boneefacy 21.08.06, 23:35 Czy to prawda, że nie ma ludzi, którzy nigdy tego nie robili? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jorge.martinez Re: Masturbacja 22.08.06, 00:50 boneefacy napisał: > Czy to prawda, że nie ma ludzi, którzy nigdy tego nie robili? Dorosłych ludzi płci męskiej zapewne więcej nić 1% nie uświadczysz. Z kobietami wygląda to nieco inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Masturbacja 22.08.06, 01:03 jorge.martinez napisał: > boneefacy napisał: > > > Czy to prawda, że nie ma ludzi, którzy nigdy tego nie robili? > > Dorosłych ludzi płci męskiej zapewne więcej nić 1% nie uświadczysz. Z kobietami > wygląda to nieco inaczej. 82.7% off all statistics are made up on the spot Odpowiedz Link Zgłoś
znj2 Re: Masturbacja 22.08.06, 06:57 Uwierzyli powiedzeniu. "Tylko onanizm wzmacnia organizm". Odpowiedz Link Zgłoś
ya_bolek Re: Masturbacja 22.08.06, 07:13 Mysle ze za tym pytaniem kryje sie inne a mianowicie, czy onanizm jest OK. Odpowiem Ci w ten sposob, wszystko moze byc dla czlowieka zarowno zlotem jak i przeklenstwem. Takze i onanizm moze byc zarowno konstruktywny jako i destruktywny. Zeby nie byc goloslownym, podam uproszczony przyklad. Godzinami wysiadujesz przy internecie w poszukiwaniu hot spots, wydajesz kase na wciaz te same swierszczyki, niczego sie nie uczysz a trwonisz srodki, czas, pieniadze, czyli krotka mowiac, marnujesz zycie - destruktywny. Traktujesz onanizm jako poznanie wlasnej seksualnosci, "wzmocnienie miesnia", "przeczyszczenie organizmu" - konstruktywny. boneefacy napisał: > Czy to prawda, że nie ma ludzi, którzy nigdy tego nie robili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx chyba 100% albo 99.99% dlatego, że już małe dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 10:25 'dotykają się' co chyba można uważać za masturbację, pozostały ułamek procenta to przypadki chorych ludzi, którzy mają jakieś zaburzenia i nie funkcjonują normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
eva_2 A ja mam problem... 22.08.06, 18:58 Mój syn chyba tego nie robi a ma już 14 lat. W nocy ma te okropne polucje, wstaje, zmienia pidżamę... odnoszę wrażenie, że się męczy i nie bardzo wiem jak mu pomóc. Trudno żeby mama namawiała włąsnego syna do masturbacji! Może ktoś tu na forum wymyśli coś mądrego...? Odpowiedz Link Zgłoś
zmeczony_slusarz Re: A ja mam problem... 22.08.06, 19:01 eva_2 napisała: > Mój syn chyba tego nie robi a ma już 14 lat. W nocy ma te okropne polucje, > wstaje, zmienia pidżamę... odnoszę wrażenie, że się męczy i nie bardzo wiem jak > mu pomóc. Trudno żeby mama namawiała włąsnego syna do masturbacji! Może ktoś tu > na forum wymyśli coś mądrego...? Załatw mu koleżnakę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guziel Re: A ja mam problem... IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.06, 19:28 myśle że jako świadoma matka powinnaś mu zademonstrować jak to się robi, chłopak może nie wie, a nie ma to jak konstruktywny dialog i edukacja seksualna. Odpowiedz Link Zgłoś
petryk8 Re: A ja mam problem... 14.09.22, 21:09 Wydaje manie ze mamusia nie potrafi rozmawiać z synem na temat masturbacji trzeba synowi pomoc Odpowiedz Link Zgłoś