i-love-2-bike 19.08.06, 22:47 jak wam sie zdaje tez arabskie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
z_daleka Re: pochodzenie slowa judzic? 19.08.06, 23:12 mnie sie zdaje bicz, ze to ze slownika antychrysta... Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Jestes taka prozaiczna antychrystko. 19.08.06, 23:15 Czy czcisz sw. panskiego Jude? Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Juda ? 19.08.06, 23:29 yann17 napisał: > syn Jakuba jeden z patryiarchów Izraela no w jezyku polskim potocznym mialo to slowo zawsze negatywne znaczenie,ciekawam dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Sw. Juda apostol. 19.08.06, 23:33 Zwany takze Tadeuszem. Ciekawe czy rowerzystka wierzy w sw. Jude apostola? Odpowiedz Link Zgłoś
yann17 Re: Sw. Juda apostol. 19.08.06, 23:35 Zwany takze Tadeuszem. > Ciekawe czy rowerzystka wierzy w sw. Jude apostola ------------------------ i Juda Iskariota Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Re: Sw. Juda apostol. 19.08.06, 23:37 Ten tez:) ...tak jak pewien Jezus zaslynal w Biblii jako zdobywca Kannanu na ponad tysiac lat przed Chrystusem. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Sw. Juda apostol. 19.08.06, 23:42 yann17 napisał: > Zwany takze Tadeuszem. > > Ciekawe czy rowerzystka wierzy w sw. Jude apostola > ------------------------ > i Juda Iskariota a co ma ten i tamten juda do slowa judzic,jesli ono akurat oznacza zupelnie nieapostolskie zachowanie. dalej czekam na wyjasnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Re: Sw. Juda apostol. 19.08.06, 23:45 A skad wiesz, ze sw. Juda nie judzil albo nawet nie podjudzal? Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Sw. Juda apostol. 20.08.06, 00:03 ja wiem, bo to dobry swiety, patron od spraw beznadziejnych . I w swietych sie nie wierzy , maruderze,jak to gdzies tu napisales, ani sie do nich nie modli, to nie sa bogowie. Prosisz icjh co najwyzej o wstawiennoictwo :))) A slowo judzic ani od tego ani tego slawniejszego Judasza chyba nie pochodzi. Duzo mu mozna zarzucis, ale zeby akurat judzil??? Byl zwyklym zdrajca i to dla pieniedzy .I wydal na smierc swoich przyjaciol.Po co mu jeszcze nie istniejace grzechy dopisywac. "Judzic" to raczej od calej nacji pochodzi , tak samo jak "judasz" ta dziura w drzwiach do podgladania Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Re: Sw. Juda apostol. 20.08.06, 00:17 Jakze, nie wierzy sie, ze swieci sa swietymi, przebywaja w raju, sa posrednikami miedzy Bogiem a ludzmi? Czy nie lepiej od razu modlic sie do Boga, wiara to nie posrednictwo kredytowe:) Odpowiedz Link Zgłoś
nopes A kto na forum judzi? Pytanie retoryczne? 19.08.06, 23:27 Grupa craSSul żydowskich.. Więc odpowiedz jest oczywista.. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Slowniki sa politycznie 19.08.06, 23:28 poprawne,nie ma w nich slowa judzic:))) myslalam,ze skonam sa roznego typu inne kolokwializmy,ale nie ten;)) oj wej swo.pwn.pl/haslo.php?id=12536 Odpowiedz Link Zgłoś
nopes "to jew" tzn. oszukać 19.08.06, 23:44 Czyli schemat w kazdym jezyku jest podoby. To pewnie przypadek. :) Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: "to jew" tzn. oszukać 19.08.06, 23:46 nopes napisał: > Czyli schemat w kazdym jezyku jest podoby. > To pewnie przypadek. :) no zaczynamy rozmawiac,bo mysle,ze geneza tego slowa nie ma nic wspolnego z Biblia,czy apostolami:) Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Re: "to jew" tzn. oszukać 19.08.06, 23:47 A co ze slowem jewellery tak milym rowerzystce? Rdzen ten sam-"jew". Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike ja mysle,ze ktos tu ma "maly" problem 19.08.06, 23:49 i wstydzi sie do tego przyznac. pisac mozesz,ale nie licz na zadne REPLY. bergoiata.org/gif/exibis.gif Odpowiedz Link Zgłoś
marouder masz problem z rozmiarem clitoris? 19.08.06, 23:52 ..fajne, ale dotyczy chyba twojego rozrosnietego clitoris. Nastepnym razem prosze sie nie przebierac za mezczyzne:) bergoiata.org/gif/exibis.gif Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Slowniki sa politycznie 19.08.06, 23:51 ja mam inny , polsko-polski :)) określenie „manipulować” jest synonimem czasownika „knuć”, a także - „chytrzyć, kombinować, mącić, mieszać, motać, dezorientować, judzić, szczuć”. Jego antonimami są z kolei takie określenia, jak: „mówić prawdę, działać jawnie, mieć szczere intencje”. _____________ "łapać żebraka"! dla niepoznaki glośno krzyczały inne żebraki Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Slowniki sa politycznie 19.08.06, 23:54 krystian71 napisała: > ja mam inny , polsko-polski :)) > > określenie „manipulować” jest synonimem czasownika „knućR > 21;, a także - > „chytrzyć, kombinować, mącić, mieszać, motać, dezorientować, judzić, szc > zuć”. > Jego antonimami są z kolei takie określenia, jak: „mówić prawdę, działać > jawnie, mieć szczere intencje”. > _____________ > nu do dawaj link,aj caly czas szukalam w kopalinskim i nie moglam znalesc. a wogole to gdzie sie podziewasz nicponiu:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Slowniki sa politycznie 20.08.06, 00:15 1/linka nie dam, chyba,ze na moja polke z ksiazkami 2/ gonia mnie z komputera,zdaje sie,ze juz na dobre Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Slowniki sa politycznie 20.08.06, 00:16 krystian71 napisała: > 1/linka nie dam, chyba,ze na moja polke z ksiazkami > 2/ gonia mnie z komputera,zdaje sie,ze juz na dobre have fun i nie pij za duzo z jolka:))) Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Slowniki sa politycznie 20.08.06, 00:19 o tej godzinie? chyba ziolka Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Slowniki sa politycznie 20.08.06, 00:20 krystian71 napisała: > o tej godzinie? chyba ziolka lubczyka:))) Odpowiedz Link Zgłoś
yann17 Re: pochodzenie slowa judzic? 19.08.06, 23:55 można i tak www.offmusic.pl/farben/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: pochodzenie slowa judzic? 20.08.06, 00:05 yann17 napisał: > można i tak > > www.offmusic.pl/farben/index.html alez to pop art,a nie judzenie,czarno na bialym widac:))) Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re rachela 20.08.06, 00:01 Ok poszukalem nie znalazlem ale dam inny problem! Po pozarze w piwnicy kierownica z rowera ma taka oksyde paskudna co mozna z tym zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Re: Re rachela 20.08.06, 00:03 Zetrzec, potem pochromowac. Nic innego sie zrobic nie da bo to wegiel wtopiony w strukture stali. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Re rachela 20.08.06, 00:04 grzegorz1948 napisał: > Ok poszukalem nie znalazlem ale dam inny problem! Po pozarze w piwnicy > kierownica z rowera ma taka oksyde paskudna co mozna z tym zrobic? he,he zamocz w 10% HCL i zobacz co zostanie,zawsze mozesz miec nadzieje,ze jakis ufojudek przyniesie ci nowa,bez judzenia:)) a moze warto zobaczyc Halifax Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Re rachela 20.08.06, 00:18 grzegorz1948 napisał: > Ok poszukalem nie znalazlem ale dam inny problem! Po pozarze w piwnicy > kierownica z rowera ma taka oksyde paskudna co mozna z tym zrobic? grzesiu,jesli mowisz powaznie,to najlepsze do czyszczenia sa srodki do grilla,nei wiem,co wy tam macie,ale u nas mozna spryskac tym swinstwem rozne metale i stal,zostawic na pare godzin i zobaczyc co zeszlo a co nie,ale mysle,ze lepiej zainwestowac w cos nowego:) Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Re rachela 20.08.06, 00:24 Juz zrobilem do ubezpieczalni rachunek tylko tej kierownicy nie obejmuje.jest to oksyda z wody gasniczej. Kiedys czytalem ze mozna to tez zrobic z folia aluminiowa i cocacola.A le sprobuje tak jak radzisz. Odpowiedz Link Zgłoś