Dodaj do ulubionych

Elektroniczny różaniec z myślą o młodych katoli...

19.07.05, 07:58
Elektroniczne paly z mysla o mlodych skinheadach, itd, elektroniczne pranie
mozgu efektywne w jakiejkowiek dziedzinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Allah Akbar Odchyleni Hiszpanie ! IP: 212.160.123.* 19.07.05, 08:31
      Mają już małżeństwa zboczeńców, aborcję, teraz elektronicznego bożka spłodzą.
      Gniew Boga jest bliski !!!
      • Gość: qbba77 [...] IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.05, 19:07
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Jan Pawel XXX Niech napiszą kiedy się znajdzie pierwszy klient IP: *.mnc.pl 19.07.05, 21:00
          • muzg_na_patyku A można odmawiać metodą kopiuj-wklej? 21.07.05, 21:45
          • ethebor Re: Niech napiszą kiedy się znajdzie pierwszy kli 22.07.05, 02:02
            jesli to cena porownywalna z gadzetami eletronicznymi o podobnym stopniu
            komplikacji to sam bym kupil... choc skoro nie wybieram to moze sam sobie zloze:
            proty mikrontroler np atmel lub microchip, dwa przyciski i pojedynczy trazystor
            zeby wysterowac "pager motor" i do tego standardowe pudelczko do
            dwuprzyciskowego pilota (takiego do automatycznej bramy lub samochodu).
    • arahat1 pajace same sie klonuja... 19.07.05, 08:53
      to wybryk natury czy umyslen dzialanie sil wyzszych?
      • Gość: qbba77 Re: pajace same sie klonuja... IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.05, 19:09
        tak jestes widze na tropie, jak Borewicz, to napewno ONI........
    • mangold A może by tak młynki modlitewne wprowadzić..... 19.07.05, 09:39
      W Azji używane sa z duzym powodzeniem...hehee

-
      Przełam przemoc w rodzinie 0-800 200 001
      P.S. A zanim zaczniecie bić żony, burki, "wyskoczcie" do mnie...czekam
      niecierpliwie !!!!
      • Gość: Lehoo Re: A może by tak młynki modlitewne wprowadzić... IP: 62.69.198.* 19.07.05, 22:29
        Podłączyć taki młynek modlitewny do silnika od odkurzacza i rekord: 18600
        pacierzy na minutę. Coś pięknego !
    • zigzaur Różaniec programowy 19.07.05, 10:23
      Z możliwością klikania przycisków ekranowych:
      "Odmów zdrowaśkę", "Ponów", "Anuluj", "Zamknij", "Wytnij", "Kopiuj", "Wklej",
      "Drukuj", "Właściwości"
    • Gość: katolik....chyba Różaniec IP: 156.17.95.* 19.07.05, 10:58
      Jestem katolikiem (chociaż ostatnio zastanawiam się co to znaczy). Ale jakoś nie
      moge (nie potrafie, nie chce...) modlić się na różańcu (różancem). Poza modlitwą
      Ojcze Nasz jest tam stek bzdur (przepraszam jesli kogoś obrażam, ale to jest
      moje prywatne zdanie). Dlaczego Kościół Katolicki (w Polsce, ale również w
      krajach latynoskich) nakazuje (zaleca) modlitwę do Marii - człowieka, która
      nigdy Bogiem nie była, nie jest i nie będzie????. Chyba zrezygnuję z katolicyzmu
      (może to śmiesznie brzmi, ale tak chyba zrobię) bo żeby wierzyć trzeba wyłączyć
      myślenie - ja chyba nie potrafie...
      • Gość: niekiedy odmawiam Re: Różaniec IP: *.kom / *.kom-net.pl 19.07.05, 13:36
        Różanic to nic innego jak kontemplowanie Ewangelii. Pięknie to wyjaśnił Jan
        Paweł II w Liscie o Różańcu. Pisze zmarły papież że ne polega to na samym
        klepaniu "zdrowasiek". "Zdrowaśki" stanowią tylko o rytmie i czasie
        kontemplacji pomagają w uspokojeniu myśli. Pisze jan paweł II: Kontemplować z
        Maryją to przede wszystkim wspominać. Należy jednak rozumieć to słowo w
        biblijnym znaczeniu pamięci (zakar), która aktualizuje dzieła dokonane przez
        Boga w historii zbawienia. Biblia jest opisem zbawczych wydarzeń, które mają
        swój punkt kulminacyjny wsamym Chrystusie. Wydarzenia te nie należą tylko
        do 'wczoraj'; są także 'dniem dzisiejszym' zbawienia. Aktualizacja ta
        urzeczywistnia się w szczególny sposób w liturgii: to, czego Bóg dokonał przed
        wiekami, nie dotyczy jedynie bezpośrednich świadków tych wydarzeń, ale swym
        darem łaski dosięga ludzi wszystkich czasów. Dotyczy to w pewien sposób także
        każdej innej praktyki pobożnej zbliżającej nas do tych wydarzeń: « wspominać
        je » w postawie wiary i miłości oznacza otwierać się na łaskę, jaką Chrystus
        uzyskał dla nas przez swe tajemnice życia, śmierci i zmartwychwstania."
        Zachęcam do lektury listu. Jest napisany bardzo prostym językiem.
        Nb- Kosciół zaleca tę modlitwe ale jej nie nakazuje!
      • Gość: ignorant Re: Różaniec IP: *.unizh.ch 19.07.05, 14:09
        Zdrowas Mario jest takim samym cytatem z Ewangelii jak Ojcze Nasz.
        Łk 1:28
        28. Anioł wszedł do Niej i rzekł: Bądź pozdrowiona, pełna łaski, Pan z Tobą,
        <błogosławiona jesteś między niewiastami>. (BT)

> modlitwę do Marii - człowieka, która
        > nigdy Bogiem nie była, nie jest i nie będzie???? Chyba zrezygnuję z katolicyzm
        > u

Maria zostala uznana na Soborze Efeskim (431 rok) za Matke Boga (Theotokos).
        Ustalenia
        soborow 1 tysiaclecia przyjmuja praktycznie wszytskie koscioly chrzescijanskie
        (choc rowznie rozkladaja akcenty).

Gość portalu: katolik....chyba napisał(a):

> Jestem katolikiem (chociaż ostatnio zastanawiam się co to znaczy). Ale jakoś ni
        > e
        > moge (nie potrafie, nie chce...) modlić się na różańcu (różancem). Poza modlitw
        > ą
        > Ojcze Nasz jest tam stek bzdur (przepraszam jesli kogoś obrażam, ale to jest
        > moje prywatne zdanie). Dlaczego Kościół Katolicki (w Polsce, ale również w
        > krajach latynoskich) nakazuje (zaleca) modlitwę do Marii - człowieka, która
        > nigdy Bogiem nie była, nie jest i nie będzie????. Chyba zrezygnuję z katolicyzm
        > u
        > (może to śmiesznie brzmi, ale tak chyba zrobię) bo żeby wierzyć trzeba wyłączyć
        > myślenie - ja chyba nie potrafie...
        • Gość: ciekawy Re: Różaniec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 16:46
          > Maria zostala uznana na Soborze Efeskim (431 rok) za Matke Boga (Theotokos).

A przyjęła nominację?
          • Gość: ignorant Re: Różaniec IP: *.47.77.83.cust.bluewin.ch 21.07.05, 21:44
            Jak najbardziej!
            "Łk 1:38
            38. Na to rzekła Maryja: Oto Ja służebnica Pańska, niech Mi się stanie według
            twego słowa! Wtedy odszedł od Niej anioł. (BT)"

Gość portalu: ciekawy napisał(a):

> > Maria zostala uznana na Soborze Efeskim (431 rok) za Matke Boga (Theotoko
            > s).
            >
            > A przyjęła nominację?
      • Gość: Jerzy K. Re: Różaniec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 16:55
        Ja zrezygnowałem z katolicyzmu w wieku 14 lat, bo już wówczas doszedłem do
        wniosku, że nie mogę wyłaczyć myślenia, ono zaś nie pozwala mi klepać
        bezwiednie wszelkich bzdur.
        Najżarliwsi katolicy w mojej rodzinie zareagowali wówczas w ten sposób, że
        babka (niech spoczywa w spokoju) wyklęła mnie, matka zaś - za odmowę chodzenia
        do kościoła - prała mnie regularnie co niedziela sznurem od żelazka.
        Puentę dopisało samo życie; trzydzieści lat później matka sama przestała
        chodzić do kościoła uznając, że cała ta instytucja to oszuści i darmozjady, a
        Bóg - jeśli jest - nie ma z kościołem nic wspólnego.
      • Gość: gosc Re: Różaniec IP: *.imedia.ru 21.07.05, 09:30
        do katolik....chyba:

Chlopie, a kogo to obchodzi co ty na ten temat myslisz? Idz do ksiedza sie
        poskarz albo do przyjaciolki.
        • Gość: jaśu Re: Różaniec IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 21.07.05, 11:57
          lepiej do przyjaciolki, moze sobie poruchaz
    • Gość: majka Re: Elektroniczny różaniec z myślą o młodych kato IP: *.extend.ppnt.pl 19.07.05, 11:14
      dlaczego krytykujecie!!!czy wy w ogóle wiecie o co tu chodzi...? wątpię!!!
      swoją wulgarnością pokazujecie tylko na co was stać!!! przecież to nie
      alternatywa, każdy jak chce i jak potrafi, modli się. Jeden odmawia różaniec
      klęcząc, inny jadąc tramwajem do pracy, inny siedząc na kamieniu w okolicach
      Giewontu.Tu chodzi o to, żeby robiąc coś innego, a chcąc się jednocześnie
      modlić w duchu nie odmówić np. 12 razy Zdrowaś Maryjo, albo 8 razy i pomylić
      się. Może to urządzenie komuś pomoże... Skąd wy to możecie wiedzieć, skoro od
      razu tak po chamsku krytykujecie! zanim już coś naskrobiecie w kompie,
      zastanówcie się lepiej - ludzie to czytają, a nie jakieś głąby!!!
      • Gość: nanook Re: Elektroniczny różaniec z myślą o młodych kato IP: 212.182.102.* 19.07.05, 15:18
        Najlepsza jest modlitwa w czasie seksu. :))
      • Gość: fredek Re: Elektroniczny różaniec z myślą o młodych kato IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 16:58
        Zdrowaś Majko? No, to kładź się i nie przynudzaj!
      • zigzaur Re: Elektroniczny różaniec z myślą o młodych kato 19.07.05, 17:52
        A ja byłem świadkiem sceny, jak jeden człowiek odmawiał różaniec podczas
        prowadzenia samochodu.

Bez zestawu głośnomodlącego.

Co na to drogówka?
    • partyzant76 To już było w polskiej s-f 19.07.05, 12:02
      Coś podobnego już było! W polskiej literaturze fantastycznej kilkanaście lat
      temu. W opowiadaniu "Jawnogrzesznica" Rafał Ziemkiewicz pokazuje elektroniczny
      różaniec odmawiający pokutne zdrowaśki, dzięki któremu funkcjonariusze
      sprawującego w Polsce polityczną władzę Kościoła mogą się łajdaczyć do woli.
      Koleś dyma panienkę, a elektroniczne urządzonko odwala za niego nakazane
      modlitwy :-)) Ziemkiewicz powinien się upomnieć o prawa autorskie. Hi, hi.
    • Gość: Wiem Re: Elektroniczny różaniec z myślą o młodych kato IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 12:42
      "Odmawiajcie codziennie Różaniec" - tak prosiła Matka Boża w Fatimie.
    • Gość: Wiem Re: Elektroniczny różaniec z myślą o młodych kato IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 12:45
      Odmawiajcie codziennie Różaniec - tak prosiła Matka Boża w Fatimie.
      • Gość: tak tak Re: Elektroniczny różaniec z myślą o młodych kato IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 17:02
        > Odmawiajcie codziennie Różaniec - tak prosiła Matka Boża w Fatimie.

A o co prosiła boża krówka?
    • Gość: Prośba Odmawiajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 12:47
      Odmawiajcie codziennie Różaniec. Tak prosiła Matka Boża w Fatimie. Odmów .
      • Gość: nanook Re: Odmawiajcie IP: 212.182.102.* 19.07.05, 14:19
        Ja tylko wódki nie odmawiam. I różańca.
    • Gość: Ethebor nic nowego - sa przeciez programy na palmtopy IP: *.unizh.ch 19.07.05, 14:12
      ktore pomagaja odmawiac rozaniec.
    • Gość: yw Re: Elektroniczny różaniec z myślą o młodych kato IP: *.toya.net.pl 19.07.05, 14:27
      a czas liczy?
    • Gość: koko Re: Elektroniczny różaniec z myślą o młodych kato IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 19.07.05, 15:33
      Co to jest mały iPod?
    • Gość: ~~pchła Re: Elektroniczny różaniec z myślą o młodych kato IP: *.taboo-inc.com 19.07.05, 15:57
      buahahahahaha poprostu noł koments
    • Gość: Martin hehe początek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 16:29
      Elektroniczny różaniec - nie wiem co o tym myśleć, no może jak o game boy`u
      tylko z innym oprogramowaniem :-) niedługo może sprytni "wynalazcy" stworzą
      nawet automat do rozgrzeszania jak w jednym z filmów z Woody Allenem? A ten któ
      krytykuje różaniec, niech pomyśli, co naprawdę znaczy Kościół - przymus, czy
      własną wole podążania do świątyni? Ktoś, kto zna odrobinę historii i posiada
      znajomośc niekoniecznie znanych faktów o dogmatach wiary, wie, że Maryja to nie
      tylko człowiek, a jej objawienia to nie pokaz slajdów. Pozdro
      • Gość: tak tak Re: hehe początek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 17:07
        > ... Maryja to nie tylko człowiek,

A kto jeszcze? Dwa w jednym?

> ... a jej objawienia to nie pokaz slajdów.

A co to takiego to "objawienie"? Coś, czego normalny nie widzi?
        Dawniej mówiło się na to majaki albo halucynacje.
      • Gość: qbba77 Re: hehe początek IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.05, 18:59
        czesc, nie uczyli mnie tego na historii, uczyli mnie zato o wyprawach
        krzyżowych, o zakonach mordujących w imię Boga.... a rozaniec dobry pomysl na
        kase, moze nie pobije Radia Maryja, ale czy tylko Rydzyk ma monopol na "Pana
        Boga" pozdrawiam:)
    • morol make money make money money 19.07.05, 17:23
      na wszystkim. i tyle
    • Gość: unknown_artist Re: Elektroniczny różaniec z myślą o młodych kato IP: *.nyc.res.rr.com 19.07.05, 18:31
      Nastepnym etapem rozwoju elektronicznego dewoctwa beda neuro-implanty
      wprowadzone bezposrednio do mozgu i w ustawowo okreslonym czasie odpalajace
      rozaniec. Orwellowska wizja swiata w katofaszystowskim wydaniu zbliza sie coraz
      szybciej.
    • lpr_rasta Elektroniczny baton z myślą o młodych rasta 19.07.05, 18:45
      który wypuszcza kłęby dymu. he he.
      --------------
      LPR (Liga Polskich Rasta)- bo rasta też noszą berety!
      www.rasta-liga.prv.pl
      strona z mp3jkami i sznurkami do nich!
    • Gość: qbba77 Re: Elektroniczny różaniec z myślą o młodych kato IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.05, 18:53
      ja chcę elektronicznego Pana Jezusa!!!!
    • Gość: qbba77 Re: Elektroniczny różaniec z myślą o młodych kato IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.05, 18:55
      bardzo dobry pomysl na robienie kasy, idioci się znajda i kupią (dzięki Bogu)
    • Gość: Sarq Analfabeci + coś jeszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 19:42
      Większość komentarzy krytycznych pochodzi od analfabetów (tak sądzę), ponieważ
      nie zrozumieli tekstu artykułu. Stąd te idiotyzmy w komentarzach.
      Istnieją różne modele różańców: łańcuszkowe, obrączkowe, kartowe. Może też być
      elektroniczny. Żaden różaniec nie modli się za właściciela. Ja staram sie modlić
      na różańcu. A Matkę Boga, Marię z Nazaretu, każdy katolik musi odnaleźć we
      własnym zakresie. Ja też miałem z tym problemy. Bardzo pomogły mi teksty z:
      www.voxdomini.com.pl/valt/p-ew/000pre.htm . Pozdrawiam
    • lpr_rasta Co za bluznierstwo wobec Boga! 19.07.05, 20:01

To łamie przykazanie z Pisma i tablic, które są w Etiopii: "Nie będziesz miał
      innych Bogów przede mną". Jak można modlić się i czcić coś innego niż Bóg?
      Bozia? Toż to bluźnierstwo.
      • ethebor Re: Co za bluznierstwo wobec Boga! 22.07.05, 02:10
        To tylko proste narzedzie pomagajace skupic sie na modliwie do Boga.
        Piszac "Nie będziesz miał innych Bogów przede mną" podswiadomie sam je lamiesz.
        "Bog" to nazwa wlasna Boga (w Trojcy) Jedynego, w przykazaniu jest "bogów" jako
        okreslenie pewnego typu istot.

lpr_rasta napisał:

>
        > To łamie przykazanie z Pisma i tablic, które są w Etiopii: "Nie będziesz miał
        > innych Bogów przede mną". Jak można modlić się i czcić coś innego niż Bóg?
        > Bozia? Toż to bluźnierstwo.
    • Gość: Wnuczka Re: Elektroniczny różaniec z myślą o młodych kato IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 19.07.05, 20:11
      Moja Babcia chciałaby taki różaniec od razu bo jest już starsza i cżesto się
      jej myli a tak jakby był ze światełkiem to by była zadowolona
      • matylda44 Re: Elektroniczny różaniec z myślą o młodych kato 19.07.05, 20:34
        Bo Twoja babcia jest mądra i wie że nie liczy się forma tylko treść oraz
        intencje :-)
    • Gość: Welcome to Hell SYF I ZAWIŚĆ NA TYCH FORACH WRÓŻĄ WOJNĘ DOMOWĄ IP: *.spray.net.pl 19.07.05, 22:12
      .. jeden najchętniej zarżnąłby drugiego o byle temat.

Witamy w Polszcze - kraju, którego nie powinno być...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka