Dodaj do ulubionych

Celem Kościoła jest władza

17.02.15, 11:43
Piękne wystąpienie Krzysztofa Pieczyńskiego w jasny sposób podsumowujące cele działalności KK.
Wielkie brawa i ogromny szacunek za odwagę w wypowiadaniu takich opinii w kraju zniewolonym i okupowanym przez organizację wyznaniową.
www.tvn24.pl/tak-jest,39,m/celem-kosciola-jest-wladza,515856.html
Obserwuj wątek
    • piwi77.0 Celem jest władzy utrzymanie, bo władzę już ma. 17.02.15, 13:16
      Natomiast do przygłupa Zelnika odpowiem, że kręgosłup moralny to rzecz szkodliwa, bo zamiast pozwalać na rozważenie kazdej sytuacji z osobna, każe od razu szukać w rozwiązania w zestawie szablonów przygotowanym przez innych.
    • mili.tarka Re: Celem Kościoła jest władza 17.02.15, 13:17
      Kościół daje ludziom kromkę chleba, nikt więc nie umiera z głodu duchowego. Dopiero gdy człowiek sam pozbawi się tej kromki chleba, skaże siebie na śmierć głodową i zrozumie, czym jest tęsknota za Bogiem, wtedy będzie go szukał w swój własny, niepowtarzalny sposób, pamiętając o przykazaniach. W szczególności tym naczelnym ? o miłości i miłosierdziu.
      • piwi77.0 Re: Celem Kościoła jest władza 17.02.15, 13:25
        mili.tarka napisał(a):

Dopiero gdy człowiek sam pozbawi się tej kromki chleba, skaże siebie na śmierć głodową i zrozumie, czym jest tęsknota za Bogiem,

Kto Ci naopowiadał takich rzeczy? Ta kromka chleba to nic innego jak ciężki narkotyk, co uzależnia i wymaga ciągle nowej dawki. Odetchniesz jak się od niego uwolnisz, ale tego ksiądz Ci nie powie.
      • l.george.l Re: Celem Kościoła jest władza 17.02.15, 13:34
        Wyjątkowy kosztowny ten chleb i zupełnie nie rozumiem, dlaczego maja płacić za niego Ci, którzy są na innej diecie.
        • mili.tarka Re: Celem Kościoła jest władza 17.02.15, 14:04
          Najważniejszą dla mnie postacią jest Chrystus nie mający żadnego związku z religią. Dla mnie jest on całkowitym i doskonałym nauczycielem. Trzeba do niego pukać osobiście. Nikt nas w tym nie zastąpi.
          • piwi77.0 Re: Celem Kościoła jest władza 17.02.15, 14:06
            Czego nauczył Cię ten nauczyciel?
            • mili.tarka Re: Celem Kościoła jest władza 17.02.15, 14:15
              Celowo wkleiłam wypowiedzi Krzysztofa Pieczyńskiego z innego wywiadu- autoryzowanego.
              I obserwuję jak na JEGO wypowiedzi rzucają się jak wilki forumowi postkatolicy. To samo na forum Religia z identycznym tytułem.
              Kto to jest ten pan aktor Pieczyński?
              Polski niedoszły Luter. Człowiek wierzący w Chrystusa ale heretyk.
              Niemniej wierzący i krzyczący na Zelnika NIE PRZERYWAJ MI !!!
              Bo on ma misję, w każdym wywiadzie jest atak na KK. Dlaczego? Wiemy z innych fragmentów wywiadów. Bo np. KK nie zgadza się na rodziny homoseksualne itp.
              Czy polscy "ateiści" to tylko LGBT, albo postkomuniści? Nie ma normalnych, zwyczajnie niewierzących i nie zajmujących się nieistniejącym Bogiem, KK, wierzącymi, klerem itp.?
              • piwi77.0 Re: Celem Kościoła jest władza 17.02.15, 16:08
                Bogiem się nie zajmuje, przynajmniej na poważnie, bo on rzeczywiscie nie istnieje, ale o Kk tego powiedzieć nie można. Istnieje i się wpierdala gdzie tylko może, dlatego trudno go ignorować. Trzeba o nim mówić, wytykać jego przestępstwa i wszelkie łajdactwa, bo na nie nie może być przyzwolenia. Katolicy za nas tego nie zrobią.
                • brum.pl1 Prose pana, a piwuś bzytko muwi i pise 17.02.15, 16:16
                  piwi77.0 napisał:

> Bogiem się nie zajmuje, przynajmniej na poważnie, bo on rzeczywiscie nie istnie
                  > je, ale o Kk tego powiedzieć nie można. Istnieje i się wpie... gdzie tyl
                  > ko może, dlatego trudno go ignorować. Trzeba o nim mówić, wytykać jego przestęp
                  > stwa i wszelkie łajdactwa, bo na nie nie może być przyzwolenia. Katolicy za nas
                  > tego nie zrobią.

Prose mu dać klapa na gołom dópe.
                • mili.tarka Re: Celem Kościoła jest władza 17.02.15, 16:42
                  Skąd ta nienawiść do KK? Ano łatwo dociec.
                  Albo homoś by chciał nie tylko w stringach ganiać po ulicach i wokół plastikowej tęczy, ale i dzieci adoptować z drugim homosiem.

Albo feministka chce na żądanie robić sobie skrobanki i to za państwowe składki z NFZ, bo przepita wątroba nie przyjmuje środków poronnych ani antykoncepcji.

Albo był UB-ekiem i miał władzę ale już ją stracił i żal, że KK ma nadal coś do powiedzenia o on już nie.
                  • piwi77.0 Re: Celem Kościoła jest władza 17.02.15, 17:03
                    Kto krytykuje Kk to koniecznie jakiś, zboczen, degenerat i prymityw. Bo Kk jest nieomylny, wspaniały i święty. Z Duchem Swiętym. Niech będzie pochwalony. Amen.
                    • tycho99 Re: Celem Kościoła jest władza 17.02.15, 18:37
                      A kto krytykuję krytykujących KK to koniecznie bezmyślny kmiot chodzący na smyczy proboszcza.
                      Piwuś, stosujesz tę samą logikę, więc się nie dziw...
                      • piwi77.0 Re: Celem Kościoła jest władza 17.02.15, 19:26
                        tycho99 napisał:

A kto krytykuję krytykujących KK to koniecznie bezmyślny kmiot chodzący na smyczy proboszcza.
                        Piwuś, stosujesz tę samą logikę, więc się nie dziw...

Wymyśliłeś sobie naprędce bezpodstawny argument, którego nie będziesz mógł potwierdzić żadnym cytatem.
                        • tycho99 Re: Celem Kościoła jest władza 17.02.15, 20:59
                          Ale ja nie mam zamiaru niczego udowadniać czy potwierdzać. Każdy kto zna choć trochę twoją twórczość o tym wie. Mało to razy oskarżałeś mnie o bycie ograniczonym katolem tylko dlatego, że się z tobą nie zgadzałem? Po prostu twoje biadolenie mnie rozśmieszyło.
                          • piwi77.0 Re: Celem Kościoła jest władza 18.02.15, 07:33
                            tycho99 napisał:

Po prostu twoje biadolenie mnie rozśmieszyło.

Rozśmieszyło czy wkurwiło, bo nie wiem czy dobrze oba stany rozróżniasz?
          • bling.bling Re: Celem Kościoła jest władza 17.02.15, 17:04
            Religianci nie wierzą w Chrystusa!?
            • mili.tarka Re: Celem Kościoła jest władza 17.02.15, 17:21
              Ci religianci, którzy wierzą w Wielkiego Wybucha nie wierzą w boskość Chrystusa.
              • bling.bling Re: Celem Kościoła jest władza 17.02.15, 19:05
                Jak rozumiem mówisz o sobie? Jesteś wyznawcą wielkiego wybucha a wiesz to od nauczyciela niejakiego Chrystusa. Dużo macie wyznawców?
                • marta595 Re: Celem Kościoła jest władza 17.02.15, 19:09
                  Całe Legiony Chrystusowe:D
                • mili.tarka Re: Celem Kościoła jest władza 17.02.15, 19:19
                  Zapomniałeś swojej religii?
                  W religii ateistycznej Bóg nosi imię Wybuch. Wybuch pojawił się sam z siebie, po czym zniknął tworząc przy tym świat. Pierwszymi istotami stworzonymi przez Wybucha były jednokomórkowce, później powstały rośliny i zwierzęta. Proces twórczy trwał miliardy lat, a wydarzeniem przełomowym było cudowne przekształcenie się małpy w człowieka. W przeciwieństwie do przedstawicieli innych religii ateiści nie wierzą w życie pozagrobowe. Fakt, że Wybuch zniknął zaraz po stworzeniu świata sprawia, że wyznawcy ateizmu nie muszą składać hołdu swojemu bogu, co nie oznacza, że nie mogą prowadzić wojen religijnych, wyznawcy ateizmu bardzo często lubią narzucać swoje zdanie (co dla Katolików przeważnie kończy się zmasakrowaniem).
                  • bling.bling Re: Celem Kościoła jest władza 17.02.15, 21:00
                    Ateiści nie wierzą w bogów. Stąd nazwa. Ateizm jest tak religią, jak niezbieranie znaczków jest hobby.
          • wuzet21 Re: Celem Kościoła jest władza 17.02.15, 18:25
            mili.tarka napisał(a):

> Najważniejszą dla mnie postacią jest Chrystus nie mający żadnego związku z reli
            > gią. Dla mnie jest on całkowitym i doskonałym nauczycielem. Trzeba do niego puk
            > ać osobiście. Nikt nas w tym nie zastąpi.
            >
            Zdaje się, że powinnaś najpierw porządnie popukać się w głowę (najlepiej czymś ciężkim), zanim zaczniesz pukać gdzie indziej.
        • piwi77.0 Re: Celem Kościoła jest władza 17.02.15, 14:05
          Narkoman jest ciężarem nie tylko dla siebie ale dla calego spoleczenstwa, także dla tych, co sami są nieuzależnieni.
    • mili.tarka Himalaje absurdu 17.02.15, 17:24
      wpolityce.pl/gwiazdy/234009-himalaje-absurdu-pieczynski-wzywa-do-rozliczenia-kosciola-z-dzialalnosci-przeciwko-ludzkosci
      • katrina_bush Co ? to jest obrzydliwa i odrażająca ideologia ! 21.02.15, 16:15
        katolicyzm to jest obrzydliwa, odrażająca żądna krwi ideologia !

Bogu dzieki, dzisiaj w Europie nie ma szans !

Reformacja (po krwawych wojnach) zmiotla katolicyzm z polnocy Europy juz w XVI wieku.

Oswiecenie w koncu XVIII w. pomoglo wyzbyc sie tej ideologii we Francji.

Krwawe dyktatury w Portugalii i w Hiszpanii, aktywnie wspierane przez kosciol rzym-kat. upadly w drugiej polowie XX wieku.

Ta odrażająca ideologia kwitnie nadal tylko i wylacznie na wsi w Polsce, Chorwacji i w Slowacji.

W Europie nie ma miejsca na falszywe, agresywne i totalitarne ideologie.

falszywe = budujace na mitologii a nie na faktach
        agresywne = kto nie z nami, ten przeciwko nam (stosy, inkwizycja, pogromy)
        totalitarne = prymat ideologii i dogmatu nad sumieniem czlowieka

gdy slysze slowo "katolicyzm" widze nedze, lejaca sie krew i klamstwo

• mili.tarka Re: Co ? to jest obrzydliwa i odrażająca ideologi 21.02.15, 17:01
          Takich bzdur uczyli was na WUML-u ale możesz pochodzić do biblioteki i to skorygować.
          • katrina_bush to jasne, ze do katolika fakty nie docieraja,phi.. 21.02.15, 17:16
            to jasne, ze do katolika fakty nie docieraja, nic nowego, phi..

W Europie macie prawo do gloszenia waszej katolickiej ideologii tylko i wylacznie dzieki politycznej poprawnosci ludzi ! Tylko i wylacznie.

Was nawet nie jest warto traktowac jak powietrze.
            • mili.tarka Re: to jasne, ze do katolika fakty nie docieraja, 21.02.15, 18:09
              Wy komuniści wymordowaliście 85-100 mln ludzi np. za to, że wierzyli w Boga.
              Jak zabrakło "winnych" to dobierano z niewinnych.
              • wuzet21 Re: to jasne, ze do katolika fakty nie docieraja, 21.02.15, 18:21
                Zdaję sobie sprawę, że w internecie pisać każdy może, ale że sama z siebie idiotkę i niedouka robisz... ale to też można...

mili.tarka napisała :
              • katrina_bush co ty mi tu wypisujesz chora osobo ! 21.02.15, 18:31
                Co prosze ?!!! co ty mi tu wypisujesz zaburzona katolicka osobo !

Komunizmu tak samo nie znosze jak katolicyzmu. Jedno jest warte drugiego.

phi..

A pokazywanie brudnym paluchem na innych wam nie ujdzie. Macie krew na rekach.

Protestanci i ludzie o innym swiatopogladzie nigdy katolikom nie zapomna krwawych rzezi i pogromow.

Ludzie sie na was juz dawno poznali.

Powtarzam jeszcze raz. Macie prawo do gloszenia waszej ideologii tylko i wylacznie w ramach politycznej poprawnosci.

Wskaz mi chociaz jeden kraj, w ktorym katolikow nie ubywa.

p. s.
                I wypraszam sobie ten agresywny butny katolicki ton.

Dociera ?

• mili.tarka chora osobo ! 21.02.15, 18:38
                  Po pierwsze to nie jestem katoliczką.

Po drugie, to skąd wiesz, że twoi przodkowie nie byli katolikami (na 99,999% byli), biskupami którzy chędożyli twoją prababkę, inkwizytorami palącymi na stosach położne, krzyżowcami mordującymi niewiernych itd.
                  Zatem to ty masz krew na rękach po swoich przodkach.
                  • katrina_bush co to ma byc ? udawanie mi tu katolika na forum 22.02.15, 16:58
                    Co to ma byc ? udawanie katolika na forum to jakas nowa moda, czy jak ?!

wpierw wypisujesz tu jakies teksty ludziach "wierzacych w Boga", jak gdyby to mialo jakikolwiek zwiazek z ideologia katolicyzmu !

"wierzacy w Boga" nie rowna sie katolik, to po pierwsze,

po drugie, uzywasz starej zdartej katolickiej plyty:

relatywizujesz katolickie krwawe zbrodnie

- bo to rzekomo przeszlosc i juz sie nie liczy

- dalej, odwracasz uwage od ich krwawych zbrodni pokazujac palcem na innych (komunizm)

- wypisujesz o jakis tam WUMLach

- a na koniec, gdy zostajesz przyparta do muru - wychodzisz mi tu tekstem, ze nie jestes w tym kosciele

pozostaje pytanie, czy ten kosciol sie w ogole zmienil ?

to raczej watpliwe, falszywa i totalitarna ideologia pozostala ta sama: prymat wyssanych z palca dogmatow i jedynie slusznej linii nad sumieniem jednostki

co gorzej, kosciol rzym-kat probuje narzuc wlasna ideologie juz nie tylko katolikom, ale usiluje ja narzuc innym ludziom, ktorzy sobie tego absolutnie nie zycza !

p. s.
                    pochodze z ultrakatolickiem rodziny i doskonale znam te instytucje i jej metody

• piwi77.0 Re: co to ma byc ? udawanie mi tu katolika na for 23.02.15, 10:42
                      katrina_bush napisała:

co gorzej, kosciol rzym-kat probuje narzuc wlasna ideologie juz nie tylko katolikom, ale usiluje ja narzuc innym ludziom, ktorzy sobie tego absolutnie nie zycza !

To się nazywa ewangelizacja i nie ma znaczenia czy ktoś sobie życzy czy nie (przecież wiadomo, że nikt sobie nie życzy). Chrystus pokazał jak to się robi. Podchodził do delikwenta i mówił mu - pójdz za mną. I miał w dupie, czy tamten ma właśnie na to ochotę czy nie.
                      • mili.tarka Re: co to ma byc ? udawanie mi tu katolika na for 23.02.15, 10:51
                        No jasne, lepiej iść na piwo... jasne piwo i mocne, potem wyć jak hiena do księżyca że religia jest rzekomo szkodliwa, o czym pisał Marks, Lenin, Stalin.
                        • piwi77.0 Re: co to ma byc ? udawanie mi tu katolika na for 23.02.15, 11:15
                          mili.tarka napisał(a):

No jasne, lepiej iść na piwo... jasne piwo i mocne, potem wyć jak hiena do księżyca

Gdzie zaobserwowałaś ten fenomen, że po piwie wyje się jak hiena do księżyca?

• mili.tarka Re: co to ma byc ? udawanie mi tu katolika na for 23.02.15, 11:23
                            U ciebie komuszku.
                            • piwi77.0 Re: co to ma byc ? udawanie mi tu katolika na for 23.02.15, 11:35
                              Więc przyglądaj się dalej, bo na tym tylko skorzystać możesz.
                              • mili.tarka Re: co to ma byc ? udawanie mi tu katolika na for 23.02.15, 11:52
                                Patrze co robi palikociarstwo oczywiście. Negatywne przykłady też uczą ale raczej obrzydzają.
                                • piwi77.0 Re: co to ma byc ? udawanie mi tu katolika na for 23.02.15, 12:26
                                  Jak mnie coś obrzydza to odwracam wzrok, ale to oczywiście kwestia gustu.
                  • piwi77.0 Re: chora osobo ! 23.02.15, 10:34
                    mili.tarka napisał(a):

Po drugie, to skąd wiesz, że twoi przodkowie nie byli katolikami (na 99,999% byli), biskupami którzy chędożyli twoją prababkę, inkwizytorami palącymi na stosach położne, krzyżowcami mordującymi niewiernych itd.
                    Zatem to ty masz krew na rękach po swoich przodkach.

Grzech pierworodny pomylił Ci się z pierdoleniem i zarzynaniem. Poproś swojego ojca duchowego o wyjaśnienie różnic.
                    • mili.tarka Re: chora osobo ! 23.02.15, 11:04
                      > Grzech pierworodny pomylił Ci się

Co sie przejmujesz swoim grzechem pierworodnym, przecież rodzice-katolicy cię ochrzcili u księdza pedofila, a co on tam jeszcze z tobą wyprawiał to nie wiem, strach myśleć.
                      Woda święcona była z zimna i mózg ci się przeziębił i tak zostało. ;o)))
                      • piwi77.0 Re: chora osobo ! 23.02.15, 11:12
                        mili.tarka napisał(a):

Co sie przejmujesz swoim grzechem pierworodnym, przecież rodzice-katolicy cię ochrzcili u księdza pedofila

Mieli szukać niepedofila? Gdzie tacy są?
              • piwi77.0 Re: to jasne, ze do katolika fakty nie docieraja, 23.02.15, 10:17
                mili.tarka napisał(a):

Wy komuniści wymordowaliście 85-100 mln ludzi

Nie my komuniści, ale komuniści gruzinscy, słuchacze wyższych szkół duchownych. (Ateiści jak wiadomo uwielbiają studia seminaryjne)
                • mili.tarka Re: to jasne, ze do katolika fakty nie docieraja, 23.02.15, 11:06
                  Chora osobo, wy komuniści, bo nawet nie postkomuniści wijecie się jak węże diabelskie jak wam prawdę napisac.
                  • piwi77.0 Re: to jasne, ze do katolika fakty nie docieraja, 23.02.15, 11:32
                    mili.tarka napisał(a):

wijecie się jak węże diabelskie

Jedyny znany mi wąż diabelski, to ten co odwiedzil Raj i ujawnił ludziom tajemnicę ktorą ukrywał przed nimi Bog, ale on się nie wił tylko spokojnie przebywał na drzewie i rozmawiał. Są jeszcze jakieś inne węże diabelskie
    • marta595 Re: Celem Kościoła jest władza 17.02.15, 18:13
      l.george.l napisał:

> Wielkie brawa i ogromny szacunek za odwagę w wypowiadaniu takich opinii w kraju
      > zniewolonym i okupowanym przez organizację wyznaniową.

Kto ma pieniądze może kupić tego kto ma władzę ;)
    • wuzet21 Re: Celem Kościoła jest władza 17.02.15, 18:34
      Krzysztof Pieczyński pokazał swoją wiedzę na temat, do komentowania którego został zaproszony. Z kolei Jerzy Zelnik, posługiwał się jedynie pokrętnymi frazesami, czym się w ostatecznym rachunku ośmieszył. Wielki ukłon dla p. Pieczyńskiego.
      • mili.tarka Re: Celem Kościoła jest władza 17.02.15, 18:57
        Daj spokój. Pieczyński te kilkanaście zdań wygłasza w każdym wywiadzie, niezależnie od tematu.
        Jak kazanie musi ten tekst wydusić z siebie. Takie natręctwo.
        Tekst mu napisał ksiądz Kotliński.
        • wuzet21 Re: Celem Kościoła jest władza 17.02.15, 19:18
          mili.tarka napisał(a):

> Daj spokój. Pieczyński te kilkanaście zdań wygłasza w każdym wywiadzie, niezale
          > żnie od tematu.
          > Jak kazanie musi ten tekst wydusić z siebie. Takie natręctwo.
          > Tekst mu napisał ksiądz Kotliński.
          >

Naprawdę ? kilkanaście zdań ? w każdym wywiadzie, niezależnie od tematu ? To poproszę o jakiś przykład, a że takowego pewnie się nie doczekam, proponuję, byś udała się na odtruwanie, bo dalsza egzystencja w takiej aurze, grozi martwicą kory - nieodwracalną !
    • mjot1 Re: Celem Kościoła jest władza 17.02.15, 19:33
      A tam zaraz władza…
      Zaprawdę powiadam wam jeden jest bóg a imię jego mamona.
      nawet sam prezes pan władzę olewa
      • piwi77.0 Re: Celem Kościoła jest władza 18.02.15, 09:56
        Władza i mamona to jedno i to samo.
        • mili.tarka Re: Celem Kościoła jest władza 18.02.15, 10:16
          piwi77.0 napisał:

> Władza i mamona to jedno i to samo.

Sam to wymyśliłeś, czy przeczytałeś w dziełach Lenina?
          Można mieć władzę bez pieniędzy albo posiadać pieniądze i nie mieć władzy.
          Kościół w Polsce władzy nie ma ale ma wpływ na politykę i owszem MA i bardzo dobrze.
          Pieniędzy KK niestety za dużo nie ma, można nawet u Agnosiewicza poczytać o finansach Watykanu i porównać np. z kasą jakiegoś cwaniaka Billa Gatesa.
          • piwi77.0 Re: Celem Kościoła jest władza 18.02.15, 10:25
            mili.tarka napisał(a):

Można mieć władzę bez pieniędzy albo posiadać pieniądze i nie mieć władzy.

Jakiś przykład, bo ja żadnego nie znam?

Kościół w Polsce władzy nie ma ale ma wpływ na politykę

Władza to właśnie ten tajemniczy wpływ.

Pieniędzy KK niestety za dużo nie ma, można nawet u Agnosiewicza poczytać o finansach Watykanu i porównać np. z kasą jakiegoś cwaniaka Billa Gatesa.

Pieniądze to najbardziej strzeżona tajemnica Kościoła i nawet w samym Kościele nikt nie ogarnia wszystkiego, tym bardziej Agnosiewicz nie może mieć na ten temat pełnej wiedzy.
            • mili.tarka Re: Celem Kościoła jest władza 18.02.15, 10:34
              Nie dziwi mnie, że gołodoopiec nie mający nawet na tanie piwo zazdrości tym, którzy coś mają.
              Masz chociaż szczaw w słoikach wecka na gumkę?
              • piwi77.0 Re: Celem Kościoła jest władza 18.02.15, 10:37
                Skąd ta nagła zmiana tematu?
            • marta595 Re: Celem Kościoła jest władza 18.02.15, 11:10
              piwi77.0 napisał:

> Pieniądze to najbardziej strzeżona tajemnica Kościoła i nawet w samym Kościele
              > nikt nie ogarnia wszystkiego, tym bardziej Agnosiewicz nie może mieć na ten tem
              > at pełnej wiedzy.

Jak KK okrada Polskę?
              • wuzet21 Re: Celem Kościoła jest władza 18.02.15, 14:11
                KK to najwiekszy złodziej na świecie i największa korporacja finansowa opierająca swoje aktywa na głupocie ludzi. Nikt nie wie obecnie, jakie bogactwa i ile posiada. Wystarczy przypomnieć sobie ogromne, niewyobrażalne bogactwa obu Ameryk przewiezione do Europy, które obecnie znajdują się w posiadaniu Watykanu.
                Celem Watykanu jest kasa, wielka kasa, cała kasa, i jeszcze więcej kasy - ale może już niedługo...
                Jeżeli weźmiemy pod rozwagę, że korporację tą wymyślili Żydzi, to wszystko jest jasne...
                Ciemnota ludzka nie ma granic.
                • mili.tarka Re: Celem Kościoła jest władza 19.02.15, 06:27
                  wuzet21 napisał:

> KK to najwiekszy złodziej na świecie

Może sprawdź w jakimś słowniku co to jest kradzież i kto to jest złodziej.
                  Ile bogactwa ma Watykan znajdziesz w necie, najbardziej wiarygodny będzie Agnosiewicz na stronie racjonalista, naczelny ateista RP. Niewiele tego jest w porównaniu do majątku pojedynczych najbogatszych ludzi świata.
                  Możesz podać jakąś przybliżoną liczbę na którą zostałeś okradziony np. w ub. roku przez KK?
                  Zakładam, że masz ubecką emeryturę i płacisz 18% podatku. Ile PLN trafia z tego na organizacja wyznaniowe.
              • opornik4 Re: Celem Kościoła jest władza 19.02.15, 01:16
                Jak kościół okrada Polskę - demagogia.
                Przy tym - facet po prostu bredzi.
                Poza tym - z dotacji budżetowych korzystają wszystkie zarejestrowane w Polsce wyznania, nie tylko Kk.
                Zeby nie było religii w szkołach, można to bardzo łatwo załatwić - wystarczy, że rodzice zabiorą swoje dzieci z tych lekcji.

Niestety, nie mamy najmniejszego wpływu na to, jak rząd dysponuje kasą podatników, wydając ją na swoje potrzeby.
                Premier rządu, Ewa Kopacz rozdała właśnie rządowym urzędnikom nagrody i premie za zeszły rok, w wys. 95 mln złotych.
                • marta595 Re: Celem Kościoła jest władza 19.02.15, 14:17
                  opornik4 napisała:

> Niestety, nie mamy najmniejszego wpływu na to, jak rząd dysponuje kasą podatnik
                  > ów,
                  wydając ją na swoje potrzeby.
                  > Premier rządu, Ewa Kopacz rozdała właśnie rządowym urzędnikom nagrody i premie
                  > za zeszły rok, w wys. 95 mln złotych.

Ano nie macie.Jeszcze tego by brakowało, żeby obywatele Niemiec, pracujący i płacący podatki na rzecz państwa niemieckiego mieli wpływ na to jak rząd polski dysponuje kasą polskich podatników. :D
    • t-zorro W kółko Macieju 18.02.15, 18:21
      l.george.l napisał:

> w kraju zniewolonym i okupowanym przez organizację wyznaniową.

Bardzo płodna dyskusja, tylko o czym?
      Przysłuchując się tak z zewnątrz, to można odnieść wrażenie, iż największą bolączką Polski jest władza całkowicie podporządkowana sitwie czarnych (hierarchii Kościoła katolickiego). Przy niej Egipt czy Iran to prawdziwe enklawy rozdziału kościoła od państwa. Czy to już nie „lekka” paranoja? A spraw ważniejszych w kraju nie widzicie? Szkoda… Nadchodzi czas postu i refleksji: może to właśnie dla Was!

• marta595 Re: W kółko Macieju 18.02.15, 19:04
        t-zorro napisał(a):

> Nadchodzi czas postu i refleksji: może to właśnie dla Was!

Dla Pana, Chama i Plebana :D
      • piwi77.0 Re: W kółko Macieju 18.02.15, 19:09
        t-zorro napisał(a):

A spraw ważniejszych w kraju nie widzicie?

Czy może być jakaś ważniejsza sprawa w kraju od braku suwerenności tegoż kraju? Jaka na przykład?
      • wuzet21 Re: W kółko Macieju 19.02.15, 18:14
        t-zorro napisał(a):

Czy to już nie „lekka” paranoja? A spraw ważn
        > iejszych w kraju nie widzicie? Szkoda… Nadchodzi czas postu i refleksji:
        > może to właśnie dla Was!
        >

Ta "lekka" paranoja jest raczej Twoim udziałem - zdrowe refleksje, miewają tylko ludzie z otwartym umysłem, a post, mają miliony ludzi przez cały rok. Miliony dzieci płaczą codziennie z głodu - kościół zaś w tym samym czasie buduje niebotyczne świątynie, bazyliki i inne jeszcze pomniki pychy i bezwstydności, więc nie mów nigdy, że "my" nie widzimy - widzimy, tylko więcej.
      • gucek_lbn Re: W kółko Macieju 22.02.15, 21:14
        t-zorro napisał(a):

> l.george.l napisał:
        >
        > > w kraju zniewolonym i okupowanym przez organizację wyznaniową.
        >
        > Bardzo płodna dyskusja, tylko o czym?
        > Przysłuchując się tak z zewnątrz, to można odnieść wrażenie, iż największą bolą
        > czką Polski jest władza całkowicie podporządkowana sitwie czarnych (hierarchii
        > Kościoła katolickiego). Przy niej Egipt czy Iran to prawdziwe enklawy rozdziału
        > kościoła od państwa. Czy to już nie „lekka” paranoja? A spraw ważn
        > iejszych w kraju nie widzicie? Szkoda… Nadchodzi czas postu i refleksji:
        > może to właśnie dla Was!
        >

tylko czekać kiedy czarni zaczną brać przykład z islamistów i wymordują kilku niewierzących dla przykładu ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka