Dodaj do ulubionych

Muszę się pochwalić.

05.10.13, 22:05
Byłem w kinie.
Na Wałęsie.
Komedia średnia.
Ale Robert Więckiewicz zagrał tak rewelacyjnie,że nie wiem teraz kto jest lepszym Wałęsą.....-on,czy oryginał.

Oglądaliście?

Więckiwicz na prezydenta.
Obserwuj wątek
    • bling.bling Re: Muszę się pochwalić. 06.10.13, 07:39
      gratuluję odwagi. Polski film w kinie tego wymaga
      • karkowiak2plus Re: Muszę się pochwalić. 06.10.13, 09:58
        Atutem tego filmu było małe zaangażowanie polityczne Wajdy w robienie widzom wody z mózgu.
        A Więckiewicz stworzył całkiem zjadliwego Wałęsę. No może weganie mogą być niezadowoleni.....
        • rossdarty Re: Muszę się pochwalić. 06.10.13, 13:59
          karkowiak2plus napisał:

> A Więckiewicz stworzył całkiem zjadliwego Wałęsę.

Więckiewicz jest znakomitym aktorem, a przynajmniej ja go tak oceniam.
          Co do zjadliwego Wałęsy...
          Przyznaję, osobista ansa, ale zawsze doszukuję się wieloznaczności w słowach tego pana, czy w słowach o nim.
          Znakomicie Ci się udało:D
          pl.wikipedia.org/wiki/Niszczyk_zjadliwy
          Wiele zniszczył zanim zdążył wybudować a wszystko przez wrodzoną zjadliwość.

Oczywiście, film obejrzę jak tylko będę miał taką możliwość, ale chyba dopiero jak ukarze się w necie, bo jakoś nie wierzę by szybko, a nawet kiedykolwiek wszedł do repertuaru lokalnego Cinema World...
          • karkowiak2plus Re: Muszę się pochwalić. 06.10.13, 16:17
            Nie sądzę aby film dał się wyświetlać poza II RP.
            Nie ma w nim nic takiego co poruszy widza.
            W zasadzie tylko nasz zaścianek będzie się niemrawo uśmiechał .
    • piwi77.0 Re: Muszę się pochwalić. 06.10.13, 14:16
      To nie jest film dla mnie. Ja w kinie oczekuję wrażeń estetycznych i profesjonalizmu, a Wajda nie jest mi tego w stanie zapewnić.
      • karkowiak2plus Re: Muszę się pochwalić. 06.10.13, 16:15
        Nie bądź Piwi malkontent.
        Na wrażenia aetstyczne liczyć nie ma co ale średnia komedia + sposób wymowy Więckiewicza naśladującego Wałęsę warta jest dwudziestu złotych.
    • privus Re: Muszę się pochwalić. 06.10.13, 18:47
      Znam ten okres z autopsji i niezbyt zainteresowany jestem czyimiś interpretacjami.
      • karkowiak2plus Re: Muszę się pochwalić. 06.10.13, 19:09
        Możesz być spokojny. Zamachowski jako ubek nie zmieni biegu historii. Zresztą film jest o człowieku,a nie o polityce.
        Styropian zagrał tam trzeciorzędną rolę. Jeśli się nie mylę wystąpiły trzy płyty FS 15.
    • magda.magda9 Re: Muszę się pochwalić. 07.10.13, 14:23
      Nie byłam i nie pójdę. Polecam za to książkę o Danucie Wałęsa oraz spektakl, który wyreżyserowała Janda na podstawie książki. Książka poświęcona prostej, niewykształconej kobiecie ze wsi, która chcąc nie chcąc została wmanewrowana w wielką politykę bez żadnego przygotowania i co najważniejsze potrafiła się w tym odnaleść. Poza tym urodziła i wychowała sporą gromadkę dzieci.
      • karkowiak2plus Re: Muszę się pochwalić. 07.10.13, 22:20
        Pochwaliłaś sie przeczyaniem książki?
        • magda.magda9 Re: Muszę się pochwalić. 08.10.13, 07:52
          Nie. Chciałam tylko napisać, że kobiety, które stoją u boku tych "wielkich mitów i legend" są postaciami znacznie ciekawszymi. A Wajda już dawno powinien pójść na emeryturę, a reżyserowanie zostawić swoich młodszym kolegom.
          Jedyne czym mogę się pochwalić to zdobycie biletów na spektakl o Wałęsowej cieszący się od jakiegoś roku ciągłą popularnością.
          • mila2712 Re: Muszę się pochwalić. 08.10.13, 08:07
            Niektóre kobiety....bo z całym szacunkiem dla Danusi ( Matki Polki ) do ciekawych postaci to ona nie należy. Co innego Jolanta Kwaśniewska.
            • piwi77.0 Re: Muszę się pochwalić. 08.10.13, 09:35
              Z żon podziwiam Dodę. Choćby za to, że nie siedzi w cieniu męża (nawet nie wiem kto nim dzisiaj jest), że nieźle wygląda i gada całkiem do rzeczy. A nawet, sam to widziałem, potrafi nieźle zaśpiewać. Na tym ostatnim polu kładzie na łopatki obie, Wałęsową i Kwaśniewską.
              • mila2712 Re: Muszę się pochwalić. 08.10.13, 09:51
                Niepodobna ( do rzeczy powiadasz ? hmmm ....)
                Z mężów podziwiam Marka Bukowskiego....inni leżą powaleni.

Poważnie: miało być o Danusi Matce Polce
                • piwi77.0 Re: Muszę się pochwalić. 08.10.13, 09:59
                  Nic dobrego nie potrafię powiedzieć o kobiecie co wyszła za kabotyna i jedynym obszarem, na którym się sprawdziła, było masowe dziecioróbstwo. Przykro mi, ale niczego pozytywnego nie znajduję w Danucie Wałęsowej.
                  • mila2712 Re: Muszę się pochwalić. 08.10.13, 10:27
                    Nie wiem dlaczego Ci przykro....mnie tam wcale nie jest przykro :)
                    Kobieta Cień.
                • magda.magda9 Re: Muszę się pochwalić. 08.10.13, 10:29
                  Co prawda to prawda. Im starszy tym fajniejszy, he he he, choć w serialu "Dom" też niczego mu nie brakowało.
            • magda.magda9 Re: Muszę się pochwalić. 08.10.13, 10:34
              mila2712 napisała:
              Niektóre kobiety....bo z całym szacunkiem dla Danusi ( Matki Polki ) do ciekawych postaci to ona nie należy. Co innego Jolanta Kwaśniewska.

Jeśli potrafisz wymień drugą taką kobietę jak Wałęsowa. Jola Kwaśniewska miała wykształcenie, doświadczenie z mediami (jako ministrowa), obycie itd. więc się nie liczy...
              • mila2712 Re: Muszę się pochwalić. 08.10.13, 10:45
                Drugiej takiej nie ma co by dorównała w płodzeniu małych wałęsiaków.
                Powtarzam kobieta cień.
                Donaldowa tez niemota - specjalizacja zakupy na ryneczku. Nic więcej nie mozna o niej powiedzieć. Bronkowa co innego :)
                • karkowiak2plus Re: Muszę się pochwalić. 08.10.13, 14:32
                  Plotkarki to WY pierwszej wody jesteśta dziewczyny....
                  • magda.magda9 Re: Muszę się pochwalić. 08.10.13, 14:36
                    He, he he, w końcu jesteśmy kobietami. Nie plotkujemy tylko tak sobie gadulimy. Nikomu przecież krzywdy nie robimy.
                    • karkowiak2plus Re: Muszę się pochwalić. 10.11.13, 11:42
                      W rzeczy samej jesteście kobietami.
                      Dociekam tylko czy to wada,czy zaleta.
                      Pomożesz?
                  • mila2712 Re: Muszę się pochwalić. 08.10.13, 14:38
                    O co Ci chodzi ?
                    Przecież Danuta tez jest bohaterką filmu c'nie ?
                    • karkowiak2plus Re: Muszę się pochwalić. 10.11.13, 11:44
                      Drugoplanową niestety....drugoplanową.
                      Tylko nie doszukujcie się koleżanki żadnego seskizmu w tym.
                      • mila2712 Re: Muszę się pochwalić. 10.11.13, 17:55
                        OK
                        niech i tak będzie.
                        Głowa ważna ale to szyja kręci głową. Amen bracie

hahahahaha
                        • karkowiak2plus Re: Muszę się pochwalić. 10.11.13, 18:31
                          Pokrętna bywasz siostrzyczko.
                          • mila2712 Re: Muszę się pochwalić. 10.11.13, 18:32
                            No nie mów ?
                            Bywa bracie.....kobiety tak mają
                            • karkowiak2plus Re: Muszę się pochwalić. 10.11.13, 18:54
                              Próba zrozumienia Waszej psychiki jest skazana na niepowodzenie a nawet na fiasko.
                              Dlatego czasem lepiej Wam przytaknąć.
                              Tak,tak.
                              • mila2712 Re: Muszę się pochwalić. 10.11.13, 18:58
                                Albowiem mężczyźni są z Marsa, kobiety z Wenus.
                                Amen.
                                • karkowiak2plus Re: Muszę się pochwalić. 10.11.13, 19:00
                                  Zakończyłaś jakbyś była z NIEBA.....
                                  • mila2712 Re: Muszę się pochwalić. 10.11.13, 19:04
                                    Nie.....jestem córką ziemii wielkopolskiej.
                                    • karkowiak2plus Re: Muszę się pochwalić. 10.11.13, 19:05
                                      Podziemna pomarańcza czy pyrka?
                                      • mila2712 Re: Muszę się pochwalić. 10.11.13, 19:08
                                        Pyrka wielkopolska.
                                        Do końca moich dni.
                                        • karkowiak2plus Re: Muszę się pochwalić. 10.11.13, 19:09
                                          Ale nie ogłosisz secesji od reszty kraju-prawda?
                                          • mila2712 Re: Muszę się pochwalić. 10.11.13, 19:44
                                            Spokojnie....ale zawsze na pierwszym miejscu będzie moja mała ojczyzna.
                              • massaranduba Re: Muszę się pochwalić. 10.11.13, 20:19
                                karkowiak2plus napisał:

> Próba zrozumienia Waszej psychiki jest skazana na niepowodzenie a nawet na fias
                                > ko.

Bo kobiety sa koty, nigdy nie bedziesz wiedzial co mysla, ani co im siedzi w srodku. Czasem miaucza, ocieraja sie i lasza, ale niech Cie to nie zwiedzie - moga ktorejs pieknej nocy przegryzc Ci tetnice. A mezczyzni sa jak psy - spia zwykle przy misce, proste serce pokazuja na zewnatrz , a emocje wyrazaja podrygujacym ogonkiem ;-)
                                • karkowiak2plus Re: Muszę się pochwalić. 10.11.13, 23:37
                                  Dość ciekawe studium obsługi mężczyzn.
                                  Ogonek mi przypadł do gustu.
                                  Szczególnie podrygujący........

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka