wesoly_siewca_pesymizmu 22.11.06, 08:07 "Długo oczekiwane studium watykańskiej kongregacji jest już gotowe. Czeka na zatwierdzenie przez papieża." Tylko czy jeśli papież podpisze, to czy Bóg posłucha? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kijwoko Re: Watykan o prezerwatywach 22.11.06, 08:28 przeciez bog nie ma nic do gadania... od samego poczatku tego kosciola zreszta... Odpowiedz Link Zgłoś
baby1 O jak ucieszyliśmy się że Watykan robi się taki 22.11.06, 09:34 postępowy. Jeszcze 1000 lat a może dopuszczą używanie prezerwatyw nie tylko w przypadku gdy partner (partnerka) jest chora na AIDS. Nie chcę myśleć co będzie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: O jak ucieszyliśmy się że Watykan robi się ta 22.11.06, 10:24 wczesniej, moze juz za 200 lat, dopuszcza stosowanie prezerwatyw z dziurka na czubku;) Odpowiedz Link Zgłoś
sekwana2005 o prezerwatywach 22.11.06, 08:57 ... a do kwietnia następne dziesiątki tysięcy zarażonych AIDS w Afryce, Azji, Ameryce. W POLSCE... Kobiet, mężczyzn, dzieci podobno u nas chronionych od pocżecia... Czytałem wczoraj tekst o Dobrym, Polskim Katoliku - wprawdzie od lat bezrobotnym, ale robotnym, bo spłodził 11 dzieci. W tym dwoje chorych na białaczkę, połowa chora umysłowo... Żona zmarła z wycieńczenia... Mąż nawet nie pamięta, które dziecko jak ma na imię i gdzie się uczy... Obecny i przyszły elektorat panów Kaczyńskich Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur A oto rozwiązanie kompromisowe: 22.11.06, 08:58 carcino.gen.nz/images/image.phpi/16fa04c8/babymaker.jpg?cb=1115204527 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zydzinski Kondom nie chroni przed HIVem! IP: 87.105.154.* 22.11.06, 09:58 Żadnej zgody nie będzie GóW-niana gazetko Odpowiedz Link Zgłoś
clockwork.orange Re: Kondom nie chroni przed HIVem! 22.11.06, 10:07 w 100% moze i nie, ale prawidlowo uzyty bardzo znaczaco zmniejsza ryzyko zakażenia. na tyle znacząco, że organizacja taka jak np. who zaleca jego stosowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Kondom nie chroni przed HIVem! 22.11.06, 11:00 WHO to przecież banda lewaktów, którzy przegłosowali, że homoseksualizm nie jest zboczeniem! Ich zdanie jest równie mało ważne jak "G.W-nianej gazetki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rydzyk Re: Kondom nie chroni przed HIVem! IP: 194.29.145.* 22.11.06, 11:10 Jasne, najlepiej wiedza Ratzinger z Rydzykiem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
clockwork.orange Re: Kondom nie chroni przed HIVem! 22.11.06, 13:00 o moj boze, nie zartuj! nie mialam pojęcia ze who to lewacka organizacja. w takim razie odwołuje to co napisałam. w prezerwatywach sa mikrootworki, a poza tym prezerwatywy powodują bezpłodność i do tego jeszcze wywołuja alergie. amen. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Kondom nie chroni przed HIVem! 25.11.06, 13:59 > o moj boze, nie zartuj! nie mialam pojęcia ze who to lewacka organizacja. w > takim razie odwołuje to co napisałam. w prezerwatywach sa mikrootworki, a poza > tym prezerwatywy powodują bezpłodność i do tego jeszcze wywołuja alergie. amen. No, widzę, że koleżance powraca zdrowy rozsądek! :) Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: Kondom nie chroni przed HIVem! 22.11.06, 11:24 Gość portalu: zydzinski napisał(a): > Żadnej zgody nie będzie GóW-niana gazetko Kondom nie chroni przed HIVem! Racja, nie chroni, ale wyjęty i nałożony już bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Kondom nie chroni przed HIVem! 22.11.06, 11:32 ciekawie bedzie gdy zmienia zasady poprzednika walczacego z prezerwatywami jak lew przez cale zycie . Autorytety,piorytety kosciola zmieniaja sie pod wplywem rzeczywistosci i konjunktury :o Idee ,dogmaty sie zmieniaja ,pomniki tylko w Polsce uwstecznionym autorytetom stawiaja Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: Kondom nie chroni przed HIVem! 22.11.06, 12:09 I ciekawe co zrobia z tymi wszystkimi, ktorzy podobno poszli za tak straszne grzechy do tzw. piekla... Zrehabilituja ich posmiertnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racjonalista Re: Kondom nie chroni przed HIVem! IP: *.35.rev.vline.pl 25.11.06, 18:17 hmmm, myslisz ze zydzinski go połykał? Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Watykan o prezerwatywach 22.11.06, 11:44 Nie czyń drugiemu co tobie niemiłe. Czy ktoś chce mieć AIDS,śmiertelną chorobę,albo inne choroby przenoszone drogą płciową ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ant Ja, o Watykanie !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 12:52 mam go dokładnie tam, gdzie on ma mnie... wiecie gdzie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Ja, o Watykanie !! 22.11.06, 20:03 jak zmienia jakkolwiek ustawy o prezerwatywych to Karolkowi bedzie glupio i przykro .On naprawde myslal ,ze jest autorytetem - expertem od kondomow . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ant Re: Ja, o Watykanie !! IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.06, 17:18 karbat napisał: > jak zmienia jakkolwiek ustawy o prezerwatywych to Karolkowi bedzie glupio i on już nie musi ich używać, a jakby co to wierni zapłacą za wszystko.... Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch55 Re:O Boze... 25.11.06, 16:28 renebenay napisał: > A co na to Bog ??? eee ,ale co na ten temat "Unimil" Odpowiedz Link Zgłoś
pyorunochron A czy w Watykanie uzywaja prezerwatyw? 22.11.06, 23:21 wesoly_siewca_pesymizmu napisała: > "Długo oczekiwane studium watykańskiej kongregacji jest już gotowe. Czeka na > zatwierdzenie przez papieża." > > Tylko czy jeśli papież podpisze, to czy Bóg posłucha? A czy w Watykanie uzywaja prezerwatyw? Czy robia to bez? :-) Jestem ciekaw... Bo w to, ze w ogole tego nie robia nie uwierze nigdy! Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Watykan o prezerwatywach 23.11.06, 00:01 Jak znam Watykan to wymyślą, że para małżeńska ma w takiej sytuacji zachować abstynencję i powstrzymać się od praktyk. :( Banda patriarchalistycznych hipokrytów. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Watykan o prezerwatywach 23.11.06, 01:53 Co zawiera 100-stronicowe studium? Watykan uważa, że prezerwatywy są formą niezgodnej z nauką Kościoła sztucznej antykoncepcji. ************************************ Tak po prawdzie, to każda antykoncepcja jest sztuczna z założenia. Sztuczną czyni ją cel i jego świadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Watykan o prezerwatywach 23.11.06, 05:20 no co wy, jeszcze nie wiecie ze prezerwatywy takze powoduja bezplodnosc? szkodza pod kazdym wzgledem! Venus Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Watykan o prezerwatywach 23.11.06, 21:25 Watykan dopusci mozliwosc uzywania prezerwaryw ,nie ma wyjscia ,dla malzonkow z ktorych jedno jest chore na AIDS jak by to nie nazwac to glupia sprawa dla naszego walczacego z prezerwatywami jak lew papieza :o widzacego w kawalku latexu narzedzie zbrodni i diabla Odpowiedz Link Zgłoś
renebenay Re: Watykan o prezerwatywach 24.11.06, 10:00 Watykan jest zalosny w wywodach schorowanych pasozytniczna praca staruszkow,ci ludzie sa bardziej blaznami swojej ideologi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karbat Re: Watykan o prezerwatywach IP: *.dip.t-dialin.net 24.11.06, 17:41 tlumacza chwal Boga gdy jestes strasznie chory ,gnijesz o srodka , badz wdzieczny ,to dowod milosci Bozej . Twe straszliwe cierpienia to dowod ,ze Bog ciebie kocha tak szybko po smierci papieza speca od prezerwatyw , kombinuja w Watykanie ,jak jednak umozliwic ich stosowanie :o Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Watykan o prezerwatywach 25.11.06, 13:08 Watykan zaczyna wierzyc w prezerwatywy :o Odpowiedz Link Zgłoś