gajasirocco 19.01.06, 11:03 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10662&w=35240635 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eichendorff Re: CHE zakazany 19.01.06, 12:41 Naprawdę uważasz, że nie był zbrodniarzem? Odpowiedz Link Zgłoś
ijaw Re: CHE zakazany 20.01.06, 13:03 Przykro Gaju, dla mnie Che jest symbolem zbrodni. Dowcip tkwi w tym, że zbrodniarzy komunistycznych uważało się za zbawców i czyniło z nich idoli. Gadżet ze Stalinem, Leninem też kojarzyłby się dobrze?? Odpowiedz Link Zgłoś
gajasirocco Che symbolem walki o prawa człowieka 20.01.06, 13:45 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10662&w=35240635&a=35320074 Odpowiedz Link Zgłoś
ijaw Re: Che symbolem walki o prawa człowieka 20.01.06, 22:04 "Z powodu swojej postawy i stylu bycia Che stał się symbolem rewolucji, walki o prawa człowieka, o obalenie tyranów, imperializmu, faszyzmu i innych przejawów zła na całym świecie." Z powodu swej postawy i stylu bycia Lenin został symbolem rewolucji komunistycznej i jawił się jako dobroczyńca, bo walczył o "prawa" człowieka(?), mordując tyranów, i zawłaszczając ich majątki. Morderca i grabieżca symbolem dobra??? Che też. Zgadzam się z mr_pope - ściganie noszących emblematy Che jest przesadzone. Biorąc pod uwagę pomysłodwców tym bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: CHE zakazany 20.01.06, 17:05 Che był zbrodniarzem, terrorystą i mordercą (a nie obrońca praw człowieka:/ jak ci lewacy czasem przesadzają...). Ale zakazywanie jakiekolwiek jest równie głupie jak gloryfikowanie ernesto. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: CHE zakazany 20.01.06, 17:10 Heh, wybaczcie, że znów się wpisuję, ale nie mogę, po prostu nie mogę. Jak można sadzić takie farmazony jak "był symbolem walk i nie zgadzam się z nazywaniem go zbrodniarzem". Świetnie:) więc proponuję by nie sądzić Pinocheta za zbrodnie, bo dla pewnego pokolenia tez jest bohaterem. Ja nie mogę... Jak ludzie mogą być tacy durni?:/ Odpowiedz Link Zgłoś
vitalia Re: CHE zakazany 23.01.06, 12:50 I pomyśleć jak propaganda wyprała ludziom mózgi.A rewolucja kulturalna w Chinach?? te znaczki ,które nawet dzieci w Polsce nosiły?? Zbawca narodu i morderca tegoż do dzisiaj jest tam gloryfikowany.Ehh Odpowiedz Link Zgłoś
gajasirocco Re: CHE zakazany 15.10.06, 11:39 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10662&w=35240635&a=50363618 Odpowiedz Link Zgłoś
ijaw Re: CHE zakazany 15.10.06, 23:06 >Ale nie zgadzam się, by urzędowo uchwalać, kto jest dobrzy, kto zły, ścigając za >to, co ktoś ma w głowie lub sercu... No proszę, czemu zabraniać odradzania się neofaszyzmu? I na dodatek uznawać Hitlera winnym zbrodni? Przecież on walczył dla dobra Niemiec, a cel uświęca środki...(( Nie potępiajmy Lenina, Stalina, Mao, i Kim Dzonga. "Troszkę wymordowali" ale dla idei wszakże:( Odpowiedz Link Zgłoś
ijaw Re: CHE zakazany 15.10.06, 23:10 >"Ikona rewolucji Ernesto "CHE" Guevara nawet 39 lat po śmierci rozpala serca i >umysły tysięcy ludzi na świecie. Przeciwnicy oskarżyli go o terroryzm oraz >zrujnowanie gospodarki kubańksiej, zwolennicy, tacy, jak wenezuelski prezydent >Hugo Chavez, przyrównują do Jezusa Chrystusa Nie dość, że głupi to jeszcze porownywaniem do Chrystusa bluźnią. Odpowiedz Link Zgłoś