morfeusz100 17.09.06, 19:08 tylko, kaczynski, geje i religia a ja zapodam ze pizza z pieczarkami to nieporozumienie:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xtrin Pizza może być wyłącznie z pieczarkami! 17.09.06, 19:24 Bez to totalne nieporozumienie! Odpowiedz Link Zgłoś
feminasapiens Re: Pizza może być wyłącznie z pieczarkami! 17.09.06, 22:30 Jak można jeść pizzę bez pieczarek?! Powiem Wam ciekawą pizzę (wiem że trochę balansuję na krawędzi poprawnej polszczyzny ;-): kiedyś jadłam w popularnej sieci pizzerii bardzo fajną pizzę, jednym ze składników były grzyby (nie pieczarki!), a w innej wersji utarty na grubych oczkach... oscypek! Bardzo mi smakowała - taka inna. Jak chcecie wiedzieć gdzie taką zjeść to napiszcie na maila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Najlepsza pizza IP: *.escom.net.pl 17.09.06, 19:42 Oto składniki do tej pizzy (na cienkim cieście): - mozarella - pieczarki - szynka - czarne oliwki - cebula - czosnek - krewetki - anchois - chili Do tego sos pomidorowy z tabasco. I możemy jeść :) Kto zaprasza? :) Odpowiedz Link Zgłoś
smoczyca.spod.wawelu Re: Najlepsza pizza 22.09.06, 14:14 To co podałeś, to dla mnie "materiał" na dwie odrębne pizze - jedna z szynką i oliwkami, druga - z krewetkami i anchois :D Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: pizza z pieczarkami... nieporozumienie...zmie 17.09.06, 20:22 A tarta moze byc? Odpowiedz Link Zgłoś
raveness1 Re: pizza z pieczarkami... nieporozumienie...zmie 17.09.06, 23:01 Nie to dobre co dobre, tylko to co komu smakuje. Nie wiedzialem tez, ze pieczarki nie sa grzybami. Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz100 Re: pizza z pieczarkami... nieporozumienie...zmie 18.09.06, 10:41 myslałem raczej o sytuacji gdzie ktos zamawia tylko i wyłącznie składnik pieczarki :P Odpowiedz Link Zgłoś
raveness1 Re: pizza z pieczarkami... nieporozumienie...zmie 22.09.06, 08:02 If that is so, ok. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: pizza z pieczarkami... nieporozumienie...zmie 22.09.06, 09:52 E no same oczywiście nie... zresztą pizza z każdym pojedynczym składnikiem nie jest ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam11 Re: pizza z pieczarkami... nieporozumienie...zmie 18.09.06, 10:46 No popatrzcie jaka nam się ładna dyskusja zrobiła, bez gejów, Kościoła i polityki, jakie to miłe. A jeśli o pieczarkach mowa no przecie, że pizza MUSI być z pieczarkami. Ale i tak niech się Włosi z tą swoją pizzą schowają, zanim ją wymyślili to Słowianie wymyślili podpłomyk... i takiż właśnie podpłomyk z kurkami i cebulką jadłam, po prostu niebo w gębie! Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: pizza z pieczarkami... nieporozumienie...zmie 21.09.06, 15:25 Jak zrobic podplomyk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)) ale są pizze i pizze - ta prawdziwa to cieńka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 15:27 i z pieca opalanego drewnem Odpowiedz Link Zgłoś
strudelek Re: ale są pizze i pizze - ta prawdziwa to cieńka 21.09.06, 22:00 co to znaczy "prawdziwa", ja robie na grubym ciescie i pieke w pikarniku, jak to sie nazywa twoim zdaniem Odpowiedz Link Zgłoś
swistak1235 Re: ale są pizze i pizze - ta prawdziwa to cieńka 22.09.06, 08:53 to nie jest pizza (robiona w domu w piekarniku) to jest cos lepszego od mrozonek z hiperbudynków bo robione samemu. Prawdziwa pizza jest na cienkim ciescie bez keczupów i sosów, włosi by sie obrazili w pożądnej resteuracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wylogowany gruba to jest focaccia :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 09:04 pizza jest cieńka - ciasto tylko woda, sól i mąka - bez oliwy góra może być różna - ale dla mnie najlepsza to Margherita (przecier pomidorowy, mozzarella i oregano - wolę tą wersję niż z bazylią) - prosta, ale typowo włoska Odpowiedz Link Zgłoś
swistak1235 Re: gruba to jest focaccia :)) 22.09.06, 09:23 kiepskie podniebienie . samo ciesto ser , i sos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wylogowany widać nigdy prawdziwej pizzy nie kosztowałeś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 09:39 smak nie polega na przeładowaniu ale na ulotnej finezji Odpowiedz Link Zgłoś
swistak1235 Re: widać nigdy prawdziwej pizzy nie kosztowałeś 22.09.06, 13:53 co ty fandzolisz? jakiej ulotnej finezji mozna doznać na pizzy tylko i wyłącznie z serem sosem co sie zwie margarita i jest w najniższej półce kazdej pizzeri. Pojedz sobie najpierw do np Włoch, lub w Polsce do dobrej pizzeri Odpowiedz Link Zgłoś
smoczyca.spod.wawelu Re: widać nigdy prawdziwej pizzy nie kosztowałeś 22.09.06, 14:12 Dobra pizza nie musi oznaczać tez totalnej mamałygi smakowej, na zasadzie, im więcej, im bardziej namieszane tym lepiej :P I mixu, którego zjeść nie da bez zwymiotowania. Bo dochodzimy wtedy do parodii typu przegryzania czekoladowego tortu klasyczną wiejską kiełbachą :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wylogowany dzięki za wsparcie - on tego nie rozumie, a Włochy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 16:14 ogladał tylko w TV, bo nie pierniczyłby takich głupot Odpowiedz Link Zgłoś
strudelek Re: ale są pizze i pizze - ta prawdziwa to cieńka 22.09.06, 16:33 jak mam nazwac np. bigos do ktrorego dolalem lampke czerwonego wina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: intifadaa Re: ale są pizze i pizze - ta prawdziwa to cieńka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 22:53 jezu, "cieńka"..... pewnie jeszcze "picca", co? :-DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
taka-sobie-mysz Re: pizza z pieczarkami... nieporozumienie...zmie 22.09.06, 20:18 Wasza dyskusja przypomniała mi, że jestem głodna. Idę coś zjeść. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_elx najlepsze pizzy były pod koniec lat 80! 23.09.06, 11:32 Były małe, wielkości deserowego talezyka. Miały smakowite ciasto i pieeczarki były w takim sosiku podduszone. Często były też posypywane pietruszką lub szczypiorkiem - świeżo posiekanym. Sprzedawali je w budkach ulicznych.... A to co jest teraz może i jest bliższe oryginałowi włoskiemu, ale mało która pizza jest smaczna. Nadmiar przypraw, ciasto jest rozdymające, a pieczarki z foliowej torby sa tylko pokrojone i zapieczone. Nie mają smaku. Odpowiedz Link Zgłoś