Dodaj do ulubionych

"Głupi jak Terlikowski"

10.01.13, 17:16
„Gazeta Wyborcza” - za co szczerze jej dziękuję – postanowiła sprawdzić, dlaczego trzydziestolatkowie nie mają dzieci. Dotąd zawsze winiono za to trudną sytuację ekonomiczną, ale niewielka i zapewne niereprezentatywna grupka zaprezentowana w tej gazecie, nie pozostawia wątpliwości, że przynajmniej w przypadku części powodem jest zwyczajny, żenujący egoizm

Głupi jak Terlikowski - po tego typu pisaninie i telewizyjnych wystąpieniach, to powiedzonko jest coraz popularniejsze, uzasadnione i zdobywające publiczną przestrzeń.
Obserwuj wątek
    • billy.the.kid Re: "Głupi jak Terlikowski" 10.01.13, 18:45
      nie bój,nie bój. terlikowski wcale nie jest gupi. un se całkiem nieźle na swoim zawodowym KArTOfLIZMIE zarabia.
      • Gość: aborcjonista Re: "Głupi jak Terlikowski" IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.13, 19:22
        a no zarabia dzięki przygłupom
        • billy.the.kid Re: "Głupi jak Terlikowski" 10.01.13, 21:22
          i w tym jego mądrość.
          • Gość: aborcjonista Re: "Głupi jak Terlikowski" IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.13, 23:09
            wielkiej mądrości to nie wymaga
    • kora3 Egoizm? 11.01.13, 14:35
      A pokaż mi kogoś z mozgiem,kto ma dzieci bo "społęczeństwo tego potrtzebuje":) Ludzie mają dzieci DLA SIEBIE: bo chca się spełniać jako rodzice, a nie dla żadnego społeczeństwa.
      A jesli ktoś noie chce, to nie chce - jego sprawa.
      • piwi77.0 Re: Egoizm? 11.01.13, 14:48
        Dodam jeszcze od siebie, że dla egoizmu potrzeba spełnienia dwóch warunków -
        1. Wygodnictwo jest jedyną motywacją
        2. jednym ze skutków musi być czyjaś szkoda.

Para nie mająca dzieci, nawet jeżeli spełnia warunek pierwszy, to z całą pewnoscia nie spełnia warunku drugiego, zatem nie może być mowy o egoiźmie.
        • 6burakow Re: Egoizm? 11.01.13, 19:01
          piwi77.0 napisał:

> Para nie mająca dzieci, nawet jeżeli spełnia warunek pierwszy, to z całą pewnos
          > cia nie spełnia warunku drugiego, zatem nie może być mowy o egoiźmie.

Terlikowski i kk sa poszkodowane bo maja mniej owieczek do strzyzenia.
          • piwi77.0 Re: Egoizm? 11.01.13, 19:55
            Zgoda, ale cokolwiek szkodzi Kościołowi jest pożyteczne dla nas, jako społeczeństwa, więc można prawie że wyciągnąć wniosek, że bezdzietność ma pozytywny wpływ na nas jako wspólnotę ludzi zamieszkujących Polskę.
      • Gość: aborcjonista Re: Egoizm? IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.13, 18:52
        dlatego głupi jak terliperli trafione 100%
        • kora3 no trafione, trafione, bo tylko debil 12.01.13, 10:01
          marki pan T. nie pojmuje najprostszych zasad, na których działają społeczeństwa.
          Gdyby w głowie miał mózg zamiast sieczki wypranej ideolo, to wiedziałby np. o takim trywializmie, że ludzi, którzy zdecydowanie nie chcą mieć dzieci bez konkretnego powodu, jest znikomy odsetek społeczeństwa.

Zdecydowana większosc, żeby nie rzec lwia czesc populacji CHCE się rozmnażać, bo tak jej dyktuje instynkt. Recz cała w tym, ze po pierwsze w sytuacji, gdy ma się dostęp do regulacji urodzeń i poczęć ludzie spełniają się w roli rodziców mając 1-2 dzieci, a niekoniecznie 5-10. Po drugie kobiety, które teraz mogą sie kształcić i rozwijać zawodowo niekoniecznie chcą w zwiazku z byciem matką spełniać sie wyłącznie w tej roli - nie ma w tym nic egostycznego - każdy człowiek ma prawo do szczescia, szacunku i rozwoju.
          Kolejny niebgatelny aspekt to aspekt ekonomiczny - żeby mieć dużo dzieco, trzeba mieć dużo kasy, spore mieszkanie, czy dom itd. Oczywiscie mozna popychać głodne kawałki, że dawniej to baby w ziemniakach rodziły, a w jednej izbie zyło 20 osób i wyszły na ludzi, ale to pierdoły. Równie dobrze można używać argumentu, ze dawniej z Wawy do Kraka jechało się końmy tydzień, okrywało niewyprawionymi skórami i jadło do syta 2 x roku:) To wszystko prawda, tylko nijak ma się do obecnych czasów.
          Dziś ludzie potrafią brać pożyczki i chwilówki, żeby dwoje dzieci wyposażyć do szkoły i to nie w jakieś cuda, tylko w podreczniki, wiec łątwo sobie wyliczyć co byłoby, gdyby dzieci było nie 2, a 5.
    • Gość: inkwizytor Tofik IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.01.13, 11:41
      Czytając te pełne jadu posty, gdzie od głupców i debili wyzywa się czołowe postaci życia intelektualnego w Polsce, przypomina mi się kabaret Ani mru mru i skecz Tofik i jakże charakterystyczny jego fragment:
      Leonardo di Caprio - brzydal,
      George Clooney - brzydal.
      Analogia jest trywialnie prosta...
      www.youtube.com/watch?v=W9HuBX0m8lg
      • kora3 Wiesz, życie tym soę rózni od kanaretu., a intelek 12.01.13, 14:08
        t od łykania co ci [podadzą, że dostrzega się, iż głupek jest głupkiem, nawet jak pozuje na intelektualistę :) Wyciągnij wnioski, jesli jeszcze potrafisz, bo pranie mózgu niektórym to niestety uniemozliwia.
        • Gość: inkwizytor Uspokój się. IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.01.13, 14:59
          Literki ci skaczą jak ... mniejsza zresztą jak co...
          Nie, moja droga. To nie tak działa. W demokracji każdy ma prawo do odmiennych poglądów. Możesz czyjegoś zdania nie podzielać, możesz z nim polemizować, ale nie masz prawa nikogo obrażać. Terlikowski jest kontrowersyjny, zgoda. Nie jest jednak ani głupcem ani tym bardziej debilem. Osiągnął w życiu sukces, o którym i ty i aborcjonista możecie sobie jedynie pomarzyć. Ja też. I pewnie ten sukces tak wam doskwiera, że wylewacie żółć zapominając o elementarnych zasadach kultury osobistej.
          W jednym masz rację. Istotnie motorem waszego działania jest wyprany mózg. Wyprany mózg bowiem uniemożliwia tolerancję, umiejętność kulturalnej koegzystencji bez uciekania się do prostackich etykiet w rodzaju "debil".

• kora3 Ja jestem zupełnie spokojna :) 12.01.13, 15:25
            Powód moich literówek wyjaśnialam tyle razy, ze już mi się nie chce (wyszukiwarka sie klania). Pana Terlikowskiego miałąm okazję poznać osobiscie i wg mnie jest to osoba o wypranym mózgu - demokracja jest :) mam prawo do swego zdania.

Nie obrazam go, tylko stwierdzam fakty. Co do sukcesu - nie wypowiem się:) Nie wiem co dla tego pana jest sukcesem - jesli to, że moze pisać co uwaza, to sorry, ale hehe takie samo mam osiągnięcie. Jesli kasa - ja nie mogę narzekać, a jesli pokazywanie sie w TV - to też miewam okazję z grubsza raz w miesiącu i wcale mnie to nie kręci. Ale moze jego kreci, to jego sprawa:)

Powtarzam - wg mnie to oszołom z wypranym mózgiem i nie zmieniam zdania.
            • Gość: inkwizytor Re: Ja jestem zupełnie spokojna :) IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.01.13, 17:15
              kora3 napisała:

> Powtarzam - wg mnie to oszołom z wypranym mózgiem i nie zmieniam zdania.

Pewnie dla Terlikowskiego ty jesteś oszołomką z wypranym mózgiem.
              Tyle tylko, że opinie o tobie zachowuje dla siebie.
              A nie łazi po forach i się popisuje....
              • kora3 Re: Ja jestem zupełnie spokojna :) 12.01.13, 17:40
                Gość portalu: inkwizytor napisał(a):
                >
                > Pewnie dla Terlikowskiego ty jesteś oszołomką z wypranym mózgiem.

Mnie tam lata kim dla niego jestem, co mnie to :)

> Tyle tylko, że opinie o tobie zachowuje dla siebie.
                > A nie łazi po forach i się popisuje....

Przeciwnie, on swoje wypociny prezentuje gdzie się da i czesto obraza ludzi:) Dla mnie kotoś taki nie jest ani intelektualistą, ani dziennikarzem, ani publicystą - jest oszołomem :)
                • Gość: inkwizytor Re: Ja jestem zupełnie spokojna :) IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.01.13, 18:32
                  kora3 napisała:

> Mnie tam lata kim dla niego jestem, co mnie to :)

Tylko tak mówisz...
                  W gruncie rzeczy jesteś wrażliwą, rozsądną kobietą. Którą od czasu do czasu targają jakieś dziwne, zdumiewające wręcz emocje. Takie jak dziś.
                  • kora3 Re: Ja jestem zupełnie spokojna :) 12.01.13, 18:53
                    hehe no jestem wrazliwa i rozsądna dlatego własnie pan Terlikowski budzi we mnie współczucie, a nie inne emocje ale rozsadek i wrażliwosc każa mi się mimo to nie zgadzać z jego oszołomstwem - proste:)
                    • Gość: inkwizytor Re: Ja jestem zupełnie spokojna :) IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.01.13, 19:06
                      kora3 napisała:

> hehe no jestem wrazliwa i rozsądna dlatego własnie pan Terlikowski budzi we mni
                      > e współczucie, a nie inne emocje ale rozsadek i wrażliwosc każa mi się mimo to
                      > nie zgadzać z jego oszołomstwem - proste:)

Jak sznurek w kieszeni. Zdziwiłem się tylko, że zaniżyłaś loty i stworzyłaś duet z aborcjonistą.
                      • aborcjonista Re: Ja jestem zupełnie spokojna :) 12.01.13, 19:11
                        Jak sznurek w kieszeni. Zdziwiłem się tylko, że zaniżyłaś loty i stworzyłaś due
                        > t z aborcjonistą.

Ty już to dawno temu zrobiłeś Wasze trio z lepianem i mg to kompletne szambo
                      • kora3 Re: Ja jestem zupełnie spokojna :) 12.01.13, 19:13
                        z nikim duetów nie tworzę na forum, jam jest :) i tyle. :)
          • massaranduba Re: Uspokój się. 12.01.13, 18:07
            Gość portalu: inkwizytor napisał(a):

> Osiągnął w życiu sukces, o którym i
            > ty i aborcjonista możecie sobie jedynie pomarzyć.

A czy moglbys napisac co jest sukcesem pana Terlikowskiego? Czy za sukces uwazasz jego umiejetnosc alternatywnego postrzegania rzeczywistosci ?
            Faktem ogolnie znanym jest, ze kontrowersyjnosc jego pogladow nie wynika z rzetelnej wiedzy, ani glebokich przemyslen, tylko jest wyrazem kompletnego nieuctwa.
            PS. Pewnie tego, inkwi, nie wiesz, ale kobieta wiele mezczyznie moze wybaczycz, rzadko jednak toleruje impregnacje na wiedze :-)
      • Gość: aborcjonista Re: Tofik IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.13, 16:48
        wyzywa się czołowe postaci życia intelektualnego w Polsce

buahahahahahhahahahabuahahahbuahahahahahhahahahabuahahahbuahahahahahhahahahabuahahahbuahahahahahhahahahabuahahahbuahahahahahhahahahabuahahahbuahahahahahhahahahabuahahahbuahahahahahhahahahabuahahahbuahahahahahhahahahabuahahahbuahahahahahhahahahabuahahahbuahahahahahhahahahabuahahahbuahahahahahhahahahabuahahahbuahahahahahhahahahabuahahahbuahahahahahhahahahabuahahahbuahahahahahhahahahabuahahahbuahahahahahhahahahabuahahah
        • Gość: inkwizytor Re: Tofik IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.01.13, 17:03
          Poznasz głupiego po śmiechu jego.

Tak tak głuptaku, to o tobie.
          • Gość: aborcjonista Re: Tofik IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.13, 17:48
            wg Ciebie ta czołowa postac kultury to Terlikowski ? buhahahahahahahahah
            • kora3 kazdy ma autorytety na swoim poziomie 12.01.13, 17:53
              także intelektualnym i kulturalnym - proste :)
              • aborcjonista Re: kazdy ma autorytety na swoim poziomie 12.01.13, 18:07

no tak dla niego to Terlikowski , Kaczynski i Rydzyk :D buahahahahhahaha
                • kora3 Re: kazdy ma autorytety na swoim poziomie 12.01.13, 18:13
                  Powtrzam - kazdy moze mie takie, jakie chce, jak czuje, na jakie go stać :)
                  • aborcjonista Re: kazdy ma autorytety na swoim poziomie 12.01.13, 18:18
                    a pewnie że może :) hahahahahha
                    • kora3 Mnie Terlikowskiego żal - autentycznie 12.01.13, 18:24
                      kiedy widziałąm jego pełne nienawisci do ludzi oczy na żywo i słuchałam jego "wywodów" przyszło mi do głowy, że to jest biedny człowiek, który musi mieć bardzo nieciekawe, szare i bezsensowne życie. Pewnie dlatego zajmuje się wiecznie życiem cudzym - co kto z kim robi, czy ma dzieci, ile itd. Przecież gdyby absorbowało go własne życie nie musiałby żyć cudzym :)
                      • aborcjonista Re: Mnie Terlikowskiego żal - autentycznie 12.01.13, 18:29
                        masz racje ....

a te jego paskunde chomicze oczy są wyjątkowo brzydkie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka