tina111 05.06.07, 15:27 Jaki jest Wasz stosunek do placenia podatkow? Czy czujecie, ze robicie sluszna, pozyteczna rzecz dla kraju czy czujecie sie przez panstwo okradani? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
camel_3d Re: Placenie podatkow 05.06.07, 15:29 a zastanowilas sie skad sie biora pieniazki dla policji, nauczycieli, lekarzy na panswtwowych posadach itp? skad sie biora pieniadze na remont drog.. Achkoleirk mam wrazenie, ze czesc z tych podatkow trafia w dziwny i niewyjasniony sposob na prywatne konta... i to mi sie nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
kot_behemot8 Re: Placenie podatkow 05.06.07, 16:25 Jedno drugiego nie wyklucza. Wiem, ze podatki są słuszne i pozyteczne, wręcz niezbędne - a z drugiej strony czuję się okradana widząc jak spora część tych podatków jest głupio rozdysponowywana. Odpowiedz Link Zgłoś
troche_inny Re: Placenie podatkow 06.06.07, 09:31 > Wiem, ze podatki są słuszne i pozyteczne, Rozwin te mysl prosze.. narazie to obsmialem sie jak norka.. coraz bardziej wyglada jakbys pracowala na "panstwowej cieplej posadce".. ale oczywiscie moge sie mylic.. Odpowiedz Link Zgłoś
kot_behemot8 Re: Placenie podatkow 06.06.07, 11:15 troche_inny napisał: > > Wiem, ze podatki są słuszne i pozyteczne, > > Rozwin te mysl prosze.. narazie to obsmialem sie jak norka.. coraz bardziej > wyglada jakbys pracowala na "panstwowej cieplej posadce".. ale oczywiscie moge > sie mylic.. Ty sie zawsze mylisz, taki już jesteś. A im bardziej usiłujesz ironizowac tym bardziej się mylisz. Wracając do tematu. Mam rozwinąć swoją myśl? Proszę bardzo. Podatki są słuszne i pozyteczne ponieważ gdyby nie było zadnych podatków, to nie byłoby policji i sądów, gdyby nie było policji i sądów, to jakis zbój straszny mógłby bezkarnie rozwalic łeb trochę innemu i kto wtedy byłby głównym klaunem tego forum? Strata byłaby to ogromna. Czy wystarczająco jasno to wyjasniłam? Odpowiedz Link Zgłoś
niedo-wiarek Re: Placenie podatkow 05.06.07, 16:53 Złodziejstwo zaczyna się w momencie, gdy zabiera się obywatelowi więcej niż 20% jego dochodów. 20% to psychologiczna granica, po przektroczeniu której człowiek zaczyna mieć nieodparte poczucie, że banda nierobów pasie się na jego pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
kot_behemot8 Re: Placenie podatkow 05.06.07, 17:34 > Złodziejstwo zaczyna się w momencie, gdy zabiera się obywatelowi więcej niż 20% > > jego dochodów. 20% to psychologiczna granica, po przektroczeniu której człowiek > > zaczyna mieć nieodparte poczucie, że banda nierobów pasie się na jego pracy. Nie "człowiek" tylko ty sam - to twoja indywidualna opinia, nic ponadto. Opinia zresztą dość ekscentryczna, jako ze absolutna większość państw względnie bogatych i bogatych ma znacznie wyższe podatki - a światowej rewolucji jakoś nie widać. Mnie np zadawoliłyby podatki na poziomie USA, czyli ok. 30% - wcale nie uważam ich za złodziejskie. Odpowiedz Link Zgłoś
heretic_969 A jak złodziej Ci zabierze 20 zamiast 100 zł, 05.06.07, 18:15 to nie będzie to kradzież? :) Prawaki decydujcie się - albo podatki są kradzieżą, albo nie. Odpowiedz Link Zgłoś
niedo-wiarek Re: A jak złodziej Ci zabierze 20 zamiast 100 zł, 05.06.07, 18:37 Po prostu uważam, iż państwo powinno rozplanować swoje wydatki tak, żeby nie wydzierać z kieszeni obywateli więcej niż 20%. Żadnym "prawakiem" nie jestem. Jeśli ktoś sądzi, że lewicowość polega na łupieniu obywatela i tworzeniu kolejnych synekur dla rozmaitych doradców bez matury, to gratuluję światopoglądu. Z doświadczenia wiem, że największymi zwolennikami wysokich podatków są rozmaite niekompetentne, przepłacane urzędasy. Odpowiedz Link Zgłoś
heretic_969 Re: A jak złodziej Ci zabierze 20 zamiast 100 zł, 05.06.07, 18:48 > Po prostu uważam, iż państwo powinno rozplanować swoje wydatki tak, żeby nie > wydzierać z kieszeni obywateli więcej niż 20%. Ja się z tym zgadzam, choć dopuściłbym nieco więcej. Tylko że nie uważam, że jeśli państwo przekroczy tą granicę, to mamy do czynienia z kradzieżą. Albo każdy podatek to kradzież, albo żaden. > Żadnym "prawakiem" nie jestem. A to przepraszam:) > Jeśli ktoś sądzi, że lewicowość polega na łupieniu obywatela i tworzeniu > kolejnych synekur dla rozmaitych doradców bez matury, to gratuluję > światopoglądu. Nie, tym niemniej nie spotka się często lewicowców, którzy uważaliby, że państwo powinno zabierać maksimum 20% w podatkach. To raczej typowy pogląd wśród liberałów. Odpowiedz Link Zgłoś
niedo-wiarek Re: A jak złodziej Ci zabierze 20 zamiast 100 zł, 05.06.07, 18:55 heretic_969 napisał: > To raczej typowy pogląd wśród libera > łów. No tak, chyba więc jestem wstrętnym liberałem, który opróżnia biednym ludziom lodówki i odbiera dzieciom pluszaki. Odpowiedz Link Zgłoś
kot_behemot8 Re: A jak złodziej Ci zabierze 20 zamiast 100 zł, 05.06.07, 20:13 Wątpię, by dało sie utrzymać państwo w Europie przy 20% podatku. A już na pewno nie jest to mozliwe teraz, gdy musimy utrzymywać rzeszę młodych i coraz młodszych emerytów czy "rencistów" dorabiających na budowach. Odpowiedz Link Zgłoś
troche_inny Re: A jak złodziej Ci zabierze 20 zamiast 100 zł, 06.06.07, 09:41 Dzieki tobie wiem.. dlaczego tak tanio sprzedalismy wszystko a raczej jak banalna jest na to wymowka.. Co do podatkow i europy 1. Słowacki minister finansów Jan Pocziatek zapowiedział w poniedziałek obniżenie w przyszłym roku stawek podatków od osób prywatnych (PIT) i od firm (CIT) o trzy punkty procentowe - z 19 do 16 procent. 2. Czeska koalicja rządowa chce wprowadzić od przyszłego roku jednolitą, 15-proc. stawkę podatku od dochodu osób fizycznych - poinformował w wywiadzie dla poniedziałkowego wydania dziennika "Hospodarske Noviny" premier Mirek Topolanek 3. Taki podatek mają już: Słowacja (stawka 19 proc.), Estonia (23 proc.), Rosja (13 proc.), Ukraina (13 proc.), Łotwa (25 proc.), Litwa (27 proc.), Rumunia (16 proc.), a także Gruzja (12 proc.). Podatek progresywny, z kilkoma stawkami, stosują w naszym regionie poza Polską tylko Węgry, Bułgaria i Białoruś. Ja rozumiem komunistyczne myslenie zeby lupic bogatych i rozmywac pieniadze na drodze do "wspieranych" biedniejszych jak to ma miejsce w Polsce.. ale twojego myslenia za grosz nie rozumiem.. chyba, ze ci placa za te poglady.. Odpowiedz Link Zgłoś
kot_behemot8 Re: A jak złodziej Ci zabierze 20 zamiast 100 zł, 06.06.07, 10:11 troche_inny napisał: > Dzieki tobie wiem.. dlaczego tak tanio sprzedalismy wszystko a raczej jak > banalna jest na to wymowka.. To dobrze. To dowód, że nawet najgorszy homo sovieticus jest w stanie zrozumiec jak funkcjonuje wolny rynek, zycze dalszych sukcesów w rozumieniu tych jakże trudnych mechanizmów. > Co do podatkow i europy > > 1. Słowacki minister finansów Jan Pocziatek zapowiedział w poniedziałek > obniżenie w przyszłym roku stawek podatków od osób prywatnych (PIT) i od firm > (CIT) o trzy punkty procentowe - z 19 do 16 procent. > > 2. Czeska koalicja rządowa chce wprowadzić od przyszłego roku jednolitą, > 15-proc. stawkę podatku od dochodu osób fizycznych - poinformował w wywiadzie > dla poniedziałkowego wydania dziennika "Hospodarske Noviny" premier Mirek Topol > anek > > 3. Taki podatek mają już: Słowacja (stawka 19 proc.), Estonia (23 proc.), Rosja > (13 proc.), Ukraina (13 proc.), Łotwa (25 proc.), Litwa (27 proc.), Rumunia (16 > proc.), a także Gruzja (12 proc.). Podatek progresywny, z kilkoma stawkami, > stosują w naszym regionie poza Polską tylko Węgry, Bułgaria i Białoruś. Nasz region to takze Niemcy, Austria czy Skandynawia i ja raczej do ich poziomu cywilizacyjnego wolałabym aspirować. Rosja jakos mnie nie nęci, ale rozumiem twoje sentymenty - ciagnie wilka do lasu, prawda? Zaś co do wysokosci podatków. Czy ja gdzieś pisałam o wysokości pitu, citu czy vatu? Nie, ja pisałam o CAŁOŚCIOWYM OBŁOZENIU obywatela podatkami, ot chocby takim jak w tym opracoweaniu: www.nationmaster.com/graph/tax_tot_tax_wed_sin_wor-total-tax-wedge-single-worker W tym zestawieniu wypadamy bardzo podobnie jak Czechy czy Słowacja, natomiast znacznie gorzej od wspomnianych przeze mnie wcześniej USA. Nasz total tax wedge to 42% a mnie podobałby sie 30% tak jak w USA - co wyraxnie napisałam. Aby to osiągnąć musielibyśmy znacznie zmniejszyc wydatki a następnie obnizyc podatki osobiste - np wprowadzić liniowy w wysokosci 15-18%. Masz jeszcze jakies uwagi, np na temat mojego komunistycznego sposobu myslenia za który mi ponoc ktoś płaci? > > Ja rozumiem komunistyczne myslenie zeby lupic bogatych i rozmywac pieniadze na > drodze do "wspieranych" biedniejszych jak to ma miejsce w Polsce.. ale twojego > myslenia za grosz nie rozumiem.. chyba, ze ci placa za te poglady.. W tym potoku jadu jedno tylko sie zgadza: mojego myslenia nie rozumiesz za grosz. Co gorsza, obawiam sie ze ty żadnego myslenia opartego na kryteriach ekonomicznych a nie ideologicznych nie jesteś w stanie zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
troche_inny Re: A jak złodziej Ci zabierze 20 zamiast 100 zł, 06.06.07, 10:18 > To dobrze. To dowód, że nawet najgorszy homo sovieticus jest w stanie zrozumiec > > jak funkcjonuje wolny rynek, zycze dalszych sukcesów w rozumieniu tych jakże > trudnych mechanizmów. Za duzo mialem stycznosci z "prywatyzacja" lub uwlaszczeniem co byloby odpowiedniejszym terminem w sporej czesci przypadkow zebys mi teraz takie pierdoly wmawiala.. > Nasz region to takze Niemcy, Austria czy Skandynawia i ja raczej do ich poziomu > > cywilizacyjnego wolałabym aspirować. Rosja jakos mnie nie nęci, ale rozumiem > twoje sentymenty - ciagnie wilka do lasu, prawda? Pomijam malo finezyjna aluzje do rosji.. ale probuj dalej.. dlaczego mamy ciagnac w dol.. lub jak ty wolisz w "inna gore"? Lepiej rozwijaja sie panstwa o ktorych ja wspomnialem.. pomijajac Rosje gdzie niepewna jest wlasnosc prywatna ciagle.. > W tym potoku jadu jedno tylko sie zgadza: mojego myslenia nie rozumiesz za > grosz. Co gorsza, obawiam sie ze ty żadnego myslenia opartego na kryteriach > ekonomicznych a nie ideologicznych nie jesteś w stanie zrozumieć. Zgadzam sie.. brzmisz jak balcerowicz, ktory ubolewa nad wysokimi podatkami.. a mu jakos dziwnie nigdy ich obnizyc sie nie chcialo.. Co do kryteriow ekonomicznych przekonaj mnie prosze skoro taka swiatla w tej dziedzinie jestes jaka jest przewaga progresywnego nad liniowym.. tylko bez jadu oprzyj sie na "swoich" kryteriach ekonomicznych, ktore ponoc tak dobrze znasz.. Odpowiedz Link Zgłoś
kot_behemot8 Re: A jak złodziej Ci zabierze 20 zamiast 100 zł, 06.06.07, 10:42 troche_inny napisał: > > Za duzo mialem stycznosci z "prywatyzacja" lub uwlaszczeniem co byloby > odpowiedniejszym terminem w sporej czesci przypadkow zebys mi teraz takie > pierdoly wmawiala.. Ależ wiem, wiem... prywatyzacja to złodziejstwo, lud pracujacy został ograbiony, a peerel to była ósma potęga świata więc jego majątek był wart tyle co majątek USA. Albo i więcej. Jak tak ciebie czytam, to nie wiem tylko jednego: twój idol to Lepper czy Ikonowicz? A może obaj? > > Pomijam malo finezyjna aluzje do rosji.. ale probuj dalej.. dlaczego mamy > ciagnac w dol.. lub jak ty wolisz w "inna gore"? Lepiej rozwijaja sie panstwa o > ktorych ja wspomnialem.. pomijajac Rosje gdzie niepewna jest wlasnosc prywatna > ciagle.. Ok, ciagnąć do USA to znaczy równać w dół. Ciągnąć do Ukrainy czy Gruzji to równanie w góre. Wszystko jasne. Pozwól więc, ze faktycznie wybiorę równanie w dół, do tych gorszych, paskudnych, zakomuszonych amerykańców. Ukraine i Gruzje zostawiam tobie, powodzenia. > > Zgadzam sie.. brzmisz jak balcerowicz, ktory ubolewa nad wysokimi podatkami.. a > mu jakos dziwnie nigdy ich obnizyc sie nie chcialo.. Co do kryteriow > ekonomicznych przekonaj mnie prosze skoro taka swiatla w tej dziedzinie jestes > jaka jest przewaga progresywnego nad liniowym.. tylko bez jadu oprzyj sie na > "swoich" kryteriach ekonomicznych, ktore ponoc tak dobrze znasz.. Zacznij od nauki czytania, do ekonomii przejdziemy później. Na początek, możesz mi wyjasnic jakim cudem moje słowa o tym ze należy wprowadzić 15-18 procentowy podatek LINIOWY odczytałes jako poparcie dla podatku progresywnego. Czekam na te wyjasnienia z niecierpliwoscią...;)) Odpowiedz Link Zgłoś
troche_inny Re: A jak złodziej Ci zabierze 20 zamiast 100 zł, 06.06.07, 10:58 Ty odrzucilas przeciez liniowke twierdzac, ze nie damy rady zejsc ponizej 20 a nastepnie hipotez o zmniejszeniu na 15-18.. rewelacja.. kryteria ekonomiczne ze wzgledu na ktore nie mozemy wprowadzic liniowki prosze.. Odpowiedz Link Zgłoś
kot_behemot8 Re: A jak złodziej Ci zabierze 20 zamiast 100 zł, 06.06.07, 11:09 troche_inny napisał: > Ty odrzucilas przeciez liniowke twierdzac, ze nie damy rady zejsc ponizej 20 a > nastepnie hipotez o zmniejszeniu na 15-18.. rewelacja.. Niewiarygodne, zupełnie jakbym do słupa gadała. Gdzie ja niby napisałam, ze nie mozemy zejść ponizej 20% w samym dochodowym? Ty inny naprawde musisz zacząć od nauki czytania ze zrozumieniem. Sprawdź to co napisałam o total tax wedge, tym który w "krajach regionu" zazwyczaj wynosi ok. 40 a w USA 30 i to własnie do niego powinnismy zmierzać. On nie ma nic wspólnego z podatkiem dochodowym, liniowym, progresywnym czy teletubisiowym - on jest SUMA WSZYSTKICH OBCIĄŻEŃ PODATKOWYCH I PARAPODATKOWYCH NA RZECZ PAŃSTWA. I własnie zejście ponizej 20% z tak rozumianego poziomu opodatkowania nie wydaje mi sie w Polsce mozliwe, chocby z racjio koniecznosci utrzymywania potężnej rzeszy emerytów i rencistów. Jezuuuuu z kim ja rozmawiam... kryteria ekonomiczne ze > wzgledu na ktore nie mozemy wprowadzic liniowki prosze.. Rewelacja. Ja do słupa mówię, ze powinnismy wprowadzić liniowy a słup się mnie pyta dlaczego nie mozemy wprowadzić liniowego;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: Placenie podatkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 17:05 Podatki och podatki jak ja je lubię.Tyram od rana do wieczora i nic z tego nie mam.ZUS,podatki i ochłap dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Placenie podatkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 17:14 Placenie jest konieczne i niezbedne,dlatego winno byc sprawiedliwe,powszechne. Ale co z podatkami dla "uprzywiliowanych",szczegolnie politycznie,tzw KRUSowcow kleru,pracujacych "bezrobotnych" itp. Odpowiedz Link Zgłoś
kot_behemot8 Re: Placenie podatkow 05.06.07, 17:36 Gość portalu: realista napisał(a): > Placenie jest konieczne i niezbedne,dlatego winno byc sprawiedliwe,powszechne. > > Ale co z podatkami dla "uprzywiliowanych",szczegolnie politycznie,tzw KRUSowcow > > kleru,pracujacych "bezrobotnych" itp. Akurat krusowcy podatek płacą (rolny) Ale co do pozostałych to zgoda, podatki powinny byc powszechne skoro wszyscy z nich korzystają - ewt proporcjonalne do tego w jakim stopniu korzystają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: Placenie podatkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 18:01 Krusowcy podatku nie płacą.To są najwięksi złodzieje naszych podatków.Ciągle są dotowani i nadal stale płaczą.Rolnik to największy darmozjad. Odpowiedz Link Zgłoś
kot_behemot8 Re: Placenie podatkow 05.06.07, 20:15 Gość portalu: artur napisał(a): > Krusowcy podatku nie płacą.To są najwięksi złodzieje naszych podatków.Ciągle są > dotowani i nadal stale płaczą.Rolnik to największy darmozjad. Płacą - podatek rolny to zryczałtowany podatek dochodowy stanowiacy według różnych wyliczeń od 15 do 20% dochodu rolnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romantyk Re: Placenie podatkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 20:43 Kot_be..o czym piszesz,jakie 15,20%,a gdzie skladka zdrowotna,jaka wysokosc, porownaj z emerytami,recistami,rzemieslnikami ze wsi! Czym jest rolnictwo,nie dzialalnoscia gospodarcza? Powiedz na rolnika np.biedaku,nie wypada bo ma hektary,sady,folie no i ...obrazi sie. Odpowiedz Link Zgłoś
kot_behemot8 Re: Placenie podatkow 05.06.07, 21:36 Gość portalu: romantyk napisał(a): > Kot_be..o czym piszesz,jakie 15,20%, To proste: daje się łatwo obliczyć średni zysk z podstawowych upraw - wynosi on przeciętnie 500 zł rocznie. Podatek rolny to przeciętnie 100 zł za hektar a więc stanowi on ok. 20% dochodu rolniczego - to nawet więcej niż u nierolników gdzie tzw podatek efektywny wynosi w pierwszej grupie ok. 15%. Oczywiście w wielkich farmach zysk jest większy, dlatego dla nich podatek rolny jest zbyt niski i powinno się ich obłozyc normalnym dochodowym. > a gdzie skladka zdrowotna,jaka wysokosc, Składki zdrowotnej chłopi nie płacą i to jest błąd - Gilowska miała rację chcąc im odciągać tych 9% od dopłat. Tylko że to jest składka ubezpieczeniowa, a ja pisałam o podatku. > porownaj z emerytami,recistami,rzemieslnikami ze wsi! Czym jest rolnictwo,nie > dzialalnoscia gospodarcza? Działalnoscią gospodarczą mozna nazwać produkowanie żywnosci na rynek. A zdecydowana większość naszych chłopów produkuje wyłącznie na własne potrzeby - i to jest taka sama "działalnośc gospodarcza" jak to że zona gotuje mężowi obiad a on sam sobie naprawia samochód. Ale jeśli nawet, to przecież wyliczyłam ci, że oni płacą dochodowy w podobnej wysokości jak ci których wymieniłaś - nawet w wyższej. Powiedz na rolnika np.biedaku,nie wypada bo ma > hektary,sady,folie no i ...obrazi sie. Z tego co wiem, to ci którzy mają "sady i folie" nie są traktowani jak normalni rolnicy - płacą jakieś specjalne podatki, wyższe (nie wiem o ile wyższe, moze powinni płacić jeszcze więcej). Poza tym, zwracanie się do kogokolwiek per "ty biedaku" (z intencją podkreslenia jego ubóstwa) szczególnie kulturalne nie jest, więc trudno sie akurat chłopu dziwić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romantyk Re: Placenie podatkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 22:17 Kot-beh..To jest CUD 500PLN:12/msc =41,66PLN -dochod rolnika IVRP.BIDULKI!!! To rolnik,jak zyje,co z rodzina? Znam wiele rodzin rolniczych,znam bardzo bogatych i biednych.Jestem za pomoca,ale nie cwaniakom i lawirantom.KRUS to oaza dla naduzyc i spekulacji,to gra polityczna wiejskich politykierow,to elektorat partii populistycznych i organizacji zwiazkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
kot_behemot8 Re: Placenie podatkow 06.06.07, 09:23 Gość portalu: romantyk napisał(a): > Kot-beh..To jest CUD 500PLN:12/msc =41,66PLN -dochod rolnika IVRP.BIDULKI!!! To jest dochód z hektara a gospodarstwa zazwyczaj maja kilka hektarów, wyobraź sobie. A wyliczenia nie sa moje tylko specjalistów którzy sie na tym znają, robi się je tak: średni plon z hektara pomnozony przez średnią cenę danego produkty, pomnozony przez 25% bo tyle wynosi u rolnika czysty zysk po odjęciu kosztów. Nie podoba się? To zmień zasady ekonomii i matematyki, wyjdzie ci taki wynik jaki pasuje do twoich wyobrażeń. > > To rolnik,jak zyje,co z rodzina? Znam wiele rodzin rolniczych,znam bardzo > bogatych i biednych.Jestem za pomoca,ale nie cwaniakom i lawirantom.KRUS to > oaza dla naduzyc i spekulacji,to gra polityczna wiejskich politykierow,to > elektorat partii populistycznych i organizacji zwiazkowych. A weź ty się ode mnie odczep człowieku, co mnie obchodzą jacys cwaniacy i lawiranci - jak ty takich znasz to leć z tym na prokuraturę. Ja tylko koryguję idiotyzmy które różni nawiedzeni wypisują, np o tym że rolnik w ogóle nie płaci podatku. Chcesz wierzyć, że zycie na wsi to Eldorado to sobie wierz. A najlepiej sam sie tam przenieś skoro tak tam dobrze. EOT Odpowiedz Link Zgłoś
heretic_969 Powiem to w ten sposób: 05.06.07, 18:17 Podatki same w sobie są OK, natomiast problem tkwi w absurdalnych i źle skierowanych wydatkach, które poza tym powinny być znacznie mniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Re: Powiem to w ten sposób: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 18:48 Podatki nasze są wydawane a nie inwestowane i to cały problem. Odpowiedz Link Zgłoś
kot_behemot8 Re: Powiem to w ten sposób: 05.06.07, 20:17 Gość portalu: mateusz napisał(a): > Podatki nasze są wydawane a nie inwestowane i to cały problem. A w jaki sposób chciałbyś inwestować wydatki na policję czy sądownictwo? Policjantom dasz akcje zamiast pensji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Re: Powiem to w ten sposób: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 10:16 Podatki są przejadane i wydawane bezmyślnie.Nie myślę tu o policji szkołach czy szpitalach ale o innych np rolnikach,którym dochody z roku na rok się zwiększają a ciągle są dotowani.Kupowanie służbowych limuzyn i to nie byle jakich.Utrzymywanie zamkniętych biur poselskich itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arbuz Re: Placenie podatkow IP: *.gdynia.mm.pl 05.06.07, 20:18 Oczywiście, że czuję się okradany. Moje pieniądze powinny iść na wspólne bezpieczeństwo i spłatę zobowiązań a nie przyczyniać się do powiększania publicznego długu. Odpowiedz Link Zgłoś