silesius.monachijski A KTO BYLBYM NAJLEPSZYM "ADVOCATUS DIABOLI"? 08.12.05, 15:12 Ja mam kogos na mysli, ale nie moge zdradzic; ci, ktorzy potrafia czytac miedzy wierszami, i znaja moje "sympatie" domyslaja sie pewnie; to pewien znany "mistrz retoryki" (w ironicznym znaczeniu tego slowa); Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: A KTO BYLBYM NAJLEPSZYM "ADVOCATUS DIABOLI"? IP: *.avenel01.nj.comcast.net 08.12.05, 15:32 ...Są plusy dodatnie i plusy ujemne”/...-))) silesius.monachijski napisał: > Ja mam kogos na mysli, ale nie moge zdradzic; ci, ktorzy potrafia czytac miedzy > > wierszami, i znaja moje "sympatie" domyslaja sie pewnie; to pewien > znany "mistrz retoryki" (w ironicznym znaczeniu tego slowa); Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Tusk klęka na kolana i miżdży się do PiS-u... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 08.12.05, 15:36 ...na naszych oczach wyrasta nastepny ...swiety...-))) Odpowiedz Link Zgłoś
lavojtek A gdyby tak... 08.12.05, 15:44 z Kwasniewskiego zrobic swietego. Najlepiej meczennika. I najlepiej przez rozwscieczony tlum. No i najlepiej na latarni! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: A gdyby tak... 08.12.05, 15:49 szkoda latarni; kto szkode naprawi; juz i tak brakuje kasy na biezace remonty; zerszta, kwaskowaty posiedzial juz 10 lat w palacu namiestnikowskim, wiec nieba mu juz nie trzeba; ale.....naprawde nie wiecie, kogo mialem na mysli w roli "advocatus diaboli"? to czlowiek, ktory keidys chcial "zdialogowac" lewice i Kosciol lavojtek napisał: > z Kwasniewskiego zrobic swietego. Najlepiej meczennika. I najlepiej przez > rozwscieczony tlum. No i najlepiej na latarni! Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: A gdyby tak... 08.12.05, 15:51 Pana M.? silesius.monachijski napisał: > szkoda latarni; kto szkode naprawi; juz i tak brakuje kasy na biezace remonty; > zerszta, kwaskowaty posiedzial juz 10 lat w palacu namiestnikowskim, wiec nieba > > mu juz nie trzeba; ale.....naprawde nie wiecie, kogo mialem na mysli w > roli "advocatus diaboli"? to czlowiek, ktory keidys chcial "zdialogowac" lewice > > i Kosciol > > lavojtek napisał: > > > z Kwasniewskiego zrobic swietego. Najlepiej meczennika. I najlepiej przez > > > rozwscieczony tlum. No i najlepiej na latarni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: A gdyby tak... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 08.12.05, 15:53 ...osobiscie lubie kwasniewskiego...niezaleznie gdzie sie znajdzie ...czy to jako sekretarz w onz...czy to jako wiezien...latarnie byly dobre dla francuzow w ich zwycieskiej rewolucji...w polsce jest inaczej...wpierw przebaczenie...a pozniej sciaganie przez prawo...-))) lavojtek napisał: > z Kwasniewskiego zrobic swietego. Najlepiej meczennika. I najlepiej przez > rozwscieczony tlum. No i najlepiej na latarni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koloratura1 Re: A gdyby tak... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.12.05, 23:01 lavojtek napisał: > z Kwasniewskiego zrobic swietego. Najlepiej meczennika. I najlepiej przez > rozwscieczony tlum. No i najlepiej na latarni! Nie da się. Paru rozwścieczonych forumowiczów, to jeszcze nie tłum. Co do reszty kandydatów na ewentualny "rozwścieczony tłum", to najlepiej poczytaj sobie ostatnie (albo i poprzednie) wyniki poparcia społecznego dla obecnego prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Olek, dobrze gadaj, Sancto Subito! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 15:24 jeszcze powinien wszystko potwierdzić gen Jaruzelski! Odpowiedz Link Zgłoś
rezydent.klamczynski Re: Kwaśniewski świadkiem w procesie 08.12.05, 15:29 Jak to? Nie Rydzyk Tadeusz? Nie LWPrezydent? Nie Dwóch Takich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pa pa Kwachu! Ten kraj jest pokarany przez Boga glupota! Szkoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 15:30 nawet rzucic pawia jak sie czyta podobne kretyznizmy. Najwiekszym cudem w zyciu Kwasniewskiego jest jego wybor na prezydenta, ale to sie koncy. Bogu dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars hahaha no to wam jp2 wycial nr posmiertnie 08.12.05, 16:07 Prezydentura Kwacha byla naznaczona przez samego Boga a wy cholota winniscie mu szacunek i oddanie. Panie prezydencie brawo za Pana postawe! Teraz prosze wygodnie zasiasc przed telewizorem i nie pasc ze smiechu widzac nastepce. Odpowiedz Link Zgłoś
lavojtek Re: hahaha no to wam jp2 wycial nr posmiertnie 08.12.05, 16:23 Mowiac juz o postawie to przydalyby sie jakies zajecia korekcyjne. Moze pare latek za kratami, waska pryczka, dietka i silownia? Za pare lat mielibysmy drugiego Andrzeja. Opalony Kwasu juz jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koloratura1 Re: hahaha no to wam jp2 wycial nr posmiertnie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.12.05, 23:05 Tyś chyba, Lavojtek, dawno jednak Kwaśniewskiego nie oglądał. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina.moher Re: hahaha no to wam jp2 wycial nr posmiertnie 08.12.05, 16:41 alterpars - masz krótką pamięć - zapomniałeś, jak dwa dni temu na tym forum, krytykowałeś trybunał beatyfikacyjny za to, że odrzucił postulaty 12 teologów hiszp. i włoskich w sprawie beatyfikacji Jana Pawła II? A dziś nagle zacząłeś chwalić trybunał beatyfikacyjny, bo twój ukochany Olek Kwaśniewski pojechał do Watykanu. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina.moher Głupia sytuacja: jest dwóch prezydentów w Polsce! 08.12.05, 16:06 Powinno się to jak najszybciej w przyszłości zmienić, bo to wstyd dla kraju, w którym jest aż dwóch prezydentów: urzędujący Kwasniewski i elekt Kaczyński. To upokarzające dla zwycięzcy tegorocznych wyborów Lech Kaczyńskiego, tak długo czekać na zaprzysiężenie. Zaprzysiężenie powinno było się odbyć najpóźniej tydzień od dnia ogłoszenia wyników wyborów, a nie aż 23 XII! Tymczasem Kaczyński nie może nawet słowa powiedzieć i zmuszony jest chować się po kątach, tułać po pałacykach na Foksal, a Kwaśniewski bezczelnie sobie jeździ po świecie i jeszcze rządzi, mimo że już dawno po wyborach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodik KWASNIEWSKI (w) swiat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 16:17 Ludzie przeciez nas robia w balona! Zeby odwrocic uwage od Kwasa i sprawy sobotki,ktos podrzuca nowa sensacje. Bo w sumie to po wojnie wszysko blo fajne, tylko ludzie niedobrzy. A komunisci to tez dobrzy ludzie szczegolnie nawroceni. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars A mnei taka sytuacja bardzo odpowiada 08.12.05, 16:22 ...najlepiej odsunalbym czas zaprzysiezenia tego jak mu tam...Kaczkowski (przperaszam jesli przekrecilem) za 5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina.moher Re: A mnei taka sytuacja bardzo odpowiada 08.12.05, 16:29 No wiesz, każdy obywatel w tym państwie ma prawo mieć swoje własne sympatie polityczne, nawet kochać komuchów takich jak Kwaśniewski i spółka, nic na to nie poradzę... Ale chciałabym jednak usłyszeć od ciebie - jak się zwiesz "alterpars (po łacinie "druga strona") - tej drugiej strony własnie uzasadnienie, dlaczego nie popierasz Kaczyńskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koloratura Re: Głupia sytuacja: jest dwóch prezydentów w Pol IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.05, 00:10 Hrabino, czy Ty słyszałaś cokolwiek o takim czymś, co się nazywa Konstytucja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EASY A JOLANCIE SERCE KRWAWI.CZY TO STYGMATY? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 16:14 Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Bo ona prawdziwie swieta-matloku 08.12.05, 16:23 ale wy byscie nawet chrystusa ukrzyzowali gdyby przyszedl na ziemie powtorne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EASY Re: Bo ona prawdziwie swieta-matloku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 16:31 Jasne, że święta, a do tego dobrze ubrana i uczesana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dybko Re: Kwaśniewski świadkiem w procesie beatyfikacyj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 16:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apostolzniebios Re: sw,Aleksander juz za zycia jest Blogoslawiny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 16:30 nie podlega pod Trybunal Stanu pod ziemskie sady sam stanowi prawo ulaskawia kogo chce nie liczy sie podwladnymi to dla niego tylko barany a sw.Walesa tez konorowany przez ziemska stolice apostolska jeszcze nie na oftarzu co jest grane ? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina.moher Re: sw,Aleksander juz za zycia jest Blogoslawiny 08.12.05, 16:34 Brawo, apostoł z niebios, masz fantastyczne poczucie humoru :) ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbara444 przeciez Watykan to nie synagoga panie michnik IP: *.roadrunner.nf.net 08.12.05, 16:39 Co ma taki kretacz jak Kwach do Watykanu ??? Wpuscic go musieli na podworko jak innych politykow ale pozatym nic wiecej. GW chyba zwariowala do konca piszac takie glupstwa. Widac zydokomuna w odstawce a nowa fala syjonizmu nadchodzacego z "krajow demokracji" odpisala zydokomune na straty. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina.moher Re: przeciez Watykan to nie synagoga panie michni 08.12.05, 16:47 Gość portalu: barbara444 napisał(a): > Co ma taki kretacz jak Kwach do Watykanu ??? > Wpuscic go musieli na podworko jak innych politykow ale pozatym nic wiecej. > > GW chyba zwariowala do konca piszac takie glupstwa. > > Widac zydokomuna w odstawce a nowa fala syjonizmu nadchodzacego z "krajow > demokracji" odpisala zydokomune na straty. Basiu, a do kogo kierujesz ten powyższy swój post? Do mnie czy do Michnika? Przecież Adaś nie jest hrabiną de Mohair (czyt. Moher) (to kobieta)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbara444 Re: przeciez Watykan to nie synagoga panie michni IP: *.roadrunner.nf.net 08.12.05, 16:54 Ja Ciebie Hrabino wspaniala nie znam wiec nie do Ciebie kieruje ten post. Widac coraz wyrazniej ze lewizna=postzydokomuna=adas idzie na psy. Czy tego nie widzisz ?. Ten odlam (dawnej PZPR-owskiej grupy Pulawy) juz odchodzi i rozum mu odbiera. Przychodzi (glownie pod kontrola USA) nowy odlam syjonizmu bez powiazan z dawna komuna zeby wygladalo to dla spoleczenstwa czysto. Apfelbaumy itd. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina.moher Re: przeciez Watykan to nie synagoga panie michni 08.12.05, 17:28 Gość portalu: barbara444 napisał(a): > Ja Ciebie Hrabino wspaniala nie znam wiec nie do Ciebie kieruje ten post. > > Widac coraz wyrazniej ze lewizna=postzydokomuna=adas idzie na psy. > Czy tego nie widzisz ?. Ten odlam (dawnej PZPR-owskiej grupy Pulawy) juz odchod > zi > i rozum mu odbiera. > > Przychodzi (glownie pod kontrola USA) nowy odlam syjonizmu bez powiazan z dawna > komuna zeby wygladalo to dla spoleczenstwa czysto. Apfelbaumy itd. > Z racji wykonywanego przez siebie zawodu i z przekonań jestem przeciwko głoszeniu idiotycznej "spiskowej teorii dziejów" z Żydami jako siłą sprawczą i panami świata, którą przedstawiłaś. Wielu Żydów zginęło i dużo wycierpiało w Holocauście i nadal giną w zamachach bombowych w Izraelu - nawet w ich ojczyźnie niektóre narody (Palestyńczycy) nie dają im spokoju. Jeśli chodzi o Polskę to czas pokazał, że wielu dawnych Żydów wyrzekło się tożsamości swoich przodków i jest teraz prawdziwymi Polakami-patriotami i praktykującymi katolikami (nie wymienię nazwisk, bo to byłby nietakt z mojej strony, ale liczę, że się domyślisz). Nie warto ich w obecnych czasach nazywać imionami ich pradziadów, bo - jak mawiał Hieraklit - "nie można wejść dwa razy do tej samej rzeki", czyli nie ma sensu np. 300 latach wracać od nowa do wiary przodków :) Natomiast uważam, że realne jest zagrożenie dla Polski ze strony licznych w Niemczech zwolenników budowy Centrum przeciw Wypędzeniom. To jest groźba w przyszłości rewizjonizmu niemieckiego dla Polski i Czech. Dlaczego tak uważam? - Dlatego, że historia magistra vitae est - historia Sudetów Czechosłowacji sprzed II wojny światowej powinna być dla nas wszystkich nauczką, z której powinniśmy wszyscy wyciągnąć wnioski na przyszłość. I w tej sprawie mamy, my Polacy, sojuszników właśnie wśród niemieckich Żydów (patrz: dzisiejsza Rzeczpospolita) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbara444 Re: przeciez Watykan to nie synagoga panie michni IP: *.roadrunner.nf.net 08.12.05, 18:54 Droga Hrabino, Widze ze masz wlasne politycznie poprawne pomysly na temat Z-Mafii. Ja opieram sie nie na teorii tylko na faktach. Fakty mowia same za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwek Re: przeciez Watykan to nie synagoga panie michni IP: *.aster.pl 08.12.05, 16:49 Przecież to jasne - z kim głowa sekty, założonej 2000 lat temu przez 13 Ż-M w celu sprawowania władzy nad światem miała się przyjaźnić? Chyba nie z prawdziwymi Polakami-Katolikami takimi jak ojciec Rydzyk, czy prałat Jankowski. Znów swój poświadczy za swego...:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbara444 Re: przeciez Watykan to nie synagoga panie michni IP: *.roadrunner.nf.net 08.12.05, 17:14 Kwasniewski nie jezdzil w USA do polskich kosciolow katolickim (czy innych) tylko do przewodniczacego World Jewish Congress Bronfmana. Ale teraz ten bilioner Bronfman (rodzina zrobila pieniadze na handlu alkoholu do USA w okresie prohibicji) juz nie potrzebuzy postzydokomuny. Zbyt mocno smierdzi. On potrzebuje "graczy o czystych rekach". Dlatego nastapi w Polsce gwaltowne przetasowanie w szeregach Bronfmana. Ks. Rydzyk i Jankowski nic z tym wspolnego nie maja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwek Re: przeciez Watykan to nie synagoga panie michni IP: *.aster.pl 08.12.05, 17:24 Jak to nie mają? Toż to przecież nikt inni jak tylko ks. Jankowski i jego wierni oznajmili niegdyś, kto jest prawdziwym wrogiem Polaków: biskup-mason! Dzięki temu teraz już wszyscy wiemy, że masońska organizacja założona przez syjonistów w celu przejęcia władzy nad światem to KK! A to się bestie dobrze zakamuflowały... Jak na prawdziwych Starotestamentowych przystało...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbara444 Re: przeciez Watykan to nie synagoga panie michni IP: *.roadrunner.nf.net 08.12.05, 18:03 Z szacunkiem, ale nie moge sie zgodzic z tym co piszesz Prawdziwku. Masonska organizacja syjonistow ma ogromne wplywy w swiecie a szczegolnie USA. W Polsce ta organizacja jest obecnie w trakcie duzego przegrupowania. Przyznam ze o Ks. Jankowskim nie duzo wiem ale nie mysle zeby mial duze wplywy. GW to ogromna i sprawna maszynadla oglupiania Polakow finansowana od poczatku przez bogatych syjonistow z USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwek Re: przeciez Watykan to nie synagoga panie michni IP: *.aster.pl 08.12.05, 18:13 Tylko jak to wszystko pogodzić z dzisiejszym Newsem, podanym nota bene za "Rzeczpospolitą"? Ja widzę tylko jedną odpowiedź: Ż-Mafia przenika znacznie znacznie szersze kręgi, niż większość Polaków sądzi. Musi mieć jakąś wtyczkę w Watykanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbara444 Re: przeciez Watykan to nie synagoga panie michni IP: *.roadrunner.nf.net 08.12.05, 18:41 Co do przenikania Polski przed Z-mafie sie zgodze ale o Watykanie to raczej nie (nie wiem, choc byli tam tez agenci SB). Za pisanie takich rzeczy jak tu pisze na zachodzie moglbym pojsc do wiezienia bo tak silnie Z-mafia kontroluje organa prawa (media tez wiec nic sie nie przeslizga co im nie na reke). To jest zjawisko powszednie w tak zwanych "demokracjach" z USA na czele. Ja moge nie rozumiec szczgolow z zycia Polakow gdyz wyjechalem 25 lat temu. Spotkalem sie w USA i Kanadzie z ogromna zawzietoscia (niczym nie uzasadniona) Z-mafii przeciwko Polakom. Dla przykladu podam ze podczas job interview manager (Zyd) zapytal sie mnie czy moje nazwisko konczy sie na Y czy I (wsky czy wski). WskY znaczy na pewno zydowskie pochodzenie. Bedac na WskI zostalem wyeliminowany w bezczelny sposob z procesu selekcji w tej pracy. Mafia zadzialala. To tylko maly fakt jak to dziala. Stopniowo zdobylem wiedze o historii i zakresie dialania Z-mafii w USA i Kanadzie. Wiedza ta mnie przerazila. Ogromna wiekszosc mediow i cale Hollywood jest w ich rekach. 42% kluczowych stanowiskach w rzadzie USA tez. Nawet CIA jest spenetrowane. Ogromna wiekszosc kapitalu. Nic dziwnego ze prezydent USA wojuje (dla Izraela) w Iraku, przeciez on jest pod ich kontrola. Mowie przciez o najbardziej wplywowych grupach w obecnym swiecie. Polska jest na celowniku Z-mafii z powodow tradycyjnych oraz ekonomicznych. USA (ich polityka nie rozni sie zasadniczo od Z-Mafii) uzywa uczuc Polski do ich celow. Stara polska ex-komunistyczna Z-Mafia duzo duzo za duzo nakradla i skorumpowala. Ona jest teraz niewygodna dla swiatowej Z-Mafii dlatego pojdzie w odstawke. Wejdzie na jeje miejszce nowa duzo sprytniejsza i nie do zidentyfikowania. Oczywiscie sa uczcziwi Zydzi na swiecie jednak to nie trzesa polityka swiatowa i jego finansami. TYch odrozniam od Z-Mafii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuta38 Re: przeciez Watykan to nie synagoga panie michni IP: 217.111.68.* 08.12.05, 19:07 rozumiem twoj bol. azbest czy mopa jest twym zawodem? nie docenili cie za oceanem tak jak i w Polsce? ja zatrudniam paru zydow i chwale to sobie. nie zagryzaja sie miedzy soba,mysla o mym interesie tak jak o swych zarobkach z tego wynikajacych. no i nie obsrywaja sie nawzajem,choc u nich roznych sekt duzo wiecej niz u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbara444 Re: przeciez Watykan to nie synagoga panie michni IP: *.roadrunner.nf.net 08.12.05, 23:13 Ja juz od 2 lat jestem na emeryturze. Wiek Moj 67 lat. Moze Ty pracujesz w mopowaniu czy azbestos ja zawsze bylem w zawodzie ktory jak wnosze z Twojego pozuiomu intelektualnego jest cos jak janitor. Widzac Twoj prymitywizm zza oceanu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbara444 Ziuta czt ty jestes z naszych ? IP: *.roadrunner.nf.net 08.12.05, 23:21 Tak cos pachnie Twoja wypowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tralala KWASNIEWSKI I MICHNIK , SPOTYKALI SIE Z ZYDAMI IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.12.05, 19:43 Nie z Polakami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwek To straszne!!! Oni też? IP: *.aster.pl 08.12.05, 19:53 To straszne!!! Oni też? A ja biedny myślałem, że dialog międzyreligijny to domena uczestników Soboru Watykańskiego II... Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: przeciez Watykan to nie synagoga panie michni 08.12.05, 17:30 Ale Ty durnowaty jesteś, ręce opadają. Z kąd Tyś sie ulung? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwek Re: przeciez Watykan to nie synagoga panie michni IP: *.aster.pl 08.12.05, 17:35 Śmiej się, śmiej! Ja też kiedyś nie miałem najmniejszego zrozumienia dla tych spraw. Ale na szczęście oświecił mnie ks. Jankowski i jego wierni, gdy zobaczyłem na transparentach napis "biskup-mason:. Wtedy wszystko pojąłem. Niesamowite, jak przebiegli są Ci Starotestamentowcy... Żeby tak przez 2000 lat rządzić światem chrześcijańskim z ukrycia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tralala Re: przeciez Watykan to nie synagoga panie michni IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.12.05, 19:46 To tylko proby mieszania w swiecie chrzescijanskim. Takie same jak twoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a psik Re: Kwaśniewski świadkiem w procesie beatyfikacyj IP: 201.124.43.* 08.12.05, 16:56 hehehe...no to moze Kwasniewski bedzie mowil o incydencie na lotnisku z Siwcem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwek Re: Kwaśniewski świadkiem w procesie beatyfikacyj IP: *.aster.pl 08.12.05, 17:00 Na pewno. Wspomni zapewne o tym, czego nie pokazano w TV - jak po tym słynnym geście przez ministra Siwca przemówił Duch Święty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Lepper chluba katolików!!?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 16:58 "Zawsze jest nadzieja, że może ta czarna owieczka (...) chociaż jedna, da się nawrócić. Aleksander Kwaśniewski, w poważnym wieku mężczyzna, może schodzi na dobrą drogę i będziemy mieli wierzącego praktykującego katolika. To będzie dla nas chluba, dla ludzi wierzących" - powiedział Lepper. Chyba mówił o sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilpikonna Już Jan Kochanowski przewidział... IP: *.acn.waw.pl 08.12.05, 17:18 "I wy Pana chwalić macie, Smocy, co w górach mieszkacie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wigor Moherki nie zasługujecie na taki zaszczyt...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 17:38 i to jest CUD zza grobu ,że wasz największy wróg "czerwony komuch" a w dodatku pochodzenia żydowskiego jak głosi wasze "pismo święte" www.polonica.net/ może świadzcyć o ŚWIĘTOŚCI JPII. Papież wszystkich kochał a przynajmniej szanował ,przykłady można mnożyć ale wy - wyznawcy swego bożka Rydzykowego nic z tych nauk papieskich nie zrozumieliście i nie zrozumiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Kwaśniewski świadkiem w procesie beatyfikacyj 08.12.05, 17:26 Był dobrym, żtczliwym człowiekiem. Dlatego Kwaśniewski był z jednych, jtózy tego doświadczyli. Pewnie wyvrali go jako przedtawiciela polityki. I to polityka, któy nie koniecznie był propapieski w założeniach. Mimo właśnie tego uczciwie mógłby potwierdzić jego bezwarunkową miłośc do ludzi. Tak sobie myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STEVEB63 TO WIELKIE KLAMSTWO? IP: *.nycmny.east.verizon.net 08.12.05, 17:39 SKORO LISTA SWIADKOW JEST ZASTRZEZONA I NIE MOZE BYC UJAWNIONA TO KTO MOZE ZAGWARANTOWAC ,ZE KWASNY NA NIEJ JEST.TOWARZYSZ KWASNIEWSKI PO NIEUDANEJ PROBIE ODEJSCIA W CHWALE I BLASKU POPRZEZ ULASKAWIENIE SOBOTKI POSTANOWIL ULASKAWIC BOHATERA DLUGU.BYLO TO JEDNAK MALO SPEKTAKULARNE NO WIEC ZAKONSPIROWANE W SLD KOMUCHY WYMYSLILY PRZEWROTNY PLAN ZE SWIADCZENIEM O SWIETOSCI JANA PAWLA DRUGIEGO.NA PAPIEZU MOZNA JESZCZE WIELE ZYSKAC.WYGLADA NA TO ,ZE MISTERNY PLAN KOMUNY TO ODRODZENIA UWIKLAL SPRAWE SWIETA.PS.PRZYPOMINAM CALOWANIE ZIEMI PRZEZ TOWARZYSZ SIWCA NA ROZKAZ TOW.TACY LUDZIE W GLEBI DUCHA NIE SA W STANIE SIE NAWROCIC GDYZ NIE WIEDZA NA CZYM TO WSZYSTKO POLEGA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wigor Re: TO WIELKIE KLAMSTWO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 17:54 STEVEB63 - jeżeli uważasz że pisząc zza wielkiej wody dużymi literami będziesz bardziej widoczny to jesteś w błędzie - użyj Caps Locka albo zejdź na ziemię -najlepiej polską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anioł z nieba Diabeł w owczej skórze swiadkiem ?koniec swiata !! IP: *.promax.media.pl 08.12.05, 17:52 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSRA,M gw ja Gw używam w wc, potem spłukuje ją do szamba IP: *.promax.media.pl 08.12.05, 17:58 zachęcam !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ja Gw używam w wc, potem spłukuje ją do sz IP: *.hrl.com 08.12.05, 18:11 lubie takie jaaja w tej gazetce, ludziska pisza juz 222 lub wiecej wypowiedzi. Kwach nawrocony komunista, oprtunista swiadczy ze Jan Pawel ma byc swietym. Trzeba byc bardziej swietym of Papieza zeby to zaswiadczyc.Cuda sie zdarzaja na tym swiecie Odpowiedz Link Zgłoś
rosa91b Re: Kwaśniewski świadkiem w procesie beatyfikacyj 08.12.05, 18:10 Aroganckie uwagi Tuska o dwuznacznej sytuacji Kwaśniewskiego są nie na miejscu. Ciekaw jestem co by Tusk powiedział o facecie, który kłamie, że nie wiedział o służbie dziadka w wermahcie. Zwłaszcza, że ten facet to poważny kandydat na prezydenta. To wszystko jest betką wobec faktu, że ten facet stoi za intrygą kryminalną w sprawie Cimoszewicza dotychczas nie wyjaśnioną. Więc może jeszcze pójść do pierdla do którego tak chętnie wysyła Sobotkę. Gdyby Miodowicz dopuścił się przecieku(co robił np w Komisji Orlenowskiej nagminnie),to wogóle nie byłoby sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alexx Re: Kwaśniewski świadkiem w procesie beatyfikacyj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 18:31 Napewno zatańczy i zaśpiewa papierzowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jądruś THE BEST OF FATHER DIRECTOR :) POLECAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 18:36 www.joemonster.org/article.php?sid=5360&mode=&order=0 Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Rozsadnie rzecz ujmujac to kolejna kaczka dziennik 08.12.05, 18:45 arska; nie wierze, ze ktos - znajacy nazwiska swiadkow - moglby byc az tak glupi, zeby ryzykowac anateme i degradacje z urzedu w Kosciele; kazdy ma - mniejsze lub wieksze - sklonnosci do "paplania",ale tu idzie o zbyt wysoka stawke; tym bardziej, ze taki "przeciek" dziala na niekorzysc procesu beatyfikacyjnego JPII; az takimi glupcami i stracencami ci ludzie nie sa; tu chodzilo tylko o zrobienie zamieszania wokol osoby odchodzacego kwacha: ze niby taki wspanialy, iz sam papiez go strasznie cenil, a watykan bez niego sie przy beatyfikacji obejsc nie moze; grubymi nicmi szyta intryga Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Kwaśniewski świadkiem w procesie beatyfikacyj 08.12.05, 19:01 To jeden z najważniejszych świadków.Prezio elekt Kaczor pewnie chodzi jak ścięty po tej wiadomości:)) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Kwaśniewski świadkiem w procesie beatyfikacyj 08.12.05, 19:04 to nie "wiadomosc" sprawdzona u zrodla; to w najczystszej postaci dziennikarska kaczka veglie napisał: > To jeden z najważniejszych świadków.Prezio elekt Kaczor pewnie chodzi jak ścięt > y > po tej wiadomości:)) Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Kwaśniewski świadkiem w procesie beatyfikacyj 08.12.05, 19:10 silesius.monachijski napisał: > to nie "wiadomosc" sprawdzona u zrodla; to w najczystszej postaci dziennikarska > > kaczka > > veglie napisał: > > > To jeden z najważniejszych świadków.Prezio elekt Kaczor pewnie chodzi jak > > ścięt > > y > > po tej wiadomości:)) Może i tak jest,ale Kaczka tak i tak to przeżywa.Dlaczego nie ja Kaczka świadkiem?To pytanie Kaczkę zadręczy:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwek Re: Kwaśniewski świadkiem w procesie beatyfikacyj IP: *.aster.pl 08.12.05, 19:18 Od dawna przecież wiadomo, że środowiska związane z GW rządzą salonem. Dziś się okazuje, że również tym Watykańskim... Ale co się dziwić. Fakty mówią za siebie: 1) KK założony został przez grupę 13 Starotestamentowców spiskujących w Wieczerniku. 2) Jest strukturą elitarną, żeby nie powiedzieć masońską. 3) Przez dwa tysiąclecia KK sprawował niepodzielną władzę nad światem chrześcijańskim. 4) Prawdziwych Polaków-Katolików, takich jak prałat Jankowski, KK odsuwa od możliwości głoszenia kazań do wiernych. itp. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Kwaśniewski świadkiem w procesie beatyfikacyj 08.12.05, 19:36 przesadzasz oczywiscie, ale szkoda tego, ze kazdy z kazdym musi walczyc; kiedys - o naiwny - wierzylem, ze upadek komunizmu oczysci serca i umysly; teraz to juz chyba tylko cynizm pozostaje; w sumie: przykre Gość portalu: prawdziwek napisał(a): > Od dawna przecież wiadomo, że środowiska związane z GW rządzą salonem. Dziś się > okazuje, że również tym Watykańskim... > > Ale co się dziwić. Fakty mówią za siebie: > 1) KK założony został przez grupę 13 Starotestamentowców spiskujących w Wieczer > niku. > 2) Jest strukturą elitarną, żeby nie powiedzieć masońską. > 3) Przez dwa tysiąclecia KK sprawował niepodzielną władzę nad światem > chrześcijańskim. > 4) Prawdziwych Polaków-Katolików, takich jak prałat Jankowski, KK odsuwa od > możliwości głoszenia kazań do wiernych. > itp. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwek Re: Kwaśniewski świadkiem w procesie beatyfikacyj IP: *.aster.pl 08.12.05, 20:11 Ja nie walczę. Ja po prostu godnie zastępuję kilku nieobecnych akurat stałych forumowiczów. Różnię się od nich tylko tym, że poglądy które wypisuję są spójniejsze: Jeśli masoneria zła - to każdy jej przejaw, jeśli komuna zła - to źle żyć w komunach chrześcijańskich, jeśli to, co pochodzi od Starotestamentowych złe - to WSZYSTKO, co od nich pochodzi, jeśli "biskup-mason", to co dopiero powiedzieć o Papieżu... A że to wszystko absurd? A kogo obchodzą takie drobiazgi... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Kwaśniewski świadkiem w procesie beatyfikacyj 08.12.05, 20:20 rozumiem i cenie Twoja opinie; naprawde madrze napisane; pozdrawiam Gość portalu: prawdziwek napisał(a): > Ja nie walczę. Ja po prostu godnie zastępuję kilku nieobecnych akurat stałych > forumowiczów. Różnię się od nich tylko tym, że poglądy które wypisuję są > spójniejsze: Jeśli masoneria zła - to każdy jej przejaw, jeśli komuna zła - to > źle żyć w komunach chrześcijańskich, jeśli to, co pochodzi od > Starotestamentowych złe - to WSZYSTKO, co od nich pochodzi, jeśli > "biskup-mason", to co dopiero powiedzieć o Papieżu... A że to wszystko absurd? > A > kogo obchodzą takie drobiazgi... Odpowiedz Link Zgłoś
arctor Wazne są fakty i kontekst 08.12.05, 20:34 Fakt: nikt z Watykanu nie potwierdził tej informacji. Kontekst: News pojawia się w chwili gdy Kwaśniewski chce ułaskawić Sobotkę. Wiadomość usuwa na dalszy plan sprawę Sobotki oraz przedstawia Kwaśniewskiego w pozytywnym świetle przez proste skojarzenie Kwaśniewski - Jan Paweł II. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Kwaśniewski świadkiem w procesie beatyfikacyj 08.12.05, 19:19 mysle, ze sie mylisz; ja na jego miejscu "kulalbym sie ze smiechu"; ktos wyrzadzil kwachowi niedzwiedzia przysluge; tylko kto, i po co? > > veglie napisał: > Może i tak jest,ale Kaczka tak i tak to przeżywa.Dlaczego nie ja Kaczka > świadkiem?To pytanie Kaczkę zadręczy:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: Kwaśniewski świadkiem w procesie beatyfikacyj IP: *.icpnet.pl 08.12.05, 19:12 Cios dla moherowych beretow. Nie jakis tam rydzyk, nie rodzina radia maryska, ale ... komuch bedzie zaswiadczal o swietosci Jana Pawła II. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiu fiu TO PROWOKACJI MAFII Z z GW IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.12.05, 19:35 Strasznie to spotkanie w Toruniu zabolalo mafie Z jak widac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwek Przejrzyj na oczy Ludu Wszechpolski! IP: *.aster.pl 08.12.05, 19:47 Przejrzyj na oczy Ludu Wszechpolski! Cała ta sprawa została ukartowana przez kosmopolityczny salon Watykański! A na czyich usługach pozostaje ów salon?... Przyjrzyjmy się faktom: 1) 2000 lat temu grupa 13 Starotestamentowców-spiskowców spotkała się w Wieczerniku. 2) W krótce potem niektórzy z nich, Ci którzy umknęli Rzymskiemu wymiarowi sprawiedliwości zaczeli zakładać komuny. 3) Po jakimś czasie organizacja sprawowała władzę nad najpotężniejszym imperium. 4) Niespełna dwa tysiące lat organizacja prowadzi ekspansję, w skutek czego obecna jest już na wszystkich kontynentach. 5) Organizacja ta wyłącza z życia publicznego wszystkich niewygodnych, takich jak np. wielki patriota, Polak i Katolik ks. Jankowski, którego pozbawiła możliwości głoszenia zbawczych kazań do Polskiego Ludu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiu fiu Re: Przejrzyj na oczy Ludu POLSKI IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.12.05, 21:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Kwaśniewski świadkiem w procesie beatyfikacyj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 19:29 Dlaczego cały ten proces jest taki ściśle tajny? Utajnia się sprawy wątpliwe. Jeżeli jest coś oczywistego to nie ma co ukrywać. Takie utajnianie wzbudza tylko wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiu fiu Re: Kwaśniewski świadkiem w procesie beatyfikacyj IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.12.05, 19:36 Nie bzduraj.Poznasz wyniki wkrotce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chrześćjanin Rober Re: Kwaśniewski świadkiem w procesie beatyfikacyj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 19:58 Zapomnieliście chyba, że Jezus też spotykał się z grzesznikami i celnikami co nawet Jego uczniowie uważali za złe i niemoralne, choć Jezus maił zupełnie inne plany(vide Mateusz). Miezbadane są wyroki Boskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwek Re: Kwaśniewski świadkiem w procesie beatyfikacyj IP: *.aster.pl 08.12.05, 20:02 Jezus był wiadomej nacji. To wyjaśnia wszelkie Jego błędy i wypaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chrześćjanin Rober Re: Kwaśniewski świadkiem w procesie beatyfikacyj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 20:34 Ja postrzegam to trochę inaczej, a nacja nie ma dla mnie znaczenia. Dla mnie Jezus jesy Synem Bożym i jedyną osobą której ufam. oczywiście Bogu również. Bóg nikomu nie zamyka drogi do siebie, dlatego wkurzają mnie Katolicy(choć sam nim jestem), że traktują siebie jak Naród wybrany(g.prawda). JPII był Jego Namiestnikiem, a to czy ktoś przez JPII uwierzył w pełni w Boga może tylko świadczyć o jego Misji, którą miał do spełnienia, ale nie nam to roztrzygać. Niech każdy zajmie się sobą i żyje wg. Dekalogu i Nauk Jezusa a napewno świat będzie lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwek Re: Kwaśniewski świadkiem w procesie beatyfikacyj IP: *.aster.pl 08.12.05, 20:59 Gratuluję i pozdrawiam serdecznie! W takim razie możesz spokojnie nazywać się "chrześcijaninem", "Polakiem", "katolikiem", być może także i "patriotą" ale w żadnym razie nie "Polakiem-Katolikiem" (a już na pewno nie "Polakiem-Katolikiem-Wielkim-Patriotą"). Te dwa ostatnie określenia są zarezerwowane wyłącznie dla tych, którym nacja Chrystusa albo robi różnicę, albo robić powinna, jeśli tylko pozostaliby spójni w swoich poglądach. A w związku z tym zdumiewające jest, że z takim zdziwieniem i niedowierzaniem podchodzą do powyższego, zabawnego skądinąd, newsa, węsząc w nim "zydomasońską" prowokację... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tralala Re: Kwaśniewski i inni maca aby odwrocic uwage IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.12.05, 21:14 Nikt nie podchodzi do tego z taka intensywnoscia jak ty .News bylby calkiem zabawny gdyby nie byl prowokacja w celu odwrocenia uwagi od tego co sie dzis dzieje w Palacu (brzmi to krolewsko wrecz) Prezydenckim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwek Re: Kwaśniewski i inni maca aby odwrocic uwage IP: *.aster.pl 08.12.05, 21:26 Jasne. Wciąż tylko nie bardzo wiadomo, co ma to wspólnego z prowokacją środowiska GW, skoro news o prośbie Rywina zdążył już zająć należne miejsce na portalu. Ta teoria nie trzyma się kupy. A ta która przedstawiłem, a owszem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STEVEB63 Re: Kwaśniewski świadkiem w procesie beatyfikacyj IP: *.nycmny.east.verizon.net 08.12.05, 22:09 TU NIE CHODZI O DEKALOG I RELIGIE TYLKO O POLOITYKE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwek Polityka poprzedza religię IP: *.aster.pl 08.12.05, 22:20 Ależ oczywiście. Stanisław Lem napisał kiedyś (żartobliwie), że polityka poprzedza fizykę. Ja natomiast sądzę, że na tym forum znajdziemy wystarczająco dowodów, że dla niektórych polityka poprzedza również i religię. Szkoda tylko, że są oni tak mało konsekwentni w tym, co robią. Zawsze można na szczęście dokonać za nich uspójnienia ich poglądów (takiego uspójnienia wymagają przecież zasady tzw. "życzliwej interpretacji"). Muszę przyznać, że takie uspójnianie jest dość ciekawym i pouczającym zajęciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: repre$ Ale jaja! IP: *.osk.enformatic.pl 08.12.05, 20:01 Teraz Olo z czystym sumieniem może sobie piórko w dvpę wsadzić i rajskiego ptaka udawać. Bo że z golenia mu skrzydła wyrosną, to pewne. Ciekawe kiedy Jerzy Urban zostanie kardynałem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lalala GDYBY URBAN NOSIL TURBAN TO NIE BYLOBY SWINI TYLKO IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.12.05, 21:17 Chomeini... Odpowiedz Link Zgłoś