Dodaj do ulubionych

Pojedynczy wyznawca dowolnej religii

26.12.06, 18:57
jest człowiekiem co najwyżej nierozsądnym. Wspólnota wyznawców - o, to już
jest groźne. Kościół - sekta, której się historycznie powiodło - no, to już
tragedia. Zaorajmy meczety, zbory, bazyliki i chramy. Zacznijmy myśleć!
Obserwuj wątek
    • qqazz Mógłbys uzasadnic? 26.12.06, 20:33
      Czy tak tylko bezmyslnie prowokujesz?

pozdrawiam
    • supaari Re: Pojedynczy wyznawca dowolnej religii 28.12.06, 12:00
      3promile napisał:

> jest człowiekiem co najwyżej nierozsądnym. Wspólnota wyznawców - o, to już
      > jest groźne. Kościół - sekta, której się historycznie powiodło - no, to już
      > tragedia. Zaorajmy meczety, zbory, bazyliki i chramy. Zacznijmy myśleć!

Pojedynczy promil jest co najwyżej powodem nieuzasadnionego dobrego
      samopoczucia. Dwa promile - o, to już jest groźne. Try promile - no, to już
      jest tragedia! Wylejmy do zlewu zawartość butelek, bukłaków, kieliszków i
      szklanek barmańskich.
      :-D
      • woda.woda Re: Pojedynczy wyznawca dowolnej religii 28.12.06, 12:11
        Wylejmy do zlewu zawartość butelek, bukłaków, kieliszków i
        > szklanek barmańskich.
        > :-D
        >

Karafki uratowane, co za ulga ...
        • supaari Re: Pojedynczy wyznawca dowolnej religii 28.12.06, 12:14
          woda.woda napisała:

> Wylejmy do zlewu zawartość butelek, bukłaków, kieliszków i
          > > szklanek barmańskich.
          > > :-D
          > >
          >
          >
          > Karafki uratowane, co za ulga ...

Podobnie jak fary :-D
          • woda.woda Re: Pojedynczy wyznawca dowolnej religii 28.12.06, 12:18
            ... i gąsiorki :)
            • supaari Re: Pojedynczy wyznawca dowolnej religii 28.12.06, 12:20
              woda.woda napisała:

> ... i gąsiorki :)

... i kolegiaty!
              • woda.woda Pójdźmy na kompromis: 28.12.06, 12:20
                i domy parafialne.
                • 33qq NIE ORAĆ!!! 28.12.06, 12:22
                  Domy przerobić na inne.
                  • mika74 Re: NIE ORAĆ!!! 28.12.06, 12:23
                    33qq napisał:

> Domy przerobić na inne.

33 .myslalam,ze jestes obronca "ucisnionych"!? hehehehehe
                    • supaari Re: NIE ORAĆ!!! 28.12.06, 12:25
                      mika74 napisała:

> 33qq napisał:
                      >
                      > > Domy przerobić na inne.
                      >
                      > 33 .myslalam,ze jestes obronca "ucisnionych"!? hehehehehe

Ależ skąd!!! To ostatni polski budowlaniec na miejscu!
                      • mika74 Re: NIE ORAĆ!!! 28.12.06, 12:28
                        supaari napisał:

> mika74 napisała:
                        >
                        > > 33qq napisał:
                        > >
                        > > > Domy przerobić na inne.
                        > >
                        > > 33 .myslalam,ze jestes obronca "ucisnionych"!? hehehehehe
                        >
                        > Ależ skąd!!! To ostatni polski budowlaniec na miejscu!

To go oszczędze. Moze mi chociaz kafelki w kuchni połozy hehehe
                        >
                        • supaari Re: NIE ORAĆ!!! 28.12.06, 12:31
                          mika74 napisała:
                          > To go oszczędze. Moze mi chociaz kafelki w kuchni połozy hehehe
                          > >

Kafelki to mały pikuś! Nie wiem czy zechce zniżać się do takiego poziomu...
                          • 33qq Re: NIE ORAĆ!!! 28.12.06, 13:03
                            nie zechcę
                      • 33qq Re: NIE ORAĆ!!! 28.12.06, 12:29
                        postuluję, nie buduję, ala w szczytnym celu gotów jestem wziąć kielnię w dłoń
                        • supaari Re: NIE ORAĆ!!! 28.12.06, 12:31
                          33qq napisał:

> postuluję, nie buduję, ala w szczytnym celu gotów jestem wziąć kielnię w dłoń

Mason? :-)
                          • woda.woda Re: NIE ORAĆ!!! 28.12.06, 12:31
                            > Mason? :-)

Tez tak pomyślałam.

Domy parafialne na loże masońskie! Jest to jakis pomysł.
                            • 33qq Re: NIE ORAĆ!!! 28.12.06, 12:34
                              i do tego Żyd

Ale jednak domy niech domami zostaną, tylko bardziej by je upublicznić
                              • woda.woda Re: NIE ORAĆ!!! 28.12.06, 12:35

> Ale jednak domy niech domami zostaną, tylko bardziej by je upublicznić

Czy chodzi Ci o to, aby zminiać biblioteki parafialne na publiczne?
                                • 3promile Re: NIE ORAĆ!!! 28.12.06, 12:37
                                  I zwerbować kadrę menedżerską wśród katabasów. Oni się znają na grzechu.
                                  • woda.woda Re: NIE ORAĆ!!! 28.12.06, 12:39
                                    Przed zwerbowaniem trzeba koniecznie zlustrować. To może potrwać, niestety.
                                • 33qq Re: NIE ORAĆ!!! 28.12.06, 12:40
                                  etam, jeszcze by kazali ludziom czytać ksionszki, biblioteki można zaorać. A
                                  skoro budownictwo pro publico bono wam się nie podoba, to kiepsko widzi mi się
                                  Wielki Plan małego Pana Prezydęta.
                                  • supaari Re: NIE ORAĆ!!! 28.12.06, 12:47
                                    33qq napisał:

> etam, jeszcze by kazali ludziom czytać ksionszki, biblioteki można zaorać. A
                                    > skoro budownictwo pro publico bono wam się nie podoba, to kiepsko widzi mi się
                                    > Wielki Plan małego Pana Prezydęta.

Zaorać biblioteki? To się nazywa twórcze rozwinięcie idei Promila. Wszak to on
                                    na początku roku uznał biblioteki za "miejsca do publicznego wykonywania
                                    obrzędów ateistycznych"!:
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=41401684&a=41407256
                                    w związku z poprzedzającą wypowiedzią Markiza:
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=41401684&a=41407177
                                    Traktować wyznania równo (buldożerem i pługiem)!
                                    • 33qq Re: NIE ORAĆ!!! 28.12.06, 13:03
                                      nie znałem tego wątku więc trudno żebym go rozwijał
                                      • supaari Re: NIE ORAĆ!!! 28.12.06, 13:09
                                        33qq napisał:

> nie znałem tego wątku więc trudno żebym go rozwijał

Zatem przypadkowa koincydencja? Bystre umysły się spotykają?
                                        • 33qq Re: NIE ORAĆ!!! 28.12.06, 13:17
                                          Najlepszy przykład ty i mika74
                                          • supaari Re: NIE ORAĆ!!! 28.12.06, 13:23
                                            33qq napisał:

> Najlepszy przykład ty i mika74

Rozwinąłem jakąś ideę Miki? Dawaj!!
                                            • 33qq Re: NIE ORAĆ!!! 28.12.06, 13:28
                                              ona twoją, zasada się zgadza
                                              • supaari Re: NIE ORAĆ!!! 28.12.06, 13:29
                                                33qq napisał:

> ona twoją, zasada się zgadza

Gdzie?
                                                • 33qq Re: NIE ORAĆ!!! 28.12.06, 13:34
                                                  Choćby tę myśl głęboką, żem ostatnim polskim budowlańcem w kraju, dogadujecie
                                                  się całkiem nieźle.
                                                  • supaari Re: NIE ORAĆ!!! 28.12.06, 13:39
                                                    33qq napisał:

> Choćby tę myśl głęboką, żem ostatnim polskim budowlańcem w kraju, dogadujecie
                                                    > się całkiem nieźle.

Ależ nie! Dała sobie po prostu wmówić! Ale Ty wykorzystałeś nieznaną Ci teorię
                                                    Promila (iż biblioteki to miejsca kultu ateistycznego) do twórczego rozwinięcia
                                                    jego hasła (zaorać meczety, bazyliki etc.) i wyciągnąłeś logiczny wniosek, że
                                                    trzeba zaorać biblioteki. To jest współmyslenie i jedność idei. Soboru nie
                                                    trzeba, nie trzeba papieża, nie trzeba adhortacji i encyklik - wpadacie na te
                                                    same pomysły!
                                                  • 33qq Re: NIE ORAĆ!!! 28.12.06, 13:49
                                                    No cóz, nie można wykorzystać czegoś czego się nie zna, to raz, dwa, jeśli
                                                    wpadamy na podobne tory z burzeniem bibliotek, to znaczy raczej, że mamy podobne
                                                    poczucie humoru. Nie wierzyłem, że ktokolwiek może brać takie słowa za dobrą
                                                    monetę, no może poza miką74, ale cóż, jam człowiek niewierzący jest
                                                  • supaari Re: NIE ORAĆ!!! 28.12.06, 13:55
                                                    33qq napisał:

> No cóz, nie można wykorzystać czegoś czego się nie zna, to raz, dwa, jeśli
                                                    > wpadamy na podobne tory z burzeniem bibliotek, to znaczy raczej, że mamy
                                                    podobn
                                                    > e
                                                    > poczucie humoru. Nie wierzyłem, że ktokolwiek może brać takie słowa za dobrą
                                                    > monetę, no może poza miką74, ale cóż, jam człowiek niewierzący jest

Można wykorzystywać coś, czego się nie zna (np. książkę do walnięcia oponenta w
                                                    łeb)- to raz.
                                                    Promil nie postulował burzenia bibliotek wprost - to dwa.
                                                    Nie wierzyłem, że można poważnie brać moje "insynuacje" - to trzy.
                                                  • 33qq Re: NIE ORAĆ!!! 28.12.06, 14:05
                                                    ras, książkę którą się wali interlokutora w łeb musi być nam znana, przynajmniej
                                                    rozpoznawalna jako książka lub przedmiot nadający się
                                                    dwas, promil czasem lubi rzucić coś do rozszarpania głupcom
                                                    trzys, zbyt poważnie ich nie biorę
                                                  • supaari Re: NIE ORAĆ!!! 28.12.06, 14:15
                                                    33qq napisał:

> ras, książkę którą się wali interlokutora w łeb musi być nam znana,
                                                    przynajmnie
                                                    > j
                                                    > rozpoznawalna jako książka lub przedmiot nadający się
                                                    > dwas, promil czasem lubi rzucić coś do rozszarpania głupcom
                                                    > trzys, zbyt poważnie ich nie biorę

Głupcom do rozszarpania?
                                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=54474575&a=54549061
                                                  • 33qq Re: NIE ORAĆ!!! 28.12.06, 14:22
                                                    miałem nadzieję, że tego nie zrobisz, ale widzę, że lubisz proste chwyty.

Tak, ten wątek zdecydowanie do takich należy.
                                                  • supaari Re: NIE ORAĆ!!! 28.12.06, 17:51
                                                    33qq napisał:

> miałem nadzieję, że tego nie zrobisz, ale widzę, że lubisz proste chwyty.
                                                    >
                                                    > Tak, ten wątek zdecydowanie do takich należy.

Ja nawet nie tyle miałem nadzieję, ile mi do głowy nie przyszło, że będziesz
                                                    tropił "głupców". Przekonałem się, że lubisz prostackie chwyty.
                                                  • 33qq Re: NIE ORAĆ!!! 28.12.06, 21:44
                                                    na które tylko prawdziwi prostacy się łapią, cóż, od dzisiaj inaczej będę czytał
                                                    twoje posty...
                                                    A głupców nie tropiłem, oni sami się napatoczają
                                                  • supaari Re: NIE ORAĆ!!! 28.12.06, 22:04
                                                    33qq napisał:

> na które tylko prawdziwi prostacy się łapią, cóż, od dzisiaj inaczej będę
                                                    czyta twoje posty...

Prostactwo chwytów jest raczej wynikiem charakterystyki ich autora, a nie
                                                    tych "co się łąpią". Mam nadzieję, że mych postów wspak czytać nie będziesz -
                                                    próżny trud.

> A głupców nie tropiłem, oni sami się napatoczają

Wiktymologia się kłania. Wiktymologia...
                                                  • 33qq Re: NIE ORAĆ!!! 28.12.06, 22:15
                                                    Ja chwyty dostosowuje zwierzaczków, jeśli na prymitywa wystarczy prymitywny
                                                    chwyt to po cóż sobie głowę zawracać czym innym. Nie zamierzałem czytać ich
                                                    wspak, musiałbym uznać, że potrafisz wspak kojarzyć, a przecież ty myślisz do
                                                    przodu, znasz nawet zakończenie, refleksja nie jest przecież domeną katolików.
                                                    No i masz, przez ciebie uogólniłem, są również katolicy myślący, ale oni
                                                    dystansują się od pieniaczy
                                                  • supaari Re: NIE ORAĆ!!! 29.12.06, 19:35
                                                    33qq napisał:

> Ja chwyty dostosowuje zwierzaczków, jeśli na prymitywa wystarczy prymitywny
                                                    > chwyt to po cóż sobie głowę zawracać czym innym. Nie zamierzałem czytać ich
                                                    > wspak, musiałbym uznać, że potrafisz wspak kojarzyć, a przecież ty myślisz do
                                                    > przodu, znasz nawet zakończenie, refleksja nie jest przecież domeną katolików.
                                                    > No i masz, przez ciebie uogólniłem, są również katolicy myślący, ale oni
                                                    > dystansują się od pieniaczy

O!!! "Czytający inaczej"! Po co Ci chwyty na prostaczków? Głupcy lgną do swego -
                                                    prostaczki być może też! :-D
                              • supaari Re: NIE ORAĆ!!! 28.12.06, 12:36
                                33qq napisał:
                                Z parafialnych - diecezjalne! Bo nie publiczne?
                          • mika74 Re: NIE ORAĆ!!! 28.12.06, 12:33
                            supaari napisał:

> 33qq napisał:
                            >
                            > > postuluję, nie buduję, ala w szczytnym celu gotów jestem wziąć kielnię w
                            > dłoń
                            >
                            > Mason? :-)

Moze burżuj-ideowiec?
                            No i co teraz bedzie z moimi kafelkami?
                            • supaari Re: NIE ORAĆ!!! 28.12.06, 12:36
                              mika74 napisała:
                              > Moze burżuj-ideowiec?
                              > No i co teraz bedzie z moimi kafelkami?

To naprawdę proster. Tylko zamiast kielni użyj pacy z ząbkami.
                              • mika74 Re: NIE ORAĆ!!! 28.12.06, 12:41
                                supaari napisał:

> mika74 napisała:
                                > > Moze burżuj-ideowiec?
                                > > No i co teraz bedzie z moimi kafelkami?
                                >
                                > To naprawdę proster. Tylko zamiast kielni użyj pacy z ząbkami.

3 promile w ramach połozenia kafelek uzyłby dynamitu-taka logike zyskuje
                                czlowiek po promilach hehe
                                Jako praktyk a nie ideowiec o pacy pomysle skoro nikt sie nie nadaje:(
                                >
                                • 3promile Re: NIE ORAĆ!!! 28.12.06, 12:46
                                  Nie używaj słów, których nie rozumiesz, parafianko. To, że słowo logika jest
                                  rodzaju żeńskiego wcale nie oznacza, że możesz je bezcześcić niczym smok dziewicę.

A co do płytek - pomódl się, może się same położą.
                                  • 33qq Re: NIE ORAĆ!!! 28.12.06, 12:50
                                    kiedyś widziałem położone na słowo honoru, no cóż, fachowiec nie był człowiekiem
                                    honorowym, ale wiarę można by w ten sposób sprawdzić
                                    • 3promile Re: NIE ORAĆ!!! 28.12.06, 12:54
                                      Tylko takie z połyskiem, bo jak się coś rozleje, to może się Matkobosko pokaże.
                                      Z dzieciątkiem, rzecz jasna.
    • Gość: upierdliwa Re: Pojedynczy wyznawca dowolnej religii IP: *.bochnia.pl 28.12.06, 12:12
      > Zaorajmy meczety, zbory, bazyliki i chramy.

protestuje przeciwko dewastacji architektonicznego dorobku kultury.
    • 33qq Re: Pojedynczy wyznawca dowolnej religii 28.12.06, 12:20
      Na jałowej ziemi nic nie wyrośnie, można sobie orać do woli. Religiom, podobnie
      jak nacjonalizmom bardzo dobrze robią wrogowie, a najlepiej krew męczenników, to
      użyźnia ten ugór, a jeśli nie ma wroga, to wiadomo co trzeba zrobić.
      • mika74 Re: Pojedynczy wyznawca dowolnej religii 28.12.06, 12:21
        Wróg sam z siebie robi wroga zakładając takie watki jak ten i nawołujac do
        niszczenia. A grupa idiotów mu przyklaskuje i sie dziwi konsekwencjom.
        • 33qq Re: Pojedynczy wyznawca dowolnej religii 28.12.06, 12:23
          ty znowu przy mnie? Sio!
        • 3promile Re: Pojedynczy wyznawca dowolnej religii 28.12.06, 12:24
          Raka się wycina, a nie karmi
          • mika74 Re: Pojedynczy wyznawca dowolnej religii 28.12.06, 12:27
            3promile napisał:

> Raka się wycina, a nie karmi

Sugerujesz wyciecie tego watku propagujacego agresje?Zgadzam sie!
            I ramach nie karmienia Twojego pierwszego przeczacego sobie w tresci posta
            koncze.
            • 3promile Re: Pojedynczy wyznawca dowolnej religii 28.12.06, 12:29
              Kończysz? Ze sobą? No to jednej durnoty mniej...
              • mika74 Re: Pojedynczy wyznawca dowolnej religii 28.12.06, 12:31
                3promile napisał:

> Kończysz? Ze sobą? No to jednej durnoty mniej...
                Koncze rozmowe z kims kto nie potrafi czytac ani nie potrafi logicznie myslec
                zakładajac, przeczący sam sobie, post.Ale po promilach to chyba nawet
                wybaczalne hehe
                • hotdog1 Re: Pojedynczy wyznawca komunizmu 28.12.06, 21:47
                  skad tu tyle marksistow i ateistow sie bierze na tym forum ???

niedobitki okresu PRLu i Wyzszej Szkoly Marksizmu i Leninizmu??
                  • hotdog1 Re: Pojedynczy wyznawca komunizmu 28.12.06, 21:48
                    same komuchy !!
                    • 3promile Re: Pojedynczy wyznawca komunizmu 28.12.06, 21:53
                      Niekatolik = komuch? Jakież to znamienne...
    • jah.rastafari.jest.mym.panem mi się moja wiara podoba 30.12.06, 09:59
      www.youtube.com/watch?v=2WU9iApI9yM
      • Gość: emka Re: mi się moja wiara podoba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.06, 15:03
        Ciekawe, hehe mi się moja wiara podoba. Pytanie brzmi- czy Stwórcy się podoba??
        • Gość: no wlasnie Re: mi się moja wiara podoba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.07, 14:50
          trzeba zastanowic sie najpierw co Bogu sie podoba a co nie.. a nie co nam..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka