Dodaj do ulubionych

Maja do Sa.aliczka

02.05.12, 11:18
PODWÓRKO
Re: Do Małpy, poważnie...
Autor: sza.aliczek ☺ 01.05.12, 15:59

Szanowna Małpo. Jako admin Lozy wytłumaczę. Kilka miesięcy temu wzieliśmy sobie do serca słowa pewnej forumowiczki, która kiedyś na Podwórku pisała - występuje pod nickiem Maja z Podwórka. Otóż Pani ta powtarzała zawsze, że nie bierze odpowiedzialności za slowa pisane przez niejakiego Zorro. Jak sam rozumiesz, wypowiadała się tak w sytuacjach kiedy proszona była o zajęcia stanowiska wobec czegoś niemiłego, co napisał był wspomniany Zorro.
Tak nam się wszystkim metoda Mai z Podwórka spodobała, że nie ingerujemy w to, co kto komu pisze.

Re: Do Małpy, poważnie...
sza.aliczek 01.05.12, 16:20
Ja nie wiem, czy Maja z Podwórka jest adminem. Ona mnie tylko nauczyła jak traktować to, co ludzie sobie na forach piszą : )

Czy może mi ktoś wyjaśnić, co ja mam wspólnego z tą dyskusją?
Sza.aliczku, czy mam rozumieć, że uważasz, iż opisałaś stosowany przeze mnie stale sposób, którego nie znaliście, którym zostaliście niemile zaskoczeni, a teraz jedynie naśladujecie?
Naśladujecie chyba rzeczywiście uważając, że jestem wyrocznią w sprawach moralności.... trudno mi to inaczej zrozumieć, skoro sposób przejęty ponoć ode mnie stosujesz w dyskusji, która ze mną mnie ma nic wspólnego i w której nie biorę udziału.
Nie chcę myśleć, że naśladujesz sposób dyskusji, którego nie pochwalasz. Czy moralność Kalego nie jest Ci obca?
Czy możesz mi wskazać jeden z tych moich postów, który miał na Wasze morale tak destrukcyjny wpływ? Aby odnieść się do zarzutu jaki mi postawiłaś chciałabym zobaczyć to, co napisałam, w całości.

Ty, Sza.aliczku, bierzesz odpowiedzialność za to, co piszą inni? Naprawdę?!
Współczuję Ci, ale być może w Waszym przypadku ma to uzasadnienie. Przeczytałam sobie wizytówkę Cornelli - szczególnie ciekawe jest zdanie na temat nicków dzielonych z innymi....W tej sytuacji odpowiedzialność za cudze słowa ma oczywiście niespotykany wymiar.
Wy nie poczuwacie się do odpowiedzialności za swoje własne słowa, cóż mówić o innych.

Życzę Ci Sza.aliczku dalszych sukcesów.
Obserwuj wątek
    • m.maska Re: Maja do Sa.aliczka 02.05.12, 12:12
      Cornelli - to juz oddzielny rozdzial... i coz za rozbrajajaca szczerosc.... :-/
      • maja-z-podworka Re: Maja do Sa.aliczka 02.05.12, 12:30
        Wizytówka Cornelli?

O mnie
        Jestem kobietą.
        Internetowe wcielenia: magnolia47, różanopalca, **eos**, mascarponne, mormonka, your-ptaszyna, symultana, skamieniala.pl, nickona, benjamnik, groszvenor, macchiavelli, jetkajednoniowka, marusia-aganiok i kilka innych lubianych i nielubianych postaci forów, czatów i blogosfery. Wiele nicków - zawsze ta sama, chociaż bywały też nicki dzielone wspólnie z innymi osobami.

Przynajmniej uczciwie...
        Tylko jak tu rozważać odpowiedzialność za to, co ktoś pisał? Nick czy człowiek?

Bardzo zgrabny pomysł :-) Ciekawe, kto korzystał z których nicków i kiedy? Wybór jest ograniczony i to jest naprawdę śmieszne.....

Dokopać pod jednym nickiem i wyznawać miłość pod innym :-) Czy jest tu jakiś psychiatra?!
        A my cieszyliśmy się, że jesteśmy wreszcie na logowanym forum i takie numery nam nie grożą. Ludzka naiwność jest jednak niezmierzona. Ale uczymy się....
        • maja-z-podworka Re: Maja do Sa.aliczka 02.05.12, 12:32

Jednak Ten temat jest całkowicie poboczny...Czekam na odpowiedź Sza.aliczka. w sprawie moich postów, które ich tak zdemoralizowały.
          Całkiem nowa dla mnie rola.
        • m.maska Re: Maja do Sa.aliczka 02.05.12, 13:25
          maja-z-podworka napisała:

>
          > Bardzo zgrabny pomysł :-) Ciekawe, kto korzystał z których nicków i kiedy? Wyb
          > ór jest ograniczony i to jest naprawdę śmieszne.....

kto korzystał z których nicków i kiedy? - zapewne najblizsi "przyjaciele i przyjaciolki".... doskonale pamietam jak ktos inny zorganizowal "wypozyczalnie nickow" i spotkal sie z naszym niezrozumieniem....

>
          > Dokopać pod jednym nickiem i wyznawać miłość pod innym :-) Czy jest tu jakiś ps
          > ychiatra?!
          > A my cieszyliśmy się, że jesteśmy wreszcie na logowanym forum i takie numery na
          > m nie grożą. Ludzka naiwność jest jednak niezmierzona. Ale uczymy się....
          >
    • jokker39 Re: Maja do Sa.aliczka 05.05.12, 22:58
      Przemyślna Maju, szkopuł w tym, że zasmakowałaś w figlach. Uwielbiasz zarazem strategię piskorza. Twoje wykrętactwa są przyczynę tego, że tak trudno z Tobą prowadzić dyskusję.
      Wydaje się komuś, kto nie lubi manipulacji słownych, kto jest zdania by słowa i poglądy traktować rzetelnie, że uchwycił Twoje stanowisko i przedstawił rozsądnie krytyczną argumentację. A Ty bez chwili zastanowienia wykręcasz się niczym piskorz i wślizgujesz się na całkowicie przeciwstawne pozycje – złośliwie stamtąd wołając: a kuku!
      Oczywiście, że jestem zdania, że "forum to miejsce, gdzie każdy nauta ponosi pełną, jednoosobową i niepodzielną odpowiedzialność za to, co sam pisze” Podpisuję się pod wypowiedzianą przez Ciebie zasadą obiema rękami! Szkopuł w tym, że w tym samym momencie gdy głosisz wspomnianą maksymę, z pasją udzielasz się na ociekającym lepkim, przelukrowanym i mdlącym moralizatorstwem forum „net bez chamstwa i manipulacji”. Z jednej strony nie przeszkadza Ci kumplowanie się z nieokrzesanym i dokuczliwym szermierzem grubiaństwa i manipulacji Zorrem, z drugiej niczym Tartuffe świętoszkowato użalasz się nad upadkiem obyczajów w sieci.
      Gratuluję dobrego samopoczucia.
      • jokker39 Re: Maja do Sa.aliczka 05.05.12, 22:59
        Odpowiedziałem tu, bo na Kalejdoskop nie mam już wejścia.
        • m.maska Re: Maja do Sa.aliczka 05.05.12, 23:35
          Przykro mi, ze wzgledu na nieprzewidziany atak nieznanych nickow, w tym jednego, ktory nie mogl sie zdecydowac, czy jest Toba, czy chce Ci dokopac - forum zostalo chwilowo zamkniete, nie tylko dla Ciebie, a dla wszystkich.... mam propozycje - wciagne Cie na liste... a Ty sam zdecydujesz, czy chcesz na niej byc...
        • m.maska Re: Maja do Sa.aliczka 06.05.12, 02:22
          Mam nadzieje, ze dysponujesz konkretami, jesli chodzi o posty Zorro na ktore sie nieustannie powolujesz(mimo, ze Majce nie o to chodzi)... i bedziesz mogl je polozyc na szali naprzeciw Twojego komiksu i okreslenia na jakie pozwolil sobie Kichonor wobec AL "damskie bydle".... masz cos?
          Jak widac paniom na Lozy i na Podworku takie slownictwo nie przeszkadza... hmm... a moze jest im obojetne, byle tylko facet i moze to byc nawet wulgarny cham....
          Nie tylko, ze wulgarny cham to jeszcze tuman, ktory nie tylko wtedy nie zrozumial tekstu, ale i potem niejednokrotnie udowodnil, ze nie jest w stanie zrozumiec prostych postow.... niech lepiej schody maluje tam gdzie je pracowicie buduja.
        • 1zorro-bis Re: Maja do Sa.aliczka 10.05.12, 07:08
          masz Jokkerku, masz! Wiec nie klam i nie biadol!
          Kalejdoskop to nie LOZOWNIA!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka