emu27 Re: BIURA MATRYMONIALNE 19.03.05, 19:23 A wiesz, ja zamierzam właśnie skorzystać z takiej agencji matrymonialnej. Powody: 1. Jako rozwodniczka (jestem w trakcie) odstraszama na kilka kilometrów każdego faceta (aj, bo taka rozwodniczka to zdzira pewnie, a nieważne to, że mąż ją zdradził). 2. Zgłasza się tam wielu facetów na poziomie, którzy od dłuższego czasu nie mają czasu / miejsca aby kogoś interesującego spotkać. 3. Tam zgłaszają się faceci wolni formalnie (sprawdzane są dokumenty podczas rejestracji w bazie danych), więc udawacze lub słomiani wdowcy zostają wyeliminowani - czyli 95% potencjalnych kandydatów na randkę hi hi :) 4. Zgłaszają się tam mężczyźni zdecydowani na związek, którzy naprawdę wiedzą, czego oczekują. Opisują też, kogo chcieliby poznać, więc wielkie pudło jak randka z chatu lub GG praktycznie niemożliwe. Dodam jeszcze, że przed potencjalnym spotkaniem należy obejrzeć zdjęcia kandydatów i można sie wycofać. 5. Mam kilka znajomych, którym udało się kogoś poznać w taki sposób - przy czym 2 osoby poznały miłość poprzez osobę z agencji (zaproszone na imprezę). Uważam, że w obecnych czasach młodzi, bardzo wykształceni i zapracowani ludzie nie mogą w klubie spotkać miłości. Ja ciągle poznaje facetów młodszych o 8 lat ... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żona kochasia Re: BIURA MATRYMONIALNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 19:42 Uważam, że w obecnych czasach młodzi, bardzo wykształceni i zapracowani ludzie > nie mogą w klubie spotkać miłości Myślę że są za bardzo zapatrzeni w swój ideał czyli w siebie samych. Muszą nauczyć się być wobec siebie trochę samokrytyczni i nie stawiać zbyt wysoko poprzeczki. Mój mąż choć robi błędy ortograficzne ,jest wspaniałym mężem, kochankiem, człowiekiem. Jeśli Ci właśnie na takim zależy to przyjedż do Krakowa. Ja jestem kobietą po studiach i wcale mi to nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: BIURA MATRYMONIALNE IP: *.chello.pl 19.03.05, 20:45 Hmmm... jeszcze nie znalazłem swojej "drugiej połówki", ale chyba specjalnie nie szukam. Raczej nie skorzystałbym z usług biura matrymonialnego, wiem to na pewno... Ale życzę powodzenia. Pozdrawiam ciepło. www.demegaliberal.blog.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boćka Re: BIURA MATRYMONIALNE IP: *.osk.enformatic.pl 19.03.05, 21:38 morze się odważe, jak bee w potszebie, rzycie jest krutkie, a reszta jest mażeniem :) echch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dinkaa Re: BIURA MATRYMONIALNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 22:31 Proponowałabym inne rozwiązanie.....ja sama znalazłam interesującego mężczyznę poprzez komunikator Tlen..nie zamieszczając ogłoszenie ale poprzez "aktywne" wyszukiwanie ludzi, którą to możliwość ten program oferuje. I poprzez rozmowę.Ja sama mam 31 lat...rozstałam sie pół roku temu z partnerem-niestety nie dopasowaliśmy sie :(. A teraz znów uwierzyłam w siebie :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boćka Re: BIURA MATRYMONIALNE IP: *.osk.enformatic.pl 19.03.05, 22:43 wiara czyni cuda, niestey jestem ateistką, nie wierzę w w cudo faceto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irena Re: BIURA MATRYMONIALNE IP: 81.168.140.* 20.03.05, 03:01 sympatia.onet.pl/Po dwóch rozwodach znalazłam 1 rok temu....partnera na tej stronie, co prawda po 7 m-cach w tzm portalu, ale koszty były maly i wiebierałam ja. szas w biurach i koszty są znacznie większę i wybierają za ciebie... Wybór nalezy do ciebie, ale jesli nie spróbujesz nie dowiesz się czy było warto, ja twierde ye tak... Irena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: BIURA MATRYMONIALNE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.05, 08:11 Ja również skorzystałam dwa lata temu z usług jednego z reklamujących się w gazecie biur matrymonialnych działających we Wrocławiu. Byłam tam, oczywiście trochę wypełniałam dokumentów - takie sprawiali wrażenie, że są bardzo zainteresowini moim losem. Wpłaciłam dość dużą sumę pieniędzy , lecz zainteresownie potem moją osobą było żadne. Zeby spełnić warunki umowy zaproponowali mi po pół roku jedno spotkanie z facetem - nieudacznikiem. Potem już nic. To tylko naciąganie ludzi na pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wloch w Polsce Re: BIURA MATRYMONIALNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 16:41 A jestes dalej sama? Pytam bo szukamzony@tlen.pl ... Daniele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Caramba Re: BIURA MATRYMONIALNE IP: 85.89.204.* 20.03.05, 18:02 JESTES TAKI WSPANIALY <daniele>TO MOZE MI ODPOWIESZ DLACZEDO TAK USILNIE PRAGNIESZ ZNALEZC ZONE W POLSCE A NIE WE WLOSZECH ;WLOSZKI SA TAKIE "PIEKNE" I " NTELIGENTNE"... ....USTEDO VOY A ESTAR SOLO TODO TIEMPO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wloch w Polsce Re: BIURA MATRYMONIALNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 23:23 1) prostaczek, jesli nie znasz wloski nie pisz po HISZPANSKU. zalosne wygladasz. 2) mieszkam w POLSCE CZLOWIEKU! gdzie mam szukac kobiety? W tokio???? 3) inteligencja jest rownomiernie rozproszona po swiecie. ludzi "normalnych" jest tyle samo procentowo tu i tam. 4) uroda jest SUBJEKTYWNA, ale ciekawe czy znasz znaczenia tego slowa.. ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wloch w Polsce Re: BIURA MATRYMONIALNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 10:09 Witam, jestem bardzo zaskoczony czytajac ten forum. jestem wlochem i mieszkam w Polsce. Przyjechalem tutaj ponad 3 lata temu. Juz znalem jezyk. jestem kontaktowy dla mnie to nie problem zapoznac nieznanej kobiety. od kiedy przyjechalem szukam DRUGIEJ POLOWY. Mam 38 lat, wiec nie jestem jakies mlody ktory chce sie bawic. szukam kobiety mojego zycia. Kiedy przeczytalem co margo napisala az plakac mi sie chce. ja mysle ze spotkalem tutaj w Polsce w tych 3 lata wiecej kobiet niz przecietnego polaka w ciagu 30 lata.. i jestem caly czas sam. Ktos napisal (o serwisach internetowych): > Na 100 aktrakcyjnych i ciekawych kobiet > byl moze z 1 godny jakiegos zainteresowania facet. ja moglem powiedzic co samo. Owszem, zaleze co to znaczy "aktrakcyjnych i ciekawych kobiet" Bog robil mi okrutny zart. Obdarowal mnie z bardzo ciezka "choroba genetyczna", ktora sie nazywa.. INTELIGENCJA. cos okropnego. jesli bylby zwiklego prostego czlowieka, kazda kobieta majaca 2 rece 2 nogi i wlosi w glowie bylaby ok. niestety interesuje mi tez CO JEST W GLOWIE... a kobiety poznane przez internet pisza do mnie: "niestety na pewno nie podobam sie bo nie jestem blondynka, a wy wlosi lubicie blondynki".. ja odpowiadam ze lubie kobiety inteligentny, a ta ktora sie traktuje jako glowa zaleta lub wada kolor wlosi.. mmm.. to chyba inna bajka.. naprawde, wielki problem jest ze WIELKA MASA osob na swiecie (i tu nie wazne czy Polska czy Wlochy) to ludzi prosty. niech bedzie. moge z nimi zaprzyjaznic. ale moja druga polowa NIE MOZE BYC TAKA! chce wracac do domu i miec mozliwosci powiedzic moje mysly.. nie moge sie "ograniczyc tylko do poziomu do puki ona rozumieje".. widze ze ludzi tu na ten forum sa juz na jakies godny poziom. ale NA SWIECIE, (a serwery internetowy sa z tego zwierczadlo, bo juz kazda prosta baba ma dostepu do internetu) ludzi ktore umieja np pisac na SWOJ JEZYK OJCZYSTE to juz rzadkosc! mam nagrane SETKI rozmowe na czat! kobiety pytaja "Z KAD jestes" jaki pytam jakie masz wyksztalcenie mowia "a to co ma do Zeczy?" jesli ja poprawiam ja, one mi mowia ze jestem "Ham".. a ktos na strone serwera internetowego miala napisano ze ona jest "SPATANICZNA" (A z ogonem, tu nie mam polski znaki) potem owszem mam inne ludzkie wymagan. nienawidze dym, wiec palace sa wykluczone. Ale naprawde sa wielu wielu inne rzeczy na ktore nic nie wymagam.. nie mam nic przeciwko zwiazek z kobieta starsza odemnie, nawet duzo. mysle ze wazne jest ten "miec pewnosc ze ona", tak jak napisala margo.. a ja raczej albo mam pewnosc ze nie ma szans, albo mysle ze wcale nie jestem przekonany.. samotnosc dokucze, jesli 3 lata temu mowiono mi ze za 3 lata bede dalej sam to mialbym zawal. ale tak sie stalo. a potem cos okropnego: tu pare kobiet mowilo ze chce pare email a potem spotkanie. KOCHAM WAS! ale takich prawie nie ma!!!! idiotki pisza ze "przed spotkanie chce cie poznac". ich zamiar jest wymiana SETKI email!!! ja probuje tlumaczyc ze "POZNAJA" mnie dopiero jesli sie spotkamy, prosze o wymiana nr telefonu. a tu zaczyna "walka" zeby miec jej nr telefonu. (komorkowy owszem, nic wiecej nie wymagam...) nie naprawde jestem calkowicie zalamany. a nawet moja praca jest przez internet (pracuje jako tlumacz PL->IT) i mogbym mieszkac gdzie chce w polsce, nie tylko w miejsce w ktory obecne jestem... jesli ktos (kobiety owszem) jest zainteresowana moj adres jest szukamzony @ tlen.pl :) jestem konkretny, wysle od razu foto, wymagam to samo, stawiam pytanie i prosze odpowiedz, tez bardzo chetnie odpowiadam na pytanie.. jestem bardzo konkretny, bardzo zdecydowany.. a tym razem naprawde po tyle lata juz nie uwierze ze historia margo moge sie stac moja.. ale z ostatne krople nadziej rzucam ta moja "wiadomosc w butelce" tu na ten forum... Daniele Odpowiedz Link Zgłoś
hayek1 Re: BIURA MATRYMONIALNE 20.03.05, 14:21 Oprócz tego, że mam pewien dystans do osób, które publicznie ogłaszają, że są inteligentne (i to jeszcze Caps Lockiem ;) ) to mogę się tylko zgodzić. Mocno spłycając (bo nie tylko IQ o inteligencji świadczy, więc posługuję sie nim tylko jako pewnym abstrakcyjnym miernikiem) można powiedzieć tak - lwia część społeczeństwa ma IQ powiedzmy na poziomie 100 +/- 10, co oznacza, że jak się panu Kowalskiemu podoba jakaś kobieta, to może do niej startować, ryzykując tyle, że mogą do siebie nie "pasować" albo może być już zajęta. Natomiast osób o IQ powiedzmy 140 +/- 10 jest na tyle mało, że próba nawiązania kontaktu z atrakcyjną zewnętrznie osobą płci przeciwnej często kończy się rozczarowaniem po dłuższej czy też zupełnie krókiej rozmowie. Oczywiście rozmawiać można z każdym, szanować każdego należy i absolutnie nie wolno wywyższać się ponad innych, ale kandydat/kandydatka na przyszłego partnera to już poważna sprawa i zbyt niskiego poziomu po prostu tolerować nie można (już choćby dlatego, że bachora mądrego spłodzić by się chciało ;P ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wloch-w-Polsce Re: BIURA MATRYMONIALNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 16:35 hayek, masz 100% racje, to co ty piszesz o Pan Kowalski i "innich" (ja jestem na ta druga wazka grupa) jest moja codziennosc. a oglaszanie ze sie ma wysokiego IQ to nic zlego. JA nie mowie ze jestem "lepszy bo wiecej inteligetnej". mowie tylko ze jestem INNI. jest podstawowa roznica. Przeciez napisalem ze jest sprawa genetyczna, wiec co za zasluga miala byc? A kobieta prosta nie jest "gorsza". ale z mna jako moja kobieta nie ma szans. i tyle. to MOJ problem, nie jej. ona latwo znajde. tak jak pan kowalski... Dalej szukamzony@tlen.pl, jesli jakas (inteligetna) kobieta jest zainteresowana.. Daniele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VENENO VIVURA Re: BIURA MATRYMONIALNE IP: 85.89.204.* 20.03.05, 16:24 Senior <daniele> A JA MYSLE ZE CHYBA NIE BARDZO POCZULES DUSZE POLAKA (POLKI) ZE NIE ZNALAZLES A ODNOSZE WRAZENIE ZE CHYBA ZABIJASZ SWOJA "YNTELYGENCJOM" SWOJE POTENCJALNE PARTNERKI. MOJA RADA "NIE PROBUJ UCZYC STAREGO WROBLA Z DACH SRAC" lub " NIE UCZ KSIEDZA PACIERZA"MOZE PRZESTAN IMPONOWAC RZECZAMI KTORE W POLSCE SZ ZNANE OD WIELU ..WIELU LAT A TO TYLKO DLATEGO ZE JESTES W UNI PARE LAT PRZED POLSKA A TO TYLKOP DLATEGO ZE NAS SPRZEDANO....A ITALIA O ILE SOBIE PRZYPOMINAM - NAZI --NAZII SYMPATIE . I CO ? PROWOKUJESZ ? ZE JESTES " TAKI DO PRZODU A CI Z TYLU ZABRAKLO" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wloch w Polsce Re: BIURA MATRYMONIALNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 16:39 a ty, w odroznieniu do HAYEK, nawet odpowiedz nie zaslugujesz... jak mowia anglicy, "no comment". chociaz po wlosku powiedzialbym "VAFFANCULO" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POSZUKUJĄCA ANNA Re: BIURA MATRYMONIALNE IP: 195.69.80.* 20.03.05, 10:58 Jesli ktoś chciałby porozmawiać, nie tylko o poszukiwaniu miłości mój mail: virex@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrZ3 Re: BIURA MATRYMONIALNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 11:01 Anno! trzymam za Ciebie kciuki - Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STRESSLESS Re: BIURA MATRYMONIALNE IP: 85.89.204.* 20.03.05, 14:10 JA akurat nie poznalam mojego meza przez BM ale moge troche Ci pomoc w sensie rady .Bedac w Polsce jeszcze dla mojej kolezanki pisalam do BM (Ona mieszkala jeszcze z ex malzonkiem i dziecmi -korespondecja na moj adres ja mieszkalam sama takze pelna dyskrecja-nikt nie wiedzial, w tych czasach nie bylo to dobrze widziane w otoczeniu)Tak troszke sie orientuje jednakze na dzisiaj to technika (tasmy video,wywiad,glos etc..)sie zmienilo ale sama idea pozostala ta sama- poznac KOGOS wartosciowego i moze sie okaze interesujacym na tyle aby pozostal partnerem zyciowym .Sa oferty krajowe i zagraniczne sama wybierasz. Jesli sie zdecydujesz na zagraniczna oferte musisz tez podchodzic ostroznie"JAK PIES DO JEZA "a to dlatego ze tutaj (w Norwegii)maz mi opowiadal o metodach ze kobieta moze sie nabrac ze to prawda.Tutaj np.przyjezdzaja rosjanki a ja za kazdym razem gdy czytam prase (zdjecie slubne,dane)mowie do meza dlaczego to nie Polka? A dlaczego? - bo chcialabym zalozyc tutaj POLSKI KLUB-LUB KLUB POLSKICH BABEK "FILIPINKA" (urodzona w SZCZECINIE)nie wykluczam np. GRYF, POMERANIA lub PIAST ?, nie wykluczam tez innuch nacji w naszym klubi e-bardzo prosze.Np.swietnie sie dogadujemy tak jak by nadawali na tych samych falach z Niemcy,Jugoslawia,Wietnam troszke problem z Rosja - zupelnie odmienna mentalnosc a niby Slowianie.A wiec mam za malo Polakow do tego klubu i cos dzialac jesli wybierzesz np. oferte z Norwegii to moge sluzyc rada (nie zawsze co widzisz na zdjeciu musi byc prawda (np.:piekny dom ludz duza piekna moze nie byc jego wlasnoscia lub przekrety z wyksztalceniem lub posiadaniem dzieci z poprzednich zwiazkow lub zadluzen etc... obrerwuje tendencje do przewartosciowywania sie (wrecz przechwalania sie co unas jest uznawane za brak skromnosci a nawet balwochwalstwo ) WIEM....TO BRZMI MOZE DOSC SMUTNIE ALE NIE WYBRALABYM NA MEZA POLAKA: SORRKI PANOWIE-WIEM ZE NIE O WSZYSTKICH MOZNA TAK POWIEDZIEC- WIEM. POSZUKUJACA ANNO PRZEMYSL TO BARDZO WNIKLIWIE I JESLI POTRZEBUJESZ INFORMACJI BARDZO PROSZ ODEZWIJ SIE (lub inne osoby zainteresowane) POMOZEMY .MOJ MAZ KOCHA POSKE JEJ HISTORIE I POLAKOW I POMOZE TEZ: AKURAT DZISIAJ MA URODZINY 8tutaj bardziej celebruja uuodziny niz imieniny)HA DET BRA!!!(po norwesku "DO MILEGO ZOBACZENIA") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ginn Re: BIURA MATRYMONIALNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 18:19 Piję, palę, nie pracuję,wykształcenia nie posiadam,lubię hazard i mam niezłą furkę. Poznam odpowiednią pannę do lat 35. lingua1@czwa.pl Odpowiedz Link Zgłoś