Dodaj do ulubionych

Polskie seriale

05.10.12, 12:04
aleseriale.pl/gid,10599,img,327165,fototemat.html
Cóż kiedy cos w serialu zaczyna za bardzo odrywac się od rzeczywistości, albo wciska mi się w nim zbyt nachalna propagande po prostu przestaję go ogladać.
Tak po kolei przestałem ogladac te wszystkie, klany, rancza, plebanie m jak miłości, Złotopolskich sama TV przestała nadawać więc do ogladania pozostali już tylko Kiepscy.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • wuzet21 Re: Polskie seriale 05.10.12, 12:56
      O polskich serialach, napisano już wiele prac magisterskich, a nawet doktorskich. Ich mizeria, nijakość, generowanie skompensowanych problemów społeczeństwa jest porażająca.
      Niepojętym jest, zjawisko oglądania tych prostackich produkcji, bo oglądalność, jest jednym z kryteriów dopuszczania ich do szeroko pojętego przekazu telewizyjnego.
      • qqazz Re: Polskie seriale 06.10.12, 22:14
        Dlatego ogladam tylko ten jedyny który trzyma poziom.

pozdrawiam
      • lepian4 Re: Polskie seriale 06.10.12, 22:27
        Seriale zwykle sa prosciutkimi opowiastkami. Nie zgodze sie jednak z teza, jakoby polskie seriale byly wyjatkowo mizerne. Ja bardzo chetnie ogladam chocby Czas honoru i nie narzekam. Faktycznie namnozylo sie ostatnio seriali o Zielonej wyspie. Ale jesli w ta brednie wierzy sie na jawie, nie powinno sie narzekac, ze serialowi bohaterowie przeprowadzili sie do salonow.
        • lidka449 Re: Polskie seriale 06.10.12, 22:41
          Czas honoru - jeden z godnych uwagi też oglądam.
          • qqazz Re: Polskie seriale 08.10.12, 22:15
            Też ogladam, świetny, ale nie o taki rodzaj seriali mi chodzi tylko o zwykłe obyczajowe.

pozdrawiam
        • qqazz Re: Polskie seriale 08.10.12, 22:19
          Tak jak napisałem niżej Czas Honoru to serial z zupełnie innej beczki, mi chodzi o te zwykłe obyczajowe o tym ponoc codziennym zyciu, niektóre z nich były swego czasu całkiem fajne i do poogladania, ale z czasem porobiły sie cukierkowe i przeładowane misjami ideologiczno-promocyjnymi z logowaniami poroduktów i programów rządowych że az zygać sie chce.

pozdrawiam
          • lepian4 Re: Polskie seriale 09.10.12, 04:22
            Z innych obyczajowych seriali przychodzi mi na mysl serial Londynczycy. Powiem krotko, chyle czolo przed autorami tego serialu.
    • jedzcie.i.pijcie Re: Polskie seriale 09.10.12, 05:31
      O polskich serialach, oderwanych od realiów, można powiedzieć jedno - wszędzie klechy.
      • billy.the.kid Re: Polskie seriale 09.10.12, 05:50
        faktycznie-KIEPSCY jest genialny.
        POLSKA W PIGUŁCE.
      • lepian4 Re: Polskie seriale 09.10.12, 08:02
        Nie, to ty masz fobie, klechofobie!
    • piwi77.0 Re: Polskie seriale 09.10.12, 07:10
      Fascynował mnie serial Plebania. Był tam taki proboszcz, źródło dobra na całą okolicę, choć sam nigdy nie wychodził z domu, a cała jego działalność ograniczała się do siedzenia przy stole, picia herbaty i pogaduszkach z bacią Józią, co bez przerwy zapie...ła, aby księdza oprać i obgotować, za co była mu bezgranicznie wdzięczna.
      • lepian4 Re: Polskie seriale 09.10.12, 08:04
        To jest serialowa fikcja. Na tym forum mamy jednak takich trolli na jawie, co poza klawiatura i poleceniami pana Adama niczego innego nie znaja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka