maja-z-podworka
02.05.12, 11:18
PODWÓRKO
Re: Do Małpy, poważnie...
Autor: sza.aliczek ☺ 01.05.12, 15:59
Szanowna Małpo. Jako admin Lozy wytłumaczę. Kilka miesięcy temu wzieliśmy sobie do serca słowa pewnej forumowiczki, która kiedyś na Podwórku pisała - występuje pod nickiem Maja z Podwórka. Otóż Pani ta powtarzała zawsze, że nie bierze odpowiedzialności za slowa pisane przez niejakiego Zorro. Jak sam rozumiesz, wypowiadała się tak w sytuacjach kiedy proszona była o zajęcia stanowiska wobec czegoś niemiłego, co napisał był wspomniany Zorro.
Tak nam się wszystkim metoda Mai z Podwórka spodobała, że nie ingerujemy w to, co kto komu pisze.
Re: Do Małpy, poważnie...
sza.aliczek 01.05.12, 16:20
Ja nie wiem, czy Maja z Podwórka jest adminem. Ona mnie tylko nauczyła jak traktować to, co ludzie sobie na forach piszą : )
Czy może mi ktoś wyjaśnić, co ja mam wspólnego z tą dyskusją?
Sza.aliczku, czy mam rozumieć, że uważasz, iż opisałaś stosowany przeze mnie stale sposób, którego nie znaliście, którym zostaliście niemile zaskoczeni, a teraz jedynie naśladujecie?
Naśladujecie chyba rzeczywiście uważając, że jestem wyrocznią w sprawach moralności.... trudno mi to inaczej zrozumieć, skoro sposób przejęty ponoć ode mnie stosujesz w dyskusji, która ze mną mnie ma nic wspólnego i w której nie biorę udziału.
Nie chcę myśleć, że naśladujesz sposób dyskusji, którego nie pochwalasz. Czy moralność Kalego nie jest Ci obca?
Czy możesz mi wskazać jeden z tych moich postów, który miał na Wasze morale tak destrukcyjny wpływ? Aby odnieść się do zarzutu jaki mi postawiłaś chciałabym zobaczyć to, co napisałam, w całości.
Ty, Sza.aliczku, bierzesz odpowiedzialność za to, co piszą inni? Naprawdę?!
Współczuję Ci, ale być może w Waszym przypadku ma to uzasadnienie. Przeczytałam sobie wizytówkę Cornelli - szczególnie ciekawe jest zdanie na temat nicków dzielonych z innymi....W tej sytuacji odpowiedzialność za cudze słowa ma oczywiście niespotykany wymiar.
Wy nie poczuwacie się do odpowiedzialności za swoje własne słowa, cóż mówić o innych.
Życzę Ci Sza.aliczku dalszych sukcesów.