Dodaj do ulubionych

Genetyczna skaza prawicowców

03.12.02, 16:03
DLaczego każdy prawicowiec jest "rozumny inaczej"?
Może dlatego, że każdy z nich uważa sie za posiadacza PRAWDY.Może dlatego, że
ci ludzie są zamknięci na argumenty, po prostu wiedzą swoje i tyle.
Taka skaza genetyczna "prawiczków" =
("Prawiczek" to dziewiczy intelektualnie osobnik wyznający prawicowe poglądy.)

Przecietny "prawiczek", których na forum Gazety wielu, bluzga wulgarnie - ze
względu na swą katolicką miłóść bliźniego i skromny zasób słów-na wszystkich,
którzy nie podzielaja jego poglądów, nienawidzi Żydów, UE, masonów,
liberałów, "katolewicy" itp.
Bardziej "wyrafinowani", czyli ci, którzy przeczytali 2-3 książki sprzedawane
przy niektórych parafiach przekazuja treści tychże jako własne odkrycia.
Robili to juz ich antenaci sprzed 1914 roku, koledzy z ONR,- bo to sa ciągle
te same ksiązki albo wariacje na temat.
Teraz podnoszą swoje ciężkie główki, bo maja nawet kilkunastu ludzi w
parlamencie i swojego guru Rydzyka. Czasem ma się wrażenie, ze "wraca stare"-
tak jakby odżyły dinozaury.
No ale lepiej, żeby sie wyżywali w necie, niż na ulicach.

Obserwuj wątek
    • Gość: Doki Re: Genetyczna skaza prawicowców IP: 195.13.26.* 03.12.02, 17:48
      Jedno tylko mi sie nie zgadza. Rydzyk ma poglady lewicowe, bo komunistyczne (egalitaryzm, spoleczna kontrola nad srodkami produkcji, zakaz bogacenia sie, ktory nie dotyczy tylko kaplanow). To jak to jest?
      • Gość: lewak Re: Genetyczna skaza prawicowców IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.12.02, 03:37
        Gość portalu: Doki napisał(a):

> Jedno tylko mi sie nie zgadza. Rydzyk ma poglady lewicowe, bo komunistyczne
        (eg
        > alitaryzm, spoleczna kontrola nad srodkami produkcji, zakaz bogacenia sie,
        ktor
        > y nie dotyczy tylko kaplanow). To jak to jest?

od razu widać żeś prawak. lewicowości od populizmu nie odróżniasz? a Rydzyk
        wcale takim egalitarystą nie jest - nie dla wszystkich równość obywatelską w
        swej Polsce marzeń przewiduje. jego "egalitaryzm" jest iście narodowo-
        socjalistyczny: równość w obrębie nacji, tudzież dla członków kato-wspólnoty. a
        że zdarza mu się przy okazji o biednych upomnieć? cóż, kościelna polityka na
        takiej hipokryzji nie od dzisiaj ani nie od wczoraj się opiera.
        pozdrawiam,
        lewak-śpiewak
        • Gość: Doki Re: Genetyczna skaza prawicowców IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 05.12.02, 06:24
          Gość portalu: lewak napisał(a):

> od razu widać żeś prawak. lewicowości od populizmu nie odróżniasz?

Oczywiscie, ze nie. Populizm byl i jest lewicowy, podobnie jak narodowy socjalizm.
    • Gość: lewak A może by ich leczyć? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.12.02, 03:44
      maaax napisał:

> DLaczego każdy prawicowiec jest "rozumny inaczej"?
      > Może dlatego, że każdy z nich uważa sie za posiadacza PRAWDY.Może dlatego, że
      > ci ludzie są zamknięci na argumenty, po prostu wiedzą swoje i tyle.
      > Taka skaza genetyczna "prawiczków" =
      > ("Prawiczek" to dziewiczy intelektualnie osobnik wyznający prawicowe poglądy.)

A może dałoby się to schorzenie w jakiś sposób leczyć? Może psychoterapia? Może
      elektrowstrząsy? A może odpowiednia kombinacja jakichś antybiotyków?
      Szczepionki jak dotąd, niestety, nie ma.
      Ale z drugiej strony, jeśli sugerujesz, że to skaza genetyczna, to może nic się
      tu nie zmienić. Pozostaje zamknięcie prawiczków w internecie. Niech gniją
      toczeni przez cyberkonserwatyzm.

z lewackim pozdrowieniem,
      czekista
      • Gość: yacenty Re: A może by ich leczyć? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.02, 23:42
        A moze jednak leczyc ktoregos z powyzszych autorow. leczyc prawicowca
        cyberkonserwatyzmem??? po pierwsze co ta za cyberkonserwatyzm? prawdziwy
        czlonek prawicy to konserwatysta, tak sadze. a to ze piszecie o socjalistach
        jako prawicy to wasza wina. w polsce nie ma prawicy poza upr. jak mozna mieszyc
        z socjalizmem.wiec zmiencie troche haslo o 'prawiczkach" jak zaczynacie to
        nazywac na inna modle, bo mnie to troche 'obrusza'
    • Gość: lutzek Re: Ja jestem prawicowcem IP: *.polcard.com.pl 11.12.02, 09:40
      maaax napisał:

> DLaczego każdy prawicowiec jest "rozumny inaczej"?
      > Może dlatego, że każdy z nich uważa sie za posiadacza PRAWDY.Może dlatego, że
      > ci ludzie są zamknięci na argumenty, po prostu wiedzą swoje i tyle.
      > Taka skaza genetyczna "prawiczków" =
      > ("Prawiczek" to dziewiczy intelektualnie osobnik wyznający prawicowe poglądy.)
      >
      > Przecietny "prawiczek", których na forum Gazety wielu, bluzga wulgarnie - ze
      > względu na swą katolicką miłóść bliźniego i skromny zasób słów-na wszystkich,
      > którzy nie podzielaja jego poglądów, nienawidzi Żydów, UE, masonów,
      > liberałów, "katolewicy" itp.
      > Bardziej "wyrafinowani", czyli ci, którzy przeczytali 2-3 książki sprzedawane
      > przy niektórych parafiach przekazuja treści tychże jako własne odkrycia.
      > Robili to juz ich antenaci sprzed 1914 roku, koledzy z ONR,- bo to sa ciągle
      > te same ksiązki albo wariacje na temat.
      > Teraz podnoszą swoje ciężkie główki, bo maja nawet kilkunastu ludzi w
      > parlamencie i swojego guru Rydzyka. Czasem ma się wrażenie, ze "wraca stare"-
      > tak jakby odżyły dinozaury.
      > No ale lepiej, żeby sie wyżywali w necie, niż na ulicach.
      >

Kolego, nie masz pojęcia o czym piszesz. Jeśli Rydzyka uważasz za prawicę, a
      prawicowca za kogoś nienawidzącego UE i rozkochanego w KK, to powtarzam raz
      jeszcze: zupełnie nie wiesz o czym piszesz.

Po pierwsze: nie będę "bluzgał" pod Twoim adresem, choć Twoja myśl dotycząca
      prawicy powoduje we mnie wrzenie krwi.

Po drugie: zastrzymałeś się myślowo w jakichś stereotypach wyczytanych w NIE na
      temat prawicy i teraz bezkrytycznie przenosisz do netu te bzdury o prawicy,
      które głosi lewica.

Powtórzę Ci za kimś, kto już tutaj to napisał: partia prawicowa w Polsce jest
      tylko jedna i jest nią UPR. Reszta to pseudoprawica.

A gwoli wyjaśnienia: jestem prawicowcem i....... nie jestem wierzący, nie lubię
      kościoła katolickiego, nie przepadam za Żydami, cenię liberałów, jestem za
      przystąpieniem Polski do UE. Zmieniłem Ci choć trochę Twój mylny osąd na temat
      prawicowca?

A leczyć należy tych, którzy: opowiadają się za gospodarką centralnie
      planowaną, za interwencjonizmem państwowym, za wysokimi podatkami,
      za "bezpłatnym" szkolnictwem i służbą zdrowia, za nadmiernie rozwiniętą opieką
      socjalną. Czy już wiesz więc kogo należałoby wyleczyć i z czego? Odpowiedz
      sobie sam.

I zacznij odróżniać prawicowe poglądy społeczno-polityczne od ekonomiczno-
      gospodarczych, bo w tym też masz braki.

lutzek
      • shanti Re: Ja jestem prawicowcem 11.12.02, 11:16
        Gość portalu: lutzek napisał(a):

> maaax napisał:
        >
        > > DLaczego każdy prawicowiec jest "rozumny inaczej"?
        > > Może dlatego, że każdy z nich uważa sie za posiadacza PRAWDY.Może dlatego,
        > że
        > > ci ludzie są zamknięci na argumenty, po prostu wiedzą swoje i tyle.
        > > Taka skaza genetyczna "prawiczków" =
        > > ("Prawiczek" to dziewiczy intelektualnie osobnik wyznający prawicowe poglą
        > dy.)
        > >
        > > Przecietny "prawiczek", których na forum Gazety wielu, bluzga wulgarnie -
        > ze
        > > względu na swą katolicką miłóść bliźniego i skromny zasób słów-na wszystki
        > ch,
        > > którzy nie podzielaja jego poglądów, nienawidzi Żydów, UE, masonów,
        > > liberałów, "katolewicy" itp.
        > > Bardziej "wyrafinowani", czyli ci, którzy przeczytali 2-3 książki sprzedaw
        > ane
        > > przy niektórych parafiach przekazuja treści tychże jako własne odkrycia.
        > > Robili to juz ich antenaci sprzed 1914 roku, koledzy z ONR,- bo to sa ciąg
        > le
        > > te same ksiązki albo wariacje na temat.
        > > Teraz podnoszą swoje ciężkie główki, bo maja nawet kilkunastu ludzi w
        > > parlamencie i swojego guru Rydzyka. Czasem ma się wrażenie, ze "wraca star
        > e"-
        > > tak jakby odżyły dinozaury.
        > > No ale lepiej, żeby sie wyżywali w necie, niż na ulicach.
        > >
        >
        > Kolego, nie masz pojęcia o czym piszesz. Jeśli Rydzyka uważasz za prawicę, a
        > prawicowca za kogoś nienawidzącego UE i rozkochanego w KK, to powtarzam raz
        > jeszcze: zupełnie nie wiesz o czym piszesz.

miał racje maaax= prawicowiec to ktoś, kto jest przekonany, że jest jedynym
        posiuadaczem PRAWFY- tak jak lutzek-TYLKO on wie , po prostu WIE, kto jest, a
        kto nie jest prawicowcem
        >
        > Po pierwsze: nie będę "bluzgał" pod Twoim adresem, choć Twoja myśl dotycząca
        > prawicy powoduje we mnie wrzenie krwi.

weż sobie ziólka uspokajające
        >
        > Po drugie: zastrzymałeś się myślowo w jakichś stereotypach wyczytanych w NIE
        na
        >
        > temat prawicy
        a co tam piszą na ten temat?

i teraz bezkrytycznie przenosisz do netu te bzdury o prawicy,
        > które głosi lewica.
        >
        > Powtórzę Ci za kimś, kto już tutaj to napisał: partia prawicowa w Polsce jest
        > tylko jedna i jest nią UPR.

hahaha, znowu JEDYNA PRAWDA-JEDYNA PRAWICA to UPR

Reszta to pseudoprawica.
        >
        > A gwoli wyjaśnienia: jestem prawicowcem i....... nie jestem wierzący, nie
        lubię
        >
        > kościoła katolickiego, nie przepadam za Żydami, cenię liberałów, jestem za
        > przystąpieniem Polski do UE

UPR jest za UE???a nie za NAAFTĄ???to może jestes z jakiejs innej frakcji UPR?
        . Zmieniłem Ci choć trochę Twój mylny osąd na temat
        > prawicowca?
        mnie tylko utwierdziłeś w tym, iz maaaax miał rację
        >
        > A leczyć

gdzie, w psychuszkach?? pewnie sprywatyzowanych???
        należy tych, którzy: opowiadają się za gospodarką centralnie
        > planowaną, za interwencjonizmem państwowym, za wysokimi podatkami,
        > za "bezpłatnym" szkolnictwem i służbą zdrowia, za nadmiernie rozwiniętą
        opieką
        > socjalną. Czy już wiesz więc kogo należałoby wyleczyć i z czego? Odpowiedz
        > sobie sam.
        juz odpowiedziałęm i wyborcy takoż niezmiennie głosując na UPR tak jak głosują
        >
        > I zacznij odróżniać prawicowe poglądy społeczno-polityczne od ekonomiczno-
        > gospodarczych, bo w tym też masz braki.

a myslałem, że prawdziwy prawicowiec jest integralnym prawicowcem, czyli ma
        prawicowe poglądy na wszystko=
        > >
        > lutzek

>:->
        • Gość: lutzek Re: Ja jestem prawicowcem IP: *.polcard.com.pl 12.12.02, 14:17
          shanti napisał:

> Gość portalu: lutzek napisał(a):
          >
          > > maaax napisał:
          > >
          > > > DLaczego każdy prawicowiec jest "rozumny inaczej"?
          > > > Może dlatego, że każdy z nich uważa sie za posiadacza PRAWDY.Może dla
          > tego,
          > > że
          > > > ci ludzie są zamknięci na argumenty, po prostu wiedzą swoje i tyle.
          > > > Taka skaza genetyczna "prawiczków" =
          > > > ("Prawiczek" to dziewiczy intelektualnie osobnik wyznający prawicowe
          > poglą
          > > dy.)
          > > >
          > > > Przecietny "prawiczek", których na forum Gazety wielu, bluzga wulgarn
          > ie -
          > > ze
          > > > względu na swą katolicką miłóść bliźniego i skromny zasób słów-na wsz
          > ystki
          > > ch,
          > > > którzy nie podzielaja jego poglądów, nienawidzi Żydów, UE, masonów,
          > > > liberałów, "katolewicy" itp.
          > > > Bardziej "wyrafinowani", czyli ci, którzy przeczytali 2-3 książki spr
          > zedaw
          > > ane
          > > > przy niektórych parafiach przekazuja treści tychże jako własne odkryc
          > ia.
          > > > Robili to juz ich antenaci sprzed 1914 roku, koledzy z ONR,- bo to sa
          > ciąg
          > > le
          > > > te same ksiązki albo wariacje na temat.
          > > > Teraz podnoszą swoje ciężkie główki, bo maja nawet kilkunastu ludzi w
          >
          > > > parlamencie i swojego guru Rydzyka. Czasem ma się wrażenie, ze "wraca
          > star
          > > e"-
          > > > tak jakby odżyły dinozaury.
          > > > No ale lepiej, żeby sie wyżywali w necie, niż na ulicach.
          > > >
          > >
          > > Kolego, nie masz pojęcia o czym piszesz. Jeśli Rydzyka uważasz za prawicę,
          > a
          > > prawicowca za kogoś nienawidzącego UE i rozkochanego w KK, to powtarzam ra
          > z
          > > jeszcze: zupełnie nie wiesz o czym piszesz.
          >
          > miał racje maaax= prawicowiec to ktoś, kto jest przekonany, że jest jedynym
          > posiuadaczem PRAWFY- tak jak lutzek-TYLKO on wie , po prostu WIE, kto jest, a
          > kto nie jest prawicowcem
          > >
          > > Po pierwsze: nie będę "bluzgał" pod Twoim adresem, choć Twoja myśl dotyczą
          > ca
          > > prawicy powoduje we mnie wrzenie krwi.
          >
          > weż sobie ziólka uspokajające
          > >
          > > Po drugie: zastrzymałeś się myślowo w jakichś stereotypach wyczytanych w N
          > IE
          > na
          > >
          > > temat prawicy
          > a co tam piszą na ten temat?
          >
          > i teraz bezkrytycznie przenosisz do netu te bzdury o prawicy,
          > > które głosi lewica.
          > >
          > > Powtórzę Ci za kimś, kto już tutaj to napisał: partia prawicowa w Polsce j
          > est
          > > tylko jedna i jest nią UPR.
          >
          > hahaha, znowu JEDYNA PRAWDA-JEDYNA PRAWICA to UPR
          >
          > Reszta to pseudoprawica.
          > >
          > > A gwoli wyjaśnienia: jestem prawicowcem i....... nie jestem wierzący, nie
          > lubię
          > >
          > > kościoła katolickiego, nie przepadam za Żydami, cenię liberałów, jestem za
          >
          > > przystąpieniem Polski do UE
          >
          > UPR jest za UE???a nie za NAAFTĄ???to może jestes z jakiejs innej frakcji UPR?
          > . Zmieniłem Ci choć trochę Twój mylny osąd na temat
          > > prawicowca?
          > mnie tylko utwierdziłeś w tym, iz maaaax miał rację
          > >
          > > A leczyć
          >
          > gdzie, w psychuszkach?? pewnie sprywatyzowanych???
          > należy tych, którzy: opowiadają się za gospodarką centralnie
          > > planowaną, za interwencjonizmem państwowym, za wysokimi podatkami,
          > > za "bezpłatnym" szkolnictwem i służbą zdrowia, za nadmiernie rozwiniętą
          > opieką
          > > socjalną. Czy już wiesz więc kogo należałoby wyleczyć i z czego? Odpowiedz
          >
          > > sobie sam.
          > juz odpowiedziałęm i wyborcy takoż niezmiennie głosując na UPR tak jak głosują
          > >
          > > I zacznij odróżniać prawicowe poglądy społeczno-polityczne od ekonomiczno-
          > > gospodarczych, bo w tym też masz braki.
          >
          > a myslałem, że prawdziwy prawicowiec jest integralnym prawicowcem, czyli ma
          > prawicowe poglądy na wszystko=
          > > >
          > > lutzek
          >
          > >:->

Szkoda jednak czasu kolego na merytoryczną dyskusję z Tobą dlatego że:

- po pierwsze: niedokładnie czytasz swoich oponentów,
          - po drugie: w komentarzu swoim nie przedstawiłeś choćby jednego dowodu na
          nieprawdziwość moich słów,
          - po trzecie: merytoryczna dyskusja nie polega li tylko na kwestionowaniu
          poglądu adwersarza.

To tyle.

A o tym czym są poglądy prawicowe, zarówno polityczne jak i ekonomiczne
          poczytaj sobie kolego w pierwszej lepszej encyklopedii.

lutzek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka