ten_jeden_raz 23.01.07, 07:51 czy przeszkadza Wam, gdy dzieci w wieku 12-15 lat wyzywaja się , popychają? Czy słowa, Ty K U R W O gdy strzelisz komuś gola(tak reaguje bramkaż) czy to zwyczajne i Wam by nie przeszkadzało? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jdbad Re: dzieci 23.01.07, 07:53 To chyba oczywiste, że tak. Mnie to u ludzi drażni bez wzgledu na wiek. Odpowiedz Link Zgłoś
ten_jeden_raz Re: dzieci 23.01.07, 07:55 Jeżeli to jest oczywiste to Czemu większość dzieci właśnie tak się zachowuje? Odpowiedz Link Zgłoś
ten_jeden_raz Re: dzieci 23.01.07, 08:13 ale napisałeś , że to oczywiste ... niestety oczywiste nie jest :-( To co ja obserwuję, przeraża mnie i stąd ten post. Złe zachowanie nie bierze się w samej szkole , to my przyuczamy dzieci do tego w domu. I zaczyna to (przy najmniej dla mnie) wyglądać tragicznie. Mój syn w wielu sytuacjach zachowuje grobowe milczenie. Ale przecież nie będzie milczał zawsze, a jak odwróci się i przyfasoli takiemu głąbowi i ... (oby nie ) złamie nos. Czemu hołdujemy chamskim zachowaniom, szanujemy tylko pieniądze. Ludzie, co to będzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: dzieci 23.01.07, 08:14 Ja nie hołduje i zwracam uwagę. Czsami inni dziwnie patrzą, a czasami popierają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdasd Re: dzieci IP: *.wro.vectranet.pl 23.01.07, 08:27 Skoro dziecko wychowuje się domu gdzie takie zachowanie to norma, lub nie wychowuje się w ogóle i kształtuje go grupa kolegów ,nie oczekiwałbym że będzie kalką Miodka ,prędzej jakiegoś nawiedzonego hip-hopowca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cucucu bo taki wzor rodziny IP: 81.19.200.* 23.01.07, 09:13 w Polsce wiekszosc (jakies 60%) spoeczenstwa to zwykly chamski proletariat.. i takie slowa w tych rodzinach to chleb powszedni. Wiec trudno sie dziwic, ze dzieci przejmuja te slowa i uzywaja na codzien. Poza tym TV, kino, internet... Odpowiedz Link Zgłoś
acorns Re: dzieci 23.01.07, 09:21 Nie przeszkadza mi i mnie nie obchodzi. Ja lat temu prawie 13 przeleciałem babę i spłodziłem Sandrę, za której wychowanie jestem odpowiedzialny. Ona klnie tylko w uzasadnionych przypadkach i nie używa przekleństw jako przecinków. Natomiast wychowanie innych małolatów, w tym tych wyzywających się i popychających to sprawa ich rodziców. Ja im jeść nie daję, ani portek nie kupuję żeby mieli co na dupę włożyć, więc nie będę też się przejmował ich wychowaniem. Mam ważniejsze sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 09:35 Do momentu kiedy, któryś z tych chłopaków nie przeleci Twojej Sandry i nie zrobi jej dzieciaka w wieku 15 lat. Lub co gorsza, do momentu, kiedy, któryś z tych chłopaków nie zacznie dręczyć Twojej Sandry, bo nie dała się przelecieć. Wtedy zacznie to być także Twój roblem. Odpowiedz Link Zgłoś
acorns Re: dzieci 23.01.07, 09:45 Nie grozi. Młoda bez problemu poradzi sobie z chudym 15-letnim leszczem. O to akurat zadbałem, bo ta umiejętność jest bardzo potrzebna zwłaszcza jak się spędzało dzieciństwo na warszawskich Szmulkach. Młoda nie ma charakteru ofiary i w razie gdyby taka sytuacja jak w gdańskim gimnazjum miała miejsce a ona nie mogłaby sobie poradzić, wówczas poprosiłaby o pomoc mnie i paru naszych znajomych albo kuzynów z Rosji. Ktoś by się znów przejechał w bagażniku do lasu i posiusiał ze strachu i byłoby po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 09:50 To masz szczęście, choć czasem różne głupoty się zdarzają. Czego rzecz jasna Ci nie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
acorns Re: dzieci 23.01.07, 10:03 To jedyny sposób na to żeby dzieciak w miarę bezpiecznie przeszedł szkołę. Małolaci muszą się kogoś bać. Oni się nie boją policji, bo policja im nic nie zrobi. Boją się jak wiedzą że mogą najbliższe wakacje spędzić na szpitalnym wyciągu na oddziale ortpedii. Boją sie jak widzą że Młoda czasami czasami podjeżdża do szkoły samochodami na ruskich blachach. Boją się jak wiedzą, że Młoda może komuś połamać łapy (była uczona technik aikido pozwalających na łamanie kończyn górnych bez większego wysiłku przy wykorzystaniu siły przeciwnika). Bo aikido to nie tylko radosne podskakiwanie na macie i filozofia. To są też techniki uszkadzania ciała i zabijania o czym nie wiele osób wie, a instruktorzy tego nie uczą z wiadomych przyczyn. Dlatego też chamstwo nastolatków mnie nie obchodzi, pomimo że mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
ten_jeden_raz Re: dzieci 23.01.07, 10:38 dzieci które źle się zachowują, są z tzw dobrych rodzin. Rodzice z wyższym wykształceniem, dobrze usytuowani. Czują się bez karni acrons Czy ten świat który kreujesz, czy to dobry świat? Podoba Ci się w nim? Odpowiedz Link Zgłoś
acorns Re: dzieci 23.01.07, 11:53 > Czy ten świat który kreujesz, czy to dobry świat? > Podoba Ci się w nim? Nie. Nie podoba mi się. Chciałbym żyć w świecie w którym nie ma wojen, przemocy, krwi, gdzie nikt nikogo nie krzywdzi. Ale niestety jest jak jest i ja po prostu dostosowuję siebie i dostosowałem Młodą do otaczającej nas rzeczywistości. A jest ona taka, że cham będzie miał szacunek tylko do jeszcze gorszego chama od siebie, bandzior będzie się bał gorszego bandziora Tak więc zdarzają się sytuacje gdy trzeba być chamem, gdy trzeba być bandziorem, a w tzw. miedzyczasie być normalnym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: dzieci 23.01.07, 11:23 Mnie takie zachowanie przeszkadza niezależnie od wieku zachowującego się. Odpowiedz Link Zgłoś