rzywopuod 28.04.07, 08:19 człowiek wykształcony od niewykształconego? Długością włosów na klacie? Brakiem (obecnością) brody? Rozmiarem buta? Bo chyba nie niczym, jak wam się wydaje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xyz777 Re: Czym się różni 28.04.07, 08:32 rzywopuod napisał: > człowiek wykształcony od niewykształconego? Rozumem. A także tym czym Tymek do człowieka kulturalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
rzywopuod Re: PS 28.04.07, 12:00 A czym się różni Tymek od człowieka kulturalnego? Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Czym się różni 28.04.07, 08:34 Zgodnie z logiką powinien się różnić pojemnością czaszki.Czaszka człowieka wykształconego dwukrotnie przekracza wielkość czaszki ignoranta.Czasami czaszka jest powiększona przez groszek z wielką energią atakujący jej wewnętrzne ściany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: pocoo IP: 85.112.196.* 28.04.07, 14:14 >Czaszka człowieka wykształconego dwukrotnie przekracza wielkość czaszki ignoranta.< Taaak...? popatrz, a ja dotychczas myślałam, że ci z wielkimi czaszkami to maja wodogłowie a nie dyplomy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jszhc Re: Czym się różni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 10:42 Posiadaniem papierka;p Odpowiedz Link Zgłoś
mjot1 Hm... 28.04.07, 11:29 No właśnie! Czy w definicji pojęcia „wykształcenie” jest miejsce dla samouka? Najniższe ukłony! zadumany M.J. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: Hm... 28.04.07, 13:05 > Czy w definicji pojęcia „wykształcenie” jest miejsce dla samouka? > Tak, ale tylko jeżeli wiedza podlega jakiejś weryfikacji. Np. twierdzisz że masz talent i potrafisz pisać. Jeżeli wydajesz książki, i piszesz coś co jest "kupowane" to tak, ale jeżeli tylko bredzisz coś o własnym talencie w barze na rogu albo na forum - to nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mjot1 Re: Hm... 28.04.07, 13:54 „Podlega weryfikacji” Nic jeno podciągnąwszy pod to i „papierowych” tak trzymać. Najniższe ukłony! Rozmarzony M.J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jszhc Re: Hm... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 14:40 Jak dla mnie to jest. Moj tata jest osoba tylko po zawodowce, ale ma niezwykla wiedze z zakresu mechaniki, elektroniki, gornictwa i zawsze pisal mi super wypracowania na jezyk polski;p Odpowiedz Link Zgłoś
thelma3 Re: Nie męcz się,nie zrozumiesz. To właśnie ta ró 28.04.07, 13:05 :))) dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: upierdliwa Re: Czym się różni IP: *.bochnia.pl 28.04.07, 13:47 wyksztalceniem. a czym jeszcze ma sie roznic? Odpowiedz Link Zgłoś
ten_jeden_raz w naszym kraju rzeszą ludzi która go popiera 28.04.07, 15:30 Wykształcenie powinno dawać pewną ogładę i wewnętrzny spokój. Jednak u Nas tak się nie dzieje. Odnoszę wrażenie, że tak nie dzieje się nigdzie. Wykształcenie daje tylko i wyłącznie papier.:-) Realnie może za nim iść zupełny głupek, ale jak ma papier, to popieramy go, wybieramy na wysokie stanowiska. Historia jednak uczy (tu szczególnie do Cyklisty piszę), że ludzie naprawdę mądrzy (myślący i napoziomie), może nawet wykształceni (ale, dla mnie to słowo dziś jest zdewaluowane) byli odrzucani przez społeczeństwo. Często klepali biedę i tkwili z powodu odmiennych przekonań na marginesie społecznym.Może właśnie w tym barze .... Porównywanie, albo zrównywanie tego , że ktoś jest wykształcony bo np wydają jego książki w dzisiejszych czasach jest zupełną ignorancją i brakiem samodzielnego myślenia. Czy np. MAsterton to człowiek wykształcony??????? Odpowiedz Link Zgłoś
ten_jeden_raz lepszy przykład 28.04.07, 15:40 Sue Townsend Autorka Adriana Mola :-) Odpowiedz Link Zgłoś