wampiryzm 19.09.06, 22:47 Mam pytanie - czy Syndyk to to samo co Komornik ? Nie znam się a potrzebuję koniecznie wiedzieć poniewać czeka mnie rozmowa na ten temat a ja nie orientuję się. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: `19.09.br. Re: Syndyk i komornik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 23:02 Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryna65 Re: Syndyk i komornik 19.09.06, 23:13 wampiryzm napisał: > Mam pytanie - czy Syndyk to to samo co Komornik ? Nie znam się a potrzebuję > koniecznie wiedzieć poniewać czeka mnie rozmowa na ten temat a ja nie > orientuję się. nie, to zupełnie coś innego. Ponadto tam gdzie wkracza syndyk, komornik musi ustąpić. Odpowiedz Link Zgłoś
alinka101 Re: Syndyk i komornik 19.09.06, 23:18 Syndyk masy upadłościowej, jest powoływany do likwidacji duzych przęebiorstw. Jest w telewizji program o komornikach, wiadomo czym się zajmuja. Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryna65 Re: Syndyk i komornik 20.09.06, 15:22 alinka101 napisała: > Syndyk masy upadłościowej, jest powoływany do likwidacji duzych przęebiorstw. gdzie jest powiedziane , że "dużych"? Małych też to dotyczy! Odpowiedz Link Zgłoś
wampiryzm Re: Syndyk i komornik 20.09.06, 19:32 A więc wnioskuję, że komornik zajmuje się zabieraniem majątku osób prywatnych a syndyk zabiera majątek mniejszych firm i wielkich przedsiębiorstw. Czy dobrze myślę ? Odpowiedz Link Zgłoś
gdabski Re: Syndyk i komornik 20.09.06, 22:55 Komornik egzekwuje póki przedsiębiostwo jest jeszcze żywe. Kiedy przedsiębiorstwo upada, wchodzi syndyk, komornik ustępuje. /Gdabski Odpowiedz Link Zgłoś