Dodaj do ulubionych

DOM OPIEKI DLA BABCI

16.01.14, 15:40
Poszukuje jakichś opinii o domach spokojnej starości dla mojej babci, Biorę po uwagę Leoniszki, bo tam sprawdzone(koleżanki dziadek tam jest) i nawet przystępne ceny ale może są jeszcze jakieś inne domy starości tańsze w ładnym miejscu ?? Co myślicie? Moja decyzja o oddaniu babci jest już pewna więc nie przekonujcie mnie. Potrzebuje tylko Waszych opinii o domach bo nie chcę babci zostawiać w obskurnych warunkach, ma być jej tam dobrze. Standard najlepiej żeby był taki jak w Leoniszkach. Kurcze , mam dylemat może nie będę kombinować i zawiozę ja do tego Samborowa? Doradźcie proszę. Tu jest stronka domu Leoniszki, rodzinnedomypomocy.pl/index.html tam jest ładnie no i na mazurach, w Wawie to ona się tak męczy, kiedyś jak byliśmy na mazurach nad wodą to była tak radosna, może tam będzie jej najlepiej? Co myslicie?
Obserwuj wątek
    • annabialecka Re: DOM OPIEKI DLA BABCI 01.04.14, 22:56
      jeśli to dla ciebie nie za daleko, mozesz zainteresować się domem zlota jesień prywatnydomopieki.eu/index.php/kontakt. Nieduzy, dobra opieka i całkiem ladna okolica. Stosunkowo niedrogi pobyt.
    • pandorcia0806 Re: DOM OPIEKI DLA BABCI 29.04.14, 09:26
      Moja babcia aktualnie przebywa w Domu Opieki Pałac w Warszawie. Generalnie jest bardzo zadowolona z tego miejsca i mówi, że czuje się tam lepiej niż w domu, bo nie musi sobie już sama posiłku przygotowywać a tam ponoć bardzo dobrze kucharki gotują. Obsługę lekarską i rehabilitacje mają tam w cenie.
    • maciej_maciej81 Re: DOM OPIEKI DLA BABCI 29.11.16, 23:12

Wybór właściwego domu opieki dla bliskiej nam osoby, czy to babci czy dziadka to jedna z najtrudniejszych decyzji w życiu i do tego jeszcze niekończąca się odpowiedzialność. Bardzo dużo w naszym kraju jest placówek państwowych i jeszcze więcej prywatnych a taki wybór jest dla każdego nie lada wyzwaniem. Taką decyzję należy bardzo dobrze przemyśleć, żeby tej osobie zagwarantować dobre zdrowie i bezpieczeństwo, takie miejsce jest w Łomiankach / okolice warszawy to prywatny dom opieki "Sielanka" dom-opieki-sielanka.pl/
    • delban Re: DOM OPIEKI DLA BABCI 25.10.17, 11:04
      A ja poszukuję Domu Opieki dla starszej osoby w Warszawie lub jej okolicach
      • arowana1444 Re: DOM OPIEKI DLA BABCI 25.10.17, 13:25
        W Warszawie to nie wiem, ale w Dworze Mazowieckim pod Warszawą jest "Dom Rodzinny". Sąsiadka ma tam mamę i z tego co wiem warunki mają dobre, jest opieka medyczna, dużo fajnych zajęć, ogólnie seniorzy nie nudzą się tam smile
      • bronislawa91 Re: DOM OPIEKI DLA BABCI 18.11.17, 21:29
        delban napisał(a):

> A ja poszukuję Domu Opieki dla starszej osoby w Warszawie lub jej okolicach

to w takim razie polecam Ci "Dom Rodzinny" zapewniają opiekę 24 godziny na dobę i znajdują się w Nowym Dworze Mazowieckim. Co ważne można się tam dostać zarówno prywatnie, jak i ze skierowaniem na NFZ.
    • kropunka900 Re: DOM OPIEKI DLA BABCI 30.12.17, 20:50
      W okolicach Warszawy polece dom "Finezja" (Działy Czarnowskie/Dąbrówka). Spokojna okolica i bardzo dobra opieka w ośrodku. Miejsce dobre zarówno na krótki jak i długi pobyt, profesjonalny personel, dobre wyżywienie, świadczenia zgodne z tym co zalecił lekarz. Opieka pielefniarska dostepna cała dobę.
      • trymeczka Re: DOM OPIEKI DLA BABCI 01.01.18, 19:01
        O też polecam finezje smile korzystalismy jakiś czas temu z pobytu czasowego dla mamy na czas naszego wyjazdu. Potwierdzam że opieka jest na wysokim poziomie. Seniorzy sie nie nudzą z uwagi na organizowane zajęcia integracyjne i spotkania.
    • minow343 Re: DOM OPIEKI DLA BABCI 24.04.18, 14:40
      Nigdy w życiu nie oddałabym nikogo bliskiego do domu opieki. Psa do schroniska też bym nie oddała. Seniorzy najlepiej czują się wśród bliskich, we własnym domu. Zatrudnij pomoc do opieki (np. Agencja Służby Społecznej) - zapłacisz ułamek tego co za do opieki, a babcia otrzyma profesjonalną pomoc i opiekę.
    • frajanrt1 Re: DOM OPIEKI DLA BABCI 25.04.18, 18:35
      Mogę zgodzić się z opinią powyżej.. Ośrodek Finezja jest godny polecenia. Na pierwszym miejscu stawiają dobro osób, które u nich przebywają. Jest dostęp do opieki medycznej, pomoc psychologa, możliwość uczestniczenia w masażach, zabiegach rehabilitacyjnych. Zdecydowanie dbają o jakość swoich usług.
    • itciakitcia88 Re: DOM OPIEKI DLA BABCI 30.05.18, 14:10
      Szczerze mówiąc (wiem, ze nie każdy może sobie na to pozwolić – zaznaczam) uważam, ze jeśli ma się możliwość, to patrzenie na przystępność ceny powinno być sprawą drugoplanową, ale wiadomo, tez istotną. Jednak najważniejsze – poza oczywiście wnętrzem, standardem, bliskością natury i atmosferą miejsca jest ZROZUMIENIE i SZACUNEK. To powinna być sprawa kluczowa. Jeśli więc jakiś ośrodek podoba się bliskiej osobie, która ma tam zamieszkać, to powinno być pierwsze kryterium, dodatkowo stosunek pracowników do osób starszych, dostępność lekarzy specjalistów, możliwość prowadzenia rehabilitacji i udogodnienia w postaci np. fryzjera. Wtedy starsza osoba poczuje się dobrze. Jeśli mam polecić jakiś dom seniora, to będzie to Leśny Dom Seniora w Piastowie. Blisko Żnina, okolica piękna, a ludzie pracujący tam są wspaniali.
    • krysiasta2 Re: DOM OPIEKI DLA BABCI 31.05.18, 21:49
      Myślę, że też mogę polecić dom opieki Finezja w Dąbrówce. Czy ja wiem czy jest tak daleko od warszawy? Z pragi da się dojechać w 20 min z centrum pół godzinki wiadomo że wszystko zależy od pory dnia i godziny o której się wystartuje ale dramatu nie ma. Sam ośrodek czysty zadbany z przyjaznym personelem.
    • nauick78 Re: DOM OPIEKI DLA BABCI 27.09.18, 14:48
      Wiecie, ja szukałam w Warszawie domu seniora o podwyższonym standardzie, ale niestety żaden nie odpowiadał temu, co chciałam zapewnić mojej bliskiej. Pieniądze to dla mnie rzecz drugorzędna, wiem, że nie wszyscy maja takie podejście, a przede wszystkim nie kazdy może sobie pozwolić na takie stwierdzenie. Ale jeśli ja mam możliwość opłacenia bardzo dobrego standardu domu, to to robię. Wybrałam ostatecznie Leśny Dom Seniora w Piastowie., I choć fakt, jeżdżę około 3 godzin do bliskiej, to jednak, nie jestem z tym sama, poza mną odwiedzają regularnie tez reszta rodziny. A warunki są bardzo dobre, w zasadzie jak na Polskę to niewiele jest takich domów opieki. Rehabilitacje, nawet fryzjer i świetna opieka.
    • anna-maria09 Re: DOM OPIEKI DLA BABCI 25.01.19, 16:58
      Moja babcia z kolei przebywa w Nowym Dworze Mazowieckim w Domu Rodzinnym. Złego slowa o tej placówce nie mogę powiedzieć. Moja babcia jest jeszcze w 100% sprawna, ale i tak ma tutaj świetną pomoc, personel jest bardzo pomocny.
    • liszok008 Re: DOM OPIEKI DLA BABCI 28.02.19, 22:08
      Polecam Złotą Ostoję w Palmirach pod Warszawą. Piękna okolica i wspaniali ludzie.
    • aliwera Re: DOM OPIEKI DLA BABCI 28.03.19, 16:46
      W Złotej Ostoi jest moja mama i nie mam zastrzeżeń. Ma wspaniałą opiekę, opiekunki są serdeczne i życzliwe. Budynek dobrze wyposażony i mama jest regularnie rehabilitowana. Porównania nie mam, bo wcześniej nigdy nie miałam do czynienia z takimi placówkami, ale jak za taką cenę to ma wspaniałe warunki i co dla nas najważniejsze, robi postępy ( jest po udarze). Także serdecznie polecam.
    • aliwera Re: DOM OPIEKI DLA BABCI 28.03.19, 16:46
      W Złotej Ostoi jest moja mama i nie mam zastrzeżeń. Ma wspaniałą opiekę, opiekunki są serdeczne i życzliwe. Budynek dobrze wyposażony i mama jest regularnie rehabilitowana. Porównania nie mam, bo wcześniej nigdy nie miałam do czynienia z takimi placówkami, ale jak za taką cenę to ma wspaniałe warunki i co dla nas najważniejsze, robi postępy ( jest po udarze). Także serdecznie polecam.
    • michjabl Re: DOM OPIEKI DLA BABCI 16.02.22, 00:39
      Dom opieki dla seniorów pod Wrocławiem Senior Rose Residence będzie świetnym wyborem!

Profesjonalna opieka medyczna, dom opieki położony blisko natury ze świetną obsługą smile

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka