Dodaj do ulubionych

osoby w wieku 60 + (cd.)

IP: *.swps.edu.pl / 193.201.164.* 28.10.04, 20:20
Kochani, przypadkiem trafiłam na forum na zaciekłą dyskusję dotyczacą osób po
60-tce, które uczą się korzystać z komputera (lub już korzystają).
Chciałabym nawiązać kontakt z Chochlikiem oraz innymi osobami po 60-tce,
które mają plany i je realizują, są aktywne i nie dają się zepchnąć na
margines społeczestwa. Jak już napisałam w jednym z wątków przygotowuję
projekt społeczny, której celem jest aktywizowanie osób w wieku seniorskim.
Jest to wystawa prezentująca tzw. pozytywnych bohaterów, którzy realizują
swoje marzenia i wytyczają nowe cele. Chcemy pomóc tym, którzy obowiają się
zrobić pierwszy krok i są zagubieni po odejściu z pracy. Wystawa będzie miała
miejsce w Mazowieckim Centrum Kultury i Sztuki od 17 listopada do 6 grudnia.
Zapraszam wszystkich zainteresowanych.

pozdrawiam serdecznie,

Agnieszka

(agniechal@yahoo.com)
Obserwuj wątek
    • chochlik5 Re: osoby w wieku 60 + (cd.) 29.10.04, 09:45
      Agnieszko, napisz do mnie. podałam adres. Pozdrawiam chochlik 60++
      • Gość: Agnieszka Re: osoby w wieku 60 + (cd.) IP: *.swps.edu.pl / 193.201.164.* 29.10.04, 14:31
        witam, nie mogę wejść w konto gazety, a nie chce zakladać kolejnego juz
        bezplatnego konta (chyba tylko tak moge znalezc adres pod nickiem). bardzo
        prosze o kontakt na moj adres :agniechal@yahoo.com.

niecierpliwie czekam na odpowiedz,

Agnieszka :)
        • Gość: chochlik Re: osoby w wieku 60 + (cd.) IP: *.lublin.mm.pl 30.10.04, 12:45
          Agnieszko, adres podany przez Ciebie nie odpowiada. Poświęć się i zaloguj w
          gazecie. chochlik
          • pia.ed Re: osoby w wieku 60 + (cd.) 30.10.04, 13:50
            Napisalam na jagniechal@yahoo.com
            List w kazdym razie nie wrocil!
            • Gość: chochlik Re: osoby w wieku 60 + (cd.) IP: *.lublin.mm.pl 30.10.04, 22:25
              Nie >jagniechal@yahoo.com< , tylko >agniechal@yahoo.com.< Taki adres podała
              Agnieszka
              • Gość: Agnieszka Re: osoby w wieku 60 + (cd.) IP: *.chello.pl 31.10.04, 15:57
                Kochani,moja skrzynka jak najbardziej dziala. moj adres - agniechal@yahoo.com.
                Dzisiaj chodzilam po galeriach, chce pozyczyc od ktorejs z nich antyramy na
                nasze plakaty. Nastepny tydzien zapowiada sie pracowicie {oprocz tzw.normalnej
                pracy}. ale bez watpienia jest to cos co daje mi satysfakcje. Chochliku, juz
                wchodze na yahoo, zeby odpowiedziec. pozostale osoby zapraszam na moja
                skrzynke lub do dyskusji na forum! Nie wiem, czy juz pisalam, ale chcemy
                rowniez zorganizowac pokaz Tai Chi dla osob w wieku seniorskim,ktore chcialyby
                nieinwazyjnie pocwiczyc.
                jeszcze raz serdecznie zapraszam wszystkich!!

pozdrawiam

Agnieszka
                • Gość: chochlik Re: osoby w wieku 60 + (cd.) IP: *.lublin.mm.pl 01.11.04, 15:57
                  Ja jestem emerytką już od 1980 r. Chodzę na UTW. Gdy spotykam na swoim osiedlu
                  znane mi panie, znacznie młodsze ode mnie ale już emerytki, gdy je zachęcam na
                  zapisanie się na UTW odpowiadaja zazwyczaj, że poprostu nie mają czasu bo
                  wnuki, bo odprowadzanie do szkoły, bo pomoc przy odrabianiu lekcji, bo obiady
                  dla rodziny, bo działka. Być może zgloszą się na dalsze studia za 10 lat.
                  Jednym słowem daje im satysfakcję realizowanie się na łonie rodziny. Na co im
                  komputer, na co im internet, chyba ze nie mają rodzinnych obowiązków i mają
                  szersze zainteresowania. A te szersze zainteresowania są wykorzystywane przez
                  różne instytucje na zasadzie pracy społecznej, bezinteresownej i praktycznie
                  docenianej w bardzo wąskim gronie. Serdecznie pozdrawiam, chochli
                  • Gość: Akinka6 Re: osoby w wieku 60 + (cd.) IP: *.chello.pl 01.11.04, 18:28
                    Chochliku a czy ten UTW jest w Warszawie, a jeśli tak to gdzie.
                    Pozdrawiam
                    • Gość: Agnieszka Re: osoby w wieku 60 + (cd.) IP: *.swps.edu.pl / 193.201.164.* 02.11.04, 09:32
                      W Warszawie jest kilka Uniwersytetów III Wieku, jeden mieści się właśnie przy
                      Elektoralnej, drugi ma siedzibę na Bielanach przy Marymonckiej (naprzeciwko
                      Akademii Wychowania Fizycznego). Z tego co się ostatnio dowiedzialam to
                      utworzyl się rownież Uniwersytet na Ursusie.

pozdrawiam,

Agnieszka
                      • Gość: Akinka6 Re: osoby w wieku 60 + (cd.) IP: *.chello.pl 02.11.04, 19:29
                        Dzięki Agnieszko i przepraszam, że tak późno odpowiadam, ale dopiero teraz
                        zajrzałam do netu. Spróbuję jutro zasięgnąć języka. Co prawda jest mi bardzo
                        dobrze w domu (gdy ciepło - na działce), ale nauka i kontakty z innymi ludźmi
                        też ważne.
                        Pozdrawiam
                  • pia.ed Re: osoby w wieku 60 + (cd.) 01.11.04, 19:05
                    Mam w Stargardzie Szczecinskim znajoma, teraz 67 lat.
                    Nie ma zadnych obowiazkow!
                    A kiedy chcialam przed paroma laty, zeby usiadla do klawiatury i napisala
                    mi szybko podyktowany przeze mnie list (pracowala cale zycie jako
                    maszynistka), to powiedziala
                    ze do komputera nie ma zamiaru sie dotykac i juz!
                    • Gość: Akinka6 Re: osoby w wieku 60 + (cd.) IP: *.chello.pl 01.11.04, 19:16
                      Szkoda, że tak daleko mieszkasz, bo chętnie bym Ci to zrobiła. Ale na
                      przyszłość służę pomocą mimo odległości.
                      Pozdrawiam
                      • pia.ed Re: akinka6 01.11.04, 19:41
                        To bylo kilka lat temu, kiedy nie znalam klawiatury, nic nie wiedzialam
                        o komputerze i balam sie nacisnac na niewlasciwy klawisz, bo
                        kilkakrotnie "uciekaly" mi listy!

Od tego czasu nabralam szybkosci i radze sobie z listami!
                        Za ofiarowanie pomocy dziekuje, gdzie mieszkasz?
                        • Gość: Akinka6 Re: akinka6 IP: *.chello.pl 01.11.04, 20:04
                          • Gość: Akinka6 Re: po 60 IP: *.chello.pl 01.11.04, 20:09
                            Domyśliłam się, że przez te kilka lat nauczysz się pisać i nie będziesz
                            potrzebowała łaski. A mieszkam niestety daleko od Ciebie - w Warszawie.
                            Pozdrawiam
                            • pia.ed Re: Akinka 6 02.11.04, 23:36
                              W Warszawie??? A ja wlasnie jutro laduje w Warszawie o godz 19 30, docelowo
                              Ciechocinek!!
    • Gość: ewa Re: osoby w wieku 60 + (cd.) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 19:36
      Mam 60. Kocham internet i bardzo dużo czasu spędzam przy komputerze, ale czy o
      takie wyznania w tym wątku chodzi. Nie śledziłam od początku.
      • Gość: chochlik Re: osoby w wieku 60 + (cd.) IP: *.lublin.mm.pl 02.11.04, 08:42
        Akinko, mój UTW funkcjonuje w Lublinie, ale o ile orientuję się to idea tego
        rodzaju uniwersytetów realizuje się nie tylko w całej Polsce, ale również w
        krajach Unii, bo mamy juz w perspektywie kontakty z zagranicą. Jestem
        przekonana że uzyskasz odpowiednie informacje na UW. W Lublinie UTW zasilają
        wykładowcami wzystkie państwowe wyższe uczelnie. Pozdrawiam chochlik
        • pia.ed Re: osoby w wieku 60 + (cd.) 02.11.04, 23:39
          W Szwecji nie ma "uniwersytetow". Idea doksztalacania sie cale zycie jest
          bardzo popularna w tym kraju, wiec emeryci po prostu kontynuuja to co zaczeli
          jako mlodzi!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka