Dodaj do ulubionych

Piekna Polska?

01.05.05, 19:50
Ostatnio czuje się jakbym sie przejadla naszym krajem. Przeraza mnie jego
brzydota i nie pomaga nadchodząca wiosna. Dziwie się jak ktos mowi, ze nasz
kraj jest piękny. Są piekne miejsca ale ogolnie... uwazam ze nasze miasta są
architektoniczno – urbanistyczną pomylką. Od jakiegoś czasu mieszkam w
Szczecińskim bloku wieżowcu, wyglądając z okna widzę bloki i kilka nędznie
wyglądających przy nich drzewek. Podobny widok albo jeszcze bardziej urodziwy
ma wiekszosc moich znajomych Jak to mówić o pięknie?? Nie razi was to??
Obserwuj wątek
    • marecki997 Re: Piekna Polska? 01.05.05, 20:02
      A ja mieszkam w Mieście Łodzi, a miasto to jest naprawdę niezwykłe. Co prawda
      śródmieście to same szare i brudne kamienice, ale z drugiej strony mają one po
      100 lat, a niektóre nawet 150. Gdyby nie samochody, to możnaby sobie łatwo
      wyobrazić jak te ulice wyglądały w przeszłości. I jeszcze do tego tyle drzew -
      całe ulice są zielone. Bloki też są, ale na jakichś odległych peryferiach,
      dokąd nie mam potrzeby się wybierać. Wolę podziwiać ten unikalny, bo
      zadziwiający swoimi rozmiarami skansen.
    • mss71 Re: Piekna Polska? 04.05.05, 11:46
      A ja od niedawna mieszkam na osiedlu. Ale jakieś dziwne jest, bo jak tylko się zrobiło cieplej cała masa sąsiadów wyległa przed domy i dalej: sadzić kwiatki, drzewka, sprzątać trawniki. Zatkało mnie co prawda w pierwszym momencie, ale nie wypadało nic innego zrobić jak się przyłączyć... Teraz dopiero dostrzegłem że nasze osiedla nie muszą być szare i brudne. O dziwo - są tu również dzieci, ale żadne z nich nic nie niszczy, nie śmieci, klatki są czyste... Jakaś inna Polska. Naprawdę moje odczucia są ambwiwalentne: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=23390510
      • gucio60 Re: Piekna Polska? 04.05.05, 13:10
        Polska jest ladna, szczegolnie wiosna
        mista po za nielicznymi wyjatkami sa nieciekawe, zeby nie powiedziec brzydkie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka