Dodaj do ulubionych

Mam siebie dosyć:(:(

22.06.05, 19:43
Już nie mogę na siebie patrzeć:( Jestem naprawdę uzależniona od
słodyczy...może dla was to głupie i pomyślicie, że od tego nie da się być
uzaleznionym, ale ja wam mówię, ze mozna!! Proszę! Jeśli ktoś wie jak sobie z
tym poradzić błagam o odpowiedź. Tyję coraz bardziej mimo iż dużo gram w kosza
to nic to nie daje bo wracam do domu i zjadam czekoladę i opakowanie ciastek
itp. Nie wiem jak sobie z tym poradzić:(:(:( Tylko nie piszcie "to nie kupuj
słodyczy" bo ja jestem w stanie nawet w środku nocy wyjść do sklepu:(:(:(
Obserwuj wątek
    • Gość: Anka Re: Mam siebie dosyć:(:( IP: *.block.alestra.net.mx 22.06.05, 19:48
      Zrób sobie badanie poziomu cukru we krwi + test na candidę.

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=592
      • a_anka Re: Mam siebie dosyć:(:( 22.06.05, 19:54
        Miałam niedawno...póki co wszystko jest ok
    • po_godzinach Re: Mam siebie dosyć:(:( 22.06.05, 19:59
      Widocznie jeszcze możesz na siebie patrzeć).
      Choć - co prawda - nie rozumiem Twojego problemu - ale, wydaje się, że nie masz
      wystarczająco silnej motywacji.
      Opowiedz, jak to jest, że w środku nocy idziesz do sklepu po czekoladę? Co by
      sie stało, gdybyś nie poszła?
      • Gość: agrest Re: Mam siebie dosyć:(:( IP: 217.149.242.* 22.06.05, 20:07
        Może i mi poradzicie coś przy okazji, bo ja wszędzie widzę Gajowego.
        • po_godzinach Re: Mam siebie dosyć:(:( 22.06.05, 20:10
          heh ))) ja tez)))
          czasem leśniczy mi sie śni)
          • Gość: agrest Re: Mam siebie dosyć:(:( IP: 217.149.242.* 22.06.05, 20:11
            Najgorsze, że tu też...
            • po_godzinach Re: Mam siebie dosyć:(:( 22.06.05, 20:15
              E nie, moja intuicja mówi mi, że a-anka to jednak spoza lasu jest

PS mam żywą (?) koleżankę, która tez jest uzalezniona od jedzenia. Myślę, że z
              niedomiaru zajęć i autentycznych problemów.

Ja rozumiem, agreście, że jestes nieufny, ale mamy juz Lato i agrest - chciał
              nie chciał - zaowocuje pysznym owocem).
              • Gość: agrest Re: Mam siebie dosyć:(:( IP: 217.149.242.* 22.06.05, 20:21
                Problem uzależnienia od słodyczy mnie nie dziwi, tylko mój niepokój wzbudziła
                ta szybka reakcja na radę, zeby zrobić badania. Ale co tam, skoro ludzie to
                chwytają, niech sobie piszą po te paręset postów. W końcu na przykład
                literatura to podobna prowokacja: pisarze opisują wymyślone problemy, które w
                czytelniku wywołują autentyczne przemyślenia.
                Ja tam Gajowemu nie żałuję.

I nie przechwal mnie - agrest bywa włochaty i cierpki ;)
                • po_godzinach Re: Mam siebie dosyć:(:( 22.06.05, 20:31
                  Rozumiem. Mam krzak agrestu. Zawsze czekam, żeby dojrzał i stał sie słodki. To
                  test na cierpliwość. Ale rok w rok jakoś sie doczekuję. Heh, siła woli).

Jak się go wrzuci na wrzący cukier, można otrzymać pyszną konfiturę).

Też Gajowemu nie żałuję, niech ma.
                  Problemu uzaleznienia od słodyzy nie rozumiem, nie przepadam bowiem za
                  smakiem "słodki", wolę gorzki, kwasny i gorzki, czekolady w ogóle nie jadam.

Literatom - myslę - trzeba pomagać, w końcu to nic wielkiego).

• lila01 Re: Mam siebie dosyć:(:( 22.06.05, 20:08
      Może masz jakąś nerwicę i to dlatego nie możesz przestać jeść tych słodyczy.
      Może to nerwica natręctw?
      • a_anka Re: Mam siebie dosyć:(:( 22.06.05, 20:22
        To się nasiliło ostatnio i ostatnio też mam rzeczywiście dużo stresów. Dostałam
        od lekarza Mentowal i Filomag B6, ale nie wiązałam jednego z drugim. Szkoda, że
        się zbijacie nie znając problemu:( a co do wcześniejszego pytania co by było
        gdybym nie poszła w nocy po tą czekoladę...otóż WARIUJĘ! Jestem zła, nerwowa,
        nie mogę spać...muszę zjeść coś z czekolady:(:(:(
        • Gość: Czy duzo chodzisz? Re: Mam siebie dosyć:(:( IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22.06.05, 20:30
          Moze brakuje ci magnezu w organizmie?
        • po_godzinach Re: Mam siebie dosyć:(:( 22.06.05, 20:35
          Nie musisz. Wydaje Ci się, że musisz. Wariujesz? Wariuj. Bij głową w ścianę,
          ale nie wychodź z domu. Wytrzymaj.

Pieścisz się z sobą i tyle - chcesz zjeść ciastko i mieć ciastko.

Jak nie przespisz kilku nocy, nie umrzesz od tego. A na Twoje wariactwo - jak w
          końcu ludzie, z którymi sie stykasz, będa mieli Ciebie dość, opamiętasz się.

• lila01 Re: Mam siebie dosyć:(:( 22.06.05, 20:35
          Ja cię rozumiem, też mam fazy na słodycze, na papierosy, kawę, kiedyś na piwo.
          Lekarz stwierdził, że to nerwica.
    • Gość: hucu Re: Mam siebie dosyć:(:( IP: *.zipnet.com.pl 22.06.05, 22:27
      a_nka jak ja Ciebie rozumiem - mam dokładnie to samo. Potrafię iść do sklepu o
      22.oo w paskudnej pogodzie - po prostu muszę. Widzę, że mało kto potrafi to
      zrozumieć ale ja też nie rozumiem ludzi, którzy muszą np. wypić bo nie lubię
      alkoholu więc jeżeli ktoś nie przepada za słodyczami to żaden problem. Nie
      pomaga żaden magnez, chrom, dodatkowe zajęcia itp. Mogę być najbardziej zajęta
      a przed oczyma mam batona i jak go nie zjem to nie potrafię funkcjonować.
      Pozostaje nam tylko silna wola niestety, trzymaj się i nie daj!
      • Gość: a_anka Re: Mam siebie dosyć:(:( IP: 80.51.251.* 23.06.05, 13:04
        Przynajmniej jedna osoba, która rozumie, a nie się zbija.Trzymam za Ciebie
        kciuki tak jak Ty trzymasz za mnie, ale ja nie wiem jak sobie z tym poradzić, bo
        problem nadal jest i myślałam, że tu ktoś poważnie coś doradzi, lub nie będzie
        mówił nic...ale się myliłam. Pozdrawiam Cię Hucu!
        • hucu Re: Mam siebie dosyć:(:( 23.06.05, 13:26
          dzięki apja ale chrom już testowałam i na mnie niestety nie działa;
          a_anka wiesz co? ja od niedawna jak mnie przyciśnie to jem czekoladę czarną
          gorzką chociaż nie lubię ale zawsze to chociaż ciut lepiej niż mleczna (i
          pewnie ma więcej magnezu)
          • apja Re: Mam siebie dosyć:(:( 23.06.05, 13:31
            Pewnie że jest lepsza gorzka. Byle miala powyżej 60 % kakao. I zamiast cukru
            używaj fruktozę.
            • hucu Re: Mam siebie dosyć:(:( 23.06.05, 13:45
              włąsnie to jest śmieszne, że ja bardzo mało słodzę cukrem - prawie wcale,
              herbata i kawa gorzkie, do potraw też mało sypię, może to też ma znaczenie w
              tych moich zapędach ale tak tyję, że nie mogę sobie pozwolić na słodkie np.
              napoje; a gdzie mogę kupić fruktozę? normalnie w sklepie? jak zapytam u mnie to
              pewnie oczy wybałuszą
    • Gość: apja Re: Mam siebie dosyć:(:( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 13:19
      Podobno chrom w tabletkach pomaga.
      Poważnie.
    • yoma Re: Mam siebie dosyć:(:( 23.06.05, 16:02
      Zgłoś się do najbliższego ośrodka terapii uzależnień, jak rany, w ogóle to jest
      specjalne forum dla takich przypadków. Zdrowie/Uzależnienia.
    • paulinchen501 Re: Mam siebie dosyć:(:( 26.08.05, 01:22
      spróbujcie moze diety South beach ona reguluje poziom cukru we krwi jeszcze
      kilka miesiecy temu miałam podobnie jak ty teraz ten problem minął gdy odzywiam
      sie w zgodzie z ogólnymi zasadami tej diety
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka