Dodaj do ulubionych

Wałęsające się psy

17.01.07, 15:32
Proszę Was o uwagi na temat rozwiazan stosowanych w Polsce w celu likwidacji
zjawiska walęsajacych się psów. Ostatnio miałam złe doświadczenia, ponieważ
okazało się, że ani Gmina, w której mieszkam, ani policja nie były
zainteresowane rozwiazaniem problemu 2 agresywnych psów, które wałęsały się na
mojej ulicy. Oba urzędy kazały mi iść z tą sprawą do sądu, ja natomiast, po
całym dniu formalnych i mniej formalnych zabiegów, doszłam do wniosku, że
pójdę do sądu, żęby złożyć skargę na policję i Urząd Gminy. Czy macie podobne
przejśia i jak sobie z tym radzić?
Obserwuj wątek
    • Gość: olek Re: Wałęsające się psy IP: *.sti.net.pl 04.02.07, 23:34
      a gdzie to bylo?
    • bszalacha Re: Wałęsające się psy 05.02.07, 03:20
      To jest obowiązek straży miejskiej.Jak nie ma takiej daj znać do wyższej
      instancji albo do gazety i powiedz im,że policja nie chce pomóc i takie bzdury
      opowiada.
    • raveness1 Re: Wałęsające się psy 05.02.07, 06:57
      Nie mamy podobnych przejsc. Tylko bezduszne istoty chca likwidowac wszystko i
      wszystkich co/kto im stanie na drodze. Pewnie nie nadajecie sie do zycia w
      naturalnym srodowisku. Proponuje zamknac sie w szklanej kopule jak niejaki
      Michael Jackson.
      • jolunia01 Re: Wałęsające się psy 05.02.07, 19:42
        Autorce wątku chodziło o LIKWIDACJĘ ZJAWISKA, czyli wałęsania się, a nie samych
        psów. W końcu, do cholery, są chyba jakieś schroniska? Ja też nie nadaję się -
        twoim zdaniem - do zycia w naturalnym środowisku, w którym nie da się przejść
        ulicą, bo wałęsają sie po niej bezpańskie, często agresywne psy.
      • Gość: kosma Re: Wałęsające się psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 21:44
        ciekawe gdyby taki pies ugryzl w d*u*p*E tego osobnika od szklanej kuli i M
        Jacksona to czy tez bylby taki prosrodowiskowy
    • Gość: koc Re: Wałęsające się psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 22:01
      l123451 napisała:

> Proszę Was o uwagi na temat rozwiazan stosowanych w Polsce w celu likwidacji
      > zjawiska walęsajacych się psów.
      Oto parę uwag, których sobie życzysz. Należałoby zacząć od "likwidacji zjawiska"
      nieodpowiedzialnych ludzi rozmnażających psy. To samo dotyczy tych, którzy o
      swoje zwierzęta nie dbają, nie pilnują, wyrzucają. Te wałęsające się psy nie są
      niczemu winne i to ich byli opiekunowie powinni mieszkać w schronisku.
      • Gość: beti22 Re: Wałęsające się psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 23:43
        Zgadzam się .... w 100% .... ludzie są winni takim zjawiskom, a nie
        zwierzęta .... to my ludzie sami jesteśmy sobie winni i dobrze by było gdybyśmy
        to my na tym cierpieli przez własną głupotę, ale niestety to te zwierzaki na
        tym cierpią. Nie rozumiem takich ludzi.
        • Gość: Majka Re: Wałęsające się psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 01:37
          U mnie na osiedlu pamietam tylko 1 takiego psa, ale był przemiły i przyjazny,
          bezpański, chyba ktos go wyrzucił. Nikt z mieszkańców bloku nie kwapił się aby
          go wziąść, pies był już troche wiekowy, ale go wszyscy zgodnie dokarmiali i
          lubili, to był taki pies osiedlowy blokowy :) Pewnego dnia zniknął, nie wiem co
          się z nim stało.
          Mimo że mieszkam w okolicy pełnej psów nie zauważyłam aby bezpańskie psy były
          agresywne, czasami sie jakiś wałęsa i trudno nawet stwierdzić czy ma właściciela
          czy nie.
          Generalnie straz miejska powinna sie tym zająć, to jej że tak powiem psi obowiązek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka