Dodaj do ulubionych

Ludzie widzą tylko siebie

05.08.04, 23:09
Długo się zastanawialam, gdzie umieścić ten post, wyszło mi, że najlepiej
tutaj, a tak powiem, że umieszczę także go na forum edziecko - mama. Ten post
to tak a propo postu - matki widzą tylko siebie - na forum kobieta, niezła
nagonka na biedne mamy. A ja tak z drugiej strony medalu, jak to widzą mamy.
Ten post piszę bo muszę jakoś się odstresować - ponieważ dzisiaj się
strasznie zdenerwowałam. Zacznę od tego, że byłam dziś na spacerze z
dzieckiem w Gdańsku - a jak wiadomo w Gdańśku jest Jarmark i pełno ludzi, ale
do rzeczy. Pierwszy lepszy przykład o co mi chodzi - idę sobie wozkiem, a tu
przede mną wyskakuje samochód i ja musze szybko się zatrzymać - dodam, że to
nie była ulica, tylko wyjazd, więc wg. mnie to on powinien się zatrzymać, a
nie ja z wózkiem, drugi przykład idę dalej i chcę przejśc przez skrzyżowanie,
a na przejściu stoi autokar i wysadza ludzi, tak jakby przejście do tego
służyło, ale dobrze wysadził, ale dalej nie jechal i co teraz nie wiadomo czy
w ogole opóści skrzyżowanie, czy też nie, moze z opisu mego to tak nie
wygląda źłe, ale ja jako kobieta z wózkiem nie wiedzialam czy mam przechodzic
przez przejście, czy stać i trwało to kilka minut, w końcu ruszyl, a że miał
okno otwarte powiedziałam mu co o tym myślę - trochę sie zgarbił, a nie dość
zę piesi nie mogli przechodzić to tarasował innym pojazdom drogę. Następny
przyklad turyści - wiem , są na urlopie, zwiedzają Gdańsk, ale to ich nie
upoważnia do tego, że muszą iść całą szerokością chodnika w tempie ślimaka i
nijak takich ominac nie można, musiałam zejść na ulicę, bo co mogłam zrobić,
albo iść wolno jak ślimak i synek zaczał by marudzić, albo właśnie ominąc
jakoś. Dalszy przykład znowu nie moge iść chodnikiem, samochody stoją tak, ze
może przejść tylko chudy człowiek, a nie mama z wózkiem, znowu musze iść
ulicą kocimi łbami gdzie wózkiem i dzieckiem telepie - bardzo fajne uczucie
naprawdę. I tak mogę mnozyć przykłady i mnożyc. A chodzi o to, że ludzie nie
myślą o innych ludziach, tylko myśla o tym jak im najlepiej. Ja wiem, że
goraco, wszystko rozumiem, ale pojąc nie mogę czemu ludzie nie myślą (no
oczywiście nie wszyscy, bo zaraz ktoś się oburzy, że uogólniam, mówię tu o
przypadkach, ale jakże denerwujących), cos widze, że powinnam dać inny tytuł -
kierowcy widzą tylko siebie - ale, że kierowcy też ludzie.... Och chiłam tak
po prostu się wyżalić.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kaktus1234 mamo_radka :)- może po prostu powinnaś 07.08.04, 15:09
      chodzić na spacery ze swoim synkiem np. do parku, gdzie jest cicho ,
      spokojnie, nie ma tłumów... Czemu wybierasz się tam , gdzie jest najtłoczniej?
      To jest niezdrowe przede wszystkim dla samego dziecka - to przebywanie w
      natłoku ludzi, brudnych , chorycy nie wiadomo na co , palących...
      Pomyśl o tym. Pozdrawiam.
      • Gość: Babcia z Kanady Re: mamo_radka :)- może po prostu powinnaś IP: *.proxy.aol.com 07.08.04, 16:24
        Ja tez tak mysle.Na spacer w halasie z dzieckiem ?to nie spacer to stres pomysl
        o tym mamo Radka.Pozdrawiam
        • mama_radka Re: mamo_radka :)- może po prostu powinnaś 09.08.04, 10:31
          Gość portalu: Babcia z Kanady napisał(a):

> Ja tez tak mysle.Na spacer w halasie z dzieckiem ?to nie spacer to stres
          pomysl
          >
          > o tym mamo Radka.Pozdrawiam

Prosze mi tylko wskazać takie miejsca w Gdańskuy - głównym gdzie jest cisza i
          spokój w sezonie, no proszę? A czy ja napisałam, ze codziennie chodze na
          spacery po Gdańsku? nIe , a raz na sto lat chcę się przejść po mieście to nie
          mogę? A poza tym synek uwielbia ludzi.
          • ruda_szczurka Re: mamo_radka :)- może po prostu powinnaś 09.08.04, 17:56
            masz wyjątkowy talent do stwarzania sobie problemow ;)
            na pocieszenie, nie tylko ty z wozkiem masz problem z przejsciem przez ulicę.
            Autobusy, auta osobowe i ciężarówki na prawde nie czychają na twoje
            majestatyczne przejscie przez miasto aby zatarasować drogę. a skoro synek
            uwielbia ludzi to moze idz na spacer do Tesco, Reala, Auchan czy co tam u was w
            Gdańsku jest....
          • Gość: Babcia Re: mamo_radka :)- może po prostu powinnaś IP: *.proxy.aol.com 09.08.04, 20:32
            Mamo_radka no coz tak jak Ruda_szczurka tobie odpisala masz talent do
            stwarzania sobie problemow ty jestes mama Radka ja jestem babcia Alisi twoj
            obowiazek jest zapewnienie dziecku spokojnego wypoczynku ja dalam ci tylko
            mysl,gdzie najlepiej isc z dzieckiem a dectzja nalezy do ciebie.Lubisz
            gwar,szum, halas,spaliny od samochodow to twoj problem.Jesli chcesz przejsc po
            miescie dlaczego nie wybierzesz niedziele,kiedy jest miejszy halas.Napewno
            Gdansk ma tez i parki ale jak wspomnialam to nie moj problem mama jestes ty i
            twoj obowiazek zapewnic dziecku bezpieczenstwo a nie narazac je na
            stres.Pozdrawiam i zycze duzo spokoju.
            • mama_radka Re: mamo_radka :)- może po prostu powinnaś 09.08.04, 21:39
              Jeśłi to nie twój problem to po co piszesz, a tak poza tym to co zrobić jak się
              mieszka w Gdańsku, codziennie nie da się wyjechać za miasto, a może Ty
              mieszkasz na wsi zabitej dechami to może masz spokój, w niedzielę spokój jest
              jeszcze gorzej niż w normalne w dni - mówimy o sezonie. A zresztą liczyłam na
              zrozumienie, a jak ktoś mnie nie rozumie to jego broszka. Także proszę nie
              piusać tych którzy mnie nie rozumieją. Życzę Wam wszystkim dobrej nocy.
              • Gość: Babcia Re: mamo_radka :)- może po prostu powinnaś IP: *.proxy.aol.com 09.08.04, 22:23
                Mamo radka ja mieszkam w duzym miescie i to naprawde duzym czy slyszalas o
                miescie TORONTO.ont jesli tak to sobie wyobraz jak my tu zyjemy jaki my tu mamy
                halasa przyznam ci sie ,ze bardzo modne jest tu mieszkac na wsi zabitej dechami
                jak ty to okreslilas chociasz/ takich tu nie ma / kupienie domu na takiej wsi
                to marzenie kazdego mieszkanca Toronta wierz mi.Moja tesciowa mieszka w
                malutkim miasteczku Rookwod i nigdy nie moge doczekac sie piatku aby tam
                pojechac.A swoja droga my polacy naprawde nie potrafimy rozmawiac nawet na
                forum ciagle skaczemy do gardla dlaczego?forum jest na wymiane zdan zadalas
                pytanie,trzeba bylo byc przygotowanym na odpowiedz obojetnie jaka ale odpowiedz
                kazdy mysli inaczej,kazdy ma prawo dac ci taka odpowiedz jak mysli jest
                najlepsza a ty???nikt ci zle nie zyczyl kazdy z nas patrzyl sie na dobro Radka
                wiec o co ci poszlo?Przemawia przez ciebie duzo zlosci a to nie swiadczy dobrze
                o twoim charakterze moze nalezysz do ludzi porywczych ,klotliwych kto wie.JA CI
                ZYCZE DUZO SPOKOJU zycie jest bardzo krotkie ciesz sie synkiem niech ci zdrowo
                rosnie.Pozdrawiam
              • ruda_szczurka nie ma to jak "powazne" problemy 10.08.04, 17:36
                mama_radka napisała:

> A zresztą liczyłam na
                > zrozumienie, a jak ktoś mnie nie rozumie to jego broszka. Także proszę nie
                > piusać tych którzy mnie nie rozumieją.

Moze zaloz sobie prywatne forum...?
                a na zalew zrozumienia nie licz. Jak ktoś wkłada ręke w ogien to sie poparzy a
                jak idzie do centrum miasta w sezonie letniem to bedzie sie obijał o turystow.
                kropka. tak jest i juz. Przeszkadza ci to? Idz do lasu, parku, nad rzeke. Ludzi
                nie wystrzelasz. A turystom podziękuj. Za ich pieniadze wladze Gdanska moga
                wyremontowac chodniki zeby ci kolka w wozku nie poodpadały.
    • Gość: Codex Re: Ludzie widzą tylko siebie IP: *.dip.t-dialin.net 09.08.04, 09:06
      Popieram cie w stu procentach,jezeli chodzi o kulture jazdy naszych kierowcow
      to jest ona bardzo niska.Sam jestem kierowca i wiem co pisze.Ostatnio gdy
      zatrzymalem sie na pasach aby przepuscic matke z dzieckiem z drugirj strony
      nadiechal radiowoz( bez sygnalu)ktory omina matke skrecajac w lewo a potem w
      prawo.przerazenie kobiety byl ogromne ale co miala zrobic,to codziennosc na
      naszych drogach.dla porownania w niemczech np:piesi wchodza na droge bez
      strachu bo wiedza ze 99 % kierowcow zawsze sie zatrzymuje a na deptakach
      kierowca musi uwazac na na pieszych a nie odwrotnie. pozdrawiam serdecznie M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka