Dodaj do ulubionych

Noszenie sandałów

IP: 217.149.242.* 12.03.05, 08:46
Czy to prawda, ze noszenie sandałów na skarpetkach jest wysoce nieestetyczne
i absolutnie niedopuszczalne u kulturalnego człowieka płci męskiej?
Obserwuj wątek
    • Gość: Marcinlet Re: Noszenie sandałów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 09:10
      Gość portalu: a. napisał(a):

> Czy to prawda, ze noszenie sandałów na skarpetkach jest wysoce nieestetyczne
      > i absolutnie niedopuszczalne u kulturalnego człowieka płci męskiej?
      Sądzę, że tak. Tak to stare dziadki chodzą.
    • arilo moim zdaniem nie 12.03.05, 09:51
      to stereotyp b. prostych ludzi, ktorzy tak uwazaja: Noszenie sandalow jest
      niemeskie itp podobnie sadza o noszeniu krotkich spodenek, a takze roli kobiety
      w zwiazku - mozna by jeszcze dlugo wymieniac .........

Mialem kiedys kolezanke, ktora wyniosla z domu takie wzorce.

Moim zdaniem najlepiej kierowac sie nie moda - ale wygoda.

Pozdro
      • Gość: Marcinlet Re: moim zdaniem nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 10:00
        > Moim zdaniem najlepiej kierowac sie nie moda - ale wygoda.
        Mylisz modę z elegancją.
        • Gość: ta Re: moim zdaniem nie IP: *.netcologne.de 12.03.05, 10:11
          ktos napisal : "mylisz mode z elegancja", a czy pisanie, ze sandaly i skarpetki
          to brak estetyki i tak nosza sie tylko dziadki, nie jest rowniez myleniem dwoch
          roznych pojec: mianowicie etetyki i wieku. Za jakich to bylo czasow, kiedy sie
          uwazalo, ze stary to nieestetyczny...hmmm.....czasem wypadaloby troche ruszyc
          glowa. wszystko jest relatywne. dla jednych noszenie golego brzucha rowniez nie
          ma wiele wspolnego z estetyka, dla innych sandal i skarpetka. I dobrze, ze
          roznimy sie pogladami. Inaczej nie bylo by o czym rozmawiac.
        • arilo czyli mam to rozumiec, ze 14.03.05, 15:38
          niemodne jest noszenie we wspomniany sposob sandaly +skarpetki. Czy moze, ze
          jest to nieeleganckie.
          Ale chyba chcioales powiedziec mode z wygoda???
          A tak na marginesie - Swiat sie na szczescie b. zmienil i niektore dziadki
          ubieraja sie dokladnie tak samo jak 20-latki lub nawet nastolatki - i nie jest
          to juz nic dziwnego. Dlatego bym byl ostrozny w dzieleniu swiata na dziadki vs
          reszta

Pozdro
          • marcinlet Re: czyli mam to rozumiec, ze 14.03.05, 21:34
            arilo napisał:

> niemodne jest noszenie we wspomniany sposob sandaly +skarpetki. Czy moze, ze
            > jest to nieeleganckie.
            > Ale chyba chcioales powiedziec mode z wygoda???
            > A tak na marginesie - Swiat sie na szczescie b. zmienil i niektore dziadki
            > ubieraja sie dokladnie tak samo jak 20-latki lub nawet nastolatki - i nie
            jest
            > to juz nic dziwnego. Dlatego bym byl ostrozny w dzieleniu swiata na dziadki
            vs
            > reszta
            >
            > Pozdro
            Dobra, sorry za tych "starych dziadków".
            • arilo nie ma sprawy 15.03.05, 13:59
              Pozdro
        • kraxa to chyba widac 17.03.05, 13:00
          szczegolnie jak to sa biale frotowe skarpy, które ulegaja lekkiemu
          przybrudzeniu przy kontakcie z podlozem :-)
    • annb Re: Noszenie sandałów 12.03.05, 10:03
      zależy gdzie się nosi
      do pracy niedopuszczalne
      na wczasach na deptaku tak
      pod warunkiem że są to sandały a nie klapki na basen i skarpety pasujące do
      reszty ubioru a nie czarne
      • Gość: a. Re: Noszenie sandałów IP: 217.149.242.* 12.03.05, 10:45
        skarpety pasujące do
        > reszty ubioru a nie czarne

A jesli reszta ubrania jest czarna lub ciemna?
        • annb Re: Noszenie sandałów 12.03.05, 10:55
          wiesz..moim skromnym zdaniem,(moim) wtedy lepiej założyć ciemniejsze pólbuty,
          mogą być zamszowe niż decydować się na sandały
          • Gość: a. Re: Noszenie sandałów IP: 217.149.242.* 12.03.05, 10:59
            Nawet jak ma sie krótkie spodenki i czarny tiszert?
            • kraxa do tego stroju stworzone sa mokasyny 17.03.05, 14:20
              zaklada sie je na gola stope, ale paluchy nie strasza, jak to napisal nie bez
              racji zyzio
              • Gość: a. Re: do tego stroju stworzone sa mokasyny IP: 217.149.242.* 17.03.05, 14:28
                W mokasynach wcale nie jest higienicznie i przyjemnie w upały, zwłaszcza na
                gołą stopę.
    • Gość: iica Re: Noszenie sandałów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 11:24
      Sandałów w skarpetkach? To by musiały być spore skarpetki :)
    • azazela Re: Noszenie sandałów 12.03.05, 12:17
      prawda, jest to absolutnie niedopuszczalne!!!!
    • abaddon_696 Jasne, że prawda. 14.03.05, 21:03
      Tak może się ubrać zburaczony wieśniak i tyle. W ogóle faceci w sandałach są
      śmieszni a jak się do tego doda krótkie spodnie i skarpetki to już jest pełne
      disco-polo:)
      • Gość: a. Re: Jasne, że prawda. IP: 217.149.242.* 14.03.05, 21:22
        Prawdę mówiąc, zawsze za największe buraki uważałam osoby, które tak właśnie
        jak to napisałeś oceniają ludzi na podstawie czegoś, co im wydaje sie istotne.
        • abaddon_696 Re: Jasne, że prawda. 14.03.05, 21:28
          Gość portalu: a. napisał(a):

> Prawdę mówiąc, zawsze za największe buraki uważałam osoby, które tak właśnie
          > jak to napisałeś oceniają ludzi na podstawie czegoś, co im wydaje sie istotne.

To Twoja opinia, nic mi do niej. Dla mnie sandały + skarpetki = wieś i tyle.
          • Gość: . Re: Jasne, że prawda. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 21:34
            sandaly nosi sie jak jest goraco, a jak jest goraco, to po co skarpetki? Nie
            chodzi o ladnie, nieladnie, chodzi o sens. Jak nie ma sensu to jest nielanie i
            tyle
            • Gość: gość Re: Jasne, że prawda. IP: *.farm.amwaw.edu.pl 15.03.05, 14:10
              A dlaczego panie noszą sandały i rajstopy/pończochy/skarpetki/stopki w lecie?
              Odp: aby nie odparzać sobie delikatnych nóżek.
              a dlaczego męskie nóżki nie mogą być delikatne, to już nie rozumiem...
              :)
              • wadera3 Re: Jasne, że prawda. 15.03.05, 14:23
                nie porównuj cienkich stopek do skarpetek w geometryczne wzory:)
          • Gość: a. Re: Jasne, że prawda. IP: 217.149.242.* 16.03.05, 09:18
            abaddon_696 napisał:
            Dla mnie sandały + skarpetki = wieś i tyle.

To rzuca mi światło na Twoją osobowość i zdolność do wydawania opinii, które
            nieraz widywałam tu na forum.

--------------------------------------------------------------------------------

• Gość: ma. Re: Noszenie sandałów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 11:52
      Nie nosi się skarpet do sandałów, tak samo jak nie nosi się krawata do koszuli
      z krótkim rękawem, jak nie ściąga się butów "w gościach" i jak nie całuje się
      kobiety w rękę na dworze czy jak kto woli "na polu".
    • Gość: camel prawda... IP: 81.19.200.* 15.03.05, 11:59
      skarpety i sandaly to jak garnitur i obuwie sportowe...
    • wadera3 Nieprawda! 15.03.05, 12:05
      ...osobniki płci zeńskiej, popełniający ten niecny preceder, także samo są godne
      potępienia-ze wszech miar........
    • Gość: ann Re: Noszenie sandałów IP: *.chello.pl 15.03.05, 14:29
      ale na czym właściwie polega problem?
      1. bez skarpetek czujesz się nagi i dlatego zakładasz je nawet latem?
      2. za nic w świecie z=nie założbyś sandałówn agołe nogi bo coś tam?
      3. musisz chodzić w garniturze?

mężczyzna o zadabanych stopach, w pięknych sandalach i portkach do kolan jest
      b. sexowny
      • Gość: a. Re: Noszenie sandałów IP: 217.149.242.* 16.03.05, 09:16
        > ale na czym właściwie polega problem?
        > 1. bez skarpetek czujesz się nagi i dlatego zakładasz je nawet latem?
        > 2. za nic w świecie z=nie założbyś sandałówn agołe nogi bo coś tam?
        > 3. musisz chodzić w garniturze?
        >

To nie jest mój osobisty problem, bo nie jestem facetem i jako kobitka przez
        całe lato chodzę z bosymi nogami. Natomiast problem znanych mi osobników płci
        męskiej polega ma tym, ze latem w butach jest niehigienicznie i nieprzyjemnie,
        natomiast bosa noga w sandałach często się obciera i uraża.

> mężczyzna o zadabanych stopach, w pięknych sandalach i portkach do kolan jest
        > b. sexowny
        Niewątpliwie, niewątpliwie, ale nie o to mi chodzi.
    • Gość: ali Re: Noszenie sandałów IP: *.chello.pl 16.03.05, 10:56
      Nie rozumiem dlaczego facet nie miałby nosić sandałów, gdy jest b. ciepło. Noszenie w takim przypadku zakrytego obuwia powoduje, że stopy są przepocone. Natomiast noszenie skarpetek do sandałów jest nieestetyczne, bo skarpetki w odkrytym obuwiu szybko się brudzą. Poza tym mężczyźni zakładają do sandałów grube, zimowe skarpetki, często w za dużym rozmiarze, które wyłażą z sandałów brrrrr
    • apja Re: Noszenie sandałów 16.03.05, 15:42
      Sanaly jak najbardziej ale na gole nogi. Na skarpetki wygląda to ochydnie. Brrrr
      • Gość: Tkac Re: Noszenie sandałów IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 12:51
        Ja noszę sandały - bez skarpet na nogach albo w skarpetach - zależnie od
        pogody, również chodzę w krótkich spodenkach i niczym się nie przejmuję. To ani
        grzech, ani wstyd. I nie jestem stary.
        Bardzo polecam, szczególnie w upały.
        • Gość: zzyzzio Re: Noszenie sandałów IP: 213.76.135.* 17.03.05, 14:10
          Jednak lepsze już są skarpetki do sandałów, niż sandały na gołą, niezadbaną
          stopę. Brudne, żle obcięte, powrastane pazury i łuszcząca się skóra na piętach
          jest chyba gorszym widokiem....
          • Gość: Tkac Re: Noszenie sandałów IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 15:52
            Gość portalu: zzyzzio napisał(a):
            > Jednak lepsze już są skarpetki do sandałów, niż sandały na gołą, niezadbaną
            > stopę. Brudne, żle obcięte, powrastane pazury i łuszcząca się skóra na
            piętach jest chyba gorszym widokiem....

Podobnie można by powiedzieć o dłoniach. Należałoby nosić rękawiczki.

• Gość: a. Re: Noszenie sandałów IP: 217.149.242.* 17.03.05, 18:21
              Gość portalu: Tkac napisał(a):

> Podobnie można by powiedzieć o dłoniach. Należałoby nosić rękawiczki.

A właściwie to i o niektórych twarzach ;)
              • Gość: Tkac Re: Noszenie sandałów IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 19:20
                > A właściwie to i o niektórych twarzach ;)

Czyżby dlatego niektóre (te szpetne) muzułmanki nosiły zasłony?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka