01.03.13, 20:24
Za moich czasów dzieci na ferie zimowe wysyłała szkoła albo kościół, urządzano zbiórki pieniędzy, latem są kolonie a w ferie jak nie wyjazdy to "Zima w mieście" i np. wyjścia do kina, na basen, na lodowisko - ZA DARMO. Ale zaraz, przecież urząd wydał wszystko na promocję homoseksualizmu?

natemat.pl/52399,rodzice-homoseksualistow-przemowili-internauci-zamykaja-im-usta-syna-pederaste-wyrzucilem-z-domu
Obserwuj wątek
    • mi-l-ja za darmo? 02.03.13, 09:00
      Za moich czasów ZA DARMO był tylko rodzaj półkolonii w zaprzyjaźnionym zborze baptystów :).
      Chodziło tam sporo dzieciaków, bo było dobre jedzonko, śpiewanie, angielski i takie tam.
      Kwestie ideologiczne były - przynajmniej dla mnie - drugorzędne.
      Biorąc pod uwagę powyższe kampania, o której mowa w artykule, jakoś mnie nie bulwersuje.
      • kukorica.aratas No tak. Do przewidzenia. :P 04.03.13, 01:24
        Same heretyki. :>
        • mi-l-ja offtopic ;) 04.03.13, 21:39
          Wiesz, że kukorica to po heretycku kukurzyca? :) No to już wiesz.
          • kukorica.aratas A ciecierzyca? 05.03.13, 00:50
            Jak będzie w tym wątpliwym narzeczu? A elakadás? :P
    • 0ix Re: Dość! 02.03.13, 14:00
      Ale zęby leczyli za darmo. Wszystkie.

Ograniczając się do kampani - jest krańcowo beznadziejna. Natychmiast można odpowiedzieć zdjęciem babci Madzi: "Moja córka nauczyła mnie jak wychowywać dzieci".
    • mori111 Re: Dość! 02.03.13, 16:07
      Za moich czasów nie wiem jak było, bo mnie nigdy kolonie i tego typu przygody nie pociągały...
      Co do kampanii...męcząca. Jak każdy człowiek mam wyrobione zdanie na ten temat i nie zmienię tego, bo po prostu taka jestem. Nie przeszkadzają mi ludzie "inni". Nie można faceta zmusić by czuł przyjemność z bycia, wspólżycia z kobietami, które nigdy nie będą go pociągać. To jak wciskanie w kogoś szpinaku, na widok którego ma się odruch wymiotny. Każda seksualność jest indywidualną sprawą. Chociaż nie mam tu na myśli zupelnie każdej, bo pedofilii, zoofilii nigdy nie zaakceptuję. Dla mnie ludzie, których temat dotyczy mogą brać śluby, prowadzić wspólne gospodarstwo domowe..to tacy sami ludzie jak ja, mają swoje uczucia i prawa. Tak na prawdę nikogo tym nie krzywdzą. Nie wyobrażam sobie by inny człowiek mówił mi jak mam żyć, nikt tego nie lubi i staram się postawić w ich sytuacji. Nie nazwę ich preferencji problemem, bo oni po prostu już tacy są i to akceptuję.
      Jeśli chodzi o dzieci przez takie pary to...hmmm...mieszane uczucia mam. Przyjęło się ogólnie jak wygląda wzór rodziny (kobieta+mężczyzna =dzieci). Jednakże biorąc pod uwagę ilość niechcianych i nie kochanych dzieci włącza mi się myślenie nad "za" i "przeciw". W` pewnym momencie stwierdziłam, ze sprawa nie dotyczy mnie, a odpowiedzi najlepiej poszukać u prawie źródła. Źródła bo chodzi o mojego syna, a prawie bo nie wie co to znaczy nie mieć rodziców. Zapytałam czy gdyby mieszkał w domu dziecka i miał okazję zostać adoptowanym, ale przez dwóch mężczyzn czy też dwie kobiety odpowiedział że "nie". Być może dziecko z bagażem domu dziecka widziałoby to inaczej.
      • mori111 Re: Dość! 02.03.13, 16:09
        pouciekały mi wyrazy...miałam na myśli adopcję..
      • 0ix Re: Dość! 02.03.13, 20:27
        Problemem adopcji nie jest brak chętnych rodzin tylko durnowate przepisy.
        • mori111 Re: Dość! 03.03.13, 10:03
          Tysiąckrotnie się z tym zgodzę jednak zmieniając to prawo wątpię że całkowicie przestaną istnieć domy dziecka.
          Jest jeszcze jedno co chciałabym poruszyć a mianowicie zabiegi podwiązywania jajowodów. Powinny być dozwolone i refundowane dla ludzi biednych, którzy nie powinni mieć więcej dzieci, może nawet nie tylko dla nich.
          • 0ix Re: Dość! 03.03.13, 14:42
            Nie zachodzi się w ciążę przypadkiem. A dla wielu biednych płodzenie kolejnych klientów opieki społecznej jest podstawą bytu.
            • mori111 Re: Dość! 03.03.13, 19:14
              Jak nie jak tak. Przypadki jak nieszczęścia chodzą po ludziach. Jest wiele kobiet, które z chęcią zdecydowałby się na taki zabieg. Osobiście znam taką osobę z przypadkiem. Miała spiralę, ale jak się okazało źle została założona... Ja osobiście tez bym skorzystała, bo niby po co mam się truć prochami?
              Chcesz zasiłek? ok wpierw zabieg... Z jakiej racji mamy utrzymywać cudze dzieci? Takie metody są dość powszechnie stosowane u pewnej grupy ludzi. Dzieci stają się krową dojną.
              • 0ix Re: Dość! 03.03.13, 21:05
                Chcesz pensję? Wpierw zabieg. Z jakiej racji pracodawca ma utrzymywać cudze dzieci.
                • mori111 Re: Dość! 04.03.13, 08:38
                  Na własną pensję i utrzymanie zarabia się samemu i to jest ta różnica. Do opieki idzie po prostu po kasę + żywność + często obiady. Jakiej zaradności uczą tacy rodzice swoje dzieci? Siedzeniu na wiecznym zasiłku, rozmnazaniu się by go pobierać?
                  Dziecko to nie kaprys...bo mi się chce to bede mieć. Mam tylko jedno, chciałabym mieć jeszcze dwojkę, a że nie stać mnie to pozostaję na tym co mam.
                  • 0ix Re: Dość! 04.03.13, 10:22
                    Od pensji płaci się podatki. Te same, z których dostaje się zasiłki. Na przykład po utracie pracy.
                    Bo PGRy zabito.
                    • 0ix Re: Dość! 04.03.13, 10:47
                      I w ten sposób wątek wrócił na początek, czyli dawniej było lepiej .)
                      To teraz poproszę jakiś lekki temat :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka