Dodaj do ulubionych

Już najwyższy czas :)

27.01.07, 13:44
Często się mówi, że ludzie zawsze zjadali zwierzęta, tak jakby miało to być
usprawiedliwieniem dla kontynuowania tego zwyczaju. Zgodnie z tą logiką, nie
powinniśmy powstrzymywać ludzi przed mordowaniem innych istot ludzkich,
ponieważ także i to robią od najdawniejszych czasów?

Już najwyższy czas przejść na wegetarianizm :)

wegetarianizm.net/img/meat.jpg
Obserwuj wątek
    • pobik Re: Już najwyższy czas :) 27.01.07, 14:25
      Ja tam lubię pojeść sobie mięsko i nie odstraszą mnie zdjęcia brutalnie zabitego
      zwierzęcia - czy gdyby kulturalnie zabić człowieka, to można by go zjeść ? albo
      brzydko wyrwać szczypiorek - nie można go zjeść ? JA nie odpowiadam za to jak
      traktuje się zwierzęta hodowlane i nadal będę je ze smakiem zajadał ;)
    • jorge.martinez Re: Już najwyższy czas :) 27.01.07, 14:44
      Kilka razy miałem w rękach ulotki wojujących wegetarian. Usilnie walczą oni z
      jedzeniem mięsa pokazując zarzynane bydło, linkowany powyżej obrazek to
      potwierdza. Tyle że w Polsce je się wieprzowinę raczej niż wołowinę. O wiele
      trudniej żałować biednej brudnej i świńskiej świni, niż pięknego łaciatego
      bydlątka. A może świninę jeść można a wołowiny niet? A drób, a ryby? No jak to jest?
    • Gość: Matylda Re: Już najwyższy czas :) IP: 85.112.196.* 27.01.07, 14:51
      Lubię mięso ale jem z przyjemnością do chwili gdy wyobrażę sobie to zjadane
      zwierze. No cóż, mam córkę wegetariankę i to co od niej słyszę przez całe lata
      robi swoje, pobudza wyobrażnię.
    • Gość: upierdliwa macie przeciez swoje forum IP: *.bochnia.pl 27.01.07, 15:04
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=353
      odczepcie sie wreszcie od normalnych ludzi, nawiedzeni hipisi :P
      • oto.jestem Do upierdliwa Re: 27.01.07, 16:30
        A gdzie jest forum dla niegrzecznych - upierdliwych?

ps. normalny człowiek nie zabija
        • Gość: upierdliwa Do upierdliwa Re: IP: *.bochnia.pl 27.01.07, 17:53
          wiesz co, tak sie sklada, ze troche sie znam na zywieniu czlowieka, ale w
          odroznieniu od Ciebie, ja nie wlaze na forum dla wegetarian, zeby siac wsrod
          nich propagande jedzenia miesa typu: "normalny czlowiek potrzebuje witaminy B12". :P
    • Gość: :))))))))))))))))) Re: Już najwyższy czas :) IP: 213.134.181.* 27.01.07, 16:51
      ja odkąd mam królika miniaturkę tak jak się ma psa czy kota - kompana do towarzystwa nie chcę nawet mysleć, że robi się z chodowlanych królików pasztet ;(
      • Gość: :))))))))))))))))) Re: Już najwyższy czas :) IP: 213.134.181.* 27.01.07, 16:54
        a stara juz jestem...;)
        • Gość: :))))))))))))))))) Re: Już najwyższy czas :) IP: 213.134.181.* 27.01.07, 16:55
          tzn nie dzieciak;)
          • mike.recz Re:Uwielbiam kotlety!!!!!!!!! 27.01.07, 17:11
            I nie mam na myśli sojowych.
            • Gość: :))))))))))))))))) Re:Uwielbiam kotlety!!!!!!!!! IP: 213.134.181.* 27.01.07, 18:02
              ja też lubię mięcho, ale...pasztet tylko drobiowy/indyczy;)
              taki odpał mam (bo uwielbiam mojego puchatego zwierza)
              • Gość: upierdliwa pasztet...... IP: *.bochnia.pl 27.01.07, 18:04
                jak pasztet, to tylko od jakichs znajomych mieszkancow wsi, domowej roboty.
                cholera wie, co tak naprawde jest w tych sklepowych....
    • Gość: miesiekido Re: podobno ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 18:06
      ludożercy zjadali tylko wegetarian ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka