Dodaj do ulubionych

oszuści - bank Millenium

08.12.06, 13:54
Nie zakładajcie rachunków w Banku Millennium. !!!!!!!!!
Uwspólniłam konto z pewna osobą.
Osoba ta ma kredyt w banku millenium a ci bez pytania, informacji bez pocałuj
mnie w dupę ściągnęli zaległą ratę z mojego konta.
Bo mam wspólne konto z daną osobą.
Pani powiedziała, że owszem nie ma takich info przy uwspólnianiu konta bo sa
takowe w regulaminie. Więc ni widza potrzeby informowania o tym klienta.
W związku z tym dziś zostałam bez środków na koncie...
I bank ma to w głębokim poważaniu.
Obserwuj wątek
    • yoma Re: oszuści - bank Millenium 08.12.06, 14:32
      Nie z twojego konta ściągnęli, tylko ze wspólnego. Było się nie uwspólniać z
      kimś, kto ma długi, i starannie czytać regulamin.
      • nelsonek Re: oszuści - bank Millenium 08.12.06, 14:36
        A co jesli wspolnik do konta nie przyzna sie, ze ma dlugi w Millenium? I
        wlasnie dlatego przy uwspolnianiu konta bank powinien byc zobowiazany
        poinformowac wspolnikow o ewentualnym zadluzeniu jednego z nich.

A najlepiej nie wchodzic z nikim w zadne spolki. Ani UKLADY :P

yoma napisała:
        > Nie z twojego konta ściągnęli, tylko ze wspólnego. Było się nie uwspólniać z
        > kimś, kto ma długi, i starannie czytać regulamin.
        • yoma Re: oszuści - bank Millenium 08.12.06, 14:38
          Otuszsz :)
        • supaari Re: oszuści - bank Millenium 08.12.06, 14:50
          nelsonek napisał:

> A co jesli wspolnik do konta nie przyzna sie, ze ma dlugi w Millenium? I
          > wlasnie dlatego przy uwspolnianiu konta bank powinien byc zobowiazany
          > poinformowac wspolnikow o ewentualnym zadluzeniu jednego z nich.

Czy powinien także ostrzegać, że wspólnik będzie mógł robić przelewy i wypłacać
          gotówkę? :-)

> A najlepiej nie wchodzic z nikim w zadne spolki. Ani UKLADY :P

Właśnie! Jaskółki odleciały, więc Nelsonek wziął na siebie obowiązek
          przypominania, że spółki są niedobre.

> yoma napisała:
          > > Nie z twojego konta ściągnęli, tylko ze wspólnego. Było się nie uwspólnia
          > ć z
          > > kimś, kto ma długi, i starannie czytać regulamin.
          >
          • nelsonek Re: oszuści - bank Millenium 08.12.06, 17:54
            Supaari: Czy powinien także ostrzegać, że wspólnik będzie mógł robić przelewy i
            wypłacać gotówkę? :-)

Nelsonek: No pewnie! Przeciez nie kazdy moze sobie z tego zdawac sprawe :-)

Supaari: Właśnie! Jaskółki odleciały, więc Nelsonek wziął na siebie obowiązek
            przypominania, że spółki są niedobre.

Nelsonek: Nigdy nie lubilem jaskolek. W przeciwienstwie do srok. :P
            • supaari Re: oszuści - bank Millenium 10.12.06, 22:46
              nelsonek napisał:

> Supaari: Czy powinien także ostrzegać, że wspólnik będzie mógł robić przelewy
              i
              >
              > wypłacać gotówkę? :-)
              >
              > Nelsonek: No pewnie! Przeciez nie kazdy moze sobie z tego zdawac sprawe :-)

Pewnie! To kupując bułkę w sklepie powinniśmy syszeć: "Jeżeli nie ma pan
              środków na koncie, ta transakcja może spowodować ujemne saldo na pana
              rachunku!".

> Supaari: Właśnie! Jaskółki odleciały, więc Nelsonek wziął na siebie obowiązek
              > przypominania, że spółki są niedobre.
              >
              > Nelsonek: Nigdy nie lubilem jaskolek. W przeciwienstwie do srok. :P
              >

Nie lubisz jaskółek, więc starasz się je pozbawić pracy!!! Sam ostrzegasz przed
              spółkami (kiedy jaskółek nie ma!)!
              • nelsonek Re: oszuści - bank Millenium 11.12.06, 19:31
                Supaari: Pewnie! To kupując bułkę w sklepie powinniśmy syszeć: "Jeżeli nie ma
                pan środków na koncie, ta transakcja może spowodować ujemne saldo na pana
                rachunku!".

Nelsonek: Roznica zasadnicza. Przyszly wspolwlasciciel moze miec nieuczciwe
                zamiary. Dlatego tez bank powinien ostrzegac potenclana ofiare.

Suparri: Nie lubisz jaskółek, więc starasz się je pozbawić pracy!!! Sam
                ostrzegasz przed spółkami (kiedy jaskółek nie ma!)!

Nelsonek: A co ma jskolka do spolki? rotfl
                • supaari Re: oszuści - bank Millenium 12.12.06, 14:53
                  nelsonek napisał:

>> Nelsonek: A co ma jskolka do spolki? rotfl
                  >

"Mówiły jaskółki, że niedobre są spółki"
                  • nelsonek Re: oszuści - bank Millenium 12.12.06, 18:50
                    A wrony krakały, że w Polsce mieszkają dwa pedały :P
        • Gość: *** Naiwność autorki wątku - niestety IP: *.escom.net.pl 09.12.06, 22:44
          >A co jesli wspolnik do konta nie przyzna sie, ze ma dlugi w Millenium? I
          >wlasnie dlatego przy uwspolnianiu konta bank powinien byc zobowiazany
          >poinformowac wspolnikow o ewentualnym zadluzeniu jednego z nich.

A co, jeśli wspólnik ma długi w innym banku, wystawiony jest tytuł egzekucyjny i komornik nadsyła do banku zajęcie komornicze? Bank uwspólniający konto także ma obowiązek sprawdzić zadłużenie wspólnika we wszystkich innych możliwych miejscach ???

Na tym właśnie polega konto wspólne, że WSPÓLNIE odpowiada się jego saldem, za prawa i zobowiązania OBU POSIADACZY.

Pani autorka wątku... brzydko trochę pisząc... została "wydymana" przez kolegę, który posłużył się jej naiwnością i zaspokaja swoje zobowiązania środkami finansowymi, do których ONA SAMA dała mu pełnomocnictwo. Prawne pełnomocnictwo.

I tyle w tym temacie. Zwykła naiwność.

A bank nie ma ani obowiązku, ani PRAWA złamać tajemnicy bankowej, co takową byłoby gdyby poinformował innego klienta banku o stanie środków finansowych i zobowiązań kogoś innego, kto także pozostaje ich klientem.
          • nelsonek Re: Naiwność autorki wątku - niestety 12.12.06, 21:39
            ***: Bank uwspólniający konto także ma obowiązek sprawdzić zadłużenie wspólnika
            we wszystkich innych możliwych miejscach ???

Nelsonek: A czy ja pisalem o jakichs istniejacych obowiazkach banku?

***: A bank nie ma ani obowiązku, ani PRAWA złamać tajemnicy bankowej, co takową
            był oby gdyby poinformował innego klienta banku o stanie środków finansowych i
            zobowiązań kogoś innego, kto także pozostaje ich klientem.

Nelsonek: A czy napisalem, ze bank ma taki obowiazek?
    • Gość: xxx Re: oszuści - bank Millenium IP: *.chello.pl 08.12.06, 14:32
      tak niestety jest w kazdym banku jak ma sie wspolne konto wtedy dlug idzie
      zkontaniwazne jest kto jest winien ja mialam kiedys z kims telefony 2 i byly
      wystawiane faktury na jedna osobe i mimo ze ja swoj zaplacilam [ na fakturze
      jest wyszczegolnione ile za ktory] a kolega niestety nie zablokowali dwa
      telefony i tez nic nie wskoralam nerwy teraz nic juz nie pomoga zawsze trzeba
      sie dobrze zastanowic zeby podjac tak odpowiedzialna decyzje bo to zapewne
      osobiste sprawy tu sa sprawca tego dlugu
    • default Re: oszuści - bank Millenium 08.12.06, 14:52
      Oszustem to jest raczej ta osoba, a nie bank. A ty wykazałaś się po prostu
      totalną bezmyślnością, co jak co, ale uwspólnienie (czyli de facto
      udostępnienie) swojego konta powinno być jednak poprzedzone dogłębnym zbadaniem
      ewentualnych konsekwencji. Nie po to bank wydaje regulaminy swoim klientom -
      osobom bądź co bądź umiejącym czytać - żeby potem każdemu szczegółowo
      odczytywać.
    • Gość: xxx Re: oszuści - bank Millenium IP: *.chello.pl 08.12.06, 14:54
      krytykujesz bank zeby konta nie zakladac ale to jest twoj odosobiony przypadek
      poprawdzie sama sobie jestes winna nie mozna nadto miec zaufania bo mozna sie
      zawiesc tak bylo w tym przypadku czlowiek na błędach sie uczy w przyszlosci
      bedziesz bardziej rozsadna i popytasz o wszystko po drugie tak jest ze te
      drugie połowy wlasnie tak zyruja na kobietach pewnie to jakis [tulipan]
      • wtc2004 Re: oszuści - bank Millenium 08.12.06, 18:35
        Niestety nie zgadzam sie z tak ostra krytyka bohaterki watku.

Posiadanie kilku kont w banku nie znaczy ze bank moze automatycznie zonglowac
        naszymi pieniedzmi, w jakiej bank chce ilosci i w jakich bank chce terminach.

Jedynym wyjatkiem jest specyficzna umowa ze dane konto automatycznie obsluguje
        platnosci danego kredytu.

Dla przykladu, w moim banku mam konta oszczednosciowe, czekowe, kredyt na
        mieszkanie i karte kredytowa. Na moje konto robie wplaty z pensji i innych
        dochodow. Moj bank nigdy nie pobiera z moich kont zadnych platnosci dopóki
        ja nie zrobie specyficznej dyspozycji. W ten sposob mam pelna kontrole nad tym
        co splacam, w jakiej wysokosci i kiedy.

Co wiecej, kiedys nie zaplacilem karty kredytowej na czas z powodu wyjazdu i
        dostalem kare za spoznienie mimo ze wystarczajace fundusze byly dostepne na
        sasiednim koncie. Natomiast brakowalo wlasnie mojej dyspozycji.

Tutaj rodzi sie jeszcze inne pytanie. Co jest zabezpieczeniem naszych
        kredytow? Z reguly pozyczki na domy i mieszkania sa zabezpieczone hipoteka,
        podobnie kredyty na samochody, karty kretytowe nie sa zabezpieczone. Tak wiec
        w przypadku niewyplacalnosci wierzyciele w drodze sadowej zajmuja najpierw
        zabezpieczenie pozyczki a nie pierwszy lepszy grosz na ktory trafia.
        • yoma Re: oszuści - bank Millenium 08.12.06, 18:39
          Ale bohaterka nie ma kilku kont, tylko pół i to zadłużone :)
          • wtc2004 Re: oszuści - bank Millenium 08.12.06, 19:27
            Z jednym sie zgodze, w dzisiejszych czasach mamy wszystko popaprane. Z
            upartoscia maniaka chronimy cos co i tak sie zmarnuje natomiast nie pilnujemy
            waznych rzeczy.

W koncu co innego dac komus dostep do okolic ponizej pasa a co innego dac mu
            dostep do konta.

• Gość: ub Re: oszuści - bank Millenium IP: *.chello.pl 08.12.06, 20:23
              wtc-24 musze cie pochwalic bardzo mi sie twoja wypowiedz podoba bo tu o to
              chyba chodzi byla milosc bylo wspolne konto a jak milosc zawiodla to wyszlo to
              co wyszlo i tu bank nic nie jest winien i ta krytyka banku nie potrzebna
              • wtc2004 Re: oszuści - bank Millenium 08.12.06, 21:14
                Dzieki UB, ale musze podkreslic ze ja na ta sytuacje patrze jak na dwa osobne
                problemy.

Postawa naszej bohaterki to jedna sprawa. Natomiast co do banku to przeczytaj
                moja wypowiedz troche wczesniej. Ciekaw jestem co o tym sadzisz.
                • Gość: UB Re: oszuści - bank Millenium IP: *.chello.pl 08.12.06, 21:26
                  WTC2004 ale mi sie wydaje ze wtwim przypadku to jest troche inaczej masz tam
                  takie rozne kredyty karty kredytowe i to jest jako kazdy odrebny kredyt ktory
                  nie jest wiazacy a w ich przypadku to bylo pewnie kredyt w ich wspolnym koncie
                  i solidarnie za niego odpowiadali i dopuki bylo dobrze to i konto mialo sie
                  dobrze jak przyszedl czs na roztanie to poprostu jedna strona nawalila i pewnie
                  zmienila konto a druga zostala z dlugiem i byl jeden wplyw i miala pecha bo
                  poszlo na zadluzenie ja tak to rozumiem a kochas wyplate dostal na konto do
                  innego banku i cieszy sie tak sie to konczy nie ufa sie bezgranicznie
                  • wtc2004 Re: oszuści - bank Millenium 08.12.06, 21:58
                    No wlasnie. Patrz co ona pisze.

> Uwspólniłam konto z pewna osobą.
                    > Osoba ta ma kredyt w banku millenium a ci bez pytania [...] ściągnęli zaległą
                    > ratę z mojego konta.

Czyli ze ona wciagnela jego na jej konto. On mial osobny kredyt (wynika ze ona
                    o tym nie wiedziala). Bank zlapal forse z uwspólnionego konta. Problem w tym
                    ze ona nigdy nie zgodzila sie zeby to konto obslugiwalo jego kredyt.
                    • Gość: ub Re: oszuści - bank Millenium IP: *.chello.pl 08.12.06, 22:15
                      wtc2004 no moze tak bylo jak piszesz ale do konca tego nie wiemy ile prawdy nam
                      napisala bo sam rozumiesz ze moze o wszystkimwiedziala byla informowana ale
                      milosc jest slepa i teraz jest na niego wsciekla i sama juz nie pamieta ja
                      mysle ze ona akceptowala wszystkie warunki tylko poprostu nie przywiazywala do
                      tego wiekszej wagi dopiera jak wynikla taka sprawa to wscieka sie na wszystko
                      nie pomijajac banku moze sie myle ale mysle ze tak bylo
                      • wtc2004 Re: oszuści - bank Millenium 08.12.06, 22:36
                        Byc moze. Dla mnie jednak wyglada to na razaca samowole banku.

I tu wlasnie sie roznimy. Jedni ufaja bankom inni zakochanym dziewczynom. Ona
                        byc moze byla naiwna ale chciala dobrze. Pokaz mi bank ktory chce czyjegos
                        dobra?

Ja osobiscie nie zaufalbym zadnemu bankowi - czego i wam wszystkim zycze.
                    • Gość: *** Re: oszuści - bank Millenium IP: *.escom.net.pl 09.12.06, 22:50
                      >Czyli ze ona wciagnela jego na jej konto. On mial osobny kredyt (wynika ze ona
                      >o tym nie wiedziala). Bank zlapal forse z uwspólnionego konta. Problem w tym
                      >ze ona nigdy nie zgodzila sie zeby to konto obslugiwalo jego kredyt.

Bo i wcale takiej zgody dawać nie musiała. Wystarczy, że ON podpisując umowę kredytową zobowiązał się, że w przypadku nieterminowych spłat rat kredytu bank będzie miał prawo wyegzekwować należność z jego konta osobistego (trzeba by było więc zerknąć do jego umowy kredytowej z bankiem, a mniemam że skoro bank uczynił taki krok, to miał ku temu prawne przyzwolenie w postaci stosownego zapisu umowy BANK--->ON).

A ponieważ jego konto osobiste jest wspólne z NIĄ, banku już to niewiele interesowało, bo zapewne nie ograniczały go w tym żadne przepisy.

Na tym właśnie polega WSPÓLNE KONTO. I TRZEBA mieć świadomość, jakie wynikają z tego konsekwencje (zarówno prawa, jak i obowiązki).

• Gość: bgt Re: oszuści - bank Millenium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.06, 07:26
      To nie jest wina banku tylko twojej głupoty
    • ravendom Re: oszuści - bank Millenium 09.12.06, 19:58
      Nie znasz kogoś baaaardzo dobrze to nie uwspólniaj konta. Regulami trzeba
      czytać zawsze. proste. Ja mam konto w Millenium i nie twierdze, ze jest to
      najlpesyz bank od Słońcem, ale narzekać też nie będę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka