Dodaj do ulubionych

"Jestem gejem"

22.04.06, 00:04
Ciekawi mnie jak zachowali by się nasi wspaniali ateistyczni rodzice gdyby
usłyszeli od dziecka „ jestem gejem”.

Przy okazji chciałbym sie zapytac ile kosztuje umieszczenie linku do forum
www.prl.int.pl w opisie forum?
Obserwuj wątek
    • gytha_ogg Re: "Jestem gejem" 22.04.06, 00:06
      > Ciekawi mnie jak zachowali by się nasi wspaniali ateistyczni rodzice gdyby
      > usłyszeli od dziecka „ jestem gejem”.

ja bym przeszla nad tym do porzadku dziennego :) ale ja nie jestem
      typowa "tutejsza" ateistka :P
    • markiz.de.sade Re: "Jestem gejem" 22.04.06, 00:11
      Chyba nie mam dzieci i mieć nie planuję, więc problem mnie nie dotyczy :)
      • Gość: eee Re: "Jestem gejem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 09:48
        jak to chyba nie mam dzieci to co nie jestes pewny???
    • Gość: ant kogo to obchodzi ?? n/t IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.06, 00:20
      • Gość: piątek? Re: kogo to obchodzi ?? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 00:22
        Dobrze, że nie wilkołakiem.
    • szymonstanczyk być może bym zabił 22.04.06, 08:49
      być może bym zabił , ale nie wiem kogo czy siebie czy dziecko, napewno byłaby to
      dla mnie najwieksza porażka życiowa.
      • omnipotentny Re: być może bym zabił 22.04.06, 08:53
        heh. i kto tu mowi ze tylko ''katole'' sa nietolerancyjni. przynajmniej w czymś
        jesteśmy podobni, bracia! )))
        • the_dzidka Re: być może bym zabił 23.04.06, 16:22
          Pomyłka. Szymon to katolicki wariat. Ten sam wątek umieścił na forum Kościól
          Religia bez katocenzury. Nie wiem, skąd mu się wzięło "nasi ateistyczni
          rodzice", ale on w ogole jest albo ciągle naćpany, albo pijany. Przynajmniej
          takie sprawia wrażenie.
      • crax [...] 22.04.06, 16:08
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • arctos6 Bardzo śmieszne u homofobów 22.04.06, 22:43
        Niektóre homofoby deklarują niechęć do homoseksiualistów, argumentując, że
        chcą, aby ich dzieci były "normalne". Jest to bardzo śmieszne, gdyż dziecko,
        odkrywając u siebie homoseksualne skłonności, i widząc wrogą postawę rodziców,
        ukrywa problem. I zwraca się o pomoc do "branży" homoseksualnej.
        • Gość: Magda Re: Bardzo śmieszne u heterofobow IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 23.04.06, 00:52
          Wszystkie heterofoby deklaruja niechec do heteroseksualnych i ciagle draza ten
          sam temat. Tylko dlaczego??? Kogo to obchodzi co robisz w swojej sypialni. A
          wychowanie dzieci zostawcie ich rodzicom, to was nie dotyczy.
          • arctos6 Re: Bardzo śmieszne u heterofobow 23.04.06, 04:18
            Gość portalu: Magda napisał(a):

> Wszystkie heterofoby deklaruja niechec do heteroseksualnych i ciagle draza
            > ten sam temat. Tylko dlaczego??? Kogo to obchodzi co robisz w swojej
            > sypialni. A wychowanie dzieci zostawcie ich rodzicom, to was nie dotyczy.

A kto zaczął? Kto napisał, że by zabił?
            Właśnie przez to czasem dostaję heterofobii.
    • waterproof1 Re: "Jestem gejem" 22.04.06, 09:10
      Uważąłbym to za porqażkę, że dziecko przychodzi i musi mi mówić aja nic sam
      dotąd nie zauważyłem. A poza tym acard stoi na półce na wszelki wypadek;)
    • Gość: kasiulla Re: "Jestem gejem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 09:32
      Wspaniali ateistyczni rodzice pewnie poboleliby chwilę nad
      perspektywą "niemania" wnuków i przeszli nad tym do porządku dziennego.

Wspaniali ateistyczni rodzice wyrzucaliby sobie za to do końca życia, że nie
      mieli na tyle dobrego kontaktu z dzieckiem, by nie musiało ono INFORMOWAĆ ich o
      swoich preferencjach formalnie. Wyrzucaliby sobie, że po prostu umknęło im coś
      bardzo ważnego w życiu dziecka. Mieliby do siebie pretensje, że dziecko uważało
      za stosowne kryć się z tym przez jakiś czas, bo to oznacza, że uznało rodziców
      za nietolerancyjnych i niegodnych uczestniczenia w jego życiu.

Stszymonie, nie musisz pisać ironicznie "nasi wspaniali ateistyczni rodzice",
      bo tacy rodzice są.

Wkurza mnie, że moi koledzy-geje latami kryją się przed swoimi rodzicami, bo
      tamci mogą nie zrozumieć. Nie chcę być taką matką. Mój syn jest jeszcze za
      mały, by mieć jakiekolwiek preferencje, ale nie mnie go oceniać, niezależnie od
      tego, jaką wybierze drogę. Moim obowiązkiem nadrzędnym jest go wspierać
      niezależnie od wszystkiego.

Jedyne, czego bym nie zniosła i nie tolerowała, to gdyby wyrósł na przestępcę,
      mordercę, złodzieja, gdyby krzywdził kogokolwiek. Ale nie za to, że woli kochać
      mężczyzn, a nie kobiety. Homoseksualizm to nie choroba.
      • szymonstanczyk [...] 22.04.06, 09:40
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: lutzek Głupota to też choroba, więc się lecz Stańczyku:) IP: *.escom.net.pl 22.04.06, 11:44
          Nikt nie rodzi się głupi. Głupcem się dopiero stajesz. Więc się wylecz z głpoty.

lutzek

PS. I od razu zaprzeczę Twoim podejrzeniom: nie jestem homoseksualistą.
          • marbor1 Re: Głupota to też choroba, więc się lecz Stańcz 22.04.06, 14:20
            Ja i mąż jesteśmy wspaniałą katolicką rodziną [tak uważam] o 44-letnim stazu
            małżeńskim. Gdybyśmy od syna [jedynaka] usłyszeli stwierdzenie - "tato, mamo
            jestem homoseksualistą", to wiem na pewno że nie odrzucilibyśmy syna z tego
            powodu, staralibyśmy się go zrozumieć. Tak jak ktoś tu napisał, smutno by nam
            było że nie będziemy mieli wnuków.
            To jakiej orientacji czy wyznania są rodzice, nie musi oznaczać potępienia lub
            zrozumienia preferencji własnego dziecka.
            A jeszcze tak dla porządku: oświeć mnie starą kobietę Szymonie jaka jest
            różnica między "pedałem" a homoseksualistą.
            Maria
            • auto258374 Re: Głupota to też choroba, więc się lecz Stańcz 23.04.06, 10:11
              > > Ja i mąż jesteśmy wspaniałą katolicką rodziną [tak uważam] o 44-letnim stazu
              > małżeńskim. Gdybyśmy od syna [jedynaka] usłyszeli stwierdzenie - "tato, mamo
              > jestem homoseksualistą",

Mała szansa. Homoseksualiści pochodzą głównie z rodzin rozbitych lub
              upośledzonych emocjonalnie. To gadanie o genach i orientacji, której nie można
              odmienić to bzdura.
              • crax Re: Głupota to też choroba, więc się lecz Stańcz 23.04.06, 11:44
                auto258374 napisał:

"Homoseksualiści pochodzą głównie z rodzin [...] upośledzonych emocjonalnie."

Czyżbyś był gejem?? No no no... :))))
              • gytha_ogg Re: Głupota to też choroba, więc się lecz Stańcz 23.04.06, 11:45
                > Homoseksualiści pochodzą głównie z rodzin rozbitych lub
                > upośledzonych emocjonalnie. To gadanie o genach i orientacji, której nie można
                > odmienić to bzdura.
                >

sam gadasz bzdury. po pierwsze nie geny, tylko hormony decyduja o drugo- i
                trzeciorzedowych cechach plciowych, a do takich zalicza sie orientacje
                seksualna. a po drugie jest wiele homoseksualistow pochodzacych z calkiem
                normalnych rodzin. jednego takiego zreszta znam na tyle dobrze, ze wiem, jaka
                ma rodzine - bardzo sympatyczni ludzie, pelna rodzina, zero patologii. krotko
                mowiac, Twoje teorie ida sie walic.
                powstawanie homoseksualizmu jest znaczeni bardziej skomplikowane, niz sobie
                wymysliles. rzadko zdarzaja sie ludzie, ktorych orientacje da sie zmienic.
                przewaznie jest to niemozliwe, gdyz wiaze sie z budowa morfologiczna mozgu, w
                ktorym cechy plciowe ksztaltuja sie pod wplywem odpowiednich hormonow.
                wszelkie zachwiania hormonalne matki podczas ciazy moga zaowocowac
                homoseksualizmem dziecka (i nie tylko).
        • gytha_ogg glupota, ale i... 22.04.06, 13:56
          > nie gej,nie homoseksualista ale pedał

ale i brak kultury, czyli chamstwo, ktorego objawem jest m. in. uzywanie slow
          uznanych za wulgarne, bedace wyrazem negatywnych odczuc, w zastepstwie za
          ogolnie przyjete, neutralne okreslenia. swoim powyzszym postem dowodzisz
          jedynie, ze nie opierasz swojego zdania na logicznych przemysleniach, ale na
          emocjach, gdyz masz bardzo emocjonalny stosunek do homoseksualizmu. jednym
          slowem, to Ty masz problem z homoseksualistami, a nie oni ze soba.
        • Gość: ant Re: pedalstwo to choroba IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.06, 14:52
          staropanieństwo i starokawalerstwo (bez urazy) to też choroba ??
          bo kto sie od razu rodzi starym kawaleram albo panna ??
          LECZYĆ ICH DO Q....WY NEDZY, LECZYĆ !!!!!!!!!!!!
          :))
          szymonem też sie nikt nie rodzi , tak na marginesie...........
    • seth.destructor Re: "Jestem gejem" 22.04.06, 15:46
      Nie jestem ateista, nie lubie gejow. Lesbijki owszem.
      • Gość: ant Re: "Jestem gejem" IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.06, 16:04
        taeż jestem lesbijką ;))
    • aktsieta Re: "Jestem gejem" 22.04.06, 16:53
      stszymon napisał:
      jestem gejem
      i co jest ci lżej kiedy się przyznałeś?:)
    • crax Wynocha stąd, trollu 22.04.06, 17:02
      • Gość: Gandalf Re: Wynocha stąd, trollu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 17:46
        Nie władnie, katocenzura sie wam niepodoba, a sami chcecie wprowadzac ateocenzure :P
        Chociaz jestem daleki od tego typ dzialanosci forumowej, to nie jest Twoje
        prywatne forum. Jak chce przedstawiac takie poglady niech przedstawia. Mamy w
        knocu wolnosc. Mi sie Twoje poglady nie podobaja, ale nie zadam abys sie wynosil
        z forum i nie glosil swoich pogladow.
        No coz widac nie tylko pseudokatolika brak tolerancji. :P
        • crax Re: Wynocha stąd, trollu 22.04.06, 19:33
          Gandalf, jeżeli zabierasz głos w jakiejś sprawie to warto by było, żebyś
          wiedział o czym mówisz. Ja tego gościa znam z innego forum i wiem, że jego
          specjalnością jest zaśmiecanie forów (pod WIELOMA nickami), które mu się nie
          podobają i prowokowanie innych. Stąd mój post.
          Zwróć też uwagę, że jak dotąd NIGDY NIKOGO nie wyrzucałem z forum. Nieważne czy
          się z nim zgadzam czy nie. To jest pierwszy raz. Po prostu nie lubię
          faszystów.

P.S. Przykładem link, który podał w założonym przez siebie wątku. Zajrzyj jeśli
          chcesz i powiedz, czy nadal uważasz mnie za nietolerancyjnego.
          www.polonica.net/
          • Gość: Gandalf Re: Wynocha stąd, trollu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 22:48
            Ignorować, ignorować. Taki typ mentalności mózna tylko ignorować. Nie karmić
            trolla to sam umrze smiercią naturalną-głodową ;)
            • Gość: Gandalf Re: Wynocha stąd, trollu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 22:49
              Miało być można, a wyszło mózna :D
    • taus Re: "Jestem gejem" 22.04.06, 19:40
      Nie widziałbym w tym nic złego.
    • Gość: Matylda Re: "Jestem gejem" IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.06, 20:16
      To nie zależy od tego czy i jaką religię się wyznaje. To raczej sprawa kultury
      osobistej, inteligencji, zaufania do własnego dziecka i wiara w to, że jeśli
      coś robi to jest o tym przekonany. Katolik nie zawsze znaczy to samo, ateista
      też. Bardziej bym się zmartwiła gdyby okazało się, że moje dziecko jest
      prostakiem, który nie szanuje drugiego człowieka i tu, na forum opluwa kogoś
      tylko dlatego, że nie podoba mu się jego orientacja seksualna. Prawdziwym
      szokiem dla mnie byłoby gdybym nagle dowiedziała się, że moja córka która
      właśnie kończy studia nie wie czym jest homoseksualizm i uważa go za jedno z
      wielu zboczeń.
    • znj2 Re: "Jestem gejem" 22.04.06, 22:11
      Gdybym to usłyszał,.....nie to niemożliwe........
      • Gość: EWa Re: "Jestem gejem" IP: *.CNet2.Gawex.PL 22.04.06, 22:53
        Nie rozumiem, co ma wiara,wyznanie czy ateizm do preferencji seksualnych i
        sposobu reagowania na te wybory?
    • Gość: Gandalf Re: "Jestem gejem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 22:54
      Nie jestem ateistą, ale jeżeli decyduję się na posiadanie dziecka zakładam, że
      moja miłośc będzie bezwarunkow. Z całego serca pragna, aby moja miłośc do mojego
      dziecka pokonała ta przeszkodę. Ale na tym polega miłośc rodzicielska, że kocha
      sie własne dziecko bez względu na okoliczności. Zdaję sobie sprawę, że może to
      być trudne, ale zakceptuję to. Jego wybór i jego życie, jeżeli tak wybrał to
      postaram się uszanować ten wybór.
    • zielony_mroowek Re: "Jestem gejem" 22.04.06, 23:01
      Oczywiście nie chciałbym aby mój syn został homoseksualistą. Wydaje mi się że
      kocham go jeszcze bardziej gdy czasem jest chory. Dlatego nawet jeśli jest to
      choroba nie mógłbym go z tego powodu odrzucić.
    • Gość: Jajco Lepiej być gejem niż księdzem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.06, 00:30
      Już wolałbym syna pedzia niż czarnego
      • Gość: Magda Re: Lepiej być gejem niż księdzem IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 23.04.06, 00:54
        Hej kolego bywaja gorsze problemy. Aby zostac ksiedzem trzeba sie ksztalcic,
        aby zostac pedalem mozesz byc nawet analfabeta. Widac nie stawiasz swoim
        dzieciom zbyt duzych wymagan...
      • stszymon Pedalstwo i ateizm powinno być karane 25.04.06, 00:07
        bo jest grożne dla normalnych ludzi
        • crax Re: Pedalstwo i ateizm powinno być karane 25.04.06, 02:14
          stszymon napisał:

> bo jest grożne dla normalnych ludzi

Czyli ty nie musisz się niczego obawiać. ABSOLUTNIE niczego.
    • Gość: marysia ja bym biedaka poddala pilnemu leczeniu IP: *.home.net.pl / *.home.net.pl 23.04.06, 10:20
      Dalabym jemu czajnikiem w pysk i zapytalabym jeszcze raz: kim jestes? a w
      przypadku niepoprawnej odpowiedzi powtorzylabym terapie odpedalania domu.
      • crax Re: ja bym biedaka poddala pilnemu leczeniu 23.04.06, 11:46
        Ty jemu czajnikiem on tobie żelazkiem. Byłby spokój.
      • Gość: Gandalf Re: ja bym biedaka poddala pilnemu leczeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 11:56
        Rece opadają:
        J 13, 34-35
        "Przykazanie nowe daję wam, abyście się wzajemnie miłowali tak, jak Ja was
        umiłowałem; żebyście i wy tak się miłowali wzajemnie. Po tym wszyscy poznają,
        żeście uczniami moimi, jeśli będziecie się wzajemnie miłowali".
        Weź to 100 razy napisz i zapamietaj. Jak nie pomoże to weź sie sama tym
        czajnikiem trzasni. Tak na wszelki wypadek 100 razy tym czajnikiem.
        • Gość: marysia Re: ja bym biedaka poddala pilnemu leczeniu IP: *.home.net.pl / *.home.net.pl 23.04.06, 15:54
          posluguje sie czajnikiem juz od lat i nie zawiodlam sie. Jestem pewna, ze
          zadzialalby i w tej, dosc blachej sprawie. Po pomyslnie zakonczonej terapii
          mozemy przejsc do milowania sie. Wazna jest jednak kolejnosc.
          • Gość: ant Re: ja bym biedaka poddala pilnemu leczeniu IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.06, 19:12
            masz racje ważna jest kolejność, niektórych najpierw powinni kochać, a dpiero
            potem odmóżdżać.....
    • Gość: X Re: "Jestem gejem" IP: *.gdynia.mm.pl 23.04.06, 19:18
      video.google.com/videoplay?docid=3128338123598908787&q=gay
      Polecam :P
    • sloggi_so Re: "Jestem gejem" 24.04.06, 23:52
      Normalny rodzic kocha dziecko mimo wszystko i pomimo wszystkiego.
    • Gość: daria Re: "Jestem gejem" IP: *.i-service.pl 25.04.06, 16:22
      gdy masz dziecko to czasem myslisz o jego przyszlosci, i pewnie w glowie matek i
      ojcow pojawia sie mysl ze ich dzieci beda kiedys mialy zony, mezow, beda mialy
      swoje potomstwo.
      Slowa "Jestem gejem", chcac nie chcac kazdego rodzica zabola, chocby byli
      tolerancyjni, ja jestem i mnie tez by to zabolalo ale nie dlatego ze koniecznie
      chce ingerowac w zycie dziecka i tak jak ja sobie wymarzylam tak musi byc, ale
      zal mi by bylo tego trudu z jakim sie bedzie zmagalo, przeciez to wlasnie to
      jest najgorsze ze innych to bedzie bardziej ciekawilo, dziwilo niz np mnie albo
      innego tolerancyjnego rodzica ktorego dziecko bedzie gejem a on bedzie go
      wspieral mimo wszystko.
    • Gość: DSD Re: "Jestem gejem" IP: 212.33.72.* 26.04.06, 15:36
      Dla ateistycznych rodziców większym wstrząsem byłoby gdyby dziecko powiedziało:
      'Jestem katolikiem'.
      • szczawka Re: "Jestem gejem" 26.04.06, 23:07
        a ja sobie wlasnie haslo tego tematu zrobilam na podkoszulku rozowymi cekinami
        i jeszcze robie sobie napis mlodziez wszechpolska kolorami teczy.mam nadzieje
        ze jacys fanatycy mnie nie wyzruca z autobusu..pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka