Dodaj do ulubionych

co zrobić??

IP: *.238.65.239.adsl.inetia.pl 20.12.04, 19:50
Może to pozbawione większego sensu, ale co można zrobić, żeby
zlikwidować /zlokalizowane już/ strony www propagujące nazizm z cytatami
typu "Gdy wyeliminujemy te żydowską plagę to zyska na tym ludzkość"? komuś to
można zgłaszać i czy w ogole odniesie to jakiś skutek?
Obserwuj wątek
    • blq jeśli... 20.12.04, 23:14
      jesli serwer umieszczony jest za granica, to praktycznie gowno mozna zrobic.
      chyba, ze Panstwo (sady, prokuratura? policja?) wynajelyby (lub zatrudnily)
      hackerow wlamujacych sie do tychze serwerow i kasujacych niezgodne z prawem tresci.

Ale to tez jest, jak walka z wiatrakami. Skasujesz jedno, powstanie drugie. Jak
      leb hydry, odrosnie...
    • Gość: vikka Re: co zrobić?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 23:50
      tej nie czytaj po prostu...ja nie czytam jak mi sie coś nie podoba:)
      • Gość: Jan Osik Re: co zrobić?? IP: *.elblag.dialog.net.pl 21.12.04, 08:00
        Czyli tak jak przypuszczałem, mozna wstawić obrazek sądąc po tych arabskich
        hieroglifach

• Gość: blq Janie Osiku... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 08:47
          Do mnie pijesz, Janie Osiku, więc odpowiadam....

Wątpie, by można było wstawić obrazek, choć to jest do sprawdzenia prostą
          komendą html. By móc wstawić obrazek, trzebaby podawać linka do serwera, na
          którym obrazek ów sie znajduje. Jeśli nikt tego jeszcze nie zrobił, to wątpie,
          by taka możliwość była dostępna...

A 'hieroglify' w mojej sygnaturce są jak najbardziej czcionką! Zresztą sprawdz,
          klikając prawym przyciskiem myszy - nie ma opcji "pokaż obrazek", jak w
          przypadku rysunku czy zdjęcia... można też te 'hieroglify' zaznaczyć i ctrl+c
          ctrl+V przekopiować sobie jak każdy inny tekst...

Wiem, to zabawne, ale "Wyborcza" ma na wjazd chyba wszystkie czcionki świata.
          Cyrylicę też ma na stałe zaimple... zaim... no, wbudowaną!

pozdrowionka
          • Gość: Jan Osik & & #35; 25415;& & #35; 35493; & & #35; 36686; IP: *.elblag.dialog.net.pl 25.12.04, 01:42
            Ktoś to przetłumaczy? Dzięki za informacje blq
            • blq aaaaaaasz.... 25.12.04, 18:37
              Qwa, zapomnialem dodac, ze w tytulach akurat najmniej można sobie pozwolić! Tam
              arabski, rosyjski itp nie przejdzie!

Teraz (a wlasciwie w dzień po poprzednim moim poście w tym wątku) przypomniałem
              sobie, że jakiś czas temu "GW" pozwoliła na wstawianie obrazków. I wiesz co? Tak
              zaczeli spamować, że na jednej stronie był zwykle jeden wątek pełen jakichś
              durnowatych obrazków. No i chyba już na następny dzień zrezygnowali z takiej
              opcji, pozostawiając tylko dobór czcionek...:)

Odkryłem taką zasade: w sygnaturce można sobie pozwolić na najwięcej, w tekście
              tak średnio, a w tytule postu obostrzeń jest najwięcej, co zresztą zauważyłeś na
              własnym przykładzie;

tak w ogole to też jestem ciekaw, co znaczy moja sygnaturka :)))

pozdro!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka