Dodaj do ulubionych

Mordercze matki

03.04.16, 19:43
Nie, nie chodzi mi o te, które chcą mieć prawo do aborcji. Chodzi mi o matki już urodzonych dzieci. Spotkałem się ostatnio ze zdaniem, że bycie matką uprawnia kobietę do krzywdzenia lub nawet wprost zabicia swoich dzieci na zasadzie, że skoro dała życie, to może też odebrać. Byłem zaszokowany i mam nadzieję, że to była odosobniona opinia.

Jednak jeśli chodzi o te protestujące kobiety, to zastanawiam się, czy któraś z nich uważa w ogóle, że w aborcji chodzi o zabicie człowieka, czy też raczej traktują one aborcję jak usunięcie nowotworu niebędącego człowiekiem.
Obserwuj wątek
    • matylda1001 Re: Mordercze matki 05.04.16, 00:44
      W aborcji NIE CHODZI o zabicie człowieka.
    • augenthaler Re: Mordercze matki 05.04.16, 07:22
      Polska ma jedną z najbardziej restrykcyjnych ustaw antyaborcyjnych w Europie. Jeśli PiS ją zaostrzy to będziemy mieli jedną z najbardziej restrykcyjnych ustaw antyaborcyjnych na świecie, nie wykluczając Watykanu, państw wyznaniowych, w tym państw gdzie obowiązuje prawo szariatu.
      Absolutna ekstrema. Nie tylko PiS powinien ponieść tego konsekwencje. Również polski Kościół Katolicki musi zapłacić wysoką cenę za swoją głupotę. Gowin w tej sprawie ma rację: zaostrzenie ustawy antyaborcyjnej, i tak już dość radykalnej, to krok w stronę dechrystianizacji Polski. Efekt dla Kościoła będzie odwrotny do zamierzonego. A kliniki aborcyjne w Czechach będą musiały zwiększyć zatrudnienie.
      Po prostu pisowskie szaleństwa w nowej odsłonie. Ci ludzie są tak niewiarygodnie głupi i prymitywni, że prędzej czy później sami się pogrążą - żadne KOD-u, Unie Europejskie, Ameryki nie będą do tego potrzebne.
      • wuzet21 Re: Mordercze matki 05.04.16, 18:11
        Miałem się odnieść do tego tematu, ale Ty powiedziałeś w zasadzie już wszystko, w logicznym skrócie. Może dodam tylko, że może to dobrze, że te prymitywy, tak słuchają się tych w sukienkach...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka