Dodaj do ulubionych

Porady prawne przez internet

03.09.12, 01:53
Mam wielką prośbę. Zdarzyło się, że będę musiała skorzystać z pomocy prawnika (odpowiedź na kilka pytań plus ewentualnie napisanie samego pozwu). Słyszałam o czymś takim jak porady on line. Znalazłam stronę prawo-porady.pl. Co sądzicie o takiej formie skorzystania z usługi prawniczej? Ewentualnie jakie macie zdanie o tej firmie (czy korzystaliście już z ich usług) lub kogo możecie polecić?
Obserwuj wątek
    • maciej508 Re: Porady prawne przez internet 03.09.12, 06:34
      e-prawnik.pl/forum/ Tu można.
    • Gość: KonradSeat Re: Porady prawne przez internet IP: *.icpnet.pl 03.09.12, 09:19
      Porady jak porady, pytanie czego od nich oczekujesz i czy taka forma jak konsultacja on line jest dla Ciebie wystarczająca. Co do samej firmy to w moim przypadku ("delikatna" wojna z pracodawcą) swoje zadanie wykonali perfekcyjnie. Odpowiedzi otrzymywałem błyskawicznie, wszystko wyjaśnione idealnie, pisma napisane tak rewelacyjnie, że pracodawca zrezygnował z bezsensownej walki przed Sądem (sprawa praktycznie była do wygrania z automatu) i sprawa zakończyła sie polubownie. Nie ukrywam, że taki wynik był również ich sukcesem, miałem wszystko rozpisane i podparte odpowiednimi paragrafami. To spowodowało, że mój szanowny były szef stwierdził, że walka z osobą, która jest w jakiś sposób repezentowana nie ma sensu bo nie miał w najmniejszym stopniu racji, a sądzę, że swoje postępowanie opierał na zasadzie, że pracownik nie osmieli sie iśc do prawnika, a nawet jak sam będzie próbował walczyć o swoje to zamęczy go "odwlekaniem" sprawy i po prostu pracownikowi się znudzi
      • kalllka Re: Porady prawne przez internet 03.09.12, 15:44
        to interesujaca opinia, chocby ze wzgledu na powszechny i spoleczny brak wiary w sile prawa, a przede wszystkim lekcewazacy stosunek i podejscia do internetu (jako powaznego i opiniotworczego, biznesowego- srodka przekazu)
        w zwiazku z tym mam pytanie szczegolne, czy wymieniajac informacje via internet, kancelaria korzystala z uslug zabepieczajacych specjalne strony (korespondencji) certyfikatow gwarantujacych poufnosci informacji, bezpiecznstwa danych wrazliwych , najwazniejszych w uslugach prawnych, bankowych) ?
        z gory dzieki za odpowiedz, uszanowania
        :)
    • yoma Re: Porady prawne przez internet 03.09.12, 15:06
      Słuchajcie, banda. Jest owszem parę kancelarii prawniczych świadczących usługi przez internet, ale oni potrafią znaleźć w internecie cennik reklam i dlatego są wiarygodniejsi.
    • wuzet21 Re: Porady prawne przez internet 03.09.12, 19:05
      forumprawne.org/prawo-nieruchomosci-lokalowe-budowlane/
    • Gość: Mała Re: Porady prawne przez internet IP: *.zax.pl 08.12.12, 07:51
      Porady prawne przez internet to moim zdaniem bardzo dobra propozycja. Są tańsi niż inne serwisy i nie dają sztampowych odpowiedzi.
    • 20m20 Re: Porady prawne przez internet 19.02.13, 20:03
      Porada przez internet to nie to samo co taka twarzą w twarz z adwokatem, ja wysyłałam kilka formularzy i chyba najbardziej pomogły mi osoby ze strony www.meritumodszkodowania.pl . Po otrzymaniu konkretnej rady postanowiłam wybrać się do Kancelarii Prawnej Meritum, bo akurat mieszkam w Łodzi, i nie zawiodłam się. Sprawa dotyczyła odszkodowania po wypadku.
      • Gość: drewutko Re: Porady prawne przez internet IP: *.icpnet.pl 28.03.13, 09:54
        Jest taki adres wirtualnakancelaria.com Jak już nazwa wskazuje, poradzisz się tam prawnika online. Generalnie wszystko odbywa się za pośrednictwem internetu, maila głównie. Jest to wygodne i szybkie więc pewnie zastąpi w nagłych wypadkach kancelarię.
        • nina-1987 Re: Porady prawne przez internet 18.04.13, 12:20
          Pomysł świetny. Na pewno skorzystam jak będę musiała a nie będę chciała biegać po kancelariach.
    • nfrv Re: Porady prawne przez internet 28.03.13, 11:08
      hm. ciekawe. przejrzalm kilka portali. i np. 2354675 pytan.
      a 123478 odpowiedzi. to jak to sie ma do waszych zachwytow?
      potem sam napisalm na kilku. po 10 dniach 0 odpowiedzi.
    • nprojekt Re: Porady prawne przez internet 07.06.13, 19:14
      A ja nie polecam porad on-line. Kontakt z klientem to jest to co cenią wszystkie kancelarie adwokackie i radców prawnych. Kontakt i słowny opis sprawy, przedstawienie dokumentów jest dużo bardziej bezpośredni i dokładny niż kontakt via e-mail. Najlepiej jest wybrać sobie kancelarię z dobrą opinią w regionie w którym mamy sprawę sądową. Ja polecam w Rawie Mazowieckiej adwokatgalecka.pl
    • arandano Re: Porady prawne przez internet 08.06.13, 11:28
      prosze, jaka piekna demosstracja postac marketingu szeptanego. za darmo.D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka