alces1 18.07.06, 13:27 Cześć! A Ty rozbierałeś już wariator? Jeśli tak, to w jakim celu - by sprawdzić co jest w środku, czy może jakaś próba regeneracji? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janioj Re: pytanie do Janio 19.07.06, 13:41 Rozebrałem go na czynniki pierwsze, ale raczej po to, żeby sprawdzić "jak działa żaba":) Na innym forum jeden z forumowiczów robił pomiary porównawcze poszczególnych częsći zużytego i nowego wiariatora, łącznie z ugięciem sprężyny, wyszło mu, że... nie ma żadnej róznicy:) Są podobno jakieś zestawy naprawcze za śmieszne pieniądze (zdaję się cosik koło 11,00 zł), ale jak na razie nie znam opinii, jak taki zregenerowany wariat się sprawuje. Odpowiedz Link
maliek Re: pytanie do Janio 19.07.06, 15:22 Sprężyna plus teflonowa podkładka kosztuje 12,50 zł. Ponoć da się go zregenerować i dlatego właśnie chcę go rozebrać na czynniki pierwsze żeby zobaczyć co tam się właściwie zużywa. Odpowiedz Link
alces1 Re: pytanie do Janio 19.07.06, 17:39 ja też słyszałem o tych kompletach naprawczych i regeneracji wariatora, dlatego o to zapytałem, w końcu stary, zużyty wariator wziałem sobie na pamiątkę, więc może w ramach wolnego czasu można by go reaktywować:) Pozdrawiam! Odpowiedz Link