tommi101 11.11.04, 23:31 Jestem dumny, że jestem homoseksualistą. A czy heteroseksualiści są dumni ze swojego heteroseksualizmu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zeites Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.04, 02:01 a kogo to obchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rednex a czy to prawda, że pedały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 02:09 lubią mieć zatwardzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gej Re: Co to są pedały? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 15:39 to takie 2 elemety od roweru. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi_so Re: a czy to prawda, że pedały 18.11.04, 19:08 Gość portalu: rednex napisał(a): > lubią mieć zatwardzenie? > Pytasz jako kaprofag, czy jako obstrukcjonalista? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gej a czy to prawda, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 15:38 Gość portalu: rednex napisał(a): > a czy to prawda, że pedały > lubią mieć zatwardzenie? ... nie pedały (heterycy) lubią na siebie sikać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tasiemiec Re: a czy to prawda, że pedały IP: *.szczecin.mm.pl 21.11.04, 01:45 Odbytniczym pasożytom mówimy nie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hetero Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** IP: 80.51.246.* 12.11.04, 10:50 No właśnie to jest problem z homoseksualistami: nieustanna chęć obnoszenia sie ze swoją seksualnością. Dla mnie moja seksualność jest czymś naturalnym, nie czuję specjalnej dumy, tak jak nie czuję nic szczególnego z tego powodu, że mam niebieskie oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
tommi101 Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** 12.11.04, 11:54 No, nie chodziło mi o to, żeby się obnosić. Uważasz, że bycie gejem to nie jest żaden powód do dumy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hetero Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** IP: 80.51.246.* 12.11.04, 12:15 Uważam, że tworzenie takiego wątku jest obnoszeniem się ze swoją seksualnością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 14:24 Fajnie. A ja jestem dymna, że jestem blondynką. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tommi101 Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** 17.11.04, 23:16 A ładne masz włosy? Odpowiedz Link Zgłoś
tommi101 Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** 17.11.04, 23:15 Gość portalu: hetero napisał(a): > Uważam, że tworzenie takiego wątku jest obnoszeniem się ze swoją seksualnością. Czy jest w tym coś złego? Przecież heterycy obnoszą się na każdym kroku ze swoją seksualnością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommi102 Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** IP: *.acn.waw.pl 13.11.04, 21:07 tommi101 napisał: >No, nie chodziło mi o to, żeby się obnosić. Uważasz, że bycie gejem to nie jest > żaden powód do dumy? Raczej , powód do wstydu . Odpowiedz Link Zgłoś
tommi101 Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** 17.11.04, 23:14 Do wstydu? A z jakiego to powodu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gej Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 15:42 Gość portalu: hetero napisał(a): > No właśnie to jest problem z homoseksualistami: nieustanna chęć obnoszenia sie > ze swoją seksualnością. Dla mnie moja seksualność jest czymś naturalnym, nie > czuję specjalnej dumy, tak jak nie czuję nic szczególnego z tego powodu, że mam > > niebieskie oczy. A dlaczego? Ponieważ jesteś w większości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.c. Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** IP: *.e / 213.25.195.* 20.11.04, 15:58 Gość portalu: gej napisał(a): > > A dlaczego? Ponieważ jesteś w większości Nieprawda! Znaczna większość ludzi ma oczy czarne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gej Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 16:00 ale jesteś heterykiem, idioto. Odpowiedz Link Zgłoś
grzesznik-przed-bogiem ********OFERTA POMOCY DLA GEJÓW+ ŚWIADECTWA******* 12.11.04, 11:54 witam, homoseksualizm to według mnie bezwątpienia problem emocjonalny związany z dysfunkcja w rodzinie. Jak kiedyś mówilo się "choroba zranionej duszy". Wszystkim tzw. gejom polecam szczerą odpowiedź na nastepujące pytania: 1.Czy w Twoim zyciu był obecny fizycznie i psychicznie ojciec? Czy odzedł od matki jak byłęs mały? A może był tylko duchem nieobecny na wasze potrzeby? 2.Czy cechowała go warażliwośc emocjonalna na twoje potrzeby ciepła, miłości, dotyku, przytulenia, zabawy, pomocy i wsparcia emocjonalnego kiedy tego potrzebowałes?Czy przyjaźniliście się/ Bawiliście w męskie zabawy- zapasy siłowanie wyprawy nad jezioro, wspólne ogniska czy leżenie i gadanie razem? 3.Czy Ojciec był/jest dla ciebie wzorem osobowym z którym się utozsamiasz jest Ci bliski jako ideał męskości? A może bałes sie go bardzo ? 4. Czy Twoja mama była nadopiekuncza dominująca w rodzinie w związku z Twoim Ojcem?Czy decydowała za Ciebie jak masz ubierac sie co lubic a czego nie? ODPOWIEDZ SOBIE TERAZ CZY PRZYPADKIEM PSYCHOLOGICZNIE NIE ZOSTAŁEŚ W SWIECIE MATKI I ROZPACZLIWIE SZUKASZ MĘSKIEJ OPOIEKI WRAŻLIWOŚCI CIEPŁA Z wielu rozmów z grjami niestety wyłania sie dlamnie smutny obraz ludzi Z EMOCJONALNIE DYSFUNKCYJNYCH RODZIN KTORZY ZAMIAST PO MĘSKU PRZYZNAC SIE DO PROBLEMU I WZIĄŚĆ SIE ZA SIEBIE RACJONALIZUJA PROBLEM I WYPIERAJA GO EMOCJONALNIE. Ww zasade obrazuje psychologiczna teoria mostu czylli przejscia emocjonalnego pomiedzy swiatem kobiet i mezczyzn w dziecinstwie. jej zwolennikiem jest m.in. W.Eichelberger. Polecam kontakt z Laboratorium Psychoedukacji(spytaj sie w sekretariacie kogo polecają na terapie bliżej Ciebie) 03-932 Warszawa ul. Katowicka 18 TELEFONY: (022) 617-61-64 (022) 616-13-72 0501-201-490 FAX (022) 617-24-52 pozdrawiam Adam p.s. przeczytaj koniecznie świadectwa gejów poszukujących rozpaczliwie miłości które zebrał Cezary Gawryś free.ngo.pl/wiez/0207cg.htm Odpowiedz Link Zgłoś
tommi101 Pomoc - ale komu i jaka? 12.11.04, 12:07 Dziękuję za ofertę pomocy. Sprawa jest jednak złożona, bo: 1) w rodzinie dzieci wychowywane są tak samo - a jednak z trzech braci tylko jeden jest gejem; 2) większość nie potrzebuje tego typu pomocy, bo nie ma problemu ze swoją orientacją, to raczej należy pomagać homofobom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znudzona Re: ********OFERTA POMOCY DLA GEJÓW+ ŚWIADECTWA** IP: *.co.chesterfield.va.us 13.11.04, 20:22 Sraly muchy bedzie wiosna, bedzie lepiej trawa rosla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gej Re: ********OFERTA POMOCY DLA GEJÓW+ ŚWIADECTWA** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 15:48 grzesznik-przed-bogiem napisał: > homoseksualizm to według mnie bezwątpienia problem emocjonalny związany z > dysfunkcja w rodzinie. A co? Tatuś i mamusia jeb..i cię w pupcie jak byłeś mały? Zastanów się nad tym co piszesz. Pytanie zadane przeze mnie jest adekwatne do twojego poziomu wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_szczurka Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** 12.11.04, 12:11 nie, uwazam to za stan normalny jak fakt, ze mam 2 nogi, 2 rece..... kazdy rodzaj obnoszenia sie ze swa seksualnoscia uwazam za lekka dewiacje niezaleznie od orientacji. w sypianiu z kims widze przyjemnosc a nie powod do dumy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tommi101 Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** 16.11.04, 23:30 Może i masz rację... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gej Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 15:53 ruda_szczurka napisała: > nie, uwazam to za stan normalny jak fakt, ze mam 2 nogi, 2 rece..... nie. 4 ręce, 4 nogi i 2 fujarki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Re: może i jesteś "dumny", ale nie jesteś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 15:58 pewien, czy to dobrze - szukasz potwierdzenia, musisz to wykrzyczeć np. tutaj na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
tommi101 Re: może i jesteś "dumny", ale nie jesteś 16.11.04, 23:29 A od tego jest forum!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 16:44 tommi101 napisał: > Jestem dumny, że jestem homoseksualistą. A czy heteroseksualiści są dumni ze > swojego heteroseksualizmu? dumni ludzie nie czynią ze swojego seksualizmu hasła przewodniego jesteś homo a czy jesteś uczciwy mądry sprawiedliwy przydatny komukolwiek czy jesteś homo i boisz się że niczym więcej Odpowiedz Link Zgłoś
tommi101 Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** 16.11.04, 23:29 Gość portalu: maja napisał(a): > a czy jesteś uczciwy > mądry > sprawiedliwy > przydatny komukolwiek Tak, właśnie taki jestem! Denerwuje mnie tylko, że heteroseksualiści się obnoszą ze swoim seksualizmem i nikt się temu nie dziwi, a jak geje chcą żyć w Polsce normalnie (czyli nie w ukryciu) to się od razu wszyscy dziwią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gej Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 15:55 A odpowiedz sobie na następujące pytanie: "Co Polacy wykrzykiwali, gdy byli pod carskim zaborem?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gej Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 15:59 Odpowiedź: "Jesteśmy Polakami." Rozumiesz już, dlaczego geje manifestują swoją seksualność? Mają dość życia u ukryciu i chcą ukazać społeczeństwu, że są wśród nich, tak samo jak to robili nasi (wspólni) praojcowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abaddon Od kiedy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 16:02 bycie Polakiem to zboczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gej tak jak i bycie Abaddon'em IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 16:06 jw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abaddon Nie gniewaj się... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 16:11 Moje pytanie aż tak podrażniło Twój intelekt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gej Ja się nie gniewam. Tylko stwierdzam fakt! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 16:13 jw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abaddon Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 16:17 czy dokładnie wiesz, co to znaczy słowo zboczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gej Odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 16:18 Wyobraź sobie, że bardzo dobrze. Chcesz definicje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abaddon Tak, bardzo chętnie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 16:21 Słucham. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gej Re: Tak, bardzo chętnie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 16:25 to zjdź ją sobie w słowniku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel twoja brocha IP: *.dip.t-dialin.net 12.11.04, 22:12 a ja mam wrazenie, ze mam wlasnie kompleksy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel Re: twoja brocha IP: *.dip.t-dialin.net 21.11.04, 21:35 przepraszam..mialem napiszac, ze mam wrazenie, ze mas kompleksy.. przeliterowalem sie i glupio wyszlo:) Odpowiedz Link Zgłoś
aprox Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** 12.11.04, 22:26 Masz byc z czego dumny,ty analakrobato! Odpowiedz Link Zgłoś
jajecznical [...] 14.11.04, 10:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tommi101 Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** 16.11.04, 23:25 Jesteś wulgarny i głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hans twoja matka tez jest dumna? cos ci sie pojebalo IP: *.enovation.oper / *.enovation.nl 16.11.04, 11:35 Odpowiedz Link Zgłoś
tommi101 A twoja matka jest z ciebie dumna? 16.11.04, 23:24 Baaardzo w to wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
pobik Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** 16.11.04, 16:04 tak. jestem hetero i jestem szczesliwy ze jestem wlasnie taki. Odpowiedz Link Zgłoś
tommi101 Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** 16.11.04, 23:22 To mamy coś wspólnego - obaj jesteśmy szczęśliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
pewien_student Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** 16.11.04, 20:21 a z czego tu byc dumnym?? nota bene - ktos to juz chyba zauwazyl wczesniej - jesli chcecie zeby was [homoseksualistow] traktowano jak normalnych ludzi, to sie zachowujcie jak normalni ludzie, i przestancie traktowac swoja odmiennosc jako cos, z czym sie obnosic trzeba. bo ja tez na pewno sie roznie od innych i zaczne sie chwalic np na lewo i prawo jaki to ja zdolny plastycznie jestem [a jestem skoro juz sie chwalimy ;P ] - toz to zwykla bufonada... Odpowiedz Link Zgłoś
tommi101 Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** 16.11.04, 23:21 A wy heteroseksualiści na każdym kroku się obnosicie ze swoją orientacją! Odpowiedz Link Zgłoś
pewien_student Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** 17.11.04, 19:07 daruj, ale nigdy jeszcze sie nie spotkalem z czlowiekiem, ktory bylby dumny z tego, ze jest hetero. a juz na pewno z nikim kto rozglaszal to publicznie jak Ty na forum. jak my sie niby obnosimy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x > jak my sie niby obnosimy ? IP: *.e / 213.25.195.* 17.11.04, 19:50 > jak my sie niby obnosimy ? No jak to? Tyle kobiet np. chodzi z widoczna ciążą. To drapieżny znak przynalezności do hetero. Również istnienie dzieci to oznaka nietolerancji wobec homo, bo są one wynikiem pożycia heteroseksualnego. Własciwie istnienie dorosłych też, bo przeciez także zostali poczeci w heteroseksualnym związku. Odpowiedz Link Zgłoś
tommi101 Re: > jak my sie niby obnosimy ? 17.11.04, 23:09 Aleś głupi fiut! Bycie w ciąży nic nie mówi o orientacji, świadczy tylko o płodności. W ciąży może być zarówno kobieta les jak i hetero. Cofnij się do przedszkola, niech ci powiedzą co potrzeba do zajścia w ciążę. Odpowiedz Link Zgłoś
tommi101 Re: > jak my sie niby obnosimy ? 17.11.04, 23:11 No i nie wszyscy zostali poczęci w związku. I nie wszyscy w wyniku pożycia. Odpowiedz Link Zgłoś
pewien_student Re: > jak my sie niby obnosimy ? 18.11.04, 11:46 ale ja ponawiam pytanie, na ktore odpowiedzi nie dostalem - jak/czym sie obnosimy? Odpowiedz Link Zgłoś
pewien_student Re: > jak my sie niby obnosimy ? 18.11.04, 11:47 ekhm... tak. sorka, juz widze odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
tommi101 Re: > jak my sie niby obnosimy ? 21.11.04, 22:38 Ponawiam odpowiedź: 1. chłopak z dziewczyną chodzi po ulicach trzymając się za ręce i okazują sobie czułość, a na dwóch chłopaków już ludzie patrzą się krzywo 2. na każdym kroku w pracy gadacie "moja żona to a tamto" albo "moja dziewczyna to a tamto", a ja nie mogę powiedzieć "mój chłopak to czy tamto", bo od razu wypie..liliby mnie z pracy 3. jak rejestrujecie swoje związki to wyprawiacie takie imprezy zwane weselami, że można pęknąć ze śmiechu, jakbyście chcieli cały świat poinformować o swoim heteroseksualizmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abaddon Masz pecha... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 22:47 1. Jeśli ci to ulży, to na pary hetero też możesz patrzyć krzywo. Dopóki prawo nie jest łamane, wszystkie ruchy dozwolone. 2. Nie - ty masz prawo gadać, że masz chłopaka, bo nikt ci ust nie zamknie. A to, że za coś takiego mogą cię wywalić, to inna sprawa. 3. Małżeństwo ma swój symboliczny wymiar (jednoczy kobietę z mężczyzną), i jest mocno zakorzenione w naszej kulturze, podparte setkami lat tradycji. Wyjedź sobie do Nowej Gwinei. Odpowiedz Link Zgłoś
tommi101 Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** 17.11.04, 23:07 No jak to??? Oto nieliczne przykłady: 1. chłopak z dziewczyną chodzi po ulicach trzymając się za ręce i okazują sobie czułość, a na dwóch chłopaków już ludzie patrzą się krzywo 2. na każdym kroku w pracy gadacie "moja żona to a tamto" albo "moja dziewczyna to a tamto", a ja nie mogę powiedzieć "mój chłopak to czy tamto", bo od razu wypie..liliby mnie z pracy 3. jak rejestrujecie swoje związki to wyprawiacie takie imprezy zwane weselami, że można pęknąć ze śmiechu, jakbyście chcieli cały świat poinformować o swoim heteroseksualizmie. Wszystko powyższe nie dotyczy krajów rozwiniętych, gdzie nikt na dwóch chłopaków trzymających się za ręce nie patrzy ze zdziwieniem, gdzie w pracy gada się o wszystkim bez problemu, i gdzie rejestracja kto z kim śpi nie jest żadną bombą. Odpowiedz Link Zgłoś
pewien_student Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** 18.11.04, 12:00 1. i to jest obnoszenie sie? czyzby przy tym owa parka niosla transparent "jestesmy hetero" ? jak dla mnie to najzwyklejsze w swiecie zachowanie - a tym, ktorzy to robia raczej wisi czy i kto to zobaczy. no i nie znam przypadku w ktorym cos takiego odbywa sie po to zeby byc dumnym z heteroseksualizmu... 2. ale to nei jest obnoszenie sie!!! tak jak w przypadku wyzej z reszta. nie myl braku akceptacji z obnoszeniem sie. 3. to samo. takze nie znam przypadku, w ktorym wesele mialo by sluzyc pokazaniu swojej heteroseksualnosci. jak sama nazwa wskazuje - wesle jest po to, zeby sie weselic/bawic. po co dorabaic do tego ideologie i filozofie? mylisz zupelnie pojecia... a to co podales to zadne obnoszenie sie tylko zwykly przejaw uczucia, zycia codziennego. w zadnym bowiem przypadku nie zjaduje checi pokazania, ze sie jest hetero. Odpowiedz Link Zgłoś
tommi101 Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** 18.11.04, 16:33 pewien_student napisał: > mylisz zupelnie pojecia... a to co podales to zadne obnoszenie sie tylko zwykly > przejaw uczucia, zycia codziennego. w zadnym bowiem przypadku nie zjaduje checi > pokazania, ze sie jest hetero. A widzisz cwaniaku. Jak wy tak robicie to jest to "tylko zwykły przejaw uczucia", a jak to robi dwóch chłopaków, to jest to już obnoszenie się. Takie postawienie sprawy to ze strony nietolerancyjnych heteroseksualistów zwykłe chamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
pewien_student Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** 18.11.04, 23:42 o przepraszam - jestem konsekwentny. i wobec homoseksualistow stosuje te same reguly gry. przez obnszenie sie rozumialem nie trzymanie sie za rece dwoch facetow/kobiet itd. ale wielkie parady, huczne demonstracje i glosne akcje, po ktorych pozostaje co najwyzej niesmak, ze ktos kto chce byc uznany za normalnego, obnosi sie ze swoja orientacja jak swieta krowa. skonczcie z forsowaniem parad (nota bene niesmacznych, kiedy na ulice wybiega kilka tysiecy polnagich ludzi i w wielu wypadkach zachowuja sie po prostu wulgarnie - tak, berlinskiej parady milosci z udzialem hetero tez nie lubilem) i wielkimi kampaniami, gdzie wszelki przejaw innego myslenia jest pietnowany jakas nowomowa ("homofob". swoja droga - to przypomina mi typowy model "myslozbrodni" z Orwela). jasne juz? Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** 18.11.04, 23:55 a gdyby manifestecje homo były mniej wesołe, a bardziej poważne? tzn. wyglądały podobnie do manifestacji górników czy pielęgniarek? i nie było półnagich ludzi i głośnej muzyki tylko same transparenty? poza tym zaprzeczając istnieniu czegoś takiego jak homofobia musiałbyś też zaprzeczyć istnieniu np. rasizmu. i to nie jest coś innego - bo dlaczego niechęć do innego koloru skóry jest głupia, a niechęć do innej orientacji - nie? czy naprawdę, widząc młodych bandziorów rzucających w gejów kamieniami i kuflami w krakowie możesz zaprzeczyć istnieniu zjawiska homofobii? Odpowiedz Link Zgłoś
pewien_student Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** 19.11.04, 00:21 to ze manifestacje bylyby bardziej stonowane, nie zmienilyby faktu, ze to wlasnie owe obnoszenie sie, o ktore tu mala cicha batalia sie toczy. a ze bylyby mniej wulgarne (btw. nie musza byc powazne. na wesole w dobrym tonie krecic nosem nie bede) to akurat na plus bym liczyl, ale faktu nie zmienia. ale owa homofobia, tak jak antysemityzm, tak jak anty-cokolwiek sa dzisiaj mocno naduzywane jako pojecia. bo homofobem zostaje zarowno ktos, kto rzuca kamieniami, jak i ktos, kto wyraza swoje watpliwosci i podwaza jakas doktryne homoseksualizmu. ja na przyklad zostalem homofobem za zadanie pytania, czy homoseksualizm ma podloze psychologiczne czy biologiczne (bodajze w kontekscie adopcji dzieci to bylo), czy za wyrazenie zniesmaczenia na wiesc o owych nieszczesnych paradach w stylu zachodnim. Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** 19.11.04, 00:54 > to ze manifestacje bylyby bardziej stonowane, nie zmienilyby faktu, ze to wlasn > ie owe obnoszenie sie, o ktore tu mala cicha batalia sie toczy. a ze bylyby mni > ej wulgarne (btw. nie musza byc powazne. na wesole w dobrym tonie krecic nosem > nie bede) to akurat na plus bym liczyl, ale faktu nie zmienia. hm.. czyli uważasz, że te wszystkie manifestacje to tak dla picu, żeby się tylko poobnosić ze swoją seksualnością. no tak.. zapewne manifestacje np. czeczenów w rosji to według ciebie obnoszenie sie ze swoją narodowością? > ale owa homofobia, tak jak antysemityzm, tak jak anty-cokolwiek sa dzisiaj mocn > o naduzywane jako pojecia. bo homofobem zostaje zarowno ktos, kto rzuca kamieni > ami, jak i ktos, kto wyraza swoje watpliwosci i podwaza jakas doktryne homoseks > ualizmu. ja na przyklad zostalem homofobem za zadanie pytania, czy homoseksuali > zm ma podloze psychologiczne czy biologiczne (bodajze w kontekscie adopcji dzie > ci to bylo), czy za wyrazenie zniesmaczenia na wiesc o owych nieszczesnych para > dach w stylu zachodnim. przesady nie lubię, i też nie popieram nadużywania. ale akurat w polsce dużó częściej homofobia jest usprawiedliwiana, niż padają niesprawiedliwe oskarżenia o nią. czyli, mówiąc krótko, mówi się o niej za mało niż za dużo. choć rozumiem, że w przypadku polskiej sytuacji gdzie jest też dużo innych problemóww, może to być usprawiedliwione. Odpowiedz Link Zgłoś
pewien_student Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** 20.11.04, 22:43 > hm.. czyli uważasz, że te wszystkie manifestacje to tak dla picu, żeby się > tylko poobnosić ze swoją seksualnością. pokazanie sie i dodajmy "zalatwianie swojej sprawy" (np. zdobywac poparcie spoleczne) i bedziemy mieli pelna przyczyne. akurat owe zalatwianie to nic dziwnego - jakby nie bylo sprawy to by sie nie szwedalo po ulicach. no ale naprawde nie zdarza mi sie czesto uslyszec od innej grupy manifestujacej (moze poza narodowcami) ze jest sie dumnym z tego powodu, ze sie do grupy nalezy - o to, i o nic innego, mi chodzi mowiac "obnoszenie sie". o owe oswiadczenie calemu swiatu ze jest sie dumnym. ktos, kto sie uwaza za normalnego i jak normalny chce byc traktowany, niech po prostu spusci z tonu Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** 20.11.04, 23:24 hm.. powiedziałbym coś o tym spuszczeniu z tonu, gdyby mnie w tej dumie coś jakkolwiek denerwowało.. a tak to nie wiem co odpowiedzieć, bo mam zupełnie inne odczucia:) no a oddczuciach ciężko gadać, wolę mówić o faktach. może tak - na pewno denerwowałoby mnie to (bo traktuję homo tak jak i innych - nie lubię patrzeć na ludzi przez pryzmat seksualności), gdyby oni naprawdę nie byli dyskryminowani, i gdyby społeczeństwo nie miało do nich żadnej urazy. wtedy te manifestacje wydawałyby mi się pretensjonalne i głupie. a tak uważam je za naturalne odreagowanie niechęci z jaką sie spotykają, i po prostu nijak mnie one negatywnie nie ruszają. Odpowiedz Link Zgłoś
pewien_student Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** 21.11.04, 01:06 w takim razie, jak zauwazyles, mozna uznac temat za zamkniety - dla mnie pretensjonalne sa wszelkie dzialania, ktore nie prowadza do czegos konstruktywnego (jak juz wiesz, marsze w mojej opinii w ta kategorie nie wlaczaja sie) a opieraja sie na checi pokazania. i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** 21.11.04, 10:38 ok. pozostaje mi cie tylko zapytać, jakie działania byłyby konstruktywne w ich przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
tommi101 Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** 19.11.04, 15:27 > o przepraszam - jestem konsekwentny. i wobec homoseksualistow stosuje te same reguly gry. przez obnszenie sie rozumialem nie trzymanie sie za rece dwoch facetow/kobiet itd. ale wielkie parady, huczne demonstracje i glosne akcje No właśnie!!! Te marsze, które się w Polsce odbywają (zwane nie wiem czemu paradami), są nie po to, żeby się obnosić z orientacją, tylko po to, żeby się domagać równego traktowania. Żeby dwóch chłopaków trzymających się za ręce idących po ulicy nie było traktowanych jak "obnoszących się", tylko, żeby po prostu nikt na nich nie zwracał uwagi. I masz rację, żadna gejowska "parada" nie dorówna heteroseksualnej "Love Parade". Odpowiedz Link Zgłoś
pewien_student Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** 20.11.04, 22:50 > No właśnie!!! > Te marsze, które się w Polsce odbywają (zwane nie wiem czemu paradami), są nie > po to, żeby się obnosić z orientacją, tylko po to, żeby się domagać równego > traktowania. Żeby dwóch chłopaków trzymających się za ręce idących po ulicy nie > > było traktowanych jak "obnoszących się", tylko, żeby po prostu nikt na nich nie > > zwracał uwagi. dwoch chlopakow trzymajacych sie za rece sa traktowani nie jako obnoszacy sie, a jako ewenement przyrodniczy jesli juz. niezbyt to dobre, niezbyt porzadane, ale tak poki co jest. a marsze mniejszosci zazwyczaj nie sa srodkiem do uzyskana akceptacji ludzi, bo tylo ich irytuja. no a juz na pewno gdy idacy posluguja sie haslami pokroju "jestem dumny z tego kim jestem". > I masz rację, żadna gejowska "parada" nie dorówna heteroseksualnej "Love > Parade". Love Parade nie jest heteroseksulana jesli mamy byc konkretni. cel tamtego spotkania jest zgola inny, a i homo na to jezdza Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** 20.11.04, 23:29 > a marsze mniejszosci zazwyczaj nie sa srodkiem do uzyskana akceptacji ludzi, bo > > tylo ich irytuja. no a juz na pewno gdy idacy posluguja sie haslami > pokroju "jestem dumny z tego kim jestem". hm.. gdyby tak było, gdyby takie marsze naprawdę tak ludzi irytowały, to pomysły ich organizowania już dawno zostałyby zarzucone - w sumie to całkiem logiczne. bo naprawdę jest tak, że takie marsze pozwalają niektórym (bo to jasne, że nie wszystkim) w ogóle zauważyć jakieś zjawisko; od marszów i manifestacji na ogół różne rewolucje i ewolucje się rozpoczynają. a kto jest zacietrzewiony i zawsze nastawiony na 'anty', ten będzie i takich chyba nikt się nie będzie podejmował przekonywać. Odpowiedz Link Zgłoś
pewien_student Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** 21.11.04, 01:02 na anty nie jestem, a mimo wszystko to irytuje. tak samo jak wszystkie niemal osoby jakie znam (prawie, bo kilka dziala w ramach ruchow pro-homoseksualnych, wiec jasne jest ze oni nie maja nic przeciw). zjawisku by sie zamiast marszy przydaly mocne argumenty nie do podwazenia, tudziez skuteczne ich forsowanie na forach opiniotworczych (marsze imo do pozytywnie opiniotworczych dzialan nie naleza... z reszta zaczynam sie juz powtarzac chyba). oczywiscie znalezienie argumentow nie do podwazenia (wiec ostateczne rozstrzygniecie sprawy dla wielu [akurat nie dla mnie, wiec nie pytajcie czemu] podstawowej, mianowicie statusu homoseksualizmu i jego podloza) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nwrcn Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** IP: 195.244.142.* 21.11.04, 10:39 powtorze za Blinskim, gdyby marsze nie byly popularne to by juz ich dawnoe nikt nie organizowal :) Baaaaa, Czy my polacy mamy akurat pojecie, co to sa te marsze i jak tam jest? Sydney: ponad milion ludzi zjezdza sie na te marsze, i sa sponsorowane przez mera miasta.. nie dlatego ze jest gejem, czy nastawiony na gejow, poprostu jest to bardzo skomercjalizowana impreza! i ida ogladac te parady zwykli ludzie, a nie tylko geje! Moze Karnawal w Rio tez powinien byc zabroniony? bo sie niektorym nagosc kobieca a i meska tam pokazywana nie podoba. :) Nawet w takim Londynie, marsze sa popularne i to nie tylko wsrod gejow! Ale wsrod ludzi ktorzy lubia sie dobrze bawiac. a to ze nie masz poczucia humoru... bo jak widzisz facetow poprzebieranych za kobiety/zakonnice/politykow/ czy jakies inne stwory..... zreszta nie tylko facetow - to poprostu zrozum, ze jest jest w tym poprostu samo-ironia, i nie jest to jakies obnoszenie sie ze swoja seksualnoscia. Widzialem dwie czy trzy parady i co? wcale we mnie to nie uderzylo, Moze jestem zboczony, bo sie akurat dobrze bawilem hehe czy tacy zwyczajni ludzie, potrafia sie smiac sami z siebie? czy zwyczajni ludzie maja odwage wyjsc i bawic sie na ulicy? w niektorych krajach tak a u nas nie! a do tego jak nie lubisz glosnej muzyki, to wiadomo, ze to nie jest impreza dla ciebie, ale jak inny lubia takie imprezy, to nie mamy (czy nie powinnismy miec prawa) by tego zakazywac. Czy taka Parada Milosci w Berlinie - to cos zlego? mamy miec tylko protesty na ulicach? A i owszem owe gejowskie parady, wbrew temu co widzisz w telewizji. sa opiniotworcze. gdyby nie byly, to liczba uczestnikow by malala, a od paru dziesieciu lat, z setek, sa setki tysiecy...... i nie tylko gejow, ale zwyczajnych ludzi. to tyle tak odnosnie marszy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** 21.11.04, 10:42 wiesz, mi się wydaje że u większości z podejściem do homo jest jak z przeciwem wobec aborcji - tu nie ma niepodważalnych argumentów, bo to zależy od światopoglądu i pojmowania świata. co do manifestacji, już bardziej drażnią mnie górnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** IP: *.e / 213.25.195.* 21.11.04, 11:34 jest jak z przeciwem > wobec aborcji -tu nie ma niepodważalnych argumentów, bo to zależy od > światopoglądu i pojmowania świata. Czekam, kiedy gangsterzy i wszelkie bandziorstwo wyjdzie na ulice głosząc, że według ich światopoglądu zabijanie ludzi jest dopuszczalne. Doskonale sobie wyobrażam argumenty: od początku ludzkość mordowała, nic co ludzkie nie jest mi obce. Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** 21.11.04, 12:17 > Czekam, kiedy gangsterzy i wszelkie bandziorstwo wyjdzie na ulice głosząc, że > według ich światopoglądu zabijanie ludzi jest dopuszczalne. Doskonale sobie > wyobrażam argumenty: od początku ludzkość mordowała, nic co ludzkie nie jest mi > > obce. ok, skoro tak stawiasz na poziomie absurdu, to pozwól i mi:) czekam, kiedy ugrupowania katolickie oraz kościół zaczną forsować zakaz masturbacji, ponieważ w ten sposób zabija się materiał, z którego mogłaby powstać zygota, z której mógłby powstać embrion. przesada powoduje, że ludzie o przeciwnych poglądach nie tylko nie zrozumieją twoich intencji i nie wywołasz u nich żadnej refleksji, ale na dodatek wezmą cię za idiotę. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abaddon Problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 12:36 polega na tym, że zwolennicy różnych światopoglądów mieszkają w jednym państwie. Heh, najlepiej by było, gdyby ludzie dzielili się wg poglądów a nie narodowości - ale to utopia, niestety. Dlatego pięści i kamienie idą w ruch. Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Problem 21.11.04, 16:42 wcale nie lepiej - będąc tak blisko siebie obie strony jakiegoś sporu są zmuszone ze sobą rozmawiać i poznawać się nawzajem (choć często się przed tym zapierają), uczą się kompromisów. poza tym sporów i poglądów na ich temat są tysiące, jakbyś chciał i ch wszystkich podzielić na grupki o idealnie spójnej wizji świata:)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abaddon Cóż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 16:54 zaznaczyłem, że taki podział to moje fantazje - choć przyjemne. Spory i podziały między ludźmi są często tak głębokie, że budowanie nawet pozornej zgody jest bezsensowne. Lenin mawiał, że każdy kompromis jest zgniły. No i wygląda na to, że miał rację, bo jak np. pogodzić nacjonalizm z społeczeństwem wieloetnicznym? Nie da się, podobnie jak w wielu innych sytuacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Cóż 21.11.04, 17:12 wszystko się da zrobić, tylko musi być chęć i dobra wola, a także najważniejsze - dobry plan działania w ustalaniu strategii postępowania (ustawodastwo, prawo). jak widać było ostatnio, tak naprawdę nie udało się to holendrom, mimo że wszystko wydawało się takie ładne.. wiesz, nacjonaliści czy ktokolwiek powinien mieć świadomość, jak jest odbierany w społeczeństwie i jaki prawa mu przysługują. dopóki wywodzi sie ze społeczeństwa, w którym poszanowanie prawa i innych jest normalką, to wszystko jest w porządku (w holandii od wielu lat koegzystowali obok siebie katolicy, protestanci, liberałowie ateiści i socjaliści, i różne poglądy wcale nie przeszkadzały im spotykać się razem na browarku:). niestety - z piątym, najnowszym filarem społecznym, jakim są muzułmanie już się tak nie da:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abaddon Tak pięknie nie ma. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 17:22 Na pewno wiesz co to nacjonalizm i chyba jednak zdajesz sobie sprawę, że jest to postawa wykluczająca harmonijną koegzystencję z obcymi. Już wyobrażam sobie co się będzie działo w Polsce za parę lat, myślę że kwestia gejów przy tym będzie pestką - homoseksualizm da się ukryć, ale koloru skóry już nie. Co do państw UE, to są one w ślepej uliczce. Po prostu muszą ściągać obcych, bo w przeciwnym razie grozi im katastrofa demograficzna. Innymi słowami, państwo wieloetniczne ma problemy, których brakuje w państwach jednoetnicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nwrcn Re: Tak pięknie nie ma. IP: 195.244.142.* 21.11.04, 19:37 Po prostu muszą ściągać obcych, bo w > przeciwnym razie grozi im katastrofa demograficzna. Innymi słowami, państwo > wieloetniczne ma problemy, których brakuje w państwach jednoetnicznych. Nie sadze abys ty sie bal tego, ale nie rozumiem, dlaczego tak sie wiele ludzi boi wieloetnicznego spoleczenstwa? jakby nie bylo USA powstaly na bazie wieloetnicznej i jakos funkcjonuja. a te ze europa przez wiele wiekow sie przedtym bronila, lub nawet niszczyla pewne nacje ... to niestety zacofanie myslowe Europy. a kwestia demograficzna........ coz, jesli ludzie wola miec lepsze zycie chociazby materialne, gdy kariera jest najwazniejsza itp. to co z tego? prawde mowiac, taniej i lepiej jest dla spoleczenstwa zatrudnic obcokrajowcow do robienia roboty ktorej nikt w danym kraju nie chce robic. boimy sie dla przykladu nawalu islamu w europie, moze bezpodstawnie, bo jesli my chcemy eksportowac nasza 'najlepsza kulture' do nich, to czemu mamy bronic im eksport ich kultury do nas. Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Tak pięknie nie ma. 21.11.04, 20:22 > boimy sie dla przykladu nawalu islamu w europie, > moze bezpodstawnie, bo jesli my chcemy eksportowac nasza 'najlepsza kulture' do > nich, to czemu mamy bronic im eksport ich kultury do nas. > wiesz.. żeby oni tylko chcieli się tą kulturą podzielić, nie zamykać w gettach i oddcinać zupełnie od mieszkańców kraju, do którego przybyli - czasem nawet gardząc nimi. pozwalając na tworzenie się takich gett można łatwo doprowadzić do sytuacji takich jak w holandii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nwrcn Re: Tak pięknie nie ma. IP: 195.244.142.* 21.11.04, 22:32 nie, no pewnie, ze sie zgodze, tylko, ze to juz inny temat i ja sobie przeskoczylem. :) to co w holandii, to uwazam za przypadek dosc skrajny, (moze nie mam racji) poprostu przypadki ekstremalne, sa wyolbrzymiane przez media i od razu spoleczenstwo je uogolnia, rozszerzajac na cala 'mniejszosc'. z jednej strony, daje sie im prawo do wyznawania religi jaka chca to dobrze, a z drugiej storny, oczekuje sie od nich asymilacji. kiedys mi sie wydawalo, ze jak ktos sie decyduje na wyjazd i zamieszkanie w innym kraju to powinien sie przystosowac do tego miejsca bo jest sie tam gosciem, zachowywac wszelkie reguly i obyczaje. teraz juz tak nie mysle, najlepsze by bylo wziecie dobrych rzeczy z kazdego 'domu' - kraju etc, a odrzucenie tych zlych. tyle, ze dla jednych jest dobre to a dla drugich tamto, no i nie ma i nie bedzie na to sposobu. Aby tylko kultury, obyczaje czy poglady wyrzadzaly sobie i ich 'wiernym' krzywdy. tylko tyle mozna i nalezaloby sie starac osiagnac. i pewnie to mozna odniesc tez do gejow. geje chcac nie chcac zyja w gettcie. czasami nawet narzekaja, gdy za duzo hetero chodzi do ich dyskotek! jaka ironia losu :) Polsce to jeszcze nie grozi. ale za pare lat..... :) dla niektorych getto to koniecznosc a dla niektorych wybor. najgorsze jest tylko to, ze my 'z zewnatrz' staramy sie to wszystko wartosciowac i oceniac. jesli ktos jest dumny z tego ze jest gejem, to niech bedzie dumny. kazdy mam nadzieje, mam nadzieje, dozyje takiej chwili, ze bedzie w swoim zyciu dumny z czegos. chociaz, nie sadze, aby zostanie 'gejem; bylo celem czyjegos zycia :) hehe no ale cala ta dyskusja o tej dumie to sprowadza sie do: uderz w stol, a nozyce sie odezwa :) aby tylko dyskusja trwala, moze to dobrze, moze zle, nie mi to oceniac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abaddon Dobre. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 21:03 Paradoksalnie te "dobrze rozwinięte kraje" rozwinęły się dobrze wtedy, kiedy gejostwo było uznawane za chorobę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nwrc Re: Dobre. IP: 195.244.142.* 19.11.04, 10:13 Gość portalu: Abaddon napisał(a): > Paradoksalnie te "dobrze rozwinięte kraje" rozwinęły się dobrze wtedy, kiedy > gejostwo było uznawane za chorobę. Moze podasz jakies przyklady :) bo wg mnie gejowstwo nie ma ZADNEGO wplywu na rozwoj lub zastoj gospodarki, nawet kultury itp. Wiec mnie oswiec :) Mowie o zjawisku gejowstwa. bo to ze indywidualnie jakies osoby mialy wklad lub nie to juz inna sprawa. to samo moze dotyczyc kazdych innych osobnikow z jakiejs tam grupy. I nie mow ze Starotytna Grecja upadla z powodu gejowstwa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abaddon Pełna zgoda. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 18:19 Ale ja się z Tobą w pełni zgadzam, że stosunek do homoseksualizmu nie ma żadnego wpływu na rozwój cywilizacyjno-społeczny narodu. Ja tylko zasugerowałem panu gejowi-tommiemu, że akceptacja homo nie jest świadectwem "postępu" czy też wysokiego poziomu społeczeństwa (np. homoseksualizm jest bardzo propagowany w Nowej Gwinei, a kompletnie olewany w państwach azjatyckich czy nawet w USA). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gej Śnił mi się dzisiaj piękny mężczyzna... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 16:17 ... który okazał się myć moim "mężem". Szkoda, że się tak szybko obudziłem. Dawno nie miałem takiego zaje.....go snu. Szkoda, że to był tylko sen. Odpowiedz Link Zgłoś
antyczerwony_sok_pomidorowy Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** 17.11.04, 21:24 Pojęcie dumy jest mi obce, w każdej dziedzinie życia. Czyli nie jestem dumna z tego, że jestem hetero. Jestem i tyle... Gejów nie potępiam. Mimo swojego katolicyzmu. Dziwne nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jam ci jest Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** IP: *.e / 213.25.195.* 17.11.04, 21:29 antyczerwony_sok_pomidorowy napisała: > Gejów nie potępiam. Mimo swojego katolicyzmu. Dziwne nie? > Dla mnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
tommi101 Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** 17.11.04, 23:13 O tyle dziwne, że rzadkie. A nie powinno być dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 18.11.04, 13:04 nie mam nic przeciwko gejom,ale wkurza mnie to że tak tym sie szczyczycie.Ja kocham facetów którzy nie są gejami,i wcale tego nie rozgłaszam na prawo i lewo, bo to osobista moja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hans pochwal sie tym turasom IP: *.enovation.oper / *.enovation.nl 18.11.04, 13:08 Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: a z czego tu być dumnym? 18.11.04, 14:02 z używania odbytu do zupełnie innych celów niż to przewidziała natura? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominika Re: a z czego tu być dumnym? IP: 62.233.188.* 18.11.04, 15:27 > z używania odbytu do zupełnie innych celów niż to przewidziała natura? W instrukcji obsługi odbytu nie jest napisane że nie można go używać do "innych" celów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominika Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** IP: 62.233.188.* 18.11.04, 15:22 tommi101 dotknąłeś poważnego problemu; dumy homoseksualistów ze swojej orientacji. Jest cos co drażni i denerwuje heteryków. Wyżej pojawiały sie wypoweidzi że heteroseksulani nie obnoszą sie ze swoją seksualnością, a homoseksulaści tak. Czy rzeczywiście? Na ulicach spotykamy mnóstwo par (różnopłciowych ;-) trzymających sie za ręce, całujących, obsciskujących, i pokazujących (czesto pewnie nieświadomie) swoją radość z bycia razem. Media pelne sa piosenek o treści ona kocha jego, on kocha ją, albo on jej nie kocha itp. Czy to nie jest chwalenie sie przed całym światem "jestem heteroseksualny(a) i bardzo mi z tym dobrze"? Homoseksulaiści mają podobne potrzeby (nie używam słowa "gej" bo mam na mysli także dziewczyny-lesbijki). W związku z tym, że są zepchnięci na margines społeczeństwa ich rozpczliwy krzyk musi byś bardziej donośny, niestety, albo stety ;-) Acha, liczę tutaj na rzeczową dyskusję, a nie na uwagi w stylu "pedały i lesby do gazu", albo uwagi w stylu że "homoseksualizm to choroba" - nawet jeżeli to nie chce mi sie o tym gadać :-/ Jeszcze jedna rzecz przyszła mi do głowy. Obnoszenie sie homoseksulistów ze swoja orientacja ma też podłoże w czym innym. Poczatkowo ukrywają oni swoja zainteresowania własną płcią. Jeżeli już zdecydują sie na ujawnienie się wtedy kamień spada z serca i chce sie o tym powiedzieć całemu światu "wreszcie mogę być sobą", "wreszcie moge kochac kogo chce". No i jest jeszcze jedna sprawa. Czysta ludzka pycha. "Ujawniony" homoseksulaista wchodzi w nowe środowisko, ludzi którzy tak jak on odwazyli sie wyłamać z narzuconych schematow i reguł. Zdaje sobie sprawę że jest inny od reszty społeczeństwa, co nie znaczy lepszy. I to demonstruje, obnosi sie z tym, może i denerwujące, ale jakie ludzkie. To tylko takie drobne przemyślenia poparte życiowymi doświadczeniami lesbijki. Pozdrawiam Dominika dominikanska@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominika Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** IP: 62.233.188.* 18.11.04, 15:22 tommi101 dotknąłeś poważnego problemu; dumy homoseksualistów ze swojej orientacji. Jest cos co drażni i denerwuje heteryków. Wyżej pojawiały sie wypoweidzi że heteroseksulani nie obnoszą sie ze swoją seksualnością, a homoseksulaści tak. Czy rzeczywiście? Na ulicach spotykamy mnóstwo par (różnopłciowych ;-) trzymających sie za ręce, całujących, obsciskujących, i pokazujących (czesto pewnie nieświadomie) swoją radość z bycia razem. Media pelne sa piosenek o treści ona kocha jego, on kocha ją, albo on jej nie kocha itp. Czy to nie jest chwalenie sie przed całym światem "jestem heteroseksualny(a) i bardzo mi z tym dobrze"? Homoseksulaiści mają podobne potrzeby (nie używam słowa "gej" bo mam na mysli także dziewczyny-lesbijki). W związku z tym, że są zepchnięci na margines społeczeństwa ich rozpczliwy krzyk musi byś bardziej donośny, niestety, albo stety ;-) Acha, liczę tutaj na rzeczową dyskusję, a nie na uwagi w stylu "pedały i lesby do gazu", albo uwagi w stylu że "homoseksualizm to choroba" - nawet jeżeli to nie chce mi sie o tym gadać :-/ Jeszcze jedna rzecz przyszła mi do głowy. Obnoszenie sie homoseksulistów ze swoja orientacja ma też podłoże w czym innym. Poczatkowo ukrywają oni swoja zainteresowania własną płcią. Jeżeli już zdecydują sie na ujawnienie się wtedy kamień spada z serca i chce sie o tym powiedzieć całemu światu "wreszcie mogę być sobą", "wreszcie moge kochac kogo chce". No i jest jeszcze jedna sprawa. Czysta ludzka pycha. "Ujawniony" homoseksulaista wchodzi w nowe środowisko, ludzi którzy tak jak on odwazyli sie wyłamać z narzuconych schematow i reguł. Zdaje sobie sprawę że jest inny od reszty społeczeństwa, co nie znaczy lepszy. I to demonstruje, obnosi sie z tym, może i denerwujące, ale jakie ludzkie. To tylko takie moje drobne przemyślenia poparte życiowymi doświadczeniami lesbijki. Pozdrawiam Dominika dominikanska@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ken Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** IP: 210.21.235.* 18.11.04, 16:20 Kazdego dnia dziekuje Panu Bogu ze nie jestem kaleka, ze jestem normalny a nie tak jak ty tommi101... Po przeczytaniu twojego postu szkoda mi ciebie. Czy mozesz nam napisac wiecej? Miales wypadek? Ktos cie zgwalcil jak byles maly? Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: /\ z autora kipi az agresja, on szuka zwady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.04, 17:03 typowe dla homosow , olac, olac i jeszcze raz olac. Juz cos mowi o homofibi jako chorbie itd. Jakos najbardziej rozwiniete i nowoczesne społeczenstwo swiata czyli USA nie boi sie krytykowac otwarcie homoseksualizmu bo to ich prawo, w chorej europie za to wmowiono ludziom chorbe o nazwie homofobia i nakazoano im prwanie cieszyc sie oraz popierac widok homo czasami obnoszacych sie o wiele bardziej niz jaka kolwiek para na ulicy, za to gejow wyleczono ze wszystkiego choc tez mozna im mase fobii wmowic. Autor pisze o obnoszeniu sie wiec ja mu mowie czy jest jakas parada geteroselsulaistow przypominajaca choc w 20% parady homosiow? NIE MA a czesto jest tak ze pary hetero wcale sie nie całuja bo tez są upominane, wy za to chcialbyscie sie lizac tak aby kazdy to musiał widziec. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi_so Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** 18.11.04, 19:06 Fajnie i miło, że jesteś dumny. A z czego jesteś dumny? (bo chyba nie z samego faktu bycia gejem?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abaddon Nie, nie jestem dumny. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 21:00 Choć doceniam, że natura nie uczyniła ze mnie dewianta, chełpiącego się swoją chorobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prostaczek Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** IP: *.dsl.pipex.com 19.11.04, 19:32 jesli dlugo i z duzym wysilkiem pracowales nad tym, zeby zostac homoseksualista, i w koncu po pokonaniu wielu niepowodzen udalo sie ... i stales sie tym, co sobie wymnaarzyles - czyli gejem - to rozumiem masz powody do dumy ... jesli natomiast jestes gejem, bo nim jestes od urodzenia, to wybacz, nie rozumiem z czego jestes dumny ... a odpowiedz na twoje pytanie brzmi: kazdy jakos tam jest dumny z tego kim jest, jesli jest tym kim chce, zawsze chcial byc zadowolony? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
100krotki Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** 19.11.04, 19:36 Gość portalu: prostaczek napisał(a): > jesli dlugo i z duzym wysilkiem pracowales nad tym, zeby zostac > homoseksualista, i w koncu po pokonaniu wielu niepowodzen udalo sie ... i > stales sie tym, co sobie wymnaarzyles - czyli gejem - to rozumiem masz powody > do dumy ... > > jesli natomiast jestes gejem, bo nim jestes od urodzenia, to wybacz, nie > rozumiem z czego jestes dumny ... > > a odpowiedz na twoje pytanie brzmi: > > kazdy jakos tam jest dumny z tego kim jest, jesli jest tym kim chce, zawsze > chcial byc > > zadowolony? > > pozdrawiam powinien być zadowolony :) wszak 100krotki też mają powód do dumy, że są samowystarczalne, choć chwilami prostaczki takie :) ale czego można się było spodziewac po zwykłych polnych kwiatkach? i to tylko 100? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gej Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 15:36 Ja też się pod tym podpisuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: copa cojones Znaczy pederastą ??? A co to za powód do dumy. IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 21.11.04, 01:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AEY Odbytowcom nie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.szczecin.mm.pl 21.11.04, 01:53 Lubisz dupę no powiec to libisz co no powiec co lubisz co ? Jesteś żałosny. Ewolucja nie widzi miejsca dla takich jak ty, zgłoszenia na kremacje prosimy zgłaszać od dziś.!!!!!!!!!!!!!!!!!!:}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SATAN SAVE ASS!!!! Evolucja IP: *.szczecin.mm.pl 21.11.04, 02:03 Evolucja zmierza do doskonalenia gatunku a nie do jego zniszczenia. Proszę o natychmiastowom dezintegrację wszystkich GEJÓW na Trzeciej Planecie Od Słońca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gay który kocha?? OD TYŁU IP: *.szczecin.mm.pl 21.11.04, 02:08 LUBIĘ CIĘ OD TYŁY BO NE WIDZĘ CIĘ OD PRZODU>>>>>>>>>>>>>>:}}}}}}}}}}}}}. TOLERANCJA DLA CHRZEŚCIJAN> MUZUŁMANÓW> JUDAISTÓW> BUDDYSTÓW> ATEISTÓW> PEDAŁOM KOŁEK W DUPSKO }<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lulu Re: IP: *.finemedia.pl 21.11.04, 14:31 Dla mnie kobiety są obrzydliwe jak kozy oczywiście pod wzgledem wygladu, one na mnie lecą a ja nic. Chodze do technikum gdzie sa sami faceci gdy raz przyszedłem w rózowej apaszce spuścili mi łomot w kiblu i podarli mi jedwabna bluzke w kwiaty i hawtowane majteczki z satyny. Poniewaz jest coraz zimniej nosze pod spodniami ponczochy z podwiazkami bo mam chory pęcherz i gdzie tu tolerancja wśród tej swiatłej młodzieży ??!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hungwejbin Re: *****Jestem dumny, że jestem gejem!!!***** IP: *.finemedia.pl 21.11.04, 14:10 Mam 16 lat, jestem gejem i nie napawa mnie to dumą, na moj widok w szkole wykonuja obsceniczne gesty, zapraszaja do meskiej toalety, a nauczyciel przy tablicy sprawdza twardośc moich posladków. Myślałem, że sa tolerancyjni i na godz-wych przyznałem sie do tego że jestem gejem. A oni po lekcji spuscili mnie w kiblu i wezwali moich rodziców do szkoły. Na WF-ie rzucaja we mnie butami i zabieraja mi spodnie, a na basenie nikt sie nie schyla(po mydło) Odpowiedz Link Zgłoś