Dodaj do ulubionych

5 tys. samobójców rocznie

12.06.12, 14:32
To tyle samo co śmiertelnych wypadków na drogach. Przerażające.
Obserwuj wątek
    • psi-arz Re: 5 tys. samobójców rocznie 12.06.12, 17:24
      A co ma zrobić osoba,która ma 60 lat,jest bez pracy,i nie ma żadnych szans na znalezienie nowej ? Ma do tego pecha być [w miarę] zdrową,tzn.nie może załapać sie na pracę np.jako portier - nie posiadając orzeczenia o niepełnosprawności.
      Czy powieszenie się nie jest jedynym wyjściem ?
      .
      • Gość: kontrola Re: 5 tys. samobójców rocznie IP: *.jjs.pl 14.06.12, 08:51
        Tylko statystyczna średnia wieku wynosi 44lata, a nie 60 (tylko 14% to osoby po 60 roku życia). i ponad czterokrotnie więcej samobójstw dokonuje mężczyzn niż kobiet. Faktem jest, że w grupie 50+ wzrosła ilość samobójstw z przyczyn ekonomicznych, głownie z powodu frustracji z braku pracy. Kobiety 50+ znajdują się w znacznie gorszej sytuacji na rynku pracy niż mężczyźni. Polska jest krajem, w którym przeciętny wiek wyjścia z rynku pracy wynosi 57-58 lat (54 dla kobiet i 61 dla mężczyzn). A jednak to 4839 mężczyzn targnęło się na swoje życie w 2009 roku, z czego 3739 skutecznie. Kiedy w tym samym czasie w tego samego powodu zginęło 645 kobiet.
    • voxave Re: 5 tys. samobójców rocznie 12.06.12, 18:50
      derff napisał:

> To tyle samo co śmiertelnych wypadków na drogach. Przerażające.

Dodało ci sie jedno zero,niechcący------500 mówili w tv--plotkara z ciebie
      • psi-arz Re: 5 tys. samobójców rocznie 13.06.12, 10:04
        Z każdym rokiem będzie ich coraz więcej - przeciez każdy 60-ciolatek,który nie dożyje do emerytury,to czysty zysk dla rządu !
        • voxave Re: 5 tys. samobójców rocznie 13.06.12, 11:00
          I co z tego-----przedtem tez tak było i co to ma do rzeczy w dzisiejszych czasach----chodzi o samobójstwa właścicieli przedsiębiorstw.Najczęściej wybierana formą jest powieszenie lub utopienie lub skok z wysokości.

Ambicja mężczyzn nie pozwala im życ dalej.Smutne.A mogliby poczekać do jutra,zawsze jest jakieś rozwiązanie.
          • Gość: rossdarty Re: 5 tys. samobójców rocznie IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 13.06.12, 23:33
            voxave napisała:

> Ambicja mężczyzn nie pozwala im życ dalej.Smutne.A mogliby poczekać do jutra,za
            > wsze jest jakieś rozwiązanie.

Voxi, nawet nie wiesz jak mądrą myśl wypowiedziałaś...

Mam dopiero/aż 56 lat.
            do Irlandii pojechałem mając 49.
            Ubyło mi z 5...
            Wróciłem...
            Przybyło mi z ... 15...
            Wszędzie pytano o wiek i dyskretnie, (w miarę) sugerowano że jestem za stary do grupy osób z którymi miałbym pracować.
            Wqu...onny wyjechałem ponownie...
            znów ubyło mi lat. Czuję, i wiem, ze jestem potrzebny i doceniany...

Czy nie jest to obrazem Polski w stopniu jednostkowym?

Były momenty w Polsce, że myślałem o samounicestwieniu...
            Co mnie prowokowało do takiego myślenia?
            Wymagania o szukaniu miodu w doopie!!!

Powszechnie znanym są kryteria super sekretarki:
            -wiek do 25 lat
            -ładna, zgrabna i chętna,
            -z 15-stoletnim stażem,
            - z przynajmniej trzema językami,
            - i aby się nie piepszyła bez komdomów bo w ciążę zajść może...

Polskie kryteria zatrudnienia...

Dziwić się, że ludzie na linę się rzucają???
            • klosowski333 Re: 5 tys. samobójców rocznie 14.06.12, 00:04
            • voxave Ross 14.06.12, 06:00

Doskonale wiem co to jest strach ekonomiczny-----w wyniku transformacji i mojego wyjazdu do Kanady---po powrocie nia zastalam mojego zakladu pracy-----nagle znmli przyjaciele i dla kobiety w wieku 43 -letniej nie ma pracy.
              Mąz na nędznej rencie-----wszyscy patrza na mnie z dezaprobata bo przeciez ona taka przedsiebiorcza silna----syn kończy liceum przed nim studia.
              Nie spałam po nocach tez chcialam skończyć ze soba za duże obciążenia tym bardziej że znikąd oparcia.
              Ale czytalam duzo książek o takich tragicznych stanach psychicznych i ciagle kolatało mi w myśli zdanie przeczytane kiedyś---poczekaj do jutra,poczekaj jeszcze jedne dzień,może dwa

I w końcu wymyśliłam rozwiązanie .Cierpienie tez maleje jak poczekamy ten dzień czy dwa.....dwa......

Dzisiaj mimo wielu nieszczęść nie jest łatwo mnie złamać może nawet wcale-----twardo staje do boju bo tak trzeba----i mało tego jest we mnie optymizm i dystans.
              Tak bardzo boleje jak słysze o samobójstwie człowieka w pełni sił,rozumiem jego rozpacz i tego jaki był samotny.......
            • Gość: eliz Re: 5 tys. samobójców rocznie IP: *.yolau.net 14.06.12, 12:09
              A to akurat sie zgadza ale tylko troche i w przypadku ludzi np. po 50-tce
              czesto jednak jest to rowniez wina samych pracownikow.
              Przyjelo sie u nas ze jeden wyuczony zawod to gwarancja zatrudnienia
              na cale zycie, tymczasem w innych krajach ludzie zrozumieli ze rynek pracy sie stale
              zmienia, trzeba byc elastycznym, uczyc sie a jesli to konieczne przekwalifikowac.

Co do ogloszen "na sekretarke" to fakt jest cos takiego w polskich pracodawcach
              aby napisac w wymaganiach wszystko co tylko przyjdzie w biurze ludziom do glowy :-)
              Poza tym dyskryminowanie ze wzgledu na plec... nie bedziemy sie oszukiwac, owszem
              dyskryminacja u polskiego pracodawcy to dosyc czesta i widoczna wada.
              Oczywiscie, miejsce zamieszkania, kwalifikacje i rodzaj branzy to wszystko ma wielkie
              znaczenie.

Generalnie rynek sie mocno zmienia.
              Na cale szczescie jest tez wiele normalnych firm, pojawiaja sie zabawne ogloszenia takie jak
              to np. pgs.rzeszow.net/joboffers/java.png :-)

A ja jestem ciekawa jakie sa twoje spostrzezenia, czym rozni sie nasz rynek od tego na ktorym Ty obecnie operujesz? Wedlug Ciebie oczywiscie, bo slyszalam rozne opinie i zdziwilo mnie Twoje zachwalanie.

• 6burakow Re: 5 tys. samobójców rocznie 13.06.12, 13:00
          psi-arz napisał:

> Z każdym rokiem będzie ich coraz więcej - przeciez każdy 60-ciolatek,który nie
          > dożyje do emerytury,to czysty zysk dla rządu !

Masz jakies dowody na to ze 60-latkowie popelniaja samobojstwa czy tylko tak sobie pieprzysz? ile? jaki procent? z jakich powodow?
      • Gość: kontrola Re: 5 tys. samobójców rocznie IP: *.jjs.pl 14.06.12, 08:53
        telewizja kłamie:)
        Nie dodało mu się a odjęło i nie zero, a 9 po przecinku:)
        W Polsce szybko rośnie liczba samobójstw. Z policyjnych statystyk wynika, że w zeszłym roku na swoje życie targnęło się niemal 5,9 tys. Polaków, niemal tyle, ile co roku ginie w wypadkach drogowych.
        www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/398808,polska_nie_radzi_sobie_z_plaga_samobojstw.html
    • derff Re: 5 tys. samobójców rocznie 13.06.12, 11:24
      5 tys. ginie na drogach i 5 tys. z własnej woli to razem spore miasteczko rocznie a niektórzy martwia się kleszczami. To może faktycznie za komuny było lepiej???
      • Gość: Sara Re: 5 tys. samobójców rocznie IP: *.jjs.pl 14.06.12, 09:01
        Pytanie Komu było lepiej ? Tymi z legitymacjami na pewno i dla tego tak wzdychają do dziś:)
        Tak liczba samobójstw z powodów ekonomicznych wzrosła w Polsce o 40 % w ciągu 4 lat, a w ciangu 20 lat nawet dziesięciokrotnie. Tylko za to, że teraz tak jest winna jest komuna właśnie. No ale kto wie i rozumie to głupot nie pisze, a ten co pisze mało wie, mało się interesuje, za to hipotezy absurdalne stawia bez wnikliwego przeanalizowania sytuacji co z czego wynika.
    • klosowski333 Re: 5 tys. samobójców rocznie 13.06.12, 11:54
      O ile mnie pamiec nie myli to liczba samobojstw od lat systematycznie rosnie we wszystkich krajach Unii Europejskiej. W Polsce oscylowala w granicach 4500-5000 rocznie. Najwyzszy wskaznik (proporcjonalnie do liczby mieszkancow) przed paromaa laty byl w Finlandii. Gadanie o 60-latkach to nawet nie demagogia, to totalna bzdura. Samobojstwa sa "domena" dwoch grup wiekowych - osob mlodych, do 22 roku zycia oraz mezczyzn w wieku tzw. srednim, miedzy 40 a 55 rokiem zycia.
      Czemu podaje te ogolnodostepne dane na tym forum? Bo na tym wyjatkowym forum, jak widac, mozna znalezc osoby, ktore maja szokujace problemy by samodzielnie do tego rodzaju danych dotrzec. Albo maja jakies dziwne problemy z przyswajaniem wiedzy, albo sa zbyt leniwi by - wypowiadajac sie na jakis KONKRETNY temat - w te wiedze sie uzbroic. I potem wychodza takie kwiatki jak teksty o 60-latkach.
      • bling.bling Re: 5 tys. samobójców rocznie 13.06.12, 20:15
        skocz z mostu kłosowski, pomaga na troski związane z forum
        • Gość: kappa Re: 5 tys. samobójców rocznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.12, 20:21
          bling.bling napisał:

> skocz z mostu kłosowski, pomaga na troski związane z forum

ej, ja to miałem napisać!
          • klosowski333 Re: 5 tys. samobójców rocznie 13.06.12, 20:32
            Kappcio, wrociles na forum? Milo Cie tu znowu spotkac. Slynales z tekstow mowiacych o samobojstwie, slynales z obsesji i ze stanow psychotycznych. Moj kolega, ktory kiedys czytal jeden Twoj post napisany niewatpliwie w stanie jakiejs furii (do Yagnik) powiedzial, ze jestes materialem na samobojce. Co dalej z Toba, z Twoimi wieczorami, o ktorych mowiles, ze sa najtrudniejsze, z Twoim seksem, o ktorym mowiles, ze jest przereklamowany? Byles tu kiedys usosobieniem niebywalej niestabilnosci psychicznej, emocjonalnej. Samobojstwo? Nie wiem, w zadnym razie Ci tego nie zycze. Mam nadzieje, ze Ci sie poprawilo, przyjacielu. Zawsze wydawales mi sie sympatyczny, mam do Ciebie pewien sentyment ;)
            • Gość: kappa Re: 5 tys. samobójców rocznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.12, 20:38
              Oj kozłowski, 5 tyś samobójców, nawet Jezus dobrowolnie na krzyżu umarł za ciebie, a ty z takim ryjem bez żenady po świecie chodzisz. Nie wstyd ci?
              • klosowski333 Re: 5 tys. samobójców rocznie 13.06.12, 20:46
                Kappcio, te Twoje wyswiechtane wyrazenia juz nawet na Forum Religia nie robia na nikim wrazenia. Mawiano tu o Tobie, ze inteligencja nie grzeszysz, ale przeciez nikt nie chcial Ci dopiec. Wszyscy byli zdziwieni, ze Tobie sie wydawalo, ze jednak grzeszysz ;)
                Tak czy owak Twoje przepychanki z bratem blizniakiem Mg przeszly juz chyba do legendy. On Ciebie troche po pilkarsko wkrecal w trawe, ale Ty nie traciles swojej zadziornosci. Ambicji i walecznosci mogli by Ci pozazdroscic nasi pilkarze.
                • Gość: kappa Re: 5 tys. samobójców rocznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.12, 21:11
                  Kozłowski, to wolny kraj, jeśli postanowiłeś męczyć się dla dobra narodu, to twój wybór, ale nad tym mostem poważnie się zastanów.
                  • klosowski333 Re: 5 tys. samobójców rocznie 13.06.12, 21:17
                    Tylko tyle? Gdy wpadales w furie to lecialy ostre wyzwiska, epitety, inwektywy. Cos chyba sie troche wyciszyles, przyjacielu. Cieszy mnie to bardzo. Twoja dawne "stany" mimo wszystko mocno mnie niepokoily.
                    • Gość: kappa Re: 5 tys. samobójców rocznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.12, 21:20
                      Pisz, kozłowski, pisz. Póki piszesz masz cel w życiu.
                      • klosowski333 Re: 5 tys. samobójców rocznie 13.06.12, 21:24
                        Kappcio, a jaki jest cel Twojej "odwiecznej" egzystencji na forach Kraj, Religia i Spoleczenstwo?
                        • Gość: kappa Re: 5 tys. samobójców rocznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.12, 21:32
                          Kozłowski, czyżby za mnie też było ci wstyd? Niepotrzebnie, doprawdy.
                          • klosowski333 Re: 5 tys. samobójców rocznie 13.06.12, 21:33
                            O wstydzie to pisales do Karkowiaka, Kappcio. To nie ten watek.
                            • Gość: kappa Re: 5 tys. samobójców rocznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.12, 21:35
                              O, kamień spadł mi z serca.
        • klosowski333 Re: 5 tys. samobójców rocznie 13.06.12, 20:35
          Mam wrazenie, Blingu, ze to Ty skoczyles z mostu w sensie mentalnym. Odciales sie od rozumu, z jakiegos powodu odciales sie od znajomych i w efekcie roztrzaskales sie psychicznie, w efekcie wyladowales na Forum Spoleczenstwo. Jak sie z tym czujesz?
          • bling.bling Re: 5 tys. samobójców rocznie 13.06.12, 20:44
            ciesze się twoją radością kłosowski, pamiętaj że jesteśmy z tobą i trzymamy za ciebie kciuki! Jak chcesz mogę pójść z tobą na most by ci towarzyszyć w tym radosnym momencie skoku.
            • klosowski333 Re: 5 tys. samobójców rocznie 13.06.12, 20:47
              Ale jacy "Wy", towarzyszu, Bling? Czujecie sie czescia jakiejs wspolnoty? Moze narodowej?
              • bling.bling Re: 5 tys. samobójców rocznie 13.06.12, 21:01
                Jeśli ci to pomoże to skacząc możesz obwinić za to naród.
                • klosowski333 Re: 5 tys. samobójców rocznie 13.06.12, 21:09
                  A Wy, Blingu, kogo obwiniacie sa swoj los?
                  • klosowski333 Re: 5 tys. samobójców rocznie 13.06.12, 21:15
                    Bling, powiedzcie tak szczerze, poczuliscie sie na Forum Spoleczenstwo jak u siebie? ;) Te wszystkie Lepiany, Magnusy, Mg, Kappcie, Enrique, Oszolomy, ciotki forumowe, staly sie Wasza forumowa rodzina, Bling? Czy to jest taka "wspolnota" o jakiej zawsze marzyliscie czy raczej ma to wymiar skoku z mostu?

• bling.bling Re: 5 tys. samobójców rocznie 13.06.12, 21:28
                      My blinżeje z tej empatii z tobą pójdziemy skoczyć z mostu za ciebie, skoro ty nie masz odwagi.
                      • klosowski333 Re: 5 tys. samobójców rocznie 13.06.12, 21:32
                        Papa.
                    • Gość: kappa Re: 5 tys. samobójców rocznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.12, 21:34
                      Nie wierz temu, co bling napisał, on tylko wzbudza w tobie poczucie winy, chytrus jeden.
                      • bling.bling Re: 5 tys. samobójców rocznie 13.06.12, 21:40
                        cii... psychika takiego kłosowskiego jest zajebiście mocna
                      • klosowski333 Re: 5 tys. samobójców rocznie 13.06.12, 21:42
                        Kappcio, ze wzgledu na swoje oczywiste ograniczenia, pewnie nie zdajesz sobie sprawy, ze Twoje posty sa szalenie powtarzalne. Sprawiasz wrazenie osoby totalnie wyjalowionej, nic nowego juz nie wnosisz. O poczuciu winy bylo ze dwiescie razy w Twoich postach, niewiele im ustepuje watek "chytrosci". Skok z mostu absolutnie nie jest rozwiazaniem, po prostu zmien srodowisko ;) Fora Religia, Kraj i Spoleczenstwo nasycone sa Twoimi bon motami :D

• bling.bling Re: 5 tys. samobójców rocznie 13.06.12, 21:47
                          to nadużywanie słowa szalenie jest w twoim przypadku znamienne. Powiesz coś o tym, czy jednak skoczysz?
                        • Gość: kappa Re: 5 tys. samobójców rocznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.12, 21:48
                          Ty kozłowski jako patriota możesz skoczyć z jakiegoś mostu poza granicami, jeśli nie chcesz tu psuć statystyk. Śmiało.
                  • bling.bling Re: 5 tys. samobójców rocznie 13.06.12, 21:33
                    a ty kiedy przestaniesz bić swoja matkę kozłowski?

wysil się na jakąś lepszą prowokację kozłowski, nawet tego nie potrafisz robić dobrze. Pewnie skoczyć też byś nie umiał?
                    • klosowski333 Re: 5 tys. samobójców rocznie 13.06.12, 21:37
                      No ja bym nie skoczyl, ale Wy wlasnie oznajmiliscie, ze skaczecie, Bling. Sek w tym, ze Wasze wypowiedzi, Bling, nigdy nie trzymaly sie kupy i nigdy nie bylo w nich zadnej konsekwencji.

A o mojej matce, Bling, to lepiej sie nie wypowiadajcie, bo nawet czesc miejscowych oszolomow moze uznac to za "nieprzystojne".

Zawsze byliscie czlowiekiem bez klasy, Bling, ale nawet Wy powinniscie ustalic dla siebie jakies granice.

• Gość: kappa Re: 5 tys. samobójców rocznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.12, 21:40
                        Ależ kozłowski, wstydzicie się swojej matki? Wstyd!
                        • klosowski333 Re: 5 tys. samobójców rocznie 13.06.12, 21:51
                          Wstydzicie sie swojej matki?

Kappcio, wczesniej pisales do mnie per ty, teraz per wy. Gubisz sie, przyjacielu. Cos czuje, ze wracaja stare emocje. Moze jeszcze doczekamy (my) dawnych kappciowych inwektyw. One byly naprawde czyms pieknym, poki nie kojarzyly sie ze skokiem z mostu. Kontroluj sie, bracie, i nie bierz tak wszystkiego do siebie. Nie zycze Tobie samobojstwa a Twoje osobiste problemy nie maja nic wspolnego ani ze mna, ani z tym forum.

• bling.bling Re: 5 tys. samobójców rocznie 13.06.12, 21:44
                        nie mów hop póki nie skoczysz kłosowski. Lepiej być człowiekiem bez kasy niż prać swoją matkę.
                        • klosowski333 Re: 5 tys. samobójców rocznie 13.06.12, 21:46
                          A co Wy ze swoja matka zrobiliscie, Bling? Wspolnota rodzinna tak jak i narodowa wydawala sie Wam fikcja i wytworem wyobrazni? Czy Wy, Bling, w ogole macie jakich bliskich sobie ludzi?

• Gość: kappa Re: 5 tys. samobójców rocznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.12, 21:50
                            Nie szukaj wymówek w postaci matki, kozłowski. Z pewnością odetchnie po twoim skoku.
                            • klosowski333 Re: 5 tys. samobójców rocznie 13.06.12, 21:55
                              Kappcio, a co z Toba i z Twoja urojona rodzina? Gdzie sie podziala Twoja zona i Twoje dzieci? Gdzie jest Twoja zona "podczas wieczorow, ktore sa najtrudniejsze"? Jestes tu jednym z najstarszych uzytkownikow, piszacych przez lat dzien w dzien. Czemu interesuje Ciebie bardziej moja matka niz Twoja wlasna rodzina?
                          • bling.bling Re: 5 tys. samobójców rocznie 13.06.12, 21:52
                            ja ciebie miłuje kłosowski, tyś moja fascynacją i wzorem.
                            • Gość: kappa Re: 5 tys. samobójców rocznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.12, 21:58
                              bling.bling napisał:

> ja ciebie miłuje kłosowski, tyś moja fascynacją i wzorem.

O, tuś go zawstydził. Może jednak skoczy...
                              • klosowski333 Re: 5 tys. samobójców rocznie 13.06.12, 22:01
                                Kappcio, zawsze byles tu forumowiczem, ktory najczesciej ze wszystkich pisal o samobojstwie (po prawdzie pisales o samobojstwie innych). Czemu ten motyw, ten watek, ta idea, tak czesto zajmowala Twoje mysli?
                                • Gość: kappa Re: 5 tys. samobójców rocznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.12, 22:05
                                  Kozłowski, przestań się mazać. Nikt tu cię nie będzie prosić, byś nie skakał. Postanowiłeś skoczyć, to skacz, a nie skamlesz na forum. A to się matką zasłaniasz, a to statystykami. Skacz, kozłowski, jesteś przecież w grupie podwyższonego ryzyka, wolno ci.
                                  • klosowski333 Re: 5 tys. samobójców rocznie 13.06.12, 22:15
                                    Kappcio, Twoj post jest odpowiedzia na to dlaczego ludzie niespecjalnie szanuja Twoja inteligencje ;) Sam sie ze soba wymieniasz "argumentami" o matce, statystykach i postanowieniach, a potem sie dziwisz, ze jestes postrzegany jako oszolom. Podobna taktyke przyjmowal Mg i raczej na tym za dobrze nie wychodzil.
                                    Zawsze Twoje posty oscylowaly na granicy konfabulacji i projekcji dotyczacych Twojej wlasnej osoby. Cos komus imputowales, cos co zwykle bylo Twoim udzialem, a potem brnales w to iscie oblakanczo. Slynales z rozmaitych obsesji, pamietam okres - to nie zart - gdy dopisywales sie do kazdego mojego postu, bo wczesniej poczules sie dotkniety jakims moim komentarzem. To bylo absolutnie niesamowite. Nigdy wczesniej (ani poozniej) z czyms podobnym sie na forach polskich nie zetknalem.

• Gość: kappa Re: 5 tys. samobójców rocznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.12, 22:20
                                      kozłowski, nie odwlekaj decyzji, dość się w życiu nacierpiałeś, skacz!
                                      • klosowski333 Re: 5 tys. samobójców rocznie 13.06.12, 22:23
                                        Tak Cie tylko podpuscilem, przyjacielu, wiedzac jak reagujesz na slowo "inteligencja". Nie bierz tego do siebie, to byl tyllko zart.
                                        • Gość: kappa Re: 5 tys. samobójców rocznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.12, 22:28
                                          kozłowski, naprawdę chcesz dojść do stanu w jakim jest Jarosław K? Wstydu oszczędź, skocz!
                                          • klosowski333 Re: 5 tys. samobójców rocznie 13.06.12, 22:42
                                            Kappcio, nie wiem jaki jest stan Jaroslawa K. czyzbys byl jego wyznawca i cos wiecej o tym jego stanie wiedzial? Niezliczone pogawedki z Twoim blizniakiem Mg mogly Cie nieco na kwestia braci Kaczynskich uwrazliwic. Natomiast jezeli chodzi o moje poglady, to je z pewnoscia znasz :D

• klosowski333 Re: 5 tys. samobójców rocznie 13.06.12, 21:59
                              Bling, biorac pod uwage tresc Waszych postow w tym watku wydajecie sie byc strasznie otepiali, zreszta sami sobie te posty przejrzyjcie. Czyzby wspolnota forumowa nie inspirowala Was tak jak dawniej?
                              • bling.bling Re: 5 tys. samobójców rocznie 13.06.12, 22:07
                                inspiruje mnie twoja twórczość kłosowski. Widzę w tobie wielki talent. Żeby świat się na tobie tez poznał musisz jednak zdecydować się na ten krok do przodu. Wtedy dopełni się twoja tragiczna historia
                                • klosowski333 Re: 5 tys. samobójców rocznie 13.06.12, 22:18
                                  Bling, unikacie odpowiedzi jakbyscie sie ich bali. Boicie sie powiedziec samemu sobie co jest z Wami nie tak, gdzie Was zycie ponioslo, gdzie sa Wasi przyjaciele, Wasza rodzina? Wierzcie mi, Bling, to nie jest tworczosc, to jest Wasze zycie. Az tak boicie sie stawic mu czola?
                                  • bling.bling Re: 5 tys. samobójców rocznie 13.06.12, 22:30
                                    musisz zacząć pierwszy kłosowski. pokazać prostakom jak to się robi
                                    • klosowski333 Re: 5 tys. samobójców rocznie 13.06.12, 22:48
                                      Niestety, towarzyszu, ale Wasza idolka, Kropienstwo, postanowila Was wspomoc. Uznala, ze Wy z Kappciem jestescie troche za slabi ;) Tymczasem moje posty znikaja i tyle w temacie :D

• bling.bling Re: 5 tys. samobójców rocznie 13.06.12, 22:52
                                        tak, tak kłosowski znikają, zła kropka dobry kłosowski.
                                        Wiesz co zrobiłby człowiek honoru jakim niewątpliwie jesteś...
                                        • klosowski333 Re: 5 tys. samobójców rocznie 13.06.12, 22:55
                                          Kropka tez nalezy do Waszej umilowanej wspolnoty, Bling?
                                          • Gość: kappa Re: 5 tys. samobójców rocznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.12, 22:59
                                            O, spisek kozłowski zwietrzył:)
                                            • klosowski333 Re: 5 tys. samobójców rocznie 13.06.12, 23:09
                                              No dobra, Kappcio, ale osssochodzi, bo jak by tak podsumowac Twoje wpisy w tym watku, to wychodzi jeden wielki belkot.
                                              • Gość: kappa Re: 5 tys. samobójców rocznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.12, 23:18
                                                kozłowski, skocz zanim zaczną wpuszczać ci hel do mieszkania dziurką od klucza.
                                                • klosowski333 Re: 5 tys. samobójców rocznie 13.06.12, 23:22
                                                  A to nie bylo do Mg? Gubisz sie, Kappcio, i to jest naprawde smutne. Czy od teraz do dwoch tygodni bedziesz dopisywal sie do kazdego mojego postu? Nie, to nie bedzie smutne, to bedzie piekne.

• Gość: kappa Re: 5 tys. samobójców rocznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.12, 23:24
                                                    kozłowski, skoczysz? Naród patrzy!
                                • klosowski333 Re: 5 tys. samobójców rocznie 13.06.12, 22:44
                                  Wow, niepostrzezenie znikaja moje posty. W te urokliwa wymiane zdan wmieszala sie tez Kropka :D To jest to co tygrysy lubia najbardziej. Oto forum Spoleczenstwo.
                                  • Gość: kappa Re: 5 tys. samobójców rocznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.12, 22:47
                                    No widzisz, nawet posty ci znikają. skacz, czas najwyższy.
                                    • klosowski333 Re: 5 tys. samobójców rocznie 13.06.12, 22:49
                                      Zawsze mi sie wydawalo, ze ostatni beda pierwszymi... Kappcio, zawsze byles maruderem, pokaz wreszcie, ze cos jestes wart.
                                      • bling.bling Re: 5 tys. samobójców rocznie 14.06.12, 20:42
                                        nie pierwszy raz ci się coś wydaje kozłowski. Skończysz z urojeniami skacząc z mostu
          • voxave Re: 5 tys. samobójców rocznie 13.06.12, 20:45
            klosowski333 napisał:

> Mam wrazenie, Blingu, ze to Ty skoczyles z mostu w sensie mentalnym. Odciales s
            > ie od rozumu, z jakiegos powodu odciales sie od znajomych i w efekcie roztrzask
            > ales sie psychicznie, w efekcie wyladowales na Forum Spoleczenstwo. Jak sie z t
            > ym czujesz?

Tropicielu mend forumowych ze wsi------bardzo tesknisz za tym forum bo jest jednym z nielicznych gdzie cos sie dzieje---gdzie ludzie wyrażaja jakieś opinie na temat dziejacych sie wydarzeń.
            Nudzisz sie,jestes zakochany i choć kochanka ci nie sprzyja ale bez niej jestes taki niedokończony.
            .

Ty to dopiero masz obsesje albo sesje :)

• klosowski333 Re: 5 tys. samobójców rocznie 13.06.12, 20:52
              Voxave, wybacz, ale zawsze mialem Cie za osobe nieco niedorozwinieta. Moja Pani dala mi "wolne" na czas pilkarskiego swieta, to tyle w temacie zakochania i dlatego jest mnie tu ostatnio wiecej, na okres tych 3 tygodni. Dla mnie FS to relaks, dowcip, zabawa, rozrywka, kabaret, groteska i farsa. Czy jest miejscem wyjatkowym? Z marginesem spolecznym nie mam do czynienia na co dzien, wiec w tym sensie tak, jest to miejsce szczegolne, zwlaszcza, ze juz wczesniej nieco poznane ;)
              Miejscowe oszolomstwo jest rozbrajajace, zwlaszcza radykalizm swiatopogladowy. Rasizm, islamofobia czy antysemityzm to maly pikus. Ostatnio poparcie ciesza sie tu kibolskie ataki na zagranicznych kibicow, ktorzy przyjechali do Polski z okazji swieta pilkarskiego. Sama pewnie tez cos o tym poparciu dla bandytow slyszalas, nieprawdaz?
              • voxave Re: 5 tys. samobójców rocznie 14.06.12, 06:07

klosowski333 napisał:

> Voxave, wybacz, ale zawsze mialem Cie za osobe nieco niedorozwinieta. Moja Pani
                > dala mi "wolne" na czas pilkarskiego swieta, to tyle w temacie zakochania i dl
                > atego jest mnie tu ostatnio wiecej, na okres tych 3 tygodni. Dla mnie FS to rel
                > aks, dowcip, zabawa, rozrywka, kabaret, groteska i farsa. Czy jest miejscem wyj
                > atkowym? Z marginesem spolecznym nie mam do czynienia na co dzien, wiec w tym
                > sensie tak, jest to miejsce szczegolne, zwlaszcza, ze juz wczesniej nieco pozna
                > ne ;)
                > Miejscowe oszolomstwo jest rozbrajajace, zwlaszcza radykalizm swiatopogladowy.
                > Rasizm, islamofobia czy antysemityzm to maly pikus. Ostatnio poparcie ciesza si
                > e tu kibolskie ataki na zagranicznych kibicow, ktorzy przyjechali do Polski z o
                > kazji swieta pilkarskiego. Sama pewnie tez cos o tym poparciu dla bandytow slys
                > zalas, nieprawdaz?

Nic sie nie zmieniles dalej prowadzisz monologi--nic mnie nie obchodzi twoja miłsc do jakiejś pani--ty kochasz nas, to forum i bez niego nie możęsz zyć:)
                >
          • Gość: kontrola Re: 5 tys. samobójców rocznie IP: *.jjs.pl 14.06.12, 09:12
            a ty jak się czujesz gdy innych ocenisz i krytykujesz? od czego się odcieknąłeś i czego ci brak, że tu sobie poprawiasz samopoczucie ? Jesteś na forum z tych samych powodów co inni, gdybyś ich nie miał tu by ciebie nie było:)
      • Gość: StanF Re: 5 tys. samobójców rocznie IP: *.jjs.pl 14.06.12, 09:09
        Nie tylko na tym forum, to zupełni typowe, choć na niczym się nie znamy, mało interesujemy czymkolwiek, analizować nie potrafimy, to zawsze się bardzo autorytatywnie wypowiadani, bo Polacy jak żaden inny naród na wszystkim się zna intuicyjnie, mechanicznie uogólnia i jeszcze szuka potwierdzenia tam gdzie najwiecej nieuków czyli w kościele:) Książką eis brzydzimy, a nauce nie wierzymy, wszyscy kłamią tylko ksiądz prawdę zna i co niedziel objawia:) No i stad jesteśmy mądrzejsi od wszystkich naukowców, którzy za pieniądze służą złej sprawie lewackiej. A za komuny i tak było lepiej:)
    • klosowski333 Re: 5 tys. samobójców rocznie 13.06.12, 23:20
      Dla mnie to jednak cudowne, ze czesc moich wpisow w tym watku zniknela. Moja pogawedka z towarzyszem Blingiem i Kappciem byla przyjacielska i nie liczac watku mojej matki, wszystko przebiegalo sprawnie niczym organizacja meczu Polska-Grecja. Po co Kropienstwo w to ingerowalo, to - jak zwykle - nie wiem i nie rozumim.
      • voxave Re: 5 tys. samobójców rocznie 14.06.12, 06:09
        klosowski333 napisał:

> Dla mnie to jednak cudowne, ze czesc moich wpisow w tym watku zniknela. Moja po
        > gawedka z towarzyszem Blingiem i Kappciem byla przyjacielska i nie liczac watku
        > mojej matki, wszystko przebiegalo sprawnie niczym organizacja meczu Polska-Gre
        > cja. Po co Kropienstwo w to ingerowalo, to - jak zwykle - nie wiem i nie rozumi
        > m.

Oddzielaja ziarno od plew------to ziarno tez jakby spleśniale ale zawsze.......
    • Gość: kontrola Re: 5 tys. samobójców rocznie IP: *.jjs.pl 14.06.12, 08:33
      Nie 5 tysięcy a blisko 6 tysięcy, a dokładnie niemal 5,9 tys.
      • narfi Re: 5 tys. samobójców rocznie 14.06.12, 09:49
        Nie wiem jak w Polsce,ale u mnie szacuje sie, ze na kazde samobojstwo udokumentowane
        przypada co najmniej drugie tyle, ktore oficjalnie sa klasyfikowane jako wypadki.

• Gość: kontrola Re: 5 tys. samobójców rocznie IP: *.jjs.pl 15.06.12, 00:41
          u ciebie czyli gdzie?
          podobno faktycznie nie wszystkie próby czy nawet samobójstwa kwalifikuje się jako takie, gro z nich zostaje wpisana do aktu zgonu jako wypadek. Co ma swoje uzasadnienie, samobójcy o ile nie zostawił listu pożegnalnego to nie różnica, dla żyjących członków rodziny to jednak diametralna różnica. Żałoba po śmierci samobójczej trwa całe życie dla najbliższych i do końca towarzyszy im poczucie winy, a nie rzadko kończy się silnymi stanami depresyjnymi, które nomen omen też mogą doprowadzić do targnięcia się na własne życie.
          • narfi Re: 5 tys. samobójców rocznie 15.06.12, 10:30
            ....u mnie, czyli w Australii. Myslalem , ze po paru latach na forum to jest oczywiste,no, ale widze, ze nie jest.Moze powiniennem dodac tych pare slow o sobie w profilu.
            Ten temat nieco osobiscie sie o mnie ociera,stad moje nim zainteresowanie.Tak sie sklada,ze wsrod moich bliskich znajomych sa lekarze,prawnicy i policjanci.Zawodowo rowniez ciagle sie spotykam z pytaniem,samobojstwo czy wypadek.Tak wiec moge powiedziec,ze informacje mam z pierwszej reki.
            Bez zadnych watpliwosci, w Australii rzeczywiste statystyki dotyczace samobojstw sa skrzetnie ukrywane.Przypuszczam,ze w innych krajach rowniez.
            Ciezko to udowodnic,ale w zaleznosci od zrodla informacji,rzeczywista liczba samobojstw w Australii moze byc nawet czterokrotnie wyzsza od oficjalnych danych statystycznych.
            Gdybym chcial szczegolowo wyjasniac,na czym te moje i nie tylko moje domniemania sie opieraja, mogloby to zajac zbyt wiele miejsca.
            Zreszta,nie przypuszczam,zeby tutaj kogokolwiek interesowala rzetelna dyskusja,na jakikolwiek temat :)

• Gość: ka_p_pa Re: 5 tys. samobójców rocznie IP: *.interwan.pl 15.06.12, 15:16

narfi napisał:

> Zreszta,nie przypuszczam,zeby tutaj kogokolwiek interesowala rzetelna dyskusja,
              > na jakikolwiek temat :)
              >

Ależ wręcz przeciwnie! Bywa tu kilka osób zainteresowanych rzeczową dyskusją, gdzie padają argumenty poparte wiedzą.
              • narfi Re: 5 tys. samobójców rocznie 15.06.12, 15:53
                Slowo kluczowe "bywa" :)
                Owszem,czasami zdarzaja sie potencjalnie interesujace tematy,ale zanim wstane,zjem sniadanie,ogarne troche robote, to taki watek juz jest dokumentnie zgwalcony :)
            • Gość: kontrola Re: 5 tys. samobójców rocznie IP: *.jjs.pl 17.06.12, 21:15
              No mnie akurat interesuje wyłącznie rzetelna dyskusja.
              Natomiast to, że ty jesteś na tym forum lata nie oznacza, że inni użytkownicy również, a już na pewno nie wszyscy śledzą Twoje wpisy, czy sprawdzają Twój profil:)
        • agapil86 to wypadek czy samobójstwo? 15.06.12, 14:34
          może rzeczywiście coś w tym jest, bo wg Raportu Komisji Europejskiej, przytoczonego w tym artykule: redatumax.info/artykul-425.html , najczęściej wybieranym miejscem do popełnienia samobójstwa są tory kolejowe. co więcej, latem dla kolejarzy to codzienność (!), więcej w artykule -> redatumax.info/artykul-425.html
    • Gość: aaagaaa Re: 5 tys. samobójców rocznie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.06.12, 20:20
      słysząc o samobojcach najczęsciej myslimy o nich i o ich rodzinach jednak nikt nie wspamina o osobach trzecich, których to dotyczy np. o maszynistach. przeczytajcie ten artykuł, daj do myślenia redatumax.info/artykul-425.html
      • Gość: dom.na.drzewie Re: odpalil sobie IP: *.pools.arcor-ip.net 18.06.12, 11:32
        general jeden i czy Leper sp.tez w abelach statystycznych ujety?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka