Dodaj do ulubionych

Bezkarnosc ksiezy w Polsce jest zdumiewajaca

19.07.12, 17:16
Bezkarnosc ksiezy w Polsce jest zdumiewajaca:
wyborcza.pl/1,75402,12157207,Wielka_tajemnica_wsi_Mala.html
Ksiadz molestujacy dziewczynki, jedna popelnia samobojstwo, ksiadz dostaje 2 lata w zawieszeniu na 4. Niebywale... Jak ktos chce sie zabawiac czyims kosztem to nic tylko zostac ksiedzem w Polsce - i hulajdusza!
Obserwuj wątek
    • Gość: angel Re: Bezkarnosc ksiezy w Polsce jest zdumiewajaca IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.12, 17:18
      albo to : karą bylo przeniesienie do innej parafii... heh
      • przestrzep Re: Bezkarnosc ksiezy w Polsce jest zdumiewajaca 19.07.12, 17:23
        Gość portalu: angel napisał(a):

> albo to : karą bylo przeniesienie do innej parafii... heh

To jest kara straszna i niezwykle dotkliwa.
        • Gość: angel Re: Bezkarnosc ksiezy w Polsce jest zdumiewajaca IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.12, 17:54
          www.kiep.pl/29282/siedem-grzechow-glownych
          • przestrzep 7 grzechow glownych 19.07.12, 21:07

> www.kiep.pl/29282/siedem-grzechow-glownych

Fajne te 7 grzechow glownych, tzn. fajnie pokazane ;)
    • supaari Porównałeś...? 19.07.12, 18:20
      przestrzep napisał:

> Bezkarnosc ksiezy w Polsce jest zdumiewajaca:
      > wyborcza.pl/1,75402,12157207,Wielka_tajemnica_wsi_Mala.html
      > Ksiadz molestujacy dziewczynki, jedna popelnia samobojstwo, ksiadz dostaje 2 la
      > ta w zawieszeniu na 4. Niebywale... Jak ktos chce sie zabawiac czyims kosztem t
      > o nic tylko zostac ksiedzem w Polsce - i hulajdusza!

Porównałeś bezkarność księży z bezkarnością np. sędziów, kierowców, nauczycieli lub hydraulików? Może - jak ktos chce sie zabawiac czyims kosztem - powinien raczej zostać hydraulikiem? Wiem! A może to własciciele motocykli są bezkarni? Albo Romany?
      • Gość: angel Re: Porównałeś...? IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.12, 18:45
        slyszaleś kiedyś o hydrauliku lub kierowcy ktory molestował i nic mu nie zrobili ?
        nie osmieszaj sie
        • supaari Re: Porównałeś...? 19.07.12, 18:59

> slyszaleś kiedyś o hydrauliku lub kierowcy ktory molestował i nic mu nie zrobil
          > i ?
          > nie osmieszaj sie

1. Ja sie tym nie zajmuję, więc to nie ma znaczenia. Ważniejsze czy przestrzep słyszał - w końcu to on daje na forum rady ja zabawiać się cudzym kosztem.
          2. Wiesz ile przypadków molestowania zdarza się w Polsce? Ilu sprawców staje przed sądem? W ilu przypadkach w reportażach podaje się ich zawód? Czy wiesz jaki był zawód oskarzonego tutaj:
          kielce.gazeta.pl/kielce/1,47262,6817906,Ojciec_oskarzony_o_molestowanie_corki.html ?
          3. Molestują trenerzy, strażnicy, policjanci... Czy przestrzep porównał wyroki? Czyżby tutaj były bardziej surowe:
          lublin.gazeta.pl/lublin/1,48724,11724944,Straznik_i_policjant_molestowali_gimnazjalistki__Wyrok.html ?

Zanim dasz komuś radę, mój aniele, żeby się nie ośmieszał, sprawdź, czy sam(a) nie wystawiasz siebie na pośmiewisko.
          • angelfree Re: Porównałeś...? 19.07.12, 19:31
            Niski wyrok w przypadku policjantów z Lublina jest konsekwencją ugody. Dziewczyny dostały zadośćuczynienie finansowe.
            Nioe wiem, jak ma się do wyroku ugoda z pokrzywdzonym w przypadku przestępstw ściganych z urzędu, ale widocznie ma wpływ na wymiar kary.
            • supaari Re: Porównałeś...? 19.07.12, 20:11
              angelfree napisała:

> Niski wyrok w przypadku policjantów z Lublina jest konsekwencją ugody. Dziewczy
              > ny dostały zadośćuczynienie finansowe.
              > Nioe wiem, jak ma się do wyroku ugoda z pokrzywdzonym w przypadku przestępstw ś
              > ciganych z urzędu, ale widocznie ma wpływ na wymiar kary.

Aniele mój, gdybym ja coś takiego napisał o jakims księdzu, to bym się doczekał wielkiego oburzenia, że bronię pedofila.
              Patrzę sobie na moje pytania i Twoje odpowiedzi i rozumiem, że nie wiesz jak wygląda porównanie wyroków w sprawach księży i w sprawach hydraulików czy kierowców. Pewnie z tego powodu, że z prasa nie podaje zawodów większości sprawców, np. tego, skazanego w pierwszej instancji na 2 lata w zawieszeniu na 5 lat za wieloletnie molestowanie córek:
              opole.gazeta.pl/opole/1,90081,10771739,Latami_molestowal_corki__Wyrok_lagodny.html
              Może to też był ksiądz? A może doszło do ugody?
              • piwi77.0 Re: Porównałeś...? 19.07.12, 20:59
                Porównanie księży do hydraulików i kierowców jest zasadne. Pytanie tylko dlaczego jedynie księżom przypisuje się mądrości nie z tego świata, a jednemu nawet kompletną nieomylność, a tej właściwości odmawia się hydraulikom i kierowcom. Następnym razem idź się wyspowiadaj do kierowcy. A komunię przyjmij u hydraulika. Bo co za różnica, gwałcą dzieci wszyscy tak samo.
                • supaari Re: Porównałeś...? 19.07.12, 21:18
                  piwi77.0 napisał:

> Porównanie księży do hydraulików i kierowców jest zasadne. Pytanie tylko dlacze
                  > go jedynie księżom przypisuje się mądrości nie z tego świata, a jednemu nawet k
                  > ompletną nieomylność, a tej właściwości odmawia się hydraulikom i kierowcom. Na
                  > stępnym razem idź się wyspowiadaj do kierowcy. A komunię przyjmij u hydraulika.
                  > Bo co za różnica, gwałcą dzieci wszyscy tak samo.

Próbowałem kiedyś, ale rozmowa z kierową w czasie ajzdy zabroniona jest. Popracy zaś nie chcieli mnie spowiadać jako kierowcy. Hydraulicy być może bywają szafarzami. A może ty wezwiesz księdza do cieknącego kranu?

Piwcio - na poważnie: zmieniasz temat.
                  • piwi77.0 Re: Porównałeś...? 19.07.12, 21:24
                    Weywałbym księdza do cieknącego kranu, wezwałbym do wielu innych rzeczy, ale księża niczego poza abrakadabra (także rozładowywaniem chuci i złodziejstwem), nie umieją. Natomiast machać rekami, zaklinać i zapewniać, że Pan Jezus danego obywatela bardzo kocha, potrafi każdy dureń, a już na pewno hydraulik i kierowca.
                    • supaari Re: Porównałeś...? 19.07.12, 21:30
                      piwi77.0 napisał:

> Weywałbym księdza do cieknącego kranu, wezwałbym do wielu innych rzeczy, ale ks
                      > ięża niczego poza abrakadabra (także rozładowywaniem chuci i złodziejstwem), ni
                      > e umieją. Natomiast machać rekami, zaklinać i zapewniać, że Pan Jezus danego ob
                      > ywatela bardzo kocha, potrafi każdy dureń, a już na pewno hydraulik i kierowca.

Skąd ta pewność? Ja obstawiam twoją niewiedzę. A ty?
                      • piwi77.0 Re: Porównałeś...? 19.07.12, 21:39
                        Ze nie potrafię wysłuchać ile razy rypałeś się z gumą, nie potrafię pochrzanić na ucho, że koniecznie trzeba bez i nie potrafię liczyć do dziesięciu, żeby kazać odmówić dziesięć zdrowasiek na pokutę, to obstawiasz? Że nie trafię Ci do buzi z komunią, to obstawiasz? Gdyby nie forumowe ograniczenia założyłbym się, że potrafię, nawet więcej potrafię, bo jak się zepnę i strzelę sobie dwa wściekłe psy, to mam taki wymów, że pościemniam dziesięć razy lepiej niż Wasz najlepszy biskup, i przegrałbyś.
                        • supaari Re: Porównałeś...? 19.07.12, 23:26
                          piwi77.0 napisał:

> Ze nie potrafię wysłuchać ile razy rypałeś się z gumą, nie potrafię pochrzanić
                          > na ucho, że koniecznie trzeba bez i nie potrafię liczyć do dziesięciu, żeby kaz
                          > ać odmówić dziesięć zdrowasiek na pokutę, to obstawiasz? Że nie trafię Ci do bu
                          > zi z komunią, to obstawiasz? Gdyby nie forumowe ograniczenia założyłbym się, że
                          > potrafię, nawet więcej potrafię, bo jak się zepnę i strzelę sobie dwa wściekłe
                          > psy, to mam taki wymów, że pościemniam dziesięć razy lepiej niż Wasz najlepszy
                          > biskup, i przegrałbyś.

Zauważyłem, że ilekroć masz problemy z jasnym ustosunkowaniem się do moich słów, unikasz wciskania "odpowiedz cytując". Dzięki temu możesz chrzanić niezbyt na temat i być z siebie zadowowlonym. Przypomnę ci zatem jak sie toczyła dyskusja:

piwi:
                          Weywałbym księdza do cieknącego kranu, wezwałbym do wielu innych rzeczy, ale księża niczego poza abrakadabra (także rozładowywaniem chuci i złodziejstwem), nie umieją. Natomiast machać rekami, zaklinać i zapewniać, że Pan Jezus danego obywatela bardzo kocha, potrafi każdy dureń, a już na pewno hydraulik i kierowca.

supaari:
                          Skąd ta pewność? Ja obstawiam twoją niewiedzę. A ty?

Ty odpowiadasz, że potrafisz pewne rzeczy, co ma sugerować, że jesteś każdy dureń, a już na pewno hydraulik i kierowca. Że prócz ciebie na tym świecie nie ma żadnego durnia, a już na pewno hydraulika i kierowcy.

Pozwól zatem, że w uznaniu dla urody twojej wypowiedzi i wniosków, które z niej można wyciągnąć (patrz wyżej) zduszę w sobie zapewnienie, że śladowy odsetek księży - nawet bez jednego wściekłego psa - byłby w stanie równie tak się zapętlić... I jestem w stanie ci uwierzyc, że dałeś niezbity dowód, iż w twoim mniemaniu każdy dureń, a już napewno hydraulik i kierowca potrafi to, co napisałeś.
                          • piwi77.0 Re: Porównałeś...? 20.07.12, 07:20
                            I co, pilnym przepisywaniem wątku chcesz dowieść, że potrafisz przepisywać? No potrafisz. Jesteś nie tylko zażartym obrońcą pedofili w sutannach (solidarność pedofilska?), ale także posiadasz rzadką umiejętność przepisywania. I to całkowicie bezbłędnie! Niemal zapomniałbym! Posiadasz również doskonałą pamięć. Potrafisz wygrzebać mój post sprzed lat (którego sam nie pamiętam) żeby mi coś udowodnić.
                            • piwi77.0 Re: Porównałeś...? 20.07.12, 08:55
                              I jeszcze do mojej logiki cytowania, która najwyraźniej Cię uwiera, bo uwiera Cię wszystko, co jest inne niż Twoje. Nie stosuję Twojej zasady, żeby cytować zawsze całość postu, na który sie odpowiada. Gdy odnoszę się do całości, nie widzę potrzeby cytowania, bo przecież po pozycji postu w drzewku wiadomo do jakiej treści jest odpowiedź. Cytuję wtedy, gdy moja odpowiedź odnosi się do fragmentu, względnie fragment jest nosicielem głównej myśli postu. Cytuje się fragmenty, a nie całe treści, cytując wszystko sprawia się wrażenie, że niedokładnie wie się o co chodzi w treści. Im tak wiem, że to wyjaśnienie do Ciebie nie trafi, bo wiesz wszystko lepiej. Jak ksiądz.
                    • kolter-xl Re: Porównałeś...? 19.07.12, 23:35
                      piwi77.0 napisał:
                      Pan Jezus danego ob
                      > ywatela bardzo kocha, potrafi każdy dureń, a już na pewno hydraulik i kierowca.

Pan Jezus zanim mu się we łbie pomieszało pracował przynajmniej jako cieśla (robotnik budowlany)te nieroby w sukienkach tego nie potrafią .
                  • kolter-xl Re: Porównałeś...? 19.07.12, 22:44
                    supaari napisał:

> Piwcio - na poważnie: zmieniasz temat.

No a w którym to momencie on zmienił temat ??
                    • piwi77.0 Re: Porównałeś...? 20.07.12, 07:29
                      Zamiast potępiać hydraulików i kierowców za pedofilię, który to temat otworzył nieoceniony stronnik księżej pedofilli, dalej czepiam się szacownego duchowieństwa. Temat, zdaniem supaari, ustala supaari, a kto schodzi, ten jego zdaniem, nie trzyma się tematu. Poza tym, rónież zdaniem supaari, od zadawania pytań jest on, inni mają odpowiadać, inaczej piszą nie na temat. Mało tego. Jeżeli nieprawidłowo odpowiesz na pytanie supaari, to znaczy niezgodnie z tym co spaari miał na mysli zadając pytanie, jego zdaniem nie zrozumiałeś pytania, a w ogóle to jestes nieoczytany, kłamiesz i niczego nie rozumiesz. Powiedziałbym, że to typowa mentalność katolickiego katechety.
              • angelfree Re: Porównałeś...? 20.07.12, 07:34
                Porównujemy jednostkowe wyroki.
                Mam wrażenie jednak, że wyroki za molestowanie w ogóle nie są dotkliwe.
                Podobnie jak w przypadku znecania się nad zwierzetami - zawsze są niższe, niz chcelibyśmy.

(Gość podpisujący się wyżej jako angel to nie ja.)
                • angelfree Re: Porównałeś...? 20.07.12, 07:36
                  I jeszcze jedno - zawarcie ugody zakłąda przyznanie się do winy. Ksiądz do winy się nie przyznaje, wbrew dowodom.
                • supaari Re: Porównałeś...? 20.07.12, 10:49
                  angelfree napisała:

> Porównujemy jednostkowe wyroki.
                  > Mam wrażenie jednak, że wyroki za molestowanie w ogóle nie są dotkliwe.
                  > Podobnie jak w przypadku znecania się nad zwierzetami - zawsze są niższe, niz c
                  > hcelibyśmy.
                  >
                  > (Gość podpisujący się wyżej jako angel to nie ja.)
                  >
                  >

Problem w tym, że porównać wyroki mozna mając ich uzasadnienie. Na wysokość wyroku wpływa wiele czynników - nie tylko charakter czyny zakazanego, ale także ilość przypadków, czas trwania, okoliczności, postawa oskarżonego w śledztwie. Generalizowanie - szczególnie na podstawie doniesień prasowych, w których 1 sprawca jest okreslany mianem ksiądz, a inny mniej precyzyjnie jako mężczyzna i wyciąganie na tej podstawie wniosków takich, jak to zrobił przestrzep jest idiotyczne.
                  • kolter-xl Re: Porównałeś...? 20.07.12, 11:56
                    supaari napisał:

> Problem w tym, że porównać wyroki mozna mając ich uzasadnienie. Na wysokość wyr
                    > oku wpływa wiele czynników - nie tylko charakter czyny zakazanego, ale także il
                    > ość przypadków, czas trwania, okoliczności, postawa oskarżonego w śledztwie. Ge
                    > neralizowanie - szczególnie na podstawie doniesień prasowych, w których 1 spraw
                    > ca jest okreslany mianem ksiądz, a inny mniej precyzyjnie jako mężczy
                    > zna
                    i wyciąganie na tej podstawie wniosków takich, jak to zrobił przestrzep
                    > jest idiotyczne.

Ta dodaj do tego sędziów stowarzyszonych w katolickich organizacjach ., sukienka oskarżonego i zawsze nieskalana opinia zaświadczona przez samego biskupa
          • kolter-xl Re: Porównałeś...? 19.07.12, 22:40
            supaari napisał:

> 3. Molestują trenerzy, strażnicy, policjanci... Czy przestrzep porównał wyroki?
            > Czyżby tutaj były bardziej surowe:

Tak molestują , No a słyszałeś ze jest to tak nagminne ,a do tego ze szefostwo np Policji musi sprzedawać budynki komend żeby mieć na wypłaty odszkodowań dla ofiar molestowania ? . Tylko dlatego ze przedtem to szefostwo robiło co mogło byle Policjant zboczeniec nie stanął przed sądem ??

> Zanim dasz komuś radę, mój aniele, żeby się nie ośmieszał, sprawdź, czy sam(a)
            > nie wystawiasz siebie na pośmiewisko.

Tak jak ty ??
      • przestrzep Hydraulik dostalby od razu z 10 lat. 19.07.12, 21:08
        supaari napisał:

> przestrzep napisał:
        >
        > > Bezkarnosc ksiezy w Polsce jest zdumiewajaca:
        > > wyborcza.pl/1,75402,12157207,Wielka_tajemnica_wsi_Mala.html
        > > Ksiadz molestujacy dziewczynki, jedna popelnia samobojstwo, ksiadz dostaj
        > e 2 la
        > > ta w zawieszeniu na 4. Niebywale... Jak ktos chce sie zabawiac czyims kos
        > ztem t
        > > o nic tylko zostac ksiedzem w Polsce - i hulajdusza!
        >
        > Porównałeś bezkarność księży z bezkarnością np. sędziów, kierowców, nauczycieli
        > lub hydraulików? Może - jak ktos chce sie zabawiac czyims kosztem - pow
        > inien raczej zostać hydraulikiem? Wiem! A może to własciciele motocykli są bezk
        > arni? Albo Romany?

Hydraulik dostalby od razu z 10 lat bezwarunkowo. Ksiadz, jak w omawianym przypadku, nie dostanie nic 2 lata w zawieszeniu na 4.
        • supaari Re: Hydraulik dostalby od razu z 10 lat. 19.07.12, 21:21
          przestrzep napisał:

> Hydraulik dostalby od razu z 10 lat bezwarunkowo.

Dowód poproszę. Cień dowodu... Może choć uzasadnienie? Malutkie...
          • kolter-xl Re: Hydraulik dostalby od razu z 10 lat. 19.07.12, 22:56
            supaari napisał:

> przestrzep napisał:
            >
            > > Hydraulik dostalby od razu z 10 lat bezwarunkowo.
            >
            > Dowód poproszę. Cień dowodu... Może choć uzasadnienie? Malutkie...

Nikt nie popełnił samobójstwa ;

"Pięć lat więzienia dla 37-letniej Barbaray P. i 8 lat dla 45-letniego Pawła W.
            To już drugi wyrok w tej bulwersującej sprawie. Wcześniej sąd skazał 37-latkę na 6 lat więzienia, a 45-latka na osiem. Oboje odwołali się jednak od tego wyroku i na początku czerwca ze względów formalnych Sąd Okręgowy w Opolu nakazał powtórzyć proces.

Tym razem brzeski sąd skazał kobietę na 5 lat więzienia. Natomiast Pawłowi W. wyrok utrzymano. Oprócz 8 lat więzienia dostał też też dodatkową karę - 10-letni zakaz wykonywania zawodu nauczyciela.
            Na początku 2007 roku 37-letnia Barbara P., adopcyjna matka dwojga dzieci oraz 45-letni Paweł W. nauczyciel informatyki w jednej z brzeskich szkół podstawowych, spotykali się w mieszkaniu kobiety i wykorzystywali seksualnie 4-letnią dziewczynkę i 8-letniego chłopca. "

www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090916/POWIAT05/39105747
            • lepian4 Re: Hydraulik dostalby od razu z 10 lat. 20.07.12, 08:32
              Dokonales porownania ciula, ktory raz poglaskal piersi smarkuli, z idiotka, ktora regularnie wypozyczala swa coreczke nowemu ulubiencowi.

Dlaczego dziwi ciebie wyrok kary?
              • kolter-xl Re: Hydraulik dostalby od razu z 10 lat. 20.07.12, 08:49
                lepian4 napisał:

> Dokonales porownania ciula, ktory raz poglaskal piersi smarkuli, z idiotka, kto
                > ra regularnie wypozyczala swa coreczke nowemu ulubiencowi.
                >
                > Dlaczego dziwi ciebie wyrok kary?

No tak nie dziwota ze samobójstwo smarkuli ciebie nie rusza , moralność strażnika z kl Auschwitz się kłania
                • lepian4 Re: Hydraulik dostalby od razu z 10 lat. 23.07.12, 04:46
                  Za to twoje swiete wzruszenie nie zna granic!
          • przestrzep Dowody poblazania molestujacym ksiezom w Polsce 19.07.12, 23:11
            supaari napisał:

> przestrzep napisał:
            >
            > > Hydraulik dostalby od razu z 10 lat bezwarunkowo.
            >
            > Dowód poproszę. Cień dowodu... Może choć uzasadnienie? Malutkie...

Dowody:
            Ksiadz z Malej Polska) zero kary wiezienia:
            wyborcza.pl/1,75402,12157207,Wielka_tajemnica_wsi_Mala.html
            Ksiadz z Tylawy (Polska) zero kary wiezienia:
            www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/ksiadz;z;tylawy;skazany;za;molestowanie,73,0,64329.html
            Ksiadz ze Szczawnicy (Polska) zero kary wiezienia:
            wiadomosci.onet.pl/regionalne/krakow/wyjatkowo-niski-wyrok-dla-ksiedza-ktory-wspolzyl-z,1,3511148,wiadomosc.html
            Dla porownania:
            Prosty dziaklacz klubu sportowego (nie ksiadz) - 10 lat wiezienia za molestowanie:
            www.tarwizja.pl/index.php/informacje/1306-tarnow-dziaacz-parafialnego-klubu-sportowego-dosta-wyrok-10-lat-za-molestowanie
            Przedsiebiorca ze Szczytna - 8 lat wiezienia:
            www.tygodnikszczytno.pl/aktualnosci-szczytno/items/pedofil-ze-szczytna-dostal-8-lat-wiezienia.html
            Prosty czlowiek z Hrubieszowa - 4,5 roku wiezienia:
            www.kurierlubelski.pl/artykul/494592,hrubieszow-molestowal-dzieci-dostal-4-5-roku-wiezienia,id,t.html?cookie=1
            A za granica:
            Ksiadz w Niemczech - 6 lat wiezienia:
            www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/ksiadz-dostal-szesc-lat-za-molestowanie,198558.html
            Ksiadz w Australii - 20 lat wiezienia:
            nortus.pinger.pl/m/3381806/ksiadz-molestowal-25-chlopcow-dostal-20-lat-wiezienia-takiego-wyroku-my-sie-w-polsce-nie-doczekamy
            Przestan wiec wciskac glupoty pajacu.

• k_a_p_p_a Re: Dowody poblazania molestujacym ksiezom w Pols 19.07.12, 23:17
              Uprzedzę reakcję tego pajaca- nie podałeś nic o hydraulikach.
              • przestrzep Re: Dowody poblazania molestujacym ksiezom w Pols 19.07.12, 23:24
                k_a_p_p_a napisał:

> Uprzedzę reakcję tego pajaca- nie podałeś nic o hydraulikach.

Ale podalem przyklady z podobnych grup. ponadto przyklady kar dla molestujacych ksiezy z zagranicy.
                • k_a_p_p_a Re: Dowody poblazania molestujacym ksiezom w Pols 19.07.12, 23:25
                  Ale on tego nie zauważy. Zauważy, że nie podałeś nic o hydraulikach.
                  • kolter-xl Re: Dowody poblazania molestujacym ksiezom w Pols 19.07.12, 23:29
                    k_a_p_p_a napisał:

> Ale on tego nie zauważy. Zauważy, że nie podałeś nic o hydraulikach.

Ano nie ma o hydrauliku czy hydraulikach , nie ma dowodu !!
            • supaari Re: Dowody poblazania molestujacym ksiezom w Pols 20.07.12, 00:08
              przestrzep napisał:

> Dowody:
              > Ksiadz z Malej Polska) zero kary wiezienia:
              > wyborcza.pl/1,75402,12157207,Wielka_tajemnica_wsi_Mala.html
              > Ksiadz z Tylawy (Polska) zero kary wiezienia:
              > www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/ksiadz;z;tylawy;skazany;za;molestowanie,73,0,64329.html
              > Ksiadz ze Szczawnicy (Polska) zero kary wiezienia:
              > wiadomosci.onet.pl/regionalne/krakow/wyjatkowo-niski-wyrok-dla-ksiedza-ktory-wspolzyl-z,1,3511148,wiadomosc.html
              > Dla porownania:
              > Prosty dziaklacz klubu sportowego (nie ksiadz) - 10 lat wiezienia za molestowan
              > ie:
              > www.tarwizja.pl/index.php/informacje/1306-tarnow-dziaacz-parafialnego-klubu-sportowego-dosta-wyrok-10-lat-za-molestowanie
              > Przedsiebiorca ze Szczytna - 8 lat wiezienia:
              > www.tygodnikszczytno.pl/aktualnosci-szczytno/items/pedofil-ze-szczytna-dostal-8-lat-wiezienia.html
              > Prosty czlowiek z Hrubieszowa - 4,5 roku wiezienia:
              > www.kurierlubelski.pl/artykul/494592,hrubieszow-molestowal-dzieci-dostal-4-5-roku-wiezienia,id,t.html?cookie=1
              > A za granica:
              > Ksiadz w Niemczech - 6 lat wiezienia:
              > www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/ksiadz-dostal-szesc-lat-za-molestowanie,198558.html
              > Ksiadz w Australii - 20 lat wiezienia:
              > nortus.pinger.pl/m/3381806/ksiadz-molestowal-25-chlopcow-dostal-20-lat-wiezienia-takiego-wyroku-my-sie-w-polsce-nie-doczekamy
              > Przestan wiec wciskac glupoty pajacu.
              >
              >

Kiepsko manipulujesz. dlaczego w twym tendencyjnym zestawieniu nie ma wymienionych przeze mnie przypadków nieksięży z wyrokami w zawieszeniu? Dlaczego nie ma tego:
              torun.gazeta.pl/torun/1,90288,11989943,Koszmar__Wlamywal_sie_noca_i_molestowal_kobiety__ZDJECIA_.html
              tego:
              www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Wyrok-po-latach-za-molestowanie-14-letniej-Ani-n46018.html
              tego:
              wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/342175,turecki-kierowca-tira-skazany-za-seks-z-13-latka.html
              tego
              www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120428/LUBLIN/120429379???
              O kant nie powiem czego można potłuc twoje "dowody"
              • oszolom-z-radiia-maryja Re: Dowody poblazania molestujacym ksiezom w Pols 20.07.12, 00:22
                supaari napisał:
                ...
                >
                > Kiepsko manipulujesz. dlaczego w twym tendencyjnym zestawieniu nie ma wymienion
                > ych przeze mnie przypadków nieksięży z wyrokami w zawieszeniu? Dlaczego nie ma
                ...

Podaj choc jeden przyklad ksiedza, ktory dostal wyrok bez zawieszenia za molestowanie seksualne.
                • supaari Re: Dowody poblazania molestujacym ksiezom w Pols 20.07.12, 10:41
                  oszolom-z-radiia-maryja napisał(a):

> supaari napisał:
                  > ...
                  > >
                  > > Kiepsko manipulujesz. dlaczego w twym tendencyjnym zestawieniu nie ma wym
                  > ienion
                  > > ych przeze mnie przypadków nieksięży z wyrokami w zawieszeniu? Dlaczego
                  > nie ma
                  > ...
                  >
                  > Podaj choc jeden przyklad ksiedza, ktory dostal wyrok bez zawieszenia za molest
                  > owanie seksualne.

A jak podam, to co? Będziesz chciał drugi, trzeci, dziesiąty? Zgugluj sobie Piotra T. z Dębnicy albo Antoniego O. z Dywit.
                  • piwi77.0 Re: Dowody poblazania molestujacym ksiezom w Pols 20.07.12, 12:39
                    Obie kreatury zostały skazane za wiele przestępstw, w tym pedofilię. Podaj przypadki bezwarunkowego skazania księży wyłącznie za czynną pedofilię.
                    • supaari Re: Dowody poblazania molestujacym ksiezom w Pols 20.07.12, 14:50
                      piwi77.0 napisał:

> Obie kreatury zostały skazane za wiele przestępstw, w tym pedofilię. Podaj przy
                      > padki bezwarunkowego skazania księży wyłącznie za czynną pedofilię.

piwcio, nie doceniłem cię. Sądziłem, że ani przestrzep, ani ty nie jesteście w stanie wyjść poza ilościowe mnożenie żądań. Okazało się, że ty możesz. Jak podałem żądany przykład wyroku bez zawieszenia, to okazało się, że obejmuje on nie tylko molestowanie, ale także np. posiadanie pornografii dziecięcej, w związku z czym chyba się "nie liczy"... Nie macie ochoty porównać tych wyroków z podobnymi, bo to zbyt pracochlonne, a wy nie z tych, co mieliby ochote pracować... Poza tym mogłoby się okazać, że wasze uprzedzenia okazałyby sie tylko uprzedzeniami.
                      Przy okazji proszę cię, żebyś przestał nazywac mnie zażartym obrońcą pedolili w sutannach, co także zdarzyło ci się w tym wątku. Cięgi, które ode mnie zbierasz na forum nie usprawiedliwiają takiego zachowania.
                      • piwi77.0 Re: Dowody poblazania molestujacym ksiezom w Pols 20.07.12, 16:51
                        Dobrze, że wspominasz o tych cięgach, bo przynajmniej wiadomo, że mają miejsce.
                        Chodzi o to, żebyś przytoczył przykład księdza bezwarunkowo skazanego za sam gwałt na dziecku, bez żadnych dodatkowych oskarżeń, jak choćby o namawianie dziecka do samobójstwa, jak w jednym z podanych przez Ciebie przykładów. Teza jest mianowicie taka, że ksiądz za gwałt na nieletnim nigdy nie zostaje skazany bezwarunkowo. Ty się z tą tezą nie zgadzasz, więc to Ty powinieneś podać przykład na nieprawdziwość tej tezy. Inaczej jesteś gołosłowny.
                        • supaari Re: Dowody poblazania molestujacym ksiezom w Pols 20.07.12, 20:10
                          piwi77.0 napisał:

> Dobrze, że wspominasz o tych cięgach, bo przynajmniej wiadomo, że mają miejsce.
                          >
                          > Chodzi o to, żebyś przytoczył przykład księdza bezwarunkowo skazanego za sam gw
                          > ałt na dziecku, bez żadnych dodatkowych oskarżeń, jak choćby o namawianie dziec
                          > ka do samobójstwa, jak w jednym z podanych przez Ciebie przykładów. Teza jest m
                          > ianowicie taka, że ksiądz za gwałt na nieletnim nigdy nie zostaje skazany bezwa
                          > runkowo. Ty się z tą tezą nie zgadzasz, więc to Ty powinieneś podać przykład na
                          > nieprawdziwość tej tezy. Inaczej jesteś gołosłowny.

Zbigniew S. z Połosek - może być, czy tez uznasz, że brakuje jakiejś kolejnej, na razie niesprecyzowanje cechy?
                        • Gość: kasiaa Re: Dowody poblazania molestujacym ksiezom w Pols IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.12, 02:25
                          Piwi77 błagam zmilcz i już si e nie ośmieszaj. Przeczytałam całą wasza rozmowę i stwierdzam, ze nic cie nie przekona do tego że w sprawach molestowania wszystkie grupy społeczne są traktowane jednakowo. Uważasz że 99% księży to pedofile i już, żadne argumenty nie docierają.
                          • karkowiak2plus Smalisz cholewy do Piwiego? 21.07.12, 02:29
                            I słusznie.
        • Gość: free Re: Hydraulik dostalby od razu z 10 lat. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.12, 02:04
          lekarz otrzymał kare w zawieszeniu za seksualne molestowanie 3 pacjentek. I co wy na to? Zdaje sie ze wasza teoria na temat łagodnych kar jedynie dla księzy pada.
          www.tvp.pl/krakow/aktualnosci/kryminalne/prokuratura-bada-czy-lekarz-molestowal-i-wymuszal-zeznania/7926704
      • Gość: ka_p_pa Re: Porównałeś...? IP: *.interwan.pl 19.07.12, 21:12

jak ktos chce sie zabawiac czyims kosztem - powinien raczej zostać hydraulikiem?

Raczej nie. Hydraulik ma służbowy dostęp do uczennic jedynie w przypadku awarii damskiego kibelka w szkole. Ksiądz ma znacznie łatwiej. No i na rurach nie musi się znać.
        • supaari Re: Porównałeś...? 19.07.12, 21:28
          Gość portalu: ka_p_pa napisał(a):

>
          > jak ktos chce sie zabawiac czyims kosztem - powinien raczej zostać hydr
          > aulikiem?
          >
          > Raczej nie. Hydraulik ma służbowy dostęp do uczennic jedynie w przypadku awarii
          > damskiego kibelka w szkole. Ksiądz ma znacznie łatwiej. No i na rurach nie mus
          > i się znać.

1. Bez przyczyny ograniczasz zabawianie się cudzym kosztem do uczennic.
          2. Nie jest prawdą, że hydraulik ma do nich dostęp jedynie [bla, bla bla], gdyż nie żyje w społecznej pustce.
          • Gość: ka_p_pa Re: Porównałeś...? IP: *.interwan.pl 19.07.12, 21:37
            supaari napisał:

> Gość portalu: ka_p_pa napisał(a):
            >
            > > Raczej nie. Hydraulik ma służbowy dostęp do uczennic jedynie w przypadku
            > awarii
            > > damskiego kibelka w szkole. Ksiądz ma znacznie łatwiej. No i na rurach n
            > ie mus
            > > i się znać.
            >
            > 1. Bez przyczyny ograniczasz zabawianie się cudzym kosztem do uczennic.

Ależ zapewniam cię, że nie bez przyczyny.

> 2. Nie jest prawdą, że hydraulik ma do nich dostęp jedynie [bla, bla bla], gdyż
            > nie żyje w społecznej pustce.
            >
            2.Zgadza się mądralo, obrońco pedofilów w sutannach, ale nie społeczna próżnia jest tu przestrzenią do molestowania, a szkoła, do której ksiądz ma służbowy dostęp. Służbowy, powodujący zależność molestowanego od molestującego. Powtórz sobie kilka razy służbowy, służbowy, służbowy
            • supaari Re: Porównałeś...? 19.07.12, 23:41
              > > 1. Bez przyczyny ograniczasz zabawianie się cudzym kosztem do uczennic.
              >
              > Ależ zapewniam cię, że nie bez przyczyny.

A nie bez jakiej przyczyny? czyżbyś sugerował, że za okradzenie faceta lub molestowanie chłopca ksiądz ponosi już taka sama karę, jak hydraulik? Taaak?

> 2.Zgadza się mądralo, obrońco pedofilów w sutannach, ale nie społeczna próżnia
              > jest tu przestrzenią do molestowania, a szkoła, do której ksiądz ma służbowy
              > dostęp
              . Służbowy, powodujący zależność molestowanego od molestującego. Pow
              > tórz sobie kilka razy służbowy, służbowy, służbowy

Pitolisz, kappciu.
              1. Molestowanie na pielgrzymce lub na plebanii nie będzie łagodniej karane?
              2. Nie powtarzaj słowa służbowy, tylko sprawdź jego znaczenie :-) i zastanów się czy jest tu: (a) najwłaściwszy i (b) mający zastosowanie dla molestowania w tym przypadku:
              torun.gazeta.pl/torun/1,90288,11989943,Koszmar__Wlamywal_sie_noca_i_molestowal_kobiety__ZDJECIA_.html

--
              [Leges et] Iustitias vestras iudicabo.
              • k_a_p_p_a Re: Porównałeś...? 20.07.12, 00:01
                supaari napisał:

> > > 1. Bez przyczyny ograniczasz zabawianie się cudzym kosztem do uczen
                > nic.
                > >
                > > Ależ zapewniam cię, że nie bez przyczyny.
                >
                > A nie bez jakiej przyczyny? czyżbyś sugerował, że za okradzenie faceta lub mole
                > stowanie chłopca ksiądz ponosi już taka sama karę, jak hydraulik? Taaak?

Zła odpowiedź, kombinuj dalej. Jednak nawet taka przyczyna wystarczy, by uznać wypowiedź:
                Bez przyczyny ograniczasz zabawianie się cudzym kosztem do uczennic. za pozbawione podstaw.

1. Molestowanie na pielgrzymce lub na plebanii nie będzie łagodniej karane?

Hydraulika? A molestuj sobie, mnie nic do tego.

> 2. Nie powtarzaj słowa służbowy, tylko sprawdź jego znaczenie :-) i zast
                > anów się czy jest tu: (a) najwłaściwszy i (b) mający zastosowanie dla molestowa
                > nia w tym przypadku:
                > rel="nofollow">torun.gazeta.pl/torun/1,90288,11989943,Koszmar__Wlamywal_sie_noca_i_molestowal_kobiety__ZDJECIA_.html

Wróć! Miałeś powtórzyć wielokrotnie: służbowy, służbowy, służbowy. Póki nie zrozumiesz na czym polega wykorzystanie zależności, stosunku służbowego, nie przechodzisz do następnego tematu. I nie zmieniaj tematu, żałosny się robisz, wielebny.
                • supaari Re: Porównałeś...? 20.07.12, 11:03
                  k_a_p_p_a napisał:

> Zła odpowiedź, kombinuj dalej. Jednak nawet taka przyczyna wystarczy, by uznać
                  > wypowiedź:
                  > Bez przyczyny ograniczasz zabawianie się cudzym kosztem do uczennic. za
                  > pozbawione podstaw.

Wątek jest o rzekomej bezkarności księży. utor sugerował, że jak ktoś chce się zabawiać cudzym kosztem, to powinien zostać księdzem. ie był w stanie wykazac, że hydraulicy dostają wyższe wyroki. Ty z kolei ograniczasz problem do uczennic, jakby nie mozna było zabawiac się kosztem kogoś innego. A pytany dlaczego - nie jesteś w stanie podać sensownego powodu.

> 1. Molestowanie na pielgrzymce lub na plebanii nie będzie łagodniej karane?
                  >
                  > Hydraulika? A molestuj sobie, mnie nic do tego.

Nie. Popadłeś już w absurd - teraz odetchnij i przeczytaj dyskusje jeszcze raz - uważnie pewnie nic nie da, bo pamietam z wczesniejszych dyskusji, że masz z tym problemy).

> > 2. Nie powtarzaj słowa służbowy, tylko sprawdź jego znaczenie :-)
                  > i zast
                  > > anów się czy jest tu: (a) najwłaściwszy i (b) mający zastosowanie dla mol
                  > estowa
                  > > nia w tym przypadku:
                  > > rel="nofollow">torun.gazeta.pl/torun/1,90288,11989943,Koszmar__Wlamyw
                  > al_sie_noca_i_molestowal_kobiety__ZDJECIA_.html
                  >
                  > Wróć! Miałeś powtórzyć wielokrotnie: służbowy, służbowy, służbowy. Póki nie zro
                  > zumiesz na czym polega wykorzystanie zależności, stosunku służbowego, nie przec
                  > hodzisz do następnego tematu. I nie zmieniaj tematu, żałosny się robisz, wieleb
                  > ny.

Nie, kappciu - zrozumieć miałeś ty. Do roboty! [jak potraktuje to wezwanie poważnie, to do końca zycia nie pojawi się na forum, bo bedzie usiłował zrozumieć]
                  • piwi77.0 Re: Porównałeś...? 20.07.12, 12:34
                    supaari napisał:

Ty z kolei ograniczasz problem do uczennic, jakby nie mozna było zabawiac się kosztem kogoś innego. A pytany dlaczego - nie jesteś w stanie podać sensownego powodu.

Podał powód i to bardzo sensowny. Dotarło do wszystkich poza Tobą. Ty masz szansę dorównać innym jedynie wykonując zadanie postawione przez kappa - ucząć się zadanej frazy na pamięć. Znająć Cię wiem, że zaraz zaczniesz przepisywać wątek, aby dowieść, że perfekcyjnie opanowałeś te czynność, a wszystko inne jest nie na temat.
                  • Gość: ka_p_pa Re: Porównałeś...? IP: *.interwan.pl 20.07.12, 19:00
                    supaari napisał:

> k_a_p_p_a napisał:
                    >
                    >
                    > > Zła odpowiedź, kombinuj dalej. Jednak nawet taka przyczyna wystarczy, by
                    > uznać
                    > > wypowiedź:
                    > > [i]Bez przyczyny ograniczasz zabawianie się cudzym kosztem do uczennic.[
                    > /i] za
                    > > pozbawione podstaw.
                    >
                    > Wątek jest o rzekomej bezkarności księży. utor sugerował, że jak ktoś chce się
                    > zabawiać cudzym kosztem, to powinien zostać księdzem. ie był w stanie wykazac,
                    > że hydraulicy dostają wyższe wyroki.

Jesteś banalnie przewidywalny:)
                    Fakt, nie przytoczył wysokiego wyroku dla hydraulika za molestowanie nieletnich. Więcej, nie przytoczył żadnego wyroku dla hydraulika za molestowanie seksualne nieletnich, możesz więc zgodnie ze swoją "logiką" wyciągnąć wniosek o całkowitej bezkarności hydraulików.

>Ty z kolei ograniczasz problem do uczennic, jakby nie mozna było zabawiac się kosztem >kogoś innego. A pytany dlaczego - nie jesteś w stanie podać sensownego powodu.

Ty z kolei chcesz problem rozwodnić. Nic z tego, wielebny. Tu w tym wątku omawiany jest problem bezkarnego zabawiania się kosztem uczennic. Zabawiają się księża wykorzystując łatwy dostęp do dzieci i stosunek zależności.
                    Co do powodu zawężania problemu do uczennic- wątek powstał na kanwie skandalicznie niskiego wyroku za molestowanie uczennic przez księdza. Całkiem możliwe, że autora wątku mniej (lub wcale) nie oburza molestowanie kleryków, wikarych czy hydraulików. Nie ma żadnego powodu, by wątek na te grupy rozszerzać. Szczególnie że nie odrobiłeś zadanej pracy domowej, nie jesteś gotów do następnego etapu.
                    • supaari Re: Porównałeś...? 20.07.12, 20:06

> Jesteś banalnie przewidywalny:)
                      > Fakt, nie przytoczył wysokiego wyroku dla hydraulika za molestowanie nieletnic
                      > h. Więcej, nie przytoczył żadnego wyroku dla hydraulika za molestowanie seksual
                      > ne nieletnich, możesz więc zgodnie ze swoją "logiką" wyciągnąć wniosek o całkow
                      > itej bezkarności hydraulików.

Zgodnie z jego logiką. Ja od samego poczatku twierdze, że w prasie pojawiają się informacje o niewielkim odsetku spraw o molestowanie i nie wszędzie podaje się zawód sprawcy (możesz to sprawdzić czytając moje posty w tym wątku).

> Ty z kolei chcesz problem rozwodnić. Nic z tego, wielebny. Tu w tym wątku omawi
                      > any jest problem bezkarnego zabawiania się kosztem uczennic. Zabawiają się księ
                      > ża wykorzystując łatwy dostęp do dzieci i stosunek zależności.
                      > Co do powodu zawężania problemu do uczennic- wątek powstał na kanwie skandalicz
                      > nie niskiego wyroku za molestowanie uczennic przez księdza. Całkiem możliwe, że
                      > autora wątku mniej (lub wcale) nie oburza molestowanie kleryków, wikarych czy
                      > hydraulików. Nie ma żadnego powodu, by wątek na te grupy rozszerzać. Szczególni
                      > e że nie odrobiłeś zadanej pracy domowej, nie jesteś gotów do następnego etapu.

Dziecinko - równie dobrze mógłbyś ograniczyć problem do księży, bo przecież tekst opowiadał o księdzu. I wówczas możnaby porównywać wyroki dla księzy z wyrokami dla księży dowodząc, że te ostatnie nie sa wcale wyższe od tych pierwszych lub że są.

BTW - zapoznales się już ze znaczeniem słowa służbowy?
                      • Gość: ka_p_pa Re: Porównałeś...? IP: *.interwan.pl 20.07.12, 21:52
                        supaari napisał:

>
                        >
                        > > Jesteś banalnie przewidywalny:)
                        > > Fakt, nie przytoczył wysokiego wyroku dla hydraulika za molestowanie nie
                        > letnic
                        > > h. Więcej, nie przytoczył żadnego wyroku dla hydraulika za molestowanie s
                        > eksual
                        > > ne nieletnich, możesz więc zgodnie ze swoją "logiką" wyciągnąć wniosek o
                        > całkow
                        > > itej bezkarności hydraulików.
                        >
                        > Zgodnie z jego logiką. Ja od samego poczatku twierdze, że w prasie pojawiają si
                        > ę informacje o niewielkim odsetku spraw o molestowanie i nie wszędzie podaje si
                        > ę zawód sprawcy (możesz to sprawdzić czytając moje posty w tym wątku).

To oczywiste, że w prasie pojawiają się informacje o niewielkim odsetku spraw o molestowanie i nie wszędzie podaje się zawód sprawcy. Nie każda informacja w prasie jest też przez nas zauważona. Cóż z tego wynika? Czyżbyś sugerował, że hydraulicy są pod specjalną ochroną mediów? Możesz udowodnić, że prasa w katolickim kraju wybiórczo i tendencyjnie nagłaśnia sprawy w które zamieszani są księża?

> Dziecinko - równie dobrze mógłbyś ograniczyć problem do księży, bo przecież tek
                        > st opowiadał o księdzu.

Bingo! Ciepło, ciepło....Nie chcę gadać o hydraulikach, policjantach czy taksówkarzach. Wątek jest o skandalicznie niskim wyroku dla księdza, który nadużył zaufania i zależności służbowej w stosunku do dzieci powierzonych jego opiece. Kolejnym tak skandalicznie niskim wyroku za tak obrzydliwy czyn popełniony przez kolejnego księdza.
                        Natomiast ty usiłujesz rozcieńczyć problem, wskazujesz, że nie tylko księża to sku...syny. Masz rację, sku...synów ci u nas dostatek, wielu pozostaje bezkarnych, co nie zmienia faktu, że pośród tych bezkarnych sku...synów są księża. Jeśli więc ktoś ma chęć zabawić się tak jak któryś z tych sku...synów, jest wielce prawdopodobne,że pozostanie bezkarny.
                        • supaari Re: Porównałeś...? 20.07.12, 22:08

> To oczywiste, że w prasie pojawiają się informacje o niewielkim odsetku spraw
                          > o molestowanie i nie wszędzie podaje się zawód sprawcy. Nie każda informacja w
                          > prasie jest też przez nas zauważona. Cóż z tego wynika? Czyżbyś sugerował, że h
                          > ydraulicy są pod specjalną ochroną mediów? Możesz udowodnić, że prasa w katolic
                          > kim kraju wybiórczo i tendencyjnie nagłaśnia sprawy w które zamieszani są księż
                          > a?

Nie sugeruję, mogę i nie zamierzam.
                          .
                          > Bingo! Ciepło, ciepło....Nie chcę gadać o hydraulikach, policjantach czy taksów
                          > karzach. Wątek jest o skandalicznie niskim wyroku dla księdza, który nadużył za
                          > ufania i zależności służbowej w stosunku do dzieci powierzonych jego opiece. Ko
                          > lejnym tak skandalicznie niskim wyroku za tak obrzydliwy czyn popełniony przez
                          > kolejnego księdza.
                          > Natomiast ty usiłujesz rozcieńczyć problem, wskazujesz, że nie tylko księża to
                          > sku...syny. Masz rację, sku...synów ci u nas dostatek, wielu pozostaje bezkarny
                          > ch, co nie zmienia faktu, że pośród tych bezkarnych sku...synów są księża. Jeśl
                          > i więc ktoś ma chęć zabawić się tak jak któryś z tych sku...synów, jest wielce
                          > prawdopodobne,że pozostanie bezkarny.

1. Wątek jest o tym, że jek ktoś chce się zabawić cudzym (niekoniecznie uczennic) kosztem, to powinien zostać księdzem.
                          2. Nie zamierzam udowadniać, że ktoś jest lub nie jest sku...synem, bo to ma się nijak do tematu wątku.
                          3. Zauważam, że twierdzenie przestrzepa - aby je traktować poważnie - musiałoby bazować na rzetelnym porównaniu wyroków wydawanych w podobnych sprawach dotyczących wymienionej przez niego grupy zawodowej i pozostałych skazanych.

Zrozumiałeś w końcu?
                          • Gość: ka_p_pa Re: Porównałeś...? IP: *.interwan.pl 20.07.12, 22:34
                            supaari napisał:

>
                            > Nie sugeruję, mogę i nie zamierzam.

A szkoda, może wniósłbyś coś istotnego do wątku.

> 1. Wątek jest o tym, że jek ktoś chce się zabawić cudzym (niekoniecznie uczenni
                            > c) kosztem, to powinien zostać księdzem.

Niech ci będzie, tak jak chcesz w wersji rozszerzonej. Uważasz, że ksiądz nie bawi się, i to dobrze, cudzym kosztem?

> 2. Nie zamierzam udowadniać, że ktoś jest lub nie jest sku...synem, bo to ma si
                            > ę nijak do tematu wątku.

To już udowodniłeś. Po raz kolejny dałeś świadectwo.

> 3. Zauważam, że twierdzenie przestrzepa - aby je traktować poważnie - musiałoby
                            > bazować na rzetelnym porównaniu wyroków wydawanych w podobnych sprawach dotycz
                            > ących wymienionej przez niego grupy zawodowej i pozostałych skazanych.

Zrób więc rzetelną analizę zamiast zamęczać bezsensownym bełkotem opartym jedynie na argumencie z niewiedzy. I nie ograniczaj się jedynie do wyroków. Bezkarność nie oznacza jedynie wyroku uniewinniającego czy rażąco łagodnego. Wiele spraw tego typu z udziałem księdza kończy się na etapie dochodzenia, o czym wspominał artykuł. I pamiętaj o warunku który sam postawiłeś, a którego nie dotrzymywałeś w całej dyskusji- musiałbyś
                            bazować na rzetelnym porównaniu wyroków wydawanych w podobnych sprawach
                            • supaari dalej nic nie łapiesz 20.07.12, 22:55

> A szkoda, może wniósłbyś coś istotnego do wątku.

Gra niewarta świeczki. Jakbym zaprezentował wyczerpująca analizę każdego z kilkuset wyroków z art. 200 kk wydawanych w Polsce, a zapewne zostałbym określony mianem obrońców pedofili w sutannach. Oczywiscie bez względu na wyniki analizy, bo latwiej o idiotów, którzy rzucają inwektywy niż myslących forumowiczów.

> Niech ci będzie, tak jak chcesz w wersji rozszerzonej. Uważasz, że ksiądz nie b
                              > awi się, i to dobrze, cudzym kosztem?

Dla tematu wątku nie ma znaczenia ani co ja uważam na ten temat, ani czy ksiądz się bawi. Istotą tego wątku jest rzekoma bezkarność księży uzupelniona radą przestrzepa. Zapytałem czy porównał księży do hydraulików czy kierowców i okazało się, że nie. choć wyszukał kilka prasowych relacji dotyczących przypadków wyroków w zawieszeniu (księża) i bez zawieszenia (nie-księża) i tyle. To jest około procent wydawanych corocznie wyroków z art. 200 kk.

> To już udowodniłeś. Po raz kolejny dałeś świadectwo.

Nie zamierzam, bo to nie jest tematem wątku. rzeczywiście dałem świadectwo myślenia.

> Zrób więc rzetelną analizę zamiast zamęczać bezsensownym bełkotem opartym jedyn
                              > ie na argumencie z niewiedzy. I nie ograniczaj się jedynie do wyroków. Bezkarno
                              > ść nie oznacza jedynie wyroku uniewinniającego czy rażąco łagodnego. Wiele spra
                              > w tego typu z udziałem księdza kończy się na etapie dochodzenia, o czym wspomi
                              > nał artykuł. I pamiętaj o warunku który sam postawiłeś, a którego nie dotrzymyw
                              > ałeś w całej dyskusji- musiałbyś
                              > bazować na rzetelnym porównaniu wyroków wydawanych w podobnych sprawach
                              >

Zwróć się z tym apelem do przestrzepa. Je wykazuję, że jego bełkot jest efektem uprzedzeń i nieumiejętności myślenia. Obie przypadlości - jak widac w tym wątku - są dość rozpowszechnione. Np. ty nawet nie za bardzo orientujesz się o czym jest wątek i co w nim twierdziłem.
                              • Gość: ka_p_pa Re: dalej nic nie łapiesz IP: *.interwan.pl 20.07.12, 23:01
                                supaari napisał:

>
                                > > A szkoda, może wniósłbyś coś istotnego do wątku.
                                >
                                > Gra niewarta świeczki.

Bądź więc tak uprzejmy i nie zawracaj dupy jak nie chcesz wnieść nic istotnego.
                                • supaari Re: dalej nic nie łapiesz 20.07.12, 23:24

> supaari napisał:
                                  >
                                  > > Gość portalu: ka_p_pa napisał(a):
                                  > >
                                  > > > A szkoda, może wniósłbyś coś istotnego do wątku.
                                  > >
                                  > > Gra niewarta świeczki.
                                  >
                                  > Bądź więc tak uprzejmy i nie zawracaj dupy jak nie chcesz wnieść nic istotnego.

Mój drogi, jak na indywiduum, które nie wniosło do tego wątku niczgo oprócz pieknego przykładu nieumiejetności czytania i rozumienia istoty wątku; jak na osobę, która zaśmieca ten wątek bzdurnymi uwagami iograniczeniami, formulujesz przedziwne wymagania.
                                  Byłem jedynym, który zwrócił uwagę, że przestrzep formułuje nieuprawnione twierdzenia.
                                  Byłem jedną z dwóch osób, które zwróciły uwagę, że każda sprawa różni się od innych, więc trzeba byłoby wziąć pod uwagę wiele zmiennych w każdym wyroku.

A ty? Nie jesteś w stanie zachowac pozorów bezstronności, gdyż nawet proponując, bym zajął się rzetelnym porównaniem, zauważasz, że nie tylko wyroki są istotne, gdyż sprawy wielu księży kończą się na etapie śledztwa.
                                  Nie zawracaj sam tego czy owego - bo nie masz nic sensownego do powiedzenia na jakikolwiek temat.
                                  • Gość: ka_p_pa Re: dalej nic nie łapiesz IP: *.interwan.pl 20.07.12, 23:30
                                    supaari napisał:

> Byłem jedynym, który zwrócił uwagę, że przestrzep formułuje nieuprawnione twier
                                    > dzenia.

Gołosłownie, gdyż jak się wyraziłeś, gra nie warta świeczki. Zachowujesz się jak pewien prezes- wiem ale nie powiem. A może jednak nie wiesz?
                                    • supaari ka_p_piąca głupota! 20.07.12, 23:41

> supaari napisał:
                                      >
                                      > > Byłem jedynym, który zwrócił uwagę, że przestrzep formułuje nieuprawnione
                                      > twier
                                      > > dzenia.
                                      >
                                      > Gołosłownie, gdyż jak się wyraziłeś, gra nie warta świeczki. Zachowujesz się ja
                                      > k pewien prezes- wiem ale nie powiem. A może jednak nie wiesz?

Jesteś ekshibicjonistą głupoty... Założyciel wątku formuluje twierdzenie, nie ja. Ja mu nawet nie zaprzeczam, zatem: Gdzie mówiłem, że wiem? Gdzie stwierdziłem np. że wyroki w sprawach księży nie są niższe niż wyroki w sprawach innych grup zawodowych? Zalinkujesz?
                                      To akurat założyciel udaje, że "wie", tylko za bardzo nie wie skąd (oh, zapomniałem: z wyselekcjonowanych doniesień prasowych). Ergo: znów pitolisz bez sensu :-)

• Gość: ka_p_pa Re: ka_p_piąca głupota! IP: *.interwan.pl 20.07.12, 23:57
                                        supaari napisał:

>
                                        > > supaari napisał:
                                        > >
                                        > > > Byłem jedynym, który zwrócił uwagę, że przestrzep formułuje nieupra
                                        > wnione
                                        > > twier
                                        > > > dzenia.
                                        > >
                                        > > Gołosłownie, gdyż jak się wyraziłeś, gra nie warta świeczki. Zachowujesz
                                        > się ja
                                        > > k pewien prezes- wiem ale nie powiem. A może jednak nie wiesz?
                                        >
                                        > Jesteś ekshibicjonistą głupoty... Założyciel wątku formuluje twierdzenie
                                        > , nie ja. Ja mu nawet nie zaprzeczam, zatem: [b]Gdzie mówiłem, że wiem?

Zapewne podnosisz niezwykle istotną kwestię, że nie użyłeś słowa "wiem". Zgoda. Nie wiesz. Czemu więc kłapiesz dziobem?

> To akurat założyciel udaje, że "wie", tylko za bardzo nie wie skąd (oh, zapomni
                                        > ałem: z wyselekcjonowanych doniesień prasowych). Ergo: znów pitolisz
                                        > bez sensu
                                        :-)

Wyrażaj się jaśniej. Kto wyselekcjonował te doniesienia prasowe?
                                        • supaari Re: ka_p_piąca głupota! 21.07.12, 00:09
                                          > Zapewne podnosisz niezwykle istotną kwestię, że nie użyłeś słowa "wiem". Zgoda.
                                          > Nie wiesz. Czemu więc kłapiesz dziobem?

Bo się nawinął dzób ka_p_py, to go klepnałem, aż zakłapał.

> Wyrażaj się jaśniej. Kto wyselekcjonował te doniesienia prasowe?

Założyciel. Przecież nie wziął pod uwagę np. tych, ktore sam wyżej podałem (nie formułując na ich podstawie żadnychwniosków, a jedynie zadając pytania).
                                          A teraz pytanie: kto postępuje jak prezes (wiem, ale nie powiem skąd) - ja czy przestrzep. Odpowiedz odważnie i jednoznacznie, jakbys był oświeconym racjonalistą.
                                          • Gość: ka_p_pa Re: ka_p_piąca głupota! IP: *.interwan.pl 21.07.12, 00:24
                                            supaari napisał:

> > Zapewne podnosisz niezwykle istotną kwestię, że nie użyłeś słowa "wiem".
                                            > Zgoda.
                                            > > Nie wiesz. Czemu więc kłapiesz dziobem?
                                            >
                                            > Bo się nawinął dzób ka_p_py, to go klepnałem, aż zakłapał.

Tylko tak ci się wydaje:)
                                            Ale do rzeczy- wiesz, czy nie wiesz?

> > Wyrażaj się jaśniej. Kto wyselekcjonował te doniesienia prasowe?
                                            >
                                            > Założyciel. Przecież nie wziął pod uwagę np. tych, ktore sam wyżej podałem (nie
                                            > formułując na ich podstawie żadnychwniosków, a jedynie zadając pytania).

O, ulżyło mi, obawiałem się, że znów wspomnisz o spisku mediów, o którym wiesz, ale nie chce ci się go udowodnić.

> A teraz pytanie: kto postępuje jak prezes (wiem, ale nie powiem skąd) -
                                            > ja czy przestrzep. Odpowiedz odważnie i jednoznacznie, jakbys był oświeconym ra
                                            > cjonalistą.

Jak powiesz, to co wiesz, a nie chcesz powiedzieć bo ci się nie chce, to chętnie odszczekam to uwłaczające porównanie. Śmiało, wnieś coś do wątku.
                                            • supaari Re: ka_p_piąca głupota! 21.07.12, 00:31
                                              > > Bo się nawinął dzób ka_p_py, to go klepnałem, aż zakłapał.
                                              >
                                              > Tylko tak ci się wydaje:)
                                              > Ale do rzeczy- wiesz, czy nie wiesz?

Wiem, że cię zmasakrowałem w tym wątku.

> O, ulżyło mi, obawiałem się, że znów wspomnisz o spisku mediów, o którym wiesz,
                                              > ale nie chce ci się go udowodnić.

Kolejne pytanie, szczekaczu: gdzie wspomniałem o spisku mediów? Masz jakieś urojenia, rozważ wizytę u lekarza lub odstawienie alkoholu.

> Jak powiesz, to co wiesz, a nie chcesz powiedzieć bo ci się nie chce, to chętni
                                              > e odszczekam to uwłaczające porównanie. Śmiało, wnieś coś do wątku.

Nie odpowiedziales na pytania. Pora zmienić ka_p_pcie. Pa, dziecinko.
                                              • Gość: ka_p_pa Gra w szachy z gołębiem IP: *.interwan.pl 21.07.12, 18:49
                                                supaari napisał:

> > > Bo się nawinął dzób ka_p_py, to go klepnałem, aż zakłapał.
                                                > >
                                                > > Tylko tak ci się wydaje:)
                                                > > Ale do rzeczy- wiesz, czy nie wiesz?
                                                >
                                                > Wiem, że cię zmasakrowałem w tym wątku.

Dyskusja z tobą to jak gra w szachy z gołębiem- nie zna reguł ani ruchów, poroztrąca figury, nasra na szachownicę i tryumfalnie zagrucha:)))

> > O, ulżyło mi, obawiałem się, że znów wspomnisz o spisku mediów, o którym
                                                > wiesz,
                                                > > ale nie chce ci się go udowodnić.
                                                >
                                                > Kolejne pytanie, szczekaczu: gdzie wspomniałem o spisku mediów? Masz jak
                                                > ieś urojenia, rozważ wizytę u lekarza lub odstawienie alkoholu.

supaari 20.07.12, 22:08 Odpowiedz

> o molestowanie i nie wszędzie podaje się zawód sprawcy. Nie każda informacja w
                                                > prasie jest też przez nas zauważona. Cóż z tego wynika? Czyżbyś sugerował, że h
                                                > ydraulicy są pod specjalną ochroną mediów? Możesz udowodnić, że prasa w katolic
                                                > kim kraju wybiórczo i tendencyjnie nagłaśnia sprawy w które zamieszani są księż

> a?

Demencja, gołębiu?
                                                • supaari Re: Gra w szachy z gołębiem 22.07.12, 12:14

> Dyskusja z tobą to jak gra w szachy z gołębiem- nie zna reguł ani ruchów, poroz
                                                  > trąca figury, nasra na szachownicę i tryumfalnie zagrucha:)))

Gołąb zmasakrował cię w szachy, a ja na forum. I tyle.

> > Kolejne pytanie, szczekaczu: gdzie wspomniałem o spisku mediów? Ma
                                                  > sz jak
                                                  > > ieś urojenia, rozważ wizytę u lekarza lub odstawienie alkoholu.
                                                  >
                                                  > Nie sugeruję, mogę i nie zamierzam. [/i]
                                                  >
                                                  > Demencja, gołębiu?

Raczej twoja glupota i nieznajomość znaczenia słów. Pytanie aktualne: gdzie wspomniałem o spisku mediów? Spisku! Rozumiesz słowo spisek?
                                                  • k_a_p_p_a Re: Gra w szachy z gołębiem 22.07.12, 20:35
                                                    supaari napisał:

>
                                                    >
                                                    > > Dyskusja z tobą to jak gra w szachy z gołębiem- nie zna reguł ani ruchów,
                                                    > poroz
                                                    > > trąca figury, nasra na szachownicę i tryumfalnie zagrucha:)))
                                                    >
                                                    > Gołąb zmasakrował cię w szachy, a ja na forum. I tyle.

Gruchacie podobnie:)))

> Raczej twoja glupota i nieznajomość znaczenia słów. Pytanie aktualne: gdzie wsp
                                                    > omniałem o spisku mediów? Spisku! Rozumiesz słowo spisek?

Ach, zapewne wydaje ci się wielce doniosły fakt, że nie użyłeś słowa spisek. A wszem nie użyłeś, co nie znaczy, że o spisku nie pisałeś:

supaari 20.07.12, 22:08 Odpowiedz

> a?

Jeszcze jakieś pytania, gołębiu?
                                                  • supaari Re: Gra w szachy z gołębiem 22.07.12, 21:34
                                                    k_a_p_p_a napisał:

> Gruchacie podobnie:)))

I podobnie cię ogrywamy. Ale żeby z ptakiem przegrać w szachy i na dodatek sie tym chwalić?

> Ach, zapewne wydaje ci się wielce doniosły fakt, że nie użyłeś słowa spisek. A
                                                    > wszem nie użyłeś, co nie znaczy, że o spisku nie pisałeś:

Nie, mój drogi. Nie chodzi o użycie słowa spisek, tylko o jego znaczenie (którego zdajesz się nie znać). Spisek to tajne porozumienie, którego uczestnicy zamierzają dziaac na szkodę określonego podmiotu lub podmiotów. Z faktu, iż napisałem, że mogę (ale nie zamierzam) udowodnić, że prasa w sposób tendencyjny nagłaśnia to lub owo nie wynika, że mamy do czynienia ze spiskiem. Równie dobrze może to być (i zapewne jest) efekt działań całkowicie niezależnych wynikających z faktu, że wobec kleru stawia się wyższe wymagania etyczne i ich naruszenie jest bardziej "nienormalne" niż w przypadku hydraulików czy kierowców (btw - podobnie ma się sprawa z sędziami, policjantami czy lekarzami).
                                                    A teraz wyjaśnij w końcu gdzie pisałem o spisku prasy...

> Jeszcze jakieś pytania, gołębiu?

Jak masz jakies pytania do swego pogromcy szachowego, to zechciej wyjść na dach i mu je wygruchać. gołebie sa niepiśmienne i nie zaglądają na forum, a ty nie dałeś rady ograć jednego w szachy...
                                                  • k_a_p_p_a Re: Gra w szachy z gołębiem 22.07.12, 21:43
                                                    supaari napisał:

> k_a_p_p_a napisał:
                                                    >
                                                    > > Gruchacie podobnie:)))
                                                    >
                                                    > I podobnie cię ogrywamy.

Tak, podobnie:))
      • kolter-xl Re: Porównałeś...? 19.07.12, 22:34
        supaari napisał:

> Porównałeś bezkarność księży z bezkarnością np. sędziów, kierowców, nauczycieli
        > lub hydraulików? Może - jak ktos chce sie zabawiac czyims kosztem - pow
        > inien raczej zostać hydraulikiem? Wiem! A może to własciciele motocykli są bezk
        > arni? Albo Romany?

Kolo a znasz jakiś związek zawodowy hydraulików który wykorzystuje swoją pozycję w społeczeństwie ukrywa przed wymiarem sprawiedliwości swoich członków którzy gwałcą dzieci ??
      • piwi77.0 Re: Porównałeś...? 20.07.12, 08:42
        supaari napisał:

Porównałeś bezkarność księży z bezkarnością np. sędziów, kierowców, nauczycieli lub hydraulików?

To niezwykle trudne zadanie. Po wrzuceniu do googla tematu, wypadają sami duchowni na całym swiecie i na pierwszysch stronach nie ma żadnego sędziego, kierowcy, nauczyciela, czy hydraulika, a na dalszych stronach nie chce mi się szukać. Więc albo przypadki pedofilli pośród grup zawodowych innych niż księża katoliccy, są objęte w Polsce cenzurą, albo tych przypadków jest po prostu niewiele.
        • supaari rada... 20.07.12, 14:55
          piwi77.0 napisał:
          > To niezwykle trudne zadanie. Po wrzuceniu do googla tematu, wypadają sami ducho
          > wni na całym swiecie i na pierwszysch stronach nie ma żadnego sędziego, kierowc
          > y, nauczyciela, czy hydraulika, a na dalszych stronach nie chce mi się szukać.
          > Więc albo przypadki pedofilli pośród grup zawodowych innych niż księża katolicc
          > y, są objęte w Polsce cenzurą, albo tych przypadków jest po prostu niewiele.

Nie wpisuj w wyszukiwarce słowa ksiądz ani jego synonimów. Powinno pójść lepiej. Że tez muszę ci takie oczywistości tłumaczyć! Ach, zapomniałem - ty sądzisz, że to synonim pedofila; otóż nie - sprawdż w słowniku synonimów.
          • piwi77.0 Re: rada... 20.07.12, 16:45
            Mój google chyba sie zepsuł, bo jak wrzucę ksiądz wychodzą sami pedofile, a jak wpisuję pedofil, wypadają sami księża, nie trafiam ani na kierowcę, ani na hydraulika.
            (Nie cytowałem, bo odnoszę się do całego postu.)
            • Gość: free Re: rada... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.12, 02:35
              Chyba to dośc oczywiste że przypadki molestujących księży są częściej opisywane i nagłaśniane niż inne.
    • Gość: smok Re: Bezkarnosc ksiezy w Polsce jest zdumiewajaca IP: *.jjs.pl 19.07.12, 20:35
      krew człowieka zalewa jak czyta tego typu doniesienia. Wystarczy nałożyć koloratkę, aby ukryć się przed prawem. A kościół "święty" jeszcze chroni przestępców bo nie radzi sobie z problemem pedofilii w szeregach - a wszytko to w imię etyli chrześcijańskiej. I jak tu nie gardzić ta pełną hipokryzji instytucja?
      • lepian4 Re: Bezkarnosc ksiezy w Polsce jest zdumiewajaca 20.07.12, 08:42
        Wystarcza normalne sady.
        Takowych w Polsce nie ma.

Ostatnio probowalem zlozyc doniesienie na pindola, ktory na parkingu postanowil mnie bezmyslne wyzwac, pobic... Tylko dlatego, ze ponoc zaparkowalem na jego miejscu.
        Dostalem pismnie poswiadczenie z sadu, ze stwierdzenie " zaraz ci wpier.dole chu.ju jeb.any" i proba zrealizowania tego zamiaru nie stanowia wyczynku o duzej szkodliwosci spolecznej. Ten zamiar nie wyrzadzil mi zadnych strat i nie odnioslem tez zadnych ran, ani cielesnych, ani moralnych. Wiec ten patolog moze dalej bezkarnie terroryzowac spoleczenstwo. Ot, logika polskiego prawodastwa!
    • piwi77.0 Re: Bezkarnosc ksiezy w Polsce jest zdumiewajaca 19.07.12, 20:48
      Bezkarność bandziorów w sutannach jest faktem. Nie wiem jednak z czego ona wynika. Czy z tego, że pracujący w wymiarze sprawiedliwości boją się bandziorów (aż wydaje mi się to nieprawdopodobne, bo co oni mogą, powyklinać, ekskomunikować?), czy są tak zindoktrywani, że aż upośledzeni umysłowo i boją się piekła?
      • l.george.l Re: Bezkarnosc ksiezy w Polsce jest zdumiewajaca 20.07.12, 00:17
        To efekt tresury. Polaczki od małego tresowane są na watykańskich niewolników. Nawet jeśli zdobędą wykształcenie i zostają lekarzami, prokuratorami, sędziami, to i tak karku nie prostują. Najzabawniejsze, że zginają go przed wsiowym przygłupem, który wyszedł z gnoju jedynie dzięki wdzianiu czarnej kiecy.
        • Gość: angel Re: Bezkarnosc ksiezy w Polsce jest zdumiewajaca IP: *.dynamic.chello.pl 20.07.12, 11:01
          bravo l.george.l
        • Gość: kokoszanel Re: Bezkarnosc ksiezy w Polsce jest zdumiewajaca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.12, 02:46
          zdecydowana większość ludzkości wierzy w boga, a więc uważasz że większość jest głupia a ty i inni ateiści jesteście jedyni wszechwiedzący, mający wyłączność na prawdę i to że ty wierzysz że boga nie ma jest pewne na 100%?
        • kicia-076 Re: Bezkarnosc ksiezy w Polsce jest zdumiewajaca 21.07.12, 22:23
          Bardzo dobrze napisane.Nic dodac nic ujac.
      • Gość: kokoszanel Re: Bezkarnosc ksiezy w Polsce jest zdumiewajaca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.12, 02:41
        Smutne jest że każdego z innymi poglądami nazywasz upośledzonym umysłowo. A gdzieś tam wyżej napisałeś że powinno się szanować cudze poglądy. i pytanie:każdego księdza uważasz za pedofila?
    • qqazz Pierdzielisz 21.07.12, 22:33
      Wyrok oczywiscie skandaliczny jak wiele w tym kraju, niemniej sugerujesz jakoby księza byli w tym wzgledzie jakąs grupą szczególnie uprzywilejowana i podatną na takie patologie co nijak się ma do oficjalnych statystyk policyjnych.
      Niemniej duchowny to osoba zaufania publicznego sprawujaca szczególna posługe totez należy odeń wymagać więcej i karać surowiej jeżeli czegoś się dopusci co niestety sie zdarza.

pozdrawiam
      • przestrzep Re: Pierdzielisz 22.07.12, 23:43
        qqazz napisał:

> Wyrok oczywiscie skandaliczny jak wiele w tym kraju, niemniej sugerujesz jakoby
        > księza byli w tym wzgledzie jakąs grupą szczególnie uprzywilejowana i podatną
        > na takie patologie co nijak się ma do oficjalnych statystyk policyjnych.
        > Niemniej duchowny to osoba zaufania publicznego sprawujaca szczególna posługe t
        > otez należy odeń wymagać więcej i karać surowiej jeżeli czegoś się dopusci co n
        > iestety sie zdarza.

Ale duchownych karze sie wlasnie lagodniej za pedofilie, a nie surowiej.

>
        >
        > pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka