Dodaj do ulubionych

X Festiwal Nauki - program

16.09.06, 09:57
www.icm.edu.pl/festiwal/2006/pliki/programFN_2409.html
Tu sa wszystkie dzialy.

Skopiowane to co dotyczy Centrum Astronomii w Warszawie
Miejsce imprezy:
budynek Centrum Astronomicznego PAN, ul. Bartycka 18, dojazd autobusem 108 z
Pl. Trzech Krzyży lub 167 z Ochoty, Mokotowa i Woli
CAMK znajduje się 1400 m po lewej jadąc od ulicy Czerniakowskiej.
tel. +48 (22) 8410041, oficjalna strona www CAMK: www.camk.edu.pl
Rozkład jazdy autobusów 108: www.ztm.waw.pl/baza/20060912/108/TRASY.HTM
Rozkład jazdy autobusów 167: www.ztm.waw.pl/baza/20060912/167/TRASY.HTM
Dojazd pociągiem - Najbliższym CAMK dworcem kolejowym jest dworzec Warszawa
Centralna. Znajduje się w odległości ok. 4 km od Centrum. Najlepsze połączenie
z dworca to taksówka (koszt około 15 zł.) lub dowolny tramwaj w kierunku
wschodnim (3 przystanki) i potem autobus 108 z Pl. Trzech Krzyży.
Obserwuj wątek
    • mysha_b Re: X Festiwal Nauki - program 16.09.06, 23:48
      Aniu Kochana, powiedziec, ze wprawilas mnie w zdumienie, to nic nie powiedzic
      (Pilch), wprawilas mnie w oslupienie! Te wszystkie informacje, dotyczace
      komunikacji, sa zdumiewajace, tzn umiejetnosc wyszukiwania informacji. Przez
      wiele lat pracowalam w bibliotece w dziale informacji naukowej, ale przescignac
      Ciebie w tej dziedzinie byloby nie lada sztuka :)))
      Smutno mi, ze nie bede mogla z nich skorzystac. Bardzo, bardzo interesujacy
      program i ulatwienia dotyczace aspektu komunikacyjnego - nadzwyczajne :)))
      • annah11 Re: X Festiwal Nauki - program 17.09.06, 02:11
        Myszeczko akurat te informacje komunikacyjne byly w liscie, ktory dostal moj
        maz, bo On nalezy internetowo do tego Centrum Astronomicznego (Jego stryj jest
        astronomem). Tylko do informacji podanej przeze mnie skopiowalam te potrzebne
        dane. Ja z wyksztalcenia bibliotekarz z wieloletnia praktyka, mam troszke wprawy.
        • mysha_b Re: X Festiwal Nauki - program 17.09.06, 20:14
          Bibliotekarze wszystkich krajow laczcie sie :)))))))) Jest nas tu juz, Aniu,
          troje bibliotekarzy. Mozemy zalozyc, jesli nie klub, to chociaz kolko :)))
        • rak-pustelnik Re: X Festiwal Nauki - program 17.09.06, 21:38
          Szkoda, że to nie twój Mąż jest tym astronomem! Chodzi mi o wyjaśnienie budowy
          podróżnego zegarka słonecznego. Kiedyś znałem młodego astronoma, którzy
          udzielał mi wyjaśnień odnośnie budowy astrolabium i chciałem mu się jakoś
          odwdzięczyć. Napisałem więc, że mogę podzielić się z nim wiedzą na temat
          wróżenia z genitaliów, bo posiadam odpowiedni do tego podręcznik. Niestety!
          Obraził się i nie odpisał!
          Tubylec
          • annah11 Re: X Festiwal Nauki - program 18.09.06, 00:39
            rak-pustelnik napisał:

> Szkoda, że to nie twój Mąż jest tym astronomem! Chodzi mi o wyjaśnienie budowy
            > podróżnego zegarka słonecznego. Kiedyś znałem młodego astronoma, którzy
            > udzielał mi wyjaśnień odnośnie budowy astrolabium i chciałem mu się jakoś
            > odwdzięczyć. Napisałem więc, że mogę podzielić się z nim wiedzą na temat
            > wróżenia z genitaliów, bo posiadam odpowiedni do tego podręcznik. Niestety!
            > Obraził się i nie odpisał!
            > Tubylec

Nic Ci niestety nie pomozemy, bo nie wiemy, Raku!
            Ludzie nie powinni sie na siebie obrazac, ale tez nie obrazac sie wzajemnie - to
            sa dwie rozne sprawy.
    • night_breeze Re: X Festiwal Nauki - program 17.09.06, 03:12
      Piękna sprawa,czytałam o tym wydarzeniu,ale-w tym czasie już wyjeżdżam z W-wy
      daleko,daleko na kresy wsch.do Woli Uhruskiej.O ludzie,tam mnie jeszcze nie
      widzieli! :)))
      • mysha_b Re: X Festiwal Nauki - program 17.09.06, 20:17
        Energiczna i ciekawa swiata z Ciebie Bryzka. Tylko pogratulowac :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka