Dodaj do ulubionych

pizza z pieczarkami... nieporozumienie...zmienmy t

17.09.06, 19:08
tylko, kaczynski, geje i religia
a ja zapodam ze pizza z pieczarkami to nieporozumienie:)
Obserwuj wątek
    • xtrin Pizza może być wyłącznie z pieczarkami! 17.09.06, 19:24
      Bez to totalne nieporozumienie!
      • feminasapiens Re: Pizza może być wyłącznie z pieczarkami! 17.09.06, 22:30
        Jak można jeść pizzę bez pieczarek?!

Powiem Wam ciekawą pizzę (wiem że trochę balansuję na krawędzi poprawnej
        polszczyzny ;-):

kiedyś jadłam w popularnej sieci pizzerii bardzo fajną pizzę, jednym ze
        składników były grzyby (nie pieczarki!), a w innej wersji utarty na grubych
        oczkach... oscypek!

Bardzo mi smakowała - taka inna.

Jak chcecie wiedzieć gdzie taką zjeść to napiszcie na maila.
    • Gość: *** Najlepsza pizza IP: *.escom.net.pl 17.09.06, 19:42
      Oto składniki do tej pizzy (na cienkim cieście):

- mozarella
      - pieczarki
      - szynka
      - czarne oliwki
      - cebula
      - czosnek
      - krewetki
      - anchois
      - chili

Do tego sos pomidorowy z tabasco.

I możemy jeść :) Kto zaprasza? :)
      • smoczyca.spod.wawelu Re: Najlepsza pizza 22.09.06, 14:14
        To co podałeś, to dla mnie "materiał" na dwie odrębne pizze - jedna z szynką i
        oliwkami, druga - z krewetkami i anchois :D
    • eeela Re: pizza z pieczarkami... nieporozumienie...zmie 17.09.06, 20:22
      A tarta moze byc?
    • raveness1 Re: pizza z pieczarkami... nieporozumienie...zmie 17.09.06, 23:01
      Nie to dobre co dobre, tylko to co komu smakuje.
      Nie wiedzialem tez, ze pieczarki nie sa grzybami.
      • morfeusz100 Re: pizza z pieczarkami... nieporozumienie...zmie 18.09.06, 10:41
        myslałem raczej o sytuacji gdzie ktos zamawia tylko i wyłącznie składnik
        pieczarki :P
        • raveness1 Re: pizza z pieczarkami... nieporozumienie...zmie 22.09.06, 08:02
          If that is so, ok.
        • xtrin Re: pizza z pieczarkami... nieporozumienie...zmie 22.09.06, 09:52
          E no same oczywiście nie... zresztą pizza z każdym pojedynczym składnikiem nie
          jest ciekawa.
    • miriam11 Re: pizza z pieczarkami... nieporozumienie...zmie 18.09.06, 10:46
      No popatrzcie jaka nam się ładna dyskusja zrobiła, bez gejów, Kościoła i
      polityki, jakie to miłe.
      A jeśli o pieczarkach mowa no przecie, że pizza MUSI być z pieczarkami.
      Ale i tak niech się Włosi z tą swoją pizzą schowają, zanim ją wymyślili to
      Słowianie wymyślili podpłomyk... i takiż właśnie podpłomyk z kurkami i cebulką
      jadłam, po prostu niebo w gębie!
      • eeela Re: pizza z pieczarkami... nieporozumienie...zmie 21.09.06, 15:25
        Jak zrobic podplomyk?
    • Gość: :)) ale są pizze i pizze - ta prawdziwa to cieńka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 15:27
      i z pieca opalanego drewnem
      • strudelek Re: ale są pizze i pizze - ta prawdziwa to cieńka 21.09.06, 22:00
        co to znaczy "prawdziwa", ja robie na grubym ciescie i pieke w pikarniku, jak
        to sie nazywa twoim zdaniem
        • swistak1235 Re: ale są pizze i pizze - ta prawdziwa to cieńka 22.09.06, 08:53
          to nie jest pizza (robiona w domu w piekarniku)
          to jest cos lepszego od mrozonek z hiperbudynków bo robione samemu.
          Prawdziwa pizza jest na cienkim ciescie bez keczupów i sosów, włosi by sie
          obrazili w pożądnej resteuracji.
          • Gość: wylogowany gruba to jest focaccia :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 09:04
            pizza jest cieńka - ciasto tylko woda, sól i mąka - bez oliwy

góra może być różna - ale dla mnie najlepsza to Margherita (przecier pomidorowy,
            mozzarella i oregano - wolę tą wersję niż z bazylią) - prosta, ale typowo włoska
            • swistak1235 Re: gruba to jest focaccia :)) 22.09.06, 09:23
              kiepskie podniebienie . samo ciesto ser , i sos
              • Gość: wylogowany widać nigdy prawdziwej pizzy nie kosztowałeś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 09:39
                smak nie polega na przeładowaniu ale na ulotnej finezji
                • swistak1235 Re: widać nigdy prawdziwej pizzy nie kosztowałeś 22.09.06, 13:53
                  co ty fandzolisz?
                  jakiej ulotnej finezji mozna doznać na pizzy tylko i wyłącznie z serem sosem co
                  sie zwie margarita i jest w najniższej półce kazdej pizzeri.

Pojedz sobie najpierw do np Włoch, lub w Polsce do dobrej pizzeri
                  • smoczyca.spod.wawelu Re: widać nigdy prawdziwej pizzy nie kosztowałeś 22.09.06, 14:12
                    Dobra pizza nie musi oznaczać tez totalnej mamałygi smakowej, na zasadzie, im
                    więcej, im bardziej namieszane tym lepiej :P I mixu, którego zjeść nie da bez
                    zwymiotowania.
                    Bo dochodzimy wtedy do parodii typu przegryzania czekoladowego tortu klasyczną
                    wiejską kiełbachą :D
                    • Gość: wylogowany dzięki za wsparcie - on tego nie rozumie, a Włochy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 16:14
                      ogladał tylko w TV, bo nie pierniczyłby takich głupot
          • strudelek Re: ale są pizze i pizze - ta prawdziwa to cieńka 22.09.06, 16:33
            jak mam nazwac np. bigos do ktrorego dolalem lampke czerwonego wina?
            • Gość: intifadaa Re: ale są pizze i pizze - ta prawdziwa to cieńka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 22:53
              jezu, "cieńka"..... pewnie jeszcze "picca", co?
              :-DDDDD
    • taka-sobie-mysz Re: pizza z pieczarkami... nieporozumienie...zmie 22.09.06, 20:18
      Wasza dyskusja przypomniała mi, że jestem głodna. Idę coś zjeść.
    • mary_elx najlepsze pizzy były pod koniec lat 80! 23.09.06, 11:32
      Były małe, wielkości deserowego talezyka. Miały smakowite ciasto i pieeczarki
      były w takim sosiku podduszone. Często były też posypywane pietruszką lub
      szczypiorkiem - świeżo posiekanym. Sprzedawali je w budkach ulicznych.... A to
      co jest teraz może i jest bliższe oryginałowi włoskiemu, ale mało która pizza
      jest smaczna. Nadmiar przypraw, ciasto jest rozdymające, a pieczarki z foliowej
      torby sa tylko pokrojone i zapieczone. Nie mają smaku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka