0golone_jajka 25.12.05, 13:20 Wczoraj w nocy rozjeżdżali, dziś też rozjeżdżają. Błoto robią. Bo im się nie chce 100m do kościółka przejść. Muszą na trawie, byle bliżej do bramy. Co za ludzie :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasia Re: Znów chamy na trawnikach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.05, 13:25 A u nas jest po prostu porządny parking, duży i wygodny właśnie po to, żeby nie niszczyć trawnika. Tyle, że jak był budowany to z kolei słyszałam komentarze, że się księdzu w d...e przewraca skoro buduje parking. Tak żle i tak nie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: Znów chamy na trawnikach 25.12.05, 13:26 U nas też jest parking i zazwyczaj wystarcza, ale kilka razy w roku w wielu Polakach budzi się katolik i wtedy parking jest za mały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Znów chamy na trawnikach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.05, 13:31 U nas jest na tyle duży, że tego problemu nie ma. Moja parafia to Sanktuarium, więc faktycznie parking powinien być spory z racji parkujących autokarów. Cóż w wielu sytuacjach ludzie zachowują się jak bydło, które wszystko tratuje, Pasterka, czy Święta nie są do tego potrzebne. Wystarczy otwarcie jakiegoś hipermarketu z superpromocjami i będzie to samo. Gotowi się pozabijać, byle złapać jakąś okazję. Cóż, tacy są ludzie i to nie tylko w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: Znów chamy na trawnikach 25.12.05, 13:41 Zgadzam się, że bydło jest wszędzie. Sądziłem tylko, że w kościele to tylko to w stajence, ale się pomyliłem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Znów chamy na trawnikach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.05, 13:49 :))) Sam wcześniej zauważyłeś, że Ci ludzie to tacy wierzący, jak ja księżna Jorku :) Oni nie przychodzą do kościoła pomodlić się, spotkać z Jezusem, dla nich jest to okazja do bycia w towarzystwie, do pokazania nowego futra. No cóż, tacy już są. Odpowiedz Link Zgłoś
nervvus Re: Znów chamy na trawnikach 25.12.05, 14:57 moze go szybko spotkaja... tego im zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
squirrel9 Re: Znów chamy na trawnikach 27.12.05, 12:28 www.przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=885&Itemid=53 Odpowiedz Link Zgłoś
zloty_delfin Re: Znów chamy na trawnikach 25.12.05, 18:27 0golone_jajka napisał: > Wczoraj w nocy rozjeżdżali, dziś też rozjeżdżają. Błoto robią. Bo im się nie ch > ce 100m do kościółka przejść. Muszą na trawie, byle bliżej do bramy. Co za ludz > ie :( > Tylko katolicy tak robią? Skąd masz takie dane? Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: Znów chamy na trawnikach 25.12.05, 18:29 > Skąd masz takie dane? Mieszkam koło kościółka, to i widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
zloty_delfin Re: Znów chamy na trawnikach 25.12.05, 18:32 Ja nie mieszkam koło kościólka i też to widzę. Na tej podstawie mam wysnuć wniosek, że wszyscy, którzy parkują na trawnikach tudzież je depczą są katolikami? Od kiedy czytuję to forum mam wątpliwości, czy większość naszego społeczeństwa jest tego wyznania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the_dzidka Re: Znów chamy na trawnikach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.05, 23:54 > Od kiedy czytuję to forum mam wątpliwości, czy większość naszego > społeczeństwa jest tego wyznania. A nawet jeśli nie jest, to dla ciebie taki problem? nasze społeczeństwo musi być katolickie? Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Znów chamy na trawnikach 26.12.05, 08:28 Dlaczego ???? m u s i..............!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zloty_delfin Re: Znów chamy na trawnikach 27.12.05, 00:55 Znowu ktoś wkłada mi w usta słowa, których nigdy nie wypowiedziałam. Przeczytaj uważniej mój post. Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: Znów chamy na trawnikach 27.12.05, 14:16 zloty_delfin: Ja nie mieszkam koło kościólka i też to widzę. Na tej podstawie mam wysnuć wniosek, że wszyscy, którzy parkują na trawnikach tudzież je depczą są katolikami? nelsonek: A do kosciola katolickiego to przyjezdzaja muzulmanie? Przeciez Jajco napisal o kosciele a nie o szkole czy urzedzie miejskim. Stad wniosek o katolikach. Odpowiedz Link Zgłoś
zloty_delfin Re: Znów chamy na trawnikach 27.12.05, 14:27 nelsonek: A do kosciola katolickiego to przyjezdzaja muzulmanie? Przeciez Jajco napisal o kosciele a nie o szkole czy urzedzie miejskim. Stad wniosek o katoli kach. zloty_delfin: A ja pisałam, że nie mieszkam koło kościoła i też jestem świadkiem podobnych zachowań. Stąd wniosek, że tak zachowują się wszyscy, zarówno katolicy jak i katofoby. Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: Znów chamy na trawnikach 27.12.05, 14:53 Przeciez Jajo nie napisal, ze tak zachowuje sie tylko katolicy. To po pierwsze, a po drugie: czy ksiundz nie zwrocil uwagi swoim owieczkom? Odpowiedz Link Zgłoś
zloty_delfin Re: Znów chamy na trawnikach 27.12.05, 14:57 nelsonek napisał: > Przeciez Jajo nie napisal, ze tak zachowuje sie tylko katolicy. Tak, był na tyle sprawiedliwy, że to przyznał. To po pierwsze, > a po drugie: czy ksiundz nie zwrocil uwagi swoim owieczkom? To pytanie do kogo? Do mnie? Nie znam odpowiedzi, nie było mnie tam. > Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: Znów chamy na trawnikach 27.12.05, 15:03 zloty_delfin: Tak, był na tyle sprawiedliwy, że to przyznał. nelsonek: Niczego nie musial przyznawac. Stwierdzenie, ze zdaniem Jajca czy moim tak robia tylko katolicy to tylko Twoja insynuacja. zloty_delfin: To pytanie do kogo? Do mnie? nelsonek: Pytanie raczej w proznie. A teraz pytanie do Ciebie: jak sadzisz czy ksiundz zwrocil uwage swoim owieczkom? Odpowiedz Link Zgłoś
zloty_delfin Re: Znów chamy na trawnikach 27.12.05, 15:08 Niestety nie wiem kto to "ksiundz". Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: Znów chamy na trawnikach 27.12.05, 15:21 Trudno. A gdzie Cie nie bylo, ze nie mogles odpowiedziec na pierwotne pytanie (te wycelowane w proznie)? Odpowiedz Link Zgłoś
zloty_delfin Re: Znów chamy na trawnikach 27.12.05, 16:06 Nie było mnie tam, gdzie mieszka Ogolone_jajka, obok tego kościółka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greta Re: Znów chamy na trawnikach IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.05, 18:33 katolików nie lubisz, więc co nie zrobią- będzie dla ciebie źle. jak widzę jakiś wątek założony przez ciebie to mogę się spodziewać, że będzie najeżdżka na katolików. smutne to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antychryst Re: Znów chamy na trawnikach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.05, 18:39 Ale chyba przyznasz, że należy piętnować rozjeżdżanie trawników. Tak czy nie? Czy może chęć zjedzenia opłatka to usprawiedliwia? Odpowiedz Link Zgłoś
zloty_delfin Re: Znów chamy na trawnikach 25.12.05, 18:41 Gość portalu: Antychryst napisał(a): > Ale chyba przyznasz, że należy piętnować rozjeżdżanie trawników. Tak czy nie? Należy piętnować, ale stwierdzenie, że tak robią tylko katolicy jest żałosne i absurdalne. > Czy może chęć zjedzenia opłatka to usprawiedliwia? Nic tego nie usprawiedliwia. Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: Znów chamy na trawnikach 25.12.05, 19:16 > Należy piętnować, ale stwierdzenie, że tak robią tylko katolicy jest żałosne i > absurdalne. Zgadzam się. Ja nie twierdzę, że tylko katolicy. Ja twierdzę, że katolicy też. Odpowiedz Link Zgłoś
zloty_delfin Re: Znów chamy na trawnikach 25.12.05, 19:39 Bez wątpienia katolicy też. Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: Znów chamy na trawnikach 25.12.05, 20:50 No ale z wzwiązku z tym, że 95% Polaków to katolicy, to wśród bydła parkującego na trawniku przynajmniej 9 osób to katolicy kochający JP2. Odpowiedz Link Zgłoś
zloty_delfin Re: Znów chamy na trawnikach 25.12.05, 21:03 Ty prawdopodobnie jesteś wypisany, ale w tych 95% mieszczą się rzesze takich, którym się nie chciało pofatygować, by zrobić to samo co Ty. Co z tego że zawyżają statystykę, jeżeli katolikami nie są? Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: Znów chamy na trawnikach 27.12.05, 14:20 To juz prosze sie zwrocic do Watykanu z prosba o usuniecie z nauk kk obowiazku chrztu niczego nieswiadomych tego czynu ludzi. Kosciol sam sobie winien. Odpowiedz Link Zgłoś
zloty_delfin Re: Znów chamy na trawnikach 27.12.05, 14:30 nelsonek napisał: > To juz prosze sie zwrocic do Watykanu z prosba o usuniecie z nauk kk obowiazku > chrztu niczego nieswiadomych tego czynu ludzi. Kosciol sam sobie winien. To już proszę zwrócić się do ustawodawcy z prośbą o usunięcie z konstytucji art. 53 ust.3. Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: Znów chamy na trawnikach 27.12.05, 14:59 po pierwsze: Co ma chrzest do wychowywania w chrzescijanstwie? po drugie: Chrzczenie niemowlat lamie art 53 ust. 2 konstytucji. Niemowle ma TAKIE SAME prawa jak dorosly. po trzecie: Obludna instytucja jaka jest kk najpierw przyjmuje hurtowo kogo popadnie, a pozniej kaze sie wypisywac. Skoro ktos jest ochrzczony to jest katollikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
zloty_delfin Re: Znów chamy na trawnikach 27.12.05, 15:07 nelsonek napisał: > po pierwsze: Co ma chrzest do wychowywania w chrzescijanstwie? Oj, chyba dużo. Rodzice, którzy decydują się na to by wychować dziecko w wierze, zazwyczaj decydują się je ochrzcić. > po drugie: Chrzczenie niemowlat lamie art 53 ust. 2 konstytucji. Niemowle ma TAKIE SAME prawa jak dorosly. A to dobre!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zarówno pierwsze jak i drugie zdanie. Na pewno wiesz co miałeś na myśli stwierdzając, że niemowlę ma takie same prawa jak dorosły? Prawo wybierania Prezydenta RP< posłów, senatorów też ma? > po trzecie: Obludna instytucja jaka jest kk najpierw przyjmuje hurtowo kogo popadnie, a pozniej kaze sie wypisywac. Każe? A to ciekawe. Mnie jeszcze nikt nie kazał. >Skoro ktos jest ochrzczony to jest katollikiem. Znam zbyt wielu ochrzczonych, którzy uważają się za nie-katolików by się z Tobą zgodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: Znów chamy na trawnikach 27.12.05, 15:17 nelsonek:Co ma chrzest do wychowywania w chrzescijanstwie? zloty_delfin: Oj, chyba dużo. Rodzice, którzy decydują się na to by wychować dziecko w wierze, zazwyczaj decydują się je ochrzcić. nelsonek: Oj. Chyba nie ma nic do rzeczy. Bo chrzest to tylko obrzadek. Nic wiecej. A moze sama swiadomosc nieochrzecznia jest jak drzazga? nelsonek: Chrzczenie niemowlat lamie art 53 ust. 2 konstytucji. Niemowle ma TAKIE SAME prawa jak dorosly. zloty_delfin: A to dobre!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zarówno pierwsze jak i drugie zdanie. nelsonek: Hahaha!!!!!! Art 53 ust. 2 konstytucji nie dotyczy niemowlat? Gdzie to wyczytales? W konstytucji? A prawo wyborcze nabywa sie z wiekiem. To tez jest zapisane w konstytucji. nelsonek: Skoro ktos jest ochrzczony to jest katollikiem. zloty_delfin: Znam zbyt wielu ochrzczonych, którzy uważają się za nie-katolików by się z Tobą zgodzić. nelsonek: Chyba chciales napisac, ze ci Twoi znajomi nie zgadzaja sie ze mna. Wg kk kazdy ochrzczony to katollik. Odpowiedz Link Zgłoś
zloty_delfin Re: Znów chamy na trawnikach 27.12.05, 16:17 nelsonek napisał: > nelsonek: Oj. Chyba nie ma nic do rzeczy. Bo chrzest to tylko obrzadek. Nic wiecej. Oj, chyba nie. Według moich wiadomości to jest sakrament. >A moze sama swiadomosc nieochrzecznia jest jak drzazga? Dla kogo? > nelsonek: Hahaha!!!!!! Art 53 ust. 2 konstytucji nie dotyczy niemowlat? Gdzie to wyczytales? W konstytucji? A prawo wyborcze nabywa sie z wiekiem. To tez jest zapisane w konstytucji. Po pierwsze jestem rodzaju żeńskiego. Po drugie, wiem, że to dla Ciebie niewygodne, ale po art. 53 ust. 2 następuje art. 53 ust. 3. Zbyt wybiórczo podchodzisz do ustawy zsadniczej. > nelsonek: Chyba chciales napisac, ze ci Twoi znajomi nie zgadzaja sie ze mna. Nie, chciałam napisać, że ja się z Tobą nie zgadzam, ale masz rację, moi znajomi też by się z Tobą nie zgodzili. >Wg kk kazdy ochrzczony to katollik. Nie wystarczy być ochrzczonym, trzeba jeszcze wierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: Znów chamy na trawnikach 27.12.05, 16:31 nelsonek: Oj. Chyba nie ma nic do rzeczy. Bo chrzest to tylko obrzadek. Nic wiecej. zloty_delfin: Oj, chyba nie. Według moich wiadomości to jest sakrament. nelsonek: Sakrament chrztu jest obrzadkiem katolickim. zloty_delfin: jestem rodzaju żeńskiego. nelsonek: Przepraszam. Nie wiedzialem. zloty delfin: Po drugie, wiem, że to dla Ciebie > niewygodne, ale po art. 53 ust. 2 następuje art. 53 ust. 3. Zbyt wybiórczo > podchodzisz do ustawy zsadniczej. nelsonek: Wiem, ze to dla Ciebie niewygodne, ale przrzed art 53. ust 3 jest art 53 ust. 2, ktory mowi, ze uczesrtniczenie w obrzedach nastepuje wobec WLASNEGO WYBORU. A jaki wybor ma niemowle? Zbyt wybiorczo podchodzisz do ustawy zasadniczej. Chrzest niezbyt wiele ma wspolnego z wychowywaniem w wierze. zloty_delfin: Nie wystarczy być ochrzczonym, trzeba jeszcze wierzyć. nelsonek: To po co chrzest NICZEGO NIESWIADOMYCH tego czynu osob? Odpowiedz Link Zgłoś
zloty_delfin Re: Znów chamy na trawnikach 27.12.05, 16:39 Wiesz co, miałam się już nie odzywać, ale jeszcze raz to zrobię, by Ci powiedziec, że ciężko rozmawia się na tematy społeczne z kimś kto nie przyjmuje do wiadomości istnienia czegoś takiego jak władza rodzicielska, pod którą, wg art.92 kodeksu rodzinnego i opiekuńczego, dziecko pozostaje aż do pełnoletności. Według Twojego rozumowania mogę mieć pretensje do moich Rodziców, że zapisali mnie do publicznej podstawówki, a ja teraz myślę, że lepiej było do prywatnej, buuu..... Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: Znów chamy na trawnikach 27.12.05, 16:54 Do szkoly rodzice Cie zapisali bo za to grozi kara. W prywatnej szkole ucza tego samego co w publicznej. Jest zdaje sie cos takiego jak program nauczania. Przyklad nietrafiony. Co do chrztu: chrzest nie jest wychwoywaniem w wierze. To jest zmuszanie do obrzadku. Pewnie sie z tym nie zgodzisz, ale trudno takie sa fakty. Czy bez chrztu nie mozesz dziecku tlumaczyc, ze bog istnieje, czym jest dobro, co to jest dekalog itp? Czy przyjmujesz do wiadomosci, ze chrzeczenie niemowlat lamie konstytucje? Nieochrzeczenie niemowlecia nie lamie w zaden sposob nastepnego punktu w konstytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: Znów chamy na trawnikach 27.12.05, 16:56 No i insynuujesz jeszcze cos czego nikt nie powiedzial. Widac, ze kazda krytyczna wypowiedz o pewnych katolikach od razu uogolniasz. Cos kiepsko z Twoja logika. Odpowiedz Link Zgłoś
zloty_delfin Re: Znów chamy na trawnikach 27.12.05, 17:03 Wszystkiego najlepszego na ten Nowy Rok! Odpowiedz Link Zgłoś
ziut7 Re: Znów chamy na trawnikach 26.05.06, 19:04 Po pierwsze hamy nie tylko są na trawnikach ale i na tym forum,po drugie hamy pisze sie samo h. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie_bo_nie Re: Znów chamy na trawnikach IP: *.4web.pl 26.05.06, 19:18 A to ciekawe. Polecam zajrzeć do słownika ortograficznego. Odpowiedz Link Zgłoś
active.x Re: Znów chamy na trawnikach 25.12.05, 18:49 no cio ty,zeby im się moherowe beretki na deszczu sfatygowały? Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Znów chamy na trawnikach 25.12.05, 18:52 Jestes mistrzem prowokacji. m Odpowiedz Link Zgłoś
active.x Re: Znów chamy na trawnikach 25.12.05, 18:55 ktoo? jaa? ja tylko stwierdzam fuckt Odpowiedz Link Zgłoś
sojuz1 Re: Znów chamy na trawnikach 27.12.05, 12:06 Psy mogą biegać po trawnikach to i ludzie mogą. Odpowiedz Link Zgłoś
squirrel9 Re: Znów chamy na trawnikach 27.12.05, 12:33 Nie uważam,żęby wyznanie alo jego brak miały wiele wspólnego z brakiem kultury. Na ogół człowiek który na osiedlu ustawi swój samochód na trawniku, zablokuje wyjazd bo "przecież nie było gdzie indziej miejsca" (w zasięgu wzroku - a ślepy jak borsuk) nie zachowa się inaczej pod kościołem. Dopisywanie do tego kontekstu religijnego (z moherem włącznie) jest po prostu głupie. Choryzonty myslowe podobne do tego prakującego ("parkowanie" na katolikach bo dalej "wzrok nie sięga"). Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: Znów chamy na trawnikach 27.12.05, 14:23 Mowa jest o parkowaniu pod koscioloem (katolickim), wiec wniosek o katolikach sluszny. Co innego gdyby to byl trawnik pod zusem, albo pod meczetem. Odpowiedz Link Zgłoś
zloty_delfin Re: Znów chamy na trawnikach 27.12.05, 14:32 Bo parkujący pod zusem czy meczetem tak nie robią, trawniki depczą tylko katolicy. Dobre! Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: Znów chamy na trawnikach 27.12.05, 15:00 zloty_delfin: Bo parkujący pod zusem czy meczetem tak nie robią, trawniki depczą tylko katolicy. Dobre! nelsonek: A kto powiedzial, ze tak robia TYLKO katolicy? Wmawiasz cos, czego nikt nie powiedzial w tym watku. Bardzo dobre! Odpowiedz Link Zgłoś
zloty_delfin Re: Znów chamy na trawnikach 27.12.05, 15:09 Taki można wysnuć wniosek z Twoich postów. "Bo jajko pisał...". Pisał tylko o katolikach, a w każdym razie o uczestnikach Pasterki. Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: Znów chamy na trawnikach 27.12.05, 15:20 To zly wniosek. Nie czytasz dokladnie. To juz nie moj problem. Wciskasz cos czego nikt nie napisal. Przytocz z ktorego mojego postu mozna wysnuc taki wniosek, ze TYLKO katolicy depcza trawniki? Odpowiedz Link Zgłoś
zloty_delfin Re: Znów chamy na trawnikach 27.12.05, 16:26 W tym wątku podniesiono chamstwo katolików, do czego się ochoczo przyłączyłeś. Jajko pisał o katolikach pod kościołem, ja podniosłam, że nie tylko katolicy się tak zachowują. Przykro mi, ale znudziło mi się odpowiadanie na Twoje zaczepki. Miłego wieczoru Odpowiedz Link Zgłoś
nelsonek Re: Znów chamy na trawnikach 27.12.05, 16:34 Poki co sama zaczepiasz. Insynuujesz, ze twierdzilem wspolnie z Jajem, iz tylko katolicy depcza trawniki co jest zaczepka o ktora mnie oskarzasz. Potrafisz wskazac fgragment w ktorym to jakoby twierdzilem, ze TYLKO katolicy depcza trawniki? I doskonale wiem, ze trawniki sa deptane przez wszystkich ludzi, niezaleznie od wyznania. Odpowiedz Link Zgłoś
bartosz_kania JP2 uczył szanować zwierzęta i rośliny 27.12.05, 17:00 jakoś katolicy nie przejęli się nauczaniem swego wodza Odpowiedz Link Zgłoś
owca_86 Re: Znów chamy na trawnikach 26.05.06, 19:23 teraz sobie wyobraźcie jak Błonia w Krakowie będą wyglądać po tym całym spędzie wiernych (jak zakażdym razem) , akurat w sam raz bo deszcz trochę ziemie zmiękczył heheheh śmierdzące błoto, żeby nie powiedzieć g*wno, bo zielonej trawki to już tam nie będzie...:-( pzdr Odpowiedz Link Zgłoś