Dodaj do ulubionych

Jak uważacie czy Bush to nie obelga na pogrzebie??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 20:27
Chodzi oczywiście o to że jako katolik miał dokumentnie gdzieś Papieża -
choćby sprawa wojny w Iraku jest tu przykładem.

Czy więc taka osoba powinna w ogóle pojawiać się na pogrzebie?

Mi to śmierdzi pychą i autopromocją.
Obserwuj wątek
    • Gość: no tak Bush bez kolejki - oczywiście... :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 21:05
      właśnie podali w radio, że Bush po przylocie pokłoni się przed Papieżem
      (olewając oczywiście kolejkę bidaczków... ciekawe czy go też tak przegonią??)
    • yast Re: Jak uważacie czy Bush to nie obelga na pogrze 06.04.05, 21:13
      Z tego co wiem, Bush nie jest katolikiem, lecz wyznawcą któregoś z odłamów
      amerykańskiego protestantyzmu.
      Nie zmienia to faktu, że Bush nie powinien pojawiać się na pogrzebie, dlatego,
      że jest totalnym hipokrytom. Chyba, że przyjedzie oddać pokłon głowie państwa
      Watykan.
      • ruda_szczurka Re: Jak uważacie czy Bush to nie obelga na pogrze 06.04.05, 21:45
        yast napisał:

> Nie zmienia to faktu, że Bush nie powinien pojawiać się na pogrzebie, dlatego,
        > że jest totalnym hipokrytom.

to zupelnie jak wiekszosc tam zgromadzonych. Ciekawe ile par oplakujacych teraz
        JPII stosuje antykoncepcje....?
        • patryg1 Re: Jak uważacie czy Bush to nie obelga na pogrze 06.04.05, 22:04
          Dla mnie wizyta Busha to żadna obelga. Jeszcze tego by brakowało, żeby
          "cenzurować" gości na pogrzebie.I tak będa w bardzo głębokim cieniu Jana Pawła
          II więc po co szukac sensacji. Tak naprawde nikt nie jest bez grzechu, a jak dla
          załozyciela tematu Bush to jakas persona non grata na pogrzebie niech spojrzy
          najpierw na siebie.
          • Gość: Kaśka Re: Patryg1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 23:07
            Jestem przekonana, że autor(ka) wątku nie wypowiedziała wojny Irakowi, ani go
            nie okupuje, więc może spojrzeć na siebie z czystym sumieniem- to raz, a dwa to
            to, że na pogrzeby się nie wysyła zaproszeń- kto chce, to w nich uczestniczy.
            A człowiek(?), któremu wciąż żywa krew niewinnych ludzi kapie z rąk nie
            powinien być tak bezczelny i obłudny, żeby przyjeżdżać żegnać PAPIEŻA, któremu
            wcześniej się sprzewciwił, którego słowa zlekceważył i miał za nic! No, chyba,
            że w swoim chorym przekonaniu zabija "w imię Boga" i dlatego nie ma nic na
            sumieniu...
      • mxp4 Re: Jak uważacie czy Bush to nie obelga na pogrze 06.04.05, 22:18
        yast napisał:

> Z tego co wiem, Bush nie jest katolikiem, lecz wyznawcą któregoś z odłamów
        > amerykańskiego protestantyzmu.
        > Nie zmienia to faktu, że Bush nie powinien pojawiać się na pogrzebie, dlatego,
        > że jest totalnym hipokrytom. Chyba, że przyjedzie oddać pokłon głowie państwa
        > Watykan.

A wy jestescie bez grzechu hipokryci?
        • Gość: kubuś puchatek Re: Jak uważacie czy Bush to nie obelga na pogrze IP: *.acn.waw.pl 07.04.05, 00:56
          no tym razem akurat masz 100% racji jak nigdy.
    • Gość: mikoska Re: Jak uważacie czy Bush to nie obelga na pogrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 23:08
      Eee tam, przesadzasz. A Kwaśniewski tez pojedzie, a toż on postkomunista ;P
      To ci nie przeszkadza? I tak większość polityków, którzy tam jadą, mają brudne
      rączki...
      • matmichal Re: Jak uważacie czy Bush to nie obelga na pogrze 06.04.05, 23:39
        a pokaż mi choć jednego który ma "czysce rączki"- to ,że my zwykli ludzie nie
        zawsze żyjemy wg zasad głoszonych przez kościół to jest normalne-ale taki
        notoryczny morderca jak Busch!!! to mnie też obraża nie mówiąc już o kwachu-
        najpierw się wozi z papą a póżniej jazda na wojną za ropę!kwach w sam sobie
        jest obrazą dla tego narodu!!!!!
        • Gość: Doom Re: Jak uważacie czy Bush to nie obelga na pogrze IP: *.aster.pl 06.04.05, 23:40
          co za radykalizm. rzucilbys pierwszy kamieniem?
        • Gość: mikoska Re: Jak uważacie czy Bush to nie obelga na pogrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 23:43
          matmichal napisał:

> a pokaż mi choć jednego który ma "czysce rączki"

No toteż właśnie mówię.. co to za święte oburzenie na Busha, jak pewnie
          większośc jadących tam polityków umaczała się w jakichś przekrętach. Ja za
          Bushem też absolutnie nie przepadam, ale nie przesadzajmy akurat z nim.
      • po_godzinach Re: Jak uważacie czy Bush to nie obelga na pogrze 06.04.05, 23:42
        a to na pogrzeb nie chodzi kto chce?
        to imprezy zamkniete sa?
        • matmichal Re: Jak uważacie czy Bush to nie obelga na pogrze 06.04.05, 23:53
          a ja go po prostu nie lubię -i co mam go jeszcze teraz oglądać jak nawet
          naszych zdolniachów z parlamentu nie widać!!!!protest
          a impra jest już zamknięta-bo za dużo ludzi przyjechało!!!!!!
          • Gość: po_godzinach Re: Jak uważacie czy Bush to nie obelga na pogrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 23:55
            Aaaa, chyba, że tak).
            No nie jest zazbytnio ładny, fakt.
        • Gość: nando zamknięte dla takich jak oni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 23:55
          przecież mają specjalne miejsce z dobrym widokiem - Bush nawet zdołał dostać się
          bez kolejki do bazylik...!!!
          • matmichal Re: zamknięte dla takich jak oni 07.04.05, 00:00
            taaaa a pewnie miejsce dla pięlgżymówto zajęła jego ochrona secret serwis-czyli
            w skrucie-SS
            • Gość: ochrona a to już wątek rowinęty gdzie indziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 00:02
              chyba tu:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=22459084
            • Gość: Doom Re: zamknięte dla takich jak oni IP: *.aster.pl 07.04.05, 00:04
              Michal, a powiedz no, tak w skrucie, ile to masz lat?
              • matmichal Re: zamknięte dla takich jak oni 07.04.05, 00:11
                ja też mam 12 lat i nie chcę cię poznać-pomyłki chodzą po ludziach!
                • Gość: Doom Re: zamknięte dla takich jak oni IP: *.aster.pl 07.04.05, 00:16
                  masz urojenia.
                  ale poziom intelektualny adekwatny do wieku - uspokoiles mnie. popracuj tylko
                  nad ortografia.
                  • matmichal Re: zamknięte dla takich jak oni 07.04.05, 00:22
                    a ty masz szlaban na dotykanie klawiatury - bo się podniecasz!!
    • pavloo Re: Jak uważacie czy Bush to nie obelga na pogrze 07.04.05, 07:39
      Ja to odbieram jako szacunek dla śmierci głowy państwa Watykan.

Bush mógł się nie zgodzić z niektóymi poglądami Jana Pawła II, ale to nie
      oznacza, że nie szanował go jako wielkiego człowieka.
      Oddaje mu hołd za całokształt.
      • Gość: Rosja niet A jak tłumaczyć niechęć prawicy do wyjazdu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 09:28
        na obchody zakończenia II WŚ? Czy tam nie mamy składać hołd poległym???

Zawsze sobie możan wytłumaczyś wszystko tak jak się chce...
    • arilo wlasnie tego sie obawialem - jeden drugiemu bedzie 07.04.05, 09:46
      teraz udawadniac, ze jest bardziej wierzacy - szukac niegodnych - ogladac sie
      na innych - czy maja bolesc na odpowiednim poziomie - jesli nie to patrzec na
      niego jak na niegodnego.

Litosci i wyrazy wspolczucia
      • matmichal Re: wlasnie tego sie obawialem - jeden drugiemu b 07.04.05, 11:10
        a tu się nie zgodzę! trzeba oglądać się na innych i pomagać bratu kiedy zbłądzi!
        • arilo ale chyba nie na sile 07.04.05, 19:38
          i nie przez sile??
          • patryg1 do Kaśka 07.04.05, 21:12
            Dla mnie to w swojej wypowiedzi wykazałaś się wielką hipokryzją, co po cześci
            udowodnili CI piszacy po Tobie. Twoja wielka niecheć do Busha zasłania Ci innych
            wcale nie gorszych od niego, a którzy również tam będa . Ot choćby dzisiaj
            dowiaduje się że na pogrzeb wybiera się R. Mugabe z Zimbabwe. Kto to jest wie
            każdy, kto choć trochę interesuje się sytuacją obecną. Czemu jego nie
            wspomniałaś? Moim zdaniem prywatne uprzedzenia, nie powinny blokowac nikomu
            chęci oddania hołdu Papieżowi. Niestety niektórzy, tacy jak Ty, nawet w takiej
            chwili potrafią szukac dziury w całym i prowadzić swoje polityczne gierki.
          • matmichal Re: ale chyba nie na sile 07.04.05, 21:22
            czasem sąd boży musi roztrzygnąć kto ma rację!:)przez tyle wieków ludziska
            nawracali się mieczem-i to nikomu nie przeszkadzało:)!
            • Gość: czacz a więc tolerujemy hipokryzję, bo tak wygodnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 22:38
            • arilo to prawda 11.04.05, 15:50
    • hubkulik Re: Jak uważacie czy Bush to nie obelga na pogrze 07.04.05, 23:12
      >jako katolik

Bush to chyba nie katolik.
      Zdaje mi sie ze metodysta.
      Poprawcie mnie jesli sie myle.

Pozdrawiam Hubert
      • Gość: krzczek Bush w 2 rzedzie za Kwaśniewskim... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.05, 20:18
        to chyba go nieco zdenerwowało???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka