ben333 31.03.06, 16:28 Często unikam wzroku innych w metrze lub przechodząc koło kogoś na mieście. Robię to specjalnie bo wydaje mi się, że taki kontakt wzrokowy może być dla innej osoby irytujący. Też tak macie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nancyboy Re: Unikanie wzroku 31.03.06, 16:34 Kontakt wzrokowy ma miejsce, gdy obie osoby patrzą sobie wzajemnie w oczy. Więc jeśli druga osobę to irytuje, to przestaje patrzeć. Myślę że generalnie takie kontakty są odbierane jako "chyba wpadłam mu w oko", dlatego zwykle nie trwają dłużej niż sekundę, chyba, że to faktycznie podryw. Odpowiedz Link Zgłoś
emiso1 Re: Unikanie wzroku 31.03.06, 16:40 A ja patrzę ludziom w oczy, jak się komuś nie podoba to jego problem. Nie mam z tym żadnych problemów. Nie chodzę ze wzrokiem wbitym w chodnik jak większość w moim mieście.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Unikanie wzroku IP: *.gdynia.mm.pl 31.03.06, 16:44 Ja czasami jak widze jakiś gostków wożacych się to unikam ich wzroku bo wydaje mi sie że takie cos przyciągnie ich ;) Troche to dziwne nie zaprzecze :D Odpowiedz Link Zgłoś