.11, 12:11
                    wybierając program, KIERUJESZ UKŁADEM.
                    • spiacawdzien Re: Aha 25.11.11, 12:14
                      Problem w tym, że nie mam programów.
                      :(
                      • chodzacy_za_dnia Re: Aha 25.11.11, 12:25
                        spiacawdzien napisała:

> Problem w tym, że nie mam programów.

Ktoś cię oszukał. To nie jest pralka.
                        • spiacawdzien Re: Aha 25.11.11, 12:26
                          Nie, to maszyna piorąca.
                          • chodzacy_za_dnia Re: Aha 25.11.11, 12:33
                            Plączesz się w zeznaniach. Raz piszesz o pralce, innym razem o maszynie piorącej. Na dzień dobry dwa lata za utrudnianie śledztwa.
                            • spiacawdzien no wiesz ;) 25.11.11, 12:40
                              no wiesz, jesteś małostkowy - jedno drugiego nie wyklucza - pralka = maszyna piorąca.
                              Dla każdego coś miłego.
                              Zwyczajnie nie możesz pogodzić się z faktem, że moja pralka nie ma programów
                              i nie da się sterować oraz nastawiać.
                              ;)
                              • chodzacy_za_dnia no wiem 25.11.11, 12:48
                                a ma choć włącznik ta maszyno-pralka?
                              • ultimate.strike Re: no wiesz ;) 25.11.11, 12:55
                                Czyli Twój UKŁAD znajduje się poza kontrolą uprawnionych organów?
                                • piwi77.0 Re: no wiesz ;) 25.11.11, 13:03
                                  Jest prawdą oczywistą, że pralka, czy jak tam kto zwał ten aparat, jeżeli nie ma programów, nie może służyć do prania. Zdaje się, że bez aresztu wydobywczego, nie dowiemy się po co forumowiczce s. takie urządzenie.
                                  • rossdarty Re: no wiesz ;) 26.11.11, 15:05
                                    piwi77.0 napisał:

> Jest prawdą oczywistą, że pralka, czy jak tam kto zwał ten aparat, jeżel
                                    > i nie ma programów, nie może służyć do prania. Zdaje się, że bez aresztu wydoby
                                    > wczego, nie dowiemy się po co forumowiczce s. takie urządzenie.

Ani chybi - anarchistka.
                                    Otacza się nieodpowiednim sprzętem wykluczającym możliwość programowania i sterowania.
                                    Bez programu, bez wyłącznika - 15 lat zsyłki do kolonii karnej.

• rossdarty Re: Aha 26.11.11, 14:55
                      ultimate.strike napisał:

> wybierając program, KIERUJESZ UKŁADEM.

No POpatrz...
                      To zdrowiej jednak kupić pralkę niż iść na wybory.
                      W wyborach wybiera się UKŁAD, który POtem steruje PROGRAMEM.
                  • spiacawdzien Re: I ciebie ubiorą w kominiarkę..... 25.11.11, 12:13
                    Mam mechaniczne urządzenie, które pierze
                    ;)
                    • ultimate.strike Re: I ciebie ubiorą w kominiarkę..... 25.11.11, 12:22
                      > Mam mechaniczne urządzenie, które pierze
                      > ;)

Świadek mataczy. :)
                      • spiacawdzien Re: I ciebie ubiorą w kominiarkę..... 25.11.11, 12:28
                        Nie, po prostu ma inną wersję wydarzeń, to przecież nic niezwykłego.
                        ;)
                        • ultimate.strike Re: I ciebie ubiorą w kominiarkę..... 25.11.11, 12:46
                          Zobaczymy, jak się raport przegłosuje. :)
                          • spiacawdzien Re: I ciebie ubiorą w kominiarkę..... 25.11.11, 12:49
                            no jak to "jak się raport przegłosuje"?
                            Zawsze słusznie ;)
                            • ultimate.strike Re: I ciebie ubiorą w kominiarkę..... 25.11.11, 13:09
                              To co, zbieramy ekipe TV do szturmu na jej, najprawdopodobnie nielegalnie zdobytą posiadłość? Przy okazji sprawdzi się, czy nie ma jakiegoś tajnego konta. Jakby miała, będzie co w telewizorze pokazać.
                              • spiacawdzien eee, nie tak 25.11.11, 13:14
                                "Przy okazji sprawdzi się, czy nie ma jakiegoś tajnego konta. Jakby miała, będzie co w telewizorze pokazać."
                                - oj błąd w myśleniu, nie będzie premii - najpierw ogłasza się ustalone wcześniej "fakty",
                                potem się je udowadnia.
                                ;)
                                • ultimate.strike Re: eee, nie tak 25.11.11, 13:17
                                  Udowadnia? Z Księżyca spadłaś? Telewidzowie nie potrzebują dowodów tylko tajnego konta. Najlepsze by byo takie, którego numeru nikt nie zna, nie ma go nawet na mikrofilmie zaszytym pod Twoją skórą. :)
    • spiacawdzien Re: I ciebie ubiorą w kominiarkę..... 25.11.11, 11:10
      Migreniasta-czemu zmieniłaś sygnaturkę?
      Kropka cię pogoniła w swoim pijanym widzie?
      ;)
      • bling.bling Re: I ciebie ubiorą w kominiarkę..... 25.11.11, 13:20
        kropka przychodzi nocą
        www.youtube.com/watch?v=zvBDbF6cOhU
        • Gość: spiacawdzien dobre ;) IP: *.multimo.pl 25.11.11, 14:00
          hehe, to ci się nawet udało :)
          rozumiem, że rozsyłacie to sobie wewnątrz gazety ku uciesze w niej pracujących.
          w końcu wy też musicie się z czegoś pośmiać ;)
          Ja jednak obstaję przy swoim - kropka przychodzi w pijanym widzie.
          (nie wierzę, że ktoś na trzeźwo jest tak chaotyczny...)
          • bling.bling Re: dobre ;) 25.11.11, 14:07
            Nic nie rozumiesz. Ja występuję w liczbie pojedynczej więc nie wiem dlaczego zwracasz się do mnie w liczbie mnogiej. Po drugie zupełnie nie mam pojęcia o jaką gazetę ci chodzi.
            • Gość: spiacawdzien jak to łatwo się pomylić kto jest kim ;) IP: *.multimo.pl 25.11.11, 15:17
              no popatrz, jak to łatwo się pomylić kto jest kim...
              ;)
    • bling.bling Re: I ciebie ubiorą w kominiarkę..... 25.11.11, 13:15
      Ludowe poczucie sprawiedliwości nie przewiduje posiadania konta w Szwajcarii skoro można mieć w Pułtusku w Oddziale PKO BP.

Poczekamy zobaczymy. Niemniej generał GC przeszedł do biznesu i wykorzystywał w nim swoje generalskie koneksje, których to nabył pracując na państwowym stanowisku a tylko dzięki przywilejom branżowym dla tej grupy zawodowej mógł skorzystać z wcześniejszego przejścia na emeryturę po to by poświęcić się właściwemu odcinaniu kuponów swojej generalskiej kariery.
      Nie podważając kompetencji generała ale zasadne jest też pytanie dlaczego przy prywatyzacjach konieczne jest doradztwo byłych generałów i w ogóle byłych urzędników i polityków.
      • spiacawdzien Re: I ciebie ubiorą w kominiarkę..... 25.11.11, 13:19
        "Ludowe poczucie sprawiedliwości nie przewiduje posiadania konta w Szwajcarii skoro można mieć w Pułtusku w Oddziale PKO BP."
        Znowu kolejny co upraszcza. ;)
        Nie o konta tu chodzi.
        Wy tylko o forsie...
        "zasadne jest też pytanie dlaczego przy prywatyzacjach konieczne jest doradztwo byłych urzędników i polityków."
        Tu już jesteś bliższy istoty rzeczy.
        ;)
        • migreniasta Re: I ciebie ubiorą w kominiarkę..... 25.11.11, 13:52
          Nie jest KONIECZNE żadne doradztwo jeśli samemu wie się wszystko. Jeśli ktoś się posiłkuje majestatem emerytowanej władzy to ON tu tworzy wyłom.
          Z drugiej jednak strony to byli urzędnicy państwowi znają pewne realia i za to są tak cenni.
          Ludzie budują system,a następnie system niszczy ludzi.

Ten sam system zatrzymuje za łapówki,a następnie część tej łapówki przyjmuje jako poręczenie majątkowe.
          Kuriozum...... Element przestępstwa w służbie prawa....
      • ultimate.strike Re: I ciebie ubiorą w kominiarkę..... 25.11.11, 13:46
        > Poczekamy zobaczymy. Niemniej generał GC przeszedł do biznesu i wykorzystywał w
        > nim swoje generalskie koneksje, których to nabył pracując na państwowym stanow
        > isku a tylko dzięki przywilejom branżowym dla tej grupy zawodowej mógł skorzyst
        > ać z wcześniejszego przejścia na emeryturę po to by poświęcić się właściwemu od
        > cinaniu kuponów swojej generalskiej kariery.

To akurat jest zachowanie dość popularne wśród mundurowych emerytów, wystarczy sprawdzić, jaka grupa jest zaangażowana np. w biznes ochroniarski, detektywistyczny. Praktyki taki mogą być podejrzane moralnie ale są zgodne z prawem i powszechne.

> Ludowe poczucie sprawiedliwości nie przewiduje posiadania konta w Szwajcarii sk
        > oro można mieć w Pułtusku w Oddziale PKO BP.

A przede wszystkim, trzeba jeździć autem dla ludu, a nie kupować sobie samochody jakichś egzotycznych marek. :)

> Nie podważając kompetencji generała ale zasadne jest też pytanie dlaczego przy
        > prywatyzacjach konieczne jest doradztwo byłych generałów i w ogóle byłych urzęd
        > ników i polityków.

To też jest powszechna praktyka, byli politycy często nawet wchodzą do zarządów prywatnych firm. Ma to miejsce na całym świecie, trochę śmierdzi ale raczej nic nie da się z tym zrobić.
        • Gość: spiacawdzien Re: I ciebie ubiorą w kominiarkę..... IP: *.multimo.pl 25.11.11, 13:53
          "To też jest powszechna praktyka, byli politycy często nawet wchodzą do zarządów prywatnych firm. Ma to miejsce na całym świecie, trochę śmierdzi ale raczej nic nie da się z tym zrobić."
          Warto zastanowić się czemu ma służyć ta "powszechna praktyka" i jakie wynikają z niej konsekwencje dla kraju.
          Teraz z całą pewnością nic się nie da z tym zrobić, wręcz przeciwnie, służy to interesom panujących.
          Jednak czasy się zmieniają, jak pokazuje historia...
          • ultimate.strike Re: I ciebie ubiorą w kominiarkę..... 25.11.11, 13:57
            > Warto zastanowić się czemu ma służyć ta "powszechna praktyka"

Chyba konserwacji układów powiązań biznesowo-politycznych. Dowodów nie mam, więc oskarżać konkretnie nie będę.

> jakie wynikają
            > z niej konsekwencje dla kraju.

W tym celu musielibyśmy mieć grupę kontrolną, czyli przykład kraju, w którym takich praktyk nie ma. Obawiam się, że grupy kontrolnej utworzyć się nie da.

> Jednak czasy się zmieniają, jak pokazuje historia...

Październik zdarzył się tylko raz, w listopadzie do tego, i nic dobrego z tego nie wynikło.
    • piwi77.0 Stwierdzam, że jestem strasznie ciemny. 25.11.11, 13:46
      Czytałem dzisiaj artykuł o generale, w którym opisywane są nielegalne operacje przelewania pieniędzy z kont prywatyzowanych firm na nielegalne konta szwajcarskie generała Cz. Przykro mi sie do tego przyznać, ale nie jestem w stanie zrozumieć, po co generał zakładał te tajne konta, do tego aż w Szwajcarii, skoro przelewów i tak dokonywano z Polski. Jak również nie rozumiem, dlaczego najtajniejsze polskie służby potrzebowały aż pięciu lat, aby wykryć te tajne operacje. Być może, jak się dokonuje jakiegos przelewu, a potem zgłasza sie ten fakt do prasy, służbom naszym wystarczy już tylko rok, aby się o tym dowiedzieć.
      • nehsa Re: Stwierdzam, że jestem strasznie ciemny. 25.11.11, 17:39
        I jesteś do tego przeciwko lynchowi, bo jesteś antyamerykańska zakała.
        • migreniasta Re: Stwierdzam, że jestem strasznie ciemny. 26.11.11, 09:08
          Instytucja linczu nie powinna istniec równolege do stanowionego prawa.
          Jest przejawem braku zaufania do legalnej władzy sądowniczej.
      • migreniasta Re: Stwierdzam, że jestem strasznie ciemny. 25.11.11, 22:24
        Możliwe są dwie wersje i tylko dwie wersje.W związku z tym,że Gromosław Czempiński był zawodowcem i potrafił działać skrycie jak mało kto to albo wszelkie operacje były najlegalniejsze pod słońcem,albo sku...enie państwa zaszło tak daleko,że na bezczela przelewał sobie lewą kasę będąc pewnym swej bezkarności.
        Stawiam,że był czysty jak łza....
        • piwi77.0 Re: Stwierdzam, że jestem strasznie ciemny. 25.11.11, 22:45
          migreniasta napisała:

Stawiam,że był czysty jak łza....

Jak się jest wysoko, nie da się być czystym jak łza, ale to trzeba wkalkulować w sprawowanie władzy i nie trzepiać sie byle czego. W każdym razie nie można ścierac człowieka medialnie w proch, kim by on nie był. A te debilne zarzuty, które nam podają w durnych tytułach, do których niestety Wyborcza też należy, jadą gównem. Trzeba być ograniczonym umysłowo, żeby nie widzieć, że to wyłącznie bezsensowne brednie. Za kogo oni mają swoich odbiorców, za kupę kompletnych durni? Oni nas tak traktują jak Nasz Dziennik swoje mohery.
        • Gość: spiacawdzien ciemny, nie ty jeden IP: *.multimo.pl 26.11.11, 09:53
          migreniasta napisała: "Możliwe są dwie wersje i tylko dwie wersje."
          Brak ci wyobraźni ;)
          ",albo sku...enie państwa zaszło tak daleko,że na bezczela przelewał sobie lewą kasę będąc pewnym swej bezkarności."
          Co wy z tą kasą?
          Kasa i kasa i konta i kasa.
          Zupełnie nie w tym leży problem.
          Zachowujecie się jak ktoś naiwny, komu kradnie się portfel, żeby nie zauważył, że ktoś inny ma plan jak obrobić mu całą chatę...
          • migreniasta Co imputujesz? 26.11.11, 10:04
            Czempiński jest członkiem desantu Eskimosów ?
          • piwi77.0 Re: ciemny, nie ty jeden 26.11.11, 10:46
            Gość portalu: spiacawdzien napisał(a):

Co wy z tą kasą?
            Kasa i kasa i konta i kasa.
            Zupełnie nie w tym leży problem.

Więc w czym? Człowiek (pies zresztą podobnie) działa tylko wtedy gdy ma motyw. Jeżeli jest podejrzenie, że ktoś coś zrobił, ale nie wiadomo, co go do tego mogło pchnąć, czyli nie ma motywu, niemal na 100% mozna mieć pewność, że podejrzenie było bezpodstwne. Chyba, że mamy do czynienia z uciekinierem ze szpitala psychiatrycznego, ale i wtedy nie byłbym pewien, czy zasada konieczności istnienia motywu też nie ma zastosowania. Jeżeli rzucą na kogoś podojrzenie, że siedział na kiblu, a nie będzie pewności, że chciało mu się sr..., to w takie zarzuty też nie uwierzę.
            • nehsa Re: ciemny, nie ty jeden 26.11.11, 10:59
              Generał, to nie szeregowiec. Ten Gromosław, to to nieomal polski Gromowładny, zatem gdyby nie było pewności, to po co to wszystko?
              • piwi77.0 Re: ciemny, nie ty jeden 26.11.11, 11:09
                nehsa napisał:

zatem gdyby nie było pewności, to po co to wszystko?

Tego, to się możemy już nigdy nie dowiedzieć. Może generał czegoś nie zrobił, o co go usilnie proszono, może prowadził działalność i robił komuś konkurencję, może nie chodzi o niego, a o kogos innego, kto teraz ma powody, żeby się bać, a może nawet jest coś na rzeczy i od dawno wiadomo było o tym, ale otwarto te sprawe teraz, bo właśnie teraz kogoś trzeba udupić, powodów może być wiele. Prawdopodobnie prawdziwego nigdy nie poznamy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka