Dodaj do ulubionych

Toksyczny rap?

30.01.07, 12:49
Mówi się, że muzyka łagodzi obyczaje. Ale czy tak jest zawsze? Okazuje się,
że młodzież słuchająca rapu jest bardziej agresywna i skłonna do ryzykownych
zachowań seksualnych. Nastolatki naśladują zachowania przekazywane w
wideoklipach (a w nich od seksu i przemocy az kipi). I co z tą muzyką,
łagodzi czy nie?
Obserwuj wątek
    • Gość: upierdliwa Re: Toksyczny rap? IP: *.bochnia.pl 30.01.07, 13:18
      miruniati napisała:

> Mówi się, że muzyka łagodzi obyczaje. Ale czy tak jest zawsze? Okazuje się,
      > że młodzież słuchająca rapu jest bardziej agresywna i skłonna do ryzykownych
      > zachowań seksualnych. Nastolatki naśladują zachowania przekazywane w
      > wideoklipach (a w nich od seksu i przemocy az kipi). I co z tą muzyką,
      > łagodzi czy nie?

a czy tych, ktorzy tylko sluchaja, ale nie ogladaja klipow, tez to dotyczy?
    • Gość: bozia Re: Toksyczny rap? IP: *.chello.pl 30.01.07, 17:00
      W życiu wiele rzeczy jest toksycznych na znawcę muzyki raczej nie
      wyglądasz.Młodzi słuchają to co lubią.Teledyski kipiące sexem<fajne dziewczyny
      i tyle>.Moje pokolenie czytało Wisłocką pod ławką,a ;brawo miało brania że ho-
      ho.Pozdrawiam.A czego WY słuchaliście w młodości oprócz poezji śpiewanej, bo
      moje pokolenieTSA.?
      • Gość: Korniszon Re: Toksyczny rap? IP: 72.36.245.* 31.01.07, 12:16
        Jasne, każdy słucha tego co chce. Ale największe zadymy są podczas eventów
        rapowych. Ciekawe, nie? Leciał kiedyś chyba w hbo taki filmik o czarnych
        raperach i jeden powiedział, że w Iraku było spoko i bardziej zagrożony czuje
        się w swojej dzielnicy. Gość wytresowany do życia w warunkach przemocy będzie
        powielał przemoc.
        • Gość: Nastka29 Re: Toksyczny rap? IP: *.pools.arcor-ip.net 31.01.07, 14:36
          Coś w tym jest. Zło rodzi zło. Filmu o raperach nie widziałam, ale w Pręgach tez
          był taki motyw (tzn. motyw nie o raperach, ale o przemocy w rodzinie).
        • sonia_p1 Re: Toksyczny rap? 02.02.07, 16:54
          Widziałam film, ale on nie powiedział, że w Iraku było spoko. Z tego co pamiętam
          porównał swoją dzielnicę do Iraku, że u niego na ulicy jest ciągła wojna i nikt
          z tym nic nie robi. Władze lokalne mają to w nosie
    • Gość: jaija Re: Toksyczny rap? IP: *.elblag.dialog.net.pl 31.01.07, 00:15
      Ja myslę, że jedyna bieda to to, że młodziki napatrzą się na te gołe laski i te
      wypasione fury oraz złoto i będa kombinować, jak szybko stać się takim samym
      alfonsem.
    • Gość: zły.parafianin Re: Toksyczny rap? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 14:10
      nie tylko klipy - posłuchaj sobie tekstów o "posuwaniu suczek" :/
      Co drugi wielki artysta hip-hopowy bełkocze tylko o seksie i narkotykach :/
      • Gość: reaalistka Re: Toksyczny rap? IP: *.171.95.22.crowley.pl 01.02.07, 11:04
        Ale te teksty sa przynajmniej prawdziwe, a nie takie wymuskane-papkowate ecie
        pecie made in doda.
    • blablabla_plepleple Re: Toksyczny rap? 02.02.07, 17:11
      tacy ludzie sobie stworzyli taka muzykę i jest odbierana przez ludzi, którzy takimi sie staną...

to się jakoś łączy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka