tomas_torquemada 05.12.06, 21:14 Skad sie wzial stereotyp narodu zydowskiego jako przyczyny konfilktow religijnych na swiecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
supaari Re: Post testowy! 05.12.06, 21:16 tomas_torquemada napisał: > Skad sie wzial stereotyp narodu zydowskiego jako przyczyny konfilktow > religijnych na swiecie? Nie wiem. A wziął się? Jeśli tak, to może z wojen z Rzymem? Miały silny podtekst religijny - monogamia uniemożliwiająca uznanie Cezara za boga. Odpowiedz Link Zgłoś
tomas_torquemada Re: Post testowy! 05.12.06, 21:18 Za gleboko drazyles.. Geneze problemu upatrywalem raczej gdzies w okresie sredniowiecza.. A tak w ogole to licze czas do skasowania watku :) Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Post testowy! 05.12.06, 21:22 tomas_torquemada napisał: > Za gleboko drazyles.. Geneze problemu upatrywalem raczej gdzies w okresie > sredniowiecza.. > > A tak w ogole to licze czas do skasowania watku :) Rekonkwista? Jeśli tak, to wyjdzie, że to spisek ich królewskich mości Izabeli i Ferdynanda i już nikt tego wątku nie skasuje... Odpowiedz Link Zgłoś
tomas_torquemada Re: Post testowy! 05.12.06, 21:24 Hehe, ja sie zastanawialem czy po tym jak wypedzono ich z praktycznie calej europy i trafili do nas.. I nasz krol uczynil co uczynil czy to aby my nie jestesmy winni ich pozniejszej niedoli.. Czyniac ich bogatymi jednoczesnie skazalismy ich na zawisc innych.. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Post testowy! 06.12.06, 22:58 Pomiń kaczkę :) nie, nie o to mi chodziło... Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Post testowy! 06.12.06, 23:01 yoma napisała: > Pomiń kaczkę :) Ja pominąłem, ale Łyżwiński mógł nie przepuścić! Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Post testowy! 06.12.06, 23:03 Myślisz, że... to Łyżwiński... jest tą legendarną żoną...? Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Post testowy! 06.12.06, 23:06 yoma napisała: > Myślisz, że... to Łyżwiński... jest tą legendarną żoną...? Od razu "żoną"... Pewnie mu się wymknęło w czasie negocjacji: "Chcecie koalicji, to musicie..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Post testowy! IP: *.elblag.dialog.net.pl 05.12.06, 23:06 Miały silny podtekst religijny - monogamia > > uniemożliwiająca uznanie Cezara za boga. Monogamia? Cezar narzucał Żydom wielożeństwo? :D:D:D Wiem, że chodzi o monoteizm, ale fajnie zabrzmiało :D Odpowiedz Link Zgłoś
supaari trafiony!!! 06.12.06, 08:50 Gość portalu: jaija napisał(a): > Monogamia? Cezar narzucał Żydom wielożeństwo? :D:D:D > Wiem, że chodzi o monoteizm, ale fajnie zabrzmiało :D Monoteizm!!!! Przejęzyczenie freudowskie czy co? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tomas_torquemada Re: Z durnych głów niektórych osób 05.12.06, 21:20 Jak zwykle merytoryczna odpowiedz poparta rzeczowymi argumentami. Uwielbiam ta "lewacka" nonszalancje :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Z durnych głów niektórych osób 05.12.06, 21:23 tomas_torquemada napisał: > Jak zwykle merytoryczna odpowiedz poparta rzeczowymi argumentami. Oczywiście, że merytoryczna. Oczywistości sie nie udowadnia. Uwielbiam ta > "lewacka" nonszalancje :) Dzięki. > > Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tomas_torquemada Re: Z durnych głów niektórych osób 05.12.06, 21:26 woda.woda napisała: > Oczywistości sie nie udowadnia. Juz jak bylem mlodszy dowiedzialem sie, ze jest zgola inaczej.. ale zebys Ty tego nie wiedziala? Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda "Młodszy" - czyli jak byłes dziecięciem 05.12.06, 21:28 To wszystko wyjasnia. Dzieciom opowiada sie gajki Odpowiedz Link Zgłoś
tomas_torquemada Re: "Młodszy" - czyli jak byłes dziecięciem 05.12.06, 21:35 Gejki? Nie, nieco pozniej.. mam jednak nadzieje, ze podbudowala Cie ta wyjatkowo mila odpowiedz :) Odpowiedz Link Zgłoś
tomas_torquemada Re: "Młodszy" - czyli jak byłes dziecięciem 05.12.06, 23:00 Oczekiwalem po Tobie wiecej.. Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: "Młodszy" - czyli jak byłes dziecięciem 06.12.06, 09:09 >>Skad sie wzial stereotyp narodu zydowskiego jako przyczyny konfilktow religijnych na swiecie?<<< np ja to z czego -z glupoty ludzkiej. Venus Odpowiedz Link Zgłoś