01.06.15, 06:42
To dla mnie najpiękniejszy miesiąc,zaczyna się lato.
Najdłuższe dni,oby ciepłe.
Obserwuj wątek
    • rena-ta49 Re: 1-szy Czerwiec 01.06.15, 06:44
      W Dniu Dziecka wszystkim dużym i małym dzieciom życzę wszystkiego najlepszegosmile
      • tropem_misia1 Re: 1-szy Czerwiec 01.06.15, 07:45
        Ryjka ucałowałam już wczoraj wirtualnie, wyprzedza nas czasowo smile)
        • rena-ta49 Re: 1-szy Czerwiec 01.06.15, 14:06
          Ja całowałam wnuka,a córcię kiedy wróci z pracy.
          • tropem_misia1 Re: 2-gi Czerwiec 02.06.15, 04:15
            wczoraj lekarz dał mi antybiotyk i dalsze zwolnienie
            a kaszel znowu w nocy mię obudził
            • rena-ta49 Re: 2-gi Czerwiec 02.06.15, 06:51
              Uodparniamy się na antybiotyki,czy one takie słabe?
              U mnie też kaszel się utrzymujesad
              • rena-ta49 Re: 3 Czerwiec 03.06.15, 06:42
                Przed nami długi łikend,pogoda cudna.
                Miłego dniasmile
                • tropem_misia1 Re: 3 Czerwiec 03.06.15, 07:11
                  Oglądałam w TV : do 30 stopni
                  • rena-ta49 Re: 4 Czerwiec 04.06.15, 08:01
                    Świętujemy i odpoczywamy.
                    Widzę na niebie jakieś chmury.
                    • tropem_misia1 Re: 4 Czerwiec 04.06.15, 10:17
                      U mnie też , ale dalej gorąco.
                      • rena-ta49 Re: 4 Czerwiec 05.06.15, 06:29
                        Cd. pięknej pogody.
                        To cieszy,będzie można z chaty się ruszyć.
                        • tropem_misia1 Re: 5 Czerwiec 05.06.15, 06:45
                          piąty i piątek big_grin
                          • rena-ta49 Re: 5 Czerwiec 05.06.15, 07:10
                            Jeszcze trwa długi łikend,boleć będzie w niedzielę.
                            • rena-ta49 Re: 6 Czerwiec 06.06.15, 07:38
                              Już sobota,piękna od ranasmile
                              • tropem_misia1 Re: 6 Czerwiec 06.06.15, 07:59
                                ani jednej chmurki
                                smile
                                • rena-ta49 Re: 7 Czerwiec 07.06.15, 07:36
                                  Wszystko co dobre szybko się kończysad
                                  Ostatni dzień długiego łikenda trzeba wykorzystać na maxa.
                                  • tropem_misia1 Re: 7 Czerwiec 07.06.15, 09:20
                                    Tak wykorzystałam ,żę do późna spałam.
                                    Znaczy obudziłam się o 5:00 , ale puknęłam się w czółko i poległam .
                                    • tropem_misia1 Re: 8 Czerwiec 08.06.15, 05:07
                                      koniec choroby
                                      praca
                                      • rena-ta49 Re: 8 Czerwiec 08.06.15, 06:54
                                        I koniec długiego łikendowania,
                                        teraz tylko pracasad
                                        • rena-ta49 Re: 9 Czerwiec 09.06.15, 06:56
                                          Deszczowo dziś będzie.
                                          • tropem_misia1 Re: 9 Czerwiec 09.06.15, 07:50
                                            Dzisiaj urlop sobie wzięłam.
                                            Powód: czekanie w kolejce do specjalisty - okulisty.
                                            • tropem_misia1 Re: 10 Czerwiec 10.06.15, 04:52
                                              Okulista proponuje wizytę u neurologa,
                                              • rena-ta49 Re: 10 Czerwiec 10.06.15, 06:43
                                                I tak cię odsyłają od jednego do kolejnego?
                                                Ja mam w lipcu wizytę u okulisty.
                                                • tropem_misia1 Re: 10 Czerwiec 11.06.15, 04:59
                                                  Okulista odesłał , bo ze swojej strony nic nie widzi
                                                  Samo zdrowie w oku - oprócz okularów.
                                                  • tropem_misia1 Re: 11 Czerwiec 11.06.15, 05:00
                                                    i czwartek - no fajnie , bo jutro piątek
                                                  • rena-ta49 Re: 11 Czerwiec 11.06.15, 06:47
                                                    Łikend zawsze cieszysmile
                                                  • tropem_misia1 Re: 12 Czerwiec 12.06.15, 04:52
                                                    Dotarliśmy do piątkusmile))
                                                  • rena-ta49 Re: 12 Czerwiec 12.06.15, 07:06
                                                    Jakieś plany na pięknie zapowiadający się łikend.
                                                    Upał da burze?
                                                  • tropem_misia1 Re: 13 Czerwiec 13.06.15, 06:35
                                                    Żadnych planów .
                                                    Przetrwać upał.
                                                    Domek ogarnąć.
                                                  • rena-ta49 Re: 13 Czerwiec 13.06.15, 08:00
                                                    Ja po wczorajszej saunie też "wysiadam"
                                                    https://www.gify.net/data/media/139/wiatrak-i-wentylator-ruchomy-obrazek-0011.gif
                                                  • tropem_misia1 Re: 14 Czerwiec 14.06.15, 07:28
                                                    Znowu słońce.
                                                    Od rana.
                                                  • rena-ta49 Re: 14 Czerwiec 14.06.15, 07:40
                                                    Liczyłam na burzę w nocy,nic nie padało.
                                                    Od rana gorąc.
                                                  • rudka-a Re: 14 Czerwiec 14.06.15, 08:38
                                                    rena-ta49 napisała:

> Liczyłam na burzę w nocy,nic nie padało.
                                                    > Od rana gorąc.

Przetrzymamy jakoś wink moze troche tłuszczu z nas wytopi wink)
                                                    Od jutra chyba trochę temperaturka spadnie...dla mnie może tak do 23 max na skali być...
                                                    ponad 30, to za dużoo wink)
                                                  • tropem_misia1 Re: 15 Czerwiec 15.06.15, 04:55
                                                    dziś o czwartej rano obudziły mnie pioruny
                                                  • rena-ta49 Re: 15 Czerwiec 15.06.15, 06:45
                                                    U mnie burza była 2 razy,pierwszy raz o 23 ,szybko odeszła .
                                                    Następna o 3,00 z gradem.
                                                    Bardzo był potrzebny deszcz.
                                                  • rudka-a Re: 15 Czerwiec 15.06.15, 16:43
                                                    Dzisiaj rześko trochę się zrobiło smile upragniony deszcz pojawił się, wszystko odżyło. Nareszcie można odetchnąć od żaru, który lał się z nieba. Jednak nie dla mnie taka fala upałów, jestem, jak z krzyża zdjęta w takie dni...confused
                                                  • rena-ta49 Re: 15 Czerwiec 15.06.15, 17:48
                                                    Ja lubię ciepło,ale tak w granicach 25 st.
                                                    Dzisiaj rzeczywiście można odetchnąć od upału.
                                                    Oby znów skrajnie zimno się nie zrobiło.
                                                    Cieszy mnie ciepły czerwiec,bo lato takie krótkie mamy.
                                                  • tropem_misia1 Re: 16 Czerwiec 16.06.15, 05:01
                                                    dziś na niebie spokój
                                                    na razie?
                                                  • rena-ta49 Re: 16 Czerwiec 16.06.15, 06:45
                                                    U mnie ciemne chmury.
                                                    Dziś wizyta u dentysty,znów uszczupli kontosad
                                                  • tropem_misia1 Re: 17 Czerwiec 17.06.15, 04:53
                                                    Ja tam będąc w chorobie dentystę odwołałam.
                                                    Nie zapisałam się na następny termin....chyba ze strachu?
                                                  • rena-ta49 Re: 17 Czerwiec 17.06.15, 06:54
                                                    A ja konto uszczupliłam o 180 złsad
                                                    Teraz kilka miesięcy chyba będę mieć spokoju,
                                                    chyba że coś wypadnie.
                                                  • rudka-a Re: 17 Czerwiec 17.06.15, 08:24
                                                    ..że też nie można samej zakleić sobie dziurki jakąś plastelinką wink)
                                                    kupiłby człowiek pudełeczko i tak przed lusterkiem wszelkie ubytki łatał wink)
                                                    tanio, szybko, bez wychodzenia z domu wink))
                                                    mnie by to pasiło, jak nic wink))
                                                    dobrej środy smile)
                                                  • tropem_misia1 Re: 18 Czerwiec 18.06.15, 04:56
                                                    plastelinką?
                                                    a co z bakteryjkami obgryzającymi ząbka?
                                                  • rena-ta49 Re: 18 Czerwiec 18.06.15, 06:58
                                                    tropem_misia1 napisała:

> plastelinką?
                                                    > a co z bakteryjkami obgryzającymi ząbka?

Wykończyć bakteryjki czymś
                                                    A one pracują,pracują ,stalesad
                                                  • tropem_misia1 Re: 19 Czerwiec 19.06.15, 05:16
                                                    Dobrze,że piątek.
                                                  • rena-ta49 Re: 19 Czerwiec 19.06.15, 06:55
                                                    Wstałam z bólem głowysad
                                                  • tropem_misia1 Re: 20 Czerwiec 20.06.15, 06:56
                                                    Dzisiaj ja ...z bólem pleców.
                                                    Po wczorajszej terapii manualnej.
                                                    To normalne.
                                                  • rena-ta49 Re: 20 Czerwiec 20.06.15, 07:03
                                                    A ja mam jutro gości na obiedzie,
                                                    trzeba większe zakupy zrobić.
                                                  • rudka-a Re: 20 Czerwiec 20.06.15, 10:28
                                                    a deserek będzie? wink)
                                                  • rena-ta49 Re: 20 Czerwiec 20.06.15, 18:02
                                                    rudka-a napisała:

> a deserek będzie? wink)

Oczywiściesmile:
                                                    https://tiny.pl/gqkdr
                                                  • rena-ta49 Re: 21 Czerwiec 21.06.15, 07:21
                                                    Goście jeszcze śpią,wpadłam na chwilę.
                                                    Miłej niedzieli.
                                                    Pogoda barowo-telewizyjnasmile
                                                  • tropem_misia1 Re: 21 Czerwiec 21.06.15, 08:13
                                                    Przyjemny chłodek smile)
                                                  • tropem_misia1 Re: 22 Czerwiec 22.06.15, 05:23
                                                    Było , minęło..potrza wszystkie komórki do kupy zebrać ...ruszyć...ech...
                                                  • rudka-a Re: 22 Czerwiec 22.06.15, 06:14
                                                    Nowy tydzień, nowe wyzwania...
                                                    nie wiem, czy lubię takie nowości...zastanowię się człapiąc do pracy smile)
                                                    Słonko raźno wstało
                                                    chyba będzie grzało wink)
                                                    Miłego smile
                                                  • rena-ta49 Re: 22 Czerwiec 23.06.15, 06:59
                                                    rudka-a napisała:

> Nowy tydzień, nowe wyzwania...
                                                    > nie wiem, czy lubię takie nowości...zastanowię się człapiąc do pracy smile)
                                                    > Słonko raźno wstało
                                                    > chyba będzie grzało wink)
                                                    > Miłego smile

Póki świeciło było przyjemnie, letnio,
                                                    kiedy zaczęło padać zrobiło się ponuro.
                                                  • rena-ta49 Re: 22 Czerwiec 22.06.15, 06:38
                                                    Zimny ten czerwcowo-letni poraneksad
                                                  • tropem_misia1 Re: 23 Czerwiec 23.06.15, 06:35
                                                    No zimno...dziś też.
                                                    Pochmurno.
                                                  • rena-ta49 Re: 23 Czerwiec 23.06.15, 06:53
                                                    U mnie pada deszczsad
                                                  • tropem_misia1 Re: 24 Czerwiec 24.06.15, 06:42
                                                    Urlopy się zaczęły ...w pracy robi się horrorowato.
                                                  • rena-ta49 Re: 24 Czerwiec 24.06.15, 06:55
                                                    tropem_misia1 napisała:

> Urlopy się zaczęły ...w pracy robi się horrorowato.

U mnie spoko,jedna osoba na urlopie.
                                                    Ale od nowego miesiąca będzie cienko.
                                                  • tropem_misia1 Re: 25 Czerwiec 25.06.15, 05:57
                                                    My zaczynamy gonić.
                                                    a widzę ,że mi coraz trudniej (:
                                                  • rena-ta49 Re: 25 Czerwiec 25.06.15, 06:39
                                                    Ja dzisiaj mam wizytę u lekarza ,gorszego od dentystysad
                                                  • rena-ta49 Re: 25 Czerwiec 25.06.15, 06:41
                                                    tropem_misia1 napisała:

> My zaczynamy gonić.
                                                    > a widzę ,że mi coraz trudniej (:

Tak się porobiło w firmach ,że coraz mniej ludzi
                                                    wykonuje coraz więcej roboty.
                                                  • tropem_misia1 Re: 26 Czerwiec 26.06.15, 06:30
                                                    Myślę ,że to raczej wieksmile)
                                                    Bo u nas stała i niezmienna liczba zatrudnionych
                                                    Przedtem skakałam z miejsca na miejsce jak pchła
                                                  • rena-ta49 Re: 26 Czerwiec 26.06.15, 06:51
                                                    tropem_misia1 napisała:

> Myślę ,że to raczej wieksmile)
                                                    > Bo u nas stała i niezmienna liczba zatrudnionych
                                                    > Przedtem skakałam z miejsca na miejsce jak pchła
                                                    >
                                                    Fakt ,że z wiekiem sił zaczyna brakować.
                                                  • rena-ta49 Re: 27 Czerwiec 27.06.15, 07:20
                                                    Znów ponuro ,buro i jeden z najpiękniejszych miesięcy zimno nam fundujesad
                                                  • tropem_misia1 Re: 27 Czerwiec 27.06.15, 08:12
                                                    w nocy mało spałam ,no to teraz wstałam
                                                    rzeczywiście szaro za oknem
                                                  • tropem_misia1 Re: 28 Czerwiec 28.06.15, 06:44
                                                    postanowiłam zrobić naleśniki z nadzieniem do pierogów ruskich - w pracy mi podpowiedzieli
                                                    sie zje i się zobaczy czy dobre
                                                  • rena-ta49 Re: 28 Czerwiec 28.06.15, 07:20
                                                    Jak dobrze doprawić nadzienie to może zjadliwe.
                                                    Nie lubię mdłych potraw.
                                                  • tropem_misia1 Re: 28 Czerwiec 29.06.15, 06:44
                                                    zjadliwesmile))
                                                    Samo nadzienie do ruskich potrafi być smacznesmile)
                                                  • tropem_misia1 Re: 29 Czerwiec 29.06.15, 06:45
                                                    Takie to słowo : poniedziałek.
                                                    błe
                                                  • rena-ta49 Re: 29 Czerwiec 29.06.15, 06:52
                                                    tropem_misia1 napisała:

> Takie to słowo : poniedziałek.
                                                    > błe

Nic nie dodam,błesad
                                                  • cb456cc Re: 29 Czerwiec 29.06.15, 18:56
                                                    Poniedziałek był OK,,,oby tak cały tydzień smile
                                                  • rena-ta49 Re: 29 Czerwiec 30.06.15, 06:49
                                                    cb456cc napisał:

> Poniedziałek był OK,,,oby tak cały tydzień smile

A ja się pytam gdzie te gorące letnie noce?, brrrrsmile
                                                  • rena-ta49 Re: 30 Czerwiec 30.06.15, 06:50
                                                    Kończy się czerwiec, najpiękniejszy miesiąc,
                                                    a jeszcze nie mieliśmy prawdziwego lata.
                                                  • cb456cc Re: 29 Czerwiec 30.06.15, 19:14
                                                    Noc z poniedziałku na wtorek w Płocku była bardzo upalna.
                                                  • rena-ta49 Re: 29 Czerwiec 30.06.15, 20:19
                                                    cb456cc napisał:

> Noc z poniedziałku na wtorek w Płocku była bardzo upalna.

A u nas nawet 10 st rano nie było.
                                                  • tropem_misia1 Re:30 Czerwiec 30.06.15, 06:58
                                                    i koniec
                                                    i efekty matur
                                                    a mam maturzystę w rodzinie
                                                  • rena-ta49 Re: 17 Czerwiec 18.06.15, 06:57
                                                    Najlepiej żeby zęby się nie psuły,gdyby były zawsze zdrowesmile
                                                    Nic nie trzeba by wtedy łataćsmile
                                                  • rudka-a Re: 17 Czerwiec 23.06.15, 07:35
                                                    Jak na czerwiec, to jest..byle jak. I tak nam przeleci lato, tak bardzo oczekiwane...
                                                    Abo upał, że mozna zadyszeć się, albo skrajności, jakby nie mogło być te 23 na plusie ze słoneczkiem. Ja protestuje wink)
                                                  • rena-ta49 Re: 17 Czerwiec 24.06.15, 06:56
                                                    rudka-a napisała:

> Jak na czerwiec, to jest..byle jak. I tak nam przeleci lato, tak bardzo oczekiw
                                                    > ane...
                                                    > Abo upał, że mozna zadyszeć się, albo skrajności, jakby nie mogło być te 23 na
                                                    > plusie ze słoneczkiem. Ja protestuje wink)

Codziennie rano niższa temp.,czekam kiedy będzie zero na termometrzesad
                                                    Zamiast coraz cieplej,to coraz zimniej.
                                            • rena-ta49 Re: 9 Czerwiec 10.06.15, 06:42
                                              A na wizytę u okulisty ile czekałaś?
                                              • tropem_misia1 Re: 9 Czerwiec 16.06.15, 05:02
                                                ponad pół roku
                                                • rudka-a Ostatnia niedziela czerwca :) 28.06.15, 10:33
                                                  I już lipiec...czas zapitala okrutnie....
                                                  Czas urlopów, można trochę odetchnąć od pracy, powrót będzie ciężki wink
                                                  Szkoda, że szare, bure dni tak szybko nie uciekają, ja te przyjemne
                                                  Dobrej niedzieli smile
                                                  • rena-ta49 Re: Ostatnia niedziela czerwca :) 29.06.15, 06:52
                                                    rudka-a napisała:

> I już lipiec...czas zapitala okrutnie....
                                                    > Czas urlopów, można trochę odetchnąć od pracy, powrót będzie ciężki wink
                                                    > Szkoda, że szare, bure dni tak szybko nie uciekają, ja te przyjemne
                                                    > Dobrej niedzieli smile

I najpiękniejszy miesiąc lata ,kiedy dni najdłuższe kończy się pogodą niczym w listopadziesad
                                                  • rudka-a Chyba można powiedzieć, że.... 30.06.15, 22:53
                                                    czerwiec za nami smile))
                                                    szkoda tylko, ze dnia juz ubywa....smile
                                                  • rena-ta49 Re: Chyba można powiedzieć, że.... 01.07.15, 06:30
                                                    rudka-a napisała:

> czerwiec za nami smile))
                                                    > szkoda tylko, ze dnia juz ubywa....smile

A tak naprawdę to jeszcze nie było prawdziwego lata.
                  • rena-ta49 Re: 3 Czerwiec 04.06.15, 08:02
                    tropem_misia1 napisała:

> Oglądałam w TV : do 30 stopni

Parno i duszno,ale pochmurno.
              • tropem_misia1 Re: 2-gi Czerwiec 03.06.15, 07:11
                i jedno i drugie..
    • rena-ta49 Re: Czerwiec 01.06.15, 06:45
      Ten tydzień krótki.
      Mamy długi łikend,jeszcze nie wiem czy w piątek pracuję.
      • rudka-a Re: Czerwiec 05.06.15, 16:01
        Przyjemnie, cieplutko, dni długie smile) uwielbiam te letnie dni, wszystko zieloniutkie, nie trzeba szafy ciuchów na siebie zakładać...
        żyć, nie umierać wink
        • rena-ta49 Re: Czerwiec 06.06.15, 07:37
          rudka-a napisała:

> Przyjemnie, cieplutko, dni długie smile) uwielbiam te letnie dni, wszystko zieloni
          > utkie, nie trzeba szafy ciuchów na siebie zakładać...
          > żyć, nie umierać wink

Kochajmy lato,bo tak szybko odchodzismile
          • rudka-a Re: Czerwiec 06.06.15, 21:12
            Zbyt krótko trwa, a ja tak lubię ciepło smile
            może bez przesadnych upałów, ale te 23 na plusie wystarczy smile
            Wszystko ma swój początek i koniec...niestety. Taki to jakoś jest zrobione smile
            • rena-ta49 Re: Czerwiec 07.06.15, 07:38
              rudka-a napisała:

> Zbyt krótko trwa, a ja tak lubię ciepło smile
              > może bez przesadnych upałów, ale te 23 na plusie wystarczy smile
              > Wszystko ma swój początek i koniec...niestety. Taki to jakoś jest zrobione smile

Ja bardzo lubię ciepło,chyba powinnam się urodzić w innej strefie klimatycznejsmile
              • rudka-a Re: Czerwiec 07.06.15, 11:28
                Własnie smile od listopada do marca jest kijowo wręcz. Smutno, brudno, szaro, brak słońca daje we znaki. smile
                • rena-ta49 Re: Czerwiec 08.06.15, 06:55
                  rudka-a napisała:

> Własnie smile od listopada do marca jest kijowo wręcz. Smutno, brudno, szaro, brak
                  > słońca daje we znaki. smile

A ja kocham słońce i ciepło.
                  • czarek_sz Re: Czerwiec 08.06.15, 11:55
                    A kto nie kocha ciepełka i słoneczka. We środę Reniu raniutko wyjeżdżamy na ok dwa tygodnie /na Mazury koło Szczytna/ więc jakby co to jestem,żyję i dycham smile może wezmę lapka nie wiem jeszcze zobaczę czy będę mógł go tam że tak powiem oprawiać czyli korzystać z niego. I jedna tragedia. Na profilu wyglądam z ambonki. Już jej nie ma sad starszy syn był teraz i dzwonił że ambonkę ktoś spalił sad qrwa jego w dupe !!!! tyle lat na nią wchodziliśmy tyle browarów i flaszek na niej wytrąbiliśmy i już jej nie ma sad już tylko nam zdjęcia pozostały na pamiątkę sad
                    • rena-ta49 Re: Czerwiec 09.06.15, 06:57
                      Odpoczywaj i pozdrów ode mnie Mazurysmile
                      • czarek_sz Re: Czerwiec 09.06.15, 07:54
                        Dziękuję i nie omieszkam pozdrowić smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka