Dodaj do ulubionych

To brak honoru, pluć na GW i udzielać się na forum

18.06.07, 12:19
tej Gazety. To jest jak wchodzenie do czyjegoś domu, aby powygrażać
gospodarzowi. Mam wrażenie, że szczególnie lubują się w tym ci, co pierwsi, z
nachalnym wrzaskiem, opowiadają sie po stronie takich wartości jak rodzina,
dobre obyczaje, ochrona życia itp. Ale cóż można oczekiwać po tych, co
jedynie wrzeszczeć potrafią?
Obserwuj wątek
    • Gość: left Re: To brak honoru, pluć na GW i udzielać się na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 12:21
      Prowokować też trzeba umieć.
    • jszhc Re: To brak honoru, pluć na GW i udzielać się na 18.06.07, 12:24
      Fora dyskusyjne sa po to by wyrazic wlasne zdanie, podyskutowac....
      • xtrin Re: To brak honoru, pluć na GW i udzielać się na 18.06.07, 12:29
        jszhc napisała:
        > Fora dyskusyjne sa po to by wyrazic wlasne zdanie, podyskutowac....

Oczywiście, ale z zachowaniem kultury.
        Swoje zdanie należy wyrażać bez plucia, jadu i inwektyw. A szczególną ostrożność
        w krytyce należy zachować, gdy skierowana jest ona przeciwko gospodarzowi.
        Podstawy kultury, nic więcej.
        • jszhc Re: To brak honoru, pluć na GW i udzielać się na 18.06.07, 12:33
          A kto gdzie rzucal inwektywami w strone Gazety Wyborczej....
          • xtrin Re: To brak honoru, pluć na GW i udzielać się na 18.06.07, 12:35
            Na forum od pól godziny, czy ślepy?
            • Gość: jszhc Re: To brak honoru, pluć na GW i udzielać się na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 12:57
              Ale ja nie sledze bacznie kazdego watku....sa ludzie, ktorzy musza pracowac;p
            • Gość: jszhc Re: To brak honoru, pluć na GW i udzielać się na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 12:58
              chodzi ci o post tajemnicyzywnosci? no przestance, co w tym poscie wulgarnego;p
        • genoveva Re: To brak honoru, pluć na GW i udzielać się na 18.06.07, 12:40
          Z tą szczególną ostrożnością z krytyką wobec gospodarza nie bardzo mogę się
          zgodzić. W końcu forum dyskusyjne to nie prywatne mieszkanie do którego
          zaprasza się niektórych gości, tylko miejsce, gdzie każdy może swobodnie
          wyrazić swoje zdanie, jakie by ono nie było. Gazeta.pl nie udostępnia nam
          miejsca z grzeczności i za darmo, tylko w zamian za wpływy z reklam. Natomiast
          nie ulega wątpliwości, że dyskutować należy kulturalnie.
          • xtrin Re: To brak honoru, pluć na GW i udzielać się na 18.06.07, 12:44
            genoveva napisała:
            > Z tą szczególną ostrożnością z krytyką wobec gospodarza
            > nie bardzo mogę się zgodzić.

Być może nie wyraziłam się wystarczająco jasno, choć wydawało mi się, że to
            kwestia oczywista: szczególną ostrożność należy zachować w tym względzie, by
            krytyka pod adresem gospodarza była jak najbardziej kulturalna. Nie chciałam
            sugerować, że należy łagodzić krytykę, a jedynie jej formę.
            • genoveva Re: To brak honoru, pluć na GW i udzielać się na 18.06.07, 12:53
              OK, rozumiem :) Ja po prostu stoję na stanowisku, że nie należy obrażać
              absolutnie nikogo i najlepiej nie robić od tej reguły żadnych wyjątków. Wtedy
              zachowywanie szczególnej ostrożności wobec kogokolwiek traci rację bytu.
            • Gość: left Re: To brak honoru, pluć na GW i udzielać się na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 12:53
              xtrin napisała:

Nie chciałam
              sugerować, że należy łagodzić krytykę, a jedynie jej formę.

Ok, ale dotyczy to chyba wszystkich, nazwijmy to, przeciwników na forach
              internetowych, nie tylko gospodarza.
        • a.giotto Re: naszym Gospodarzem jest Lech Kaczyński 18.06.07, 20:27

> Swoje zdanie należy wyrażać bez plucia, jadu i inwektyw. A szczególną ostrożnoś
          > ć
          > w krytyce należy zachować, gdy skierowana jest ona przeciwko gospodarzowi.
          > Podstawy kultury, nic więcej.

rozumiem, że oburza Cię nieuzasadniona i wulgarna krytyka wobec Gospodarza
          naszego kraju, którą krzewi GW na swoich łamach i którą kontynuują jej duchowe
          dzieci na tym forum.
        • Gość: J 07 Re: To brak honoru, pluć na GW i udzielać się na IP: *.nycmny.east.verizon.net 18.06.07, 20:44
          xtrin napisala

>...A szczegolna ostroznosc
          >w krytyce nalezy zachowac,gdy skierowana jest ona przeciwko gospodarzowi.
          >Podstawy kultury nic wiecej.
          Przywilej plucia,jadu i inwektyw,jest tylko i wylacznie przywilejem gospodarza.
    • Gość: Kasia Re: To brak honoru, pluć na GW i udzielać się na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 12:26
      To należy wprowadzić specjalne hasło, codziennie inne, które dostaje się przy
      zakupie GW. Masz hasło - wchodzisz na forum, nie kupiłaś jedynie słusznej
      gazety - nie masz wstępu. Prawda, że dobre rozwiązanie? A jakby wtedy było
      miło, poklepywaliby się wszyscy po pleckach, uśmiechali się utwierdzali w
      przekonaniu, że wyłączna racja jest po naszej stronie.
      • xtrin Re: To brak honoru, pluć na GW i udzielać się na 18.06.07, 12:32
        Nie dostrzegasz różnicy pomiędzy kulturalną krytyką, a pluciem?
        • mala.mi74 Re: Co widzicie w GW? 18.06.07, 13:03
          Trcohe się dziwie tym, dla których GW jest źródłem informacji. Dla mnie w GW
          zatrudnia sie jakichs młokosów,ktorzy próbują sie wybic piszac rózne tanie
          sensacyjki i manipulując przy tym czytelnikiem podając jedne fakty a
          przemilczajac inne, przemilczajac szczegóły, ściagajac informacje z innych
          niesprawdzonych źródeł, co innego umieszczajac w tytule lub sugerujac rózne
          rzeczy w tytule ktorych potem nie mozna wywnioskowac z tresci(lub wrecz
          sprzecznych z trescią) ,sugerujac interpretacje ,ktore wcale np. z czyjejs
          podanej wypowiedzi nie wyniakają, podajac tendencyjne pytania w wywiadach, w
          dodatku młokosów niedouczonych i czesto nie wiedzacych o czym piszą, czasem
          powielajacych rózne mity i stereotypy,które pozostaja na poziomie mitów i
          stereotypów a nie faktów.
          Moja najmoa która pracuje w jednej w redakcji pewnej gazety tak opisuje
          tamtejszych "redaktorów": chłopaczki siedza przez kompami pół dnia ogladajac
          gołe du.. w internecie i smiejący się sami z tego co piszą w artykułach.
          Bioracy zreszta za to duzy szmal...a dla szmalu niektórzy zrobia wszystko.
          I nie byłoby to takie tragiczne gdyby nie to,ze niektórzy potem czytjac taka
          gazete traktują ja jak Prawde Objawioną i buduja na smieciach swoje zycie.
          Wiec apaeluje o nieco krytyki do tego co czytacie...
          • piwi77 Re: Co widzicie w GW? 18.06.07, 13:20
            Nikt Ci nie broni mieć swojego zdania o GW, nawet najgorszego, ale wychodzeniem
            poza granice dopuszczalności jest okładanie gospodarza tego forum, GW,
            rynsztokowymi określeniami. Nie sądzisz?
            • genoveva Re: Co widzicie w GW? 18.06.07, 13:28
              piwi77 napisał:

> Nikt Ci nie broni mieć swojego zdania o GW, nawet najgorszego, ale
              wychodzeniem
              >
              > poza granice dopuszczalności jest okładanie gospodarza tego forum, GW,
              > rynsztokowymi określeniami. Nie sądzisz?

Tak dla uściślenia GW nie jest tu gospodarzem, jest nim Gazeta.pl.
              Poza tym czy mam przez to rozumieć, że obrzucanie błotem kogokolwiek poza
              gospodarzami jest dopuszczalne ? ;)
            • Gość: jszhc Re: Co widzicie w GW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 13:43
              a gdzie sa w koncu te rynsztokowe wypowiedzi...czy chodzi o post cos tam
              tzywnosci o tym, ze bywa na forum, ale nie pochwala dzialanosci GW?
              • piwi77 Re: Co widzicie w GW? 18.06.07, 13:54
                Dobrze wiesz, że nie o to chodzi. I dobrze wiesz o jakie wypowiedzi chodzi. I
                dobrze wiesz, że takich jest pełno. U mnie budzą one niesmak.
                • jszhc Re: Co widzicie w GW? 18.06.07, 14:16
                  No wlasnie nie wiem gdzie dokladnie sa te wypowiedzi, bo nie mam za bardzo
                  czasu szukac;p....Zas tez nie zawsze czytuje wszytskie watki jakie sie tutaj
                  pojawia, wiec....nie koniecznie trafilam na te wypowiedzi, ktore najbardziej
                  krzywdza GW.
                  • piwi77 Re: Co widzicie w GW? 18.06.07, 14:25
                    Wypowiedzi, o które mi chodzi, nie krzywdzą GW, ale budzą odrazę, przynajmniej
                    u niektórych, a to nie jest wartość dodana. Autorami takich koszmarów, są
                    często ci, którzy chodzą z odkrytymi uczuciami religijnymi, których zbyt często
                    nie sposób nie zranić. Już oni sami wiedzą o kogo chodzi.
                    • jszhc Re: Co widzicie w GW? 18.06.07, 14:41
                      A czy moglabym prosic o wklejenie cytatu choc jednej takiej wypowiedzi;)
            • tajemnicazywnosci Re: Co widzicie w GW? 18.06.07, 18:11
              Ale tez tak sie sklada ze jest wiele posstow ktore po prostu krytykuja GW i
              tyle,i nie ma plucia, nie ma rynsztoku...
              a po stronie internautow swiatopogladu michnikowszczyznianego tez zdarzaja sie
              czarne owce.
              reductio ad absurdum to dobra metoda przyznaje, argument chwytliwy, ale niesttey
              czasem b. latwy do obalenia...
              pozdrawiam serdecznie
            • a.giotto Re: Co widzicie w GW? 18.06.07, 20:30
              piwi77 napisał:

> ale wychodzeniem
              >
              > poza granice dopuszczalności jest okładanie gospodarza tego forum, GW,
              > rynsztokowymi określeniami. Nie sądzisz?

Gospodarzem naszego kraju jest Lechu, a duchowym gospodarzem świata - papież.
              Ukórz się przed swoimi gospodarzami.
          • yoma Re: Co widzicie w GW? 19.06.07, 16:59
            O, Mi przeczytała Kfakt i myśli, że to Wyborcza :)
      • hypatia69 Re: To brak honoru, pluć na GW i udzielać się na 18.06.07, 14:48
        Nonsens. Nabycie czasopisma nie świadczy o poparciu dla niego. Może nabywam,
        żeby wyławiać głupoty i na ich podstawie jątrzyć?
        • Gość: Kasia Re: To brak honoru, pluć na GW i udzielać się na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 09:47
          No jasne, że nonsens, tyle, że w podobnym stylu co cały wątek :)))
          A nabycie gazety to wpłata na jej rzecz, a przecież o to chodzi, tak na dobrą
          sprawę.
          • hypatia69 Re: To brak honoru, pluć na GW i udzielać się na 19.06.07, 15:05
            Niekoniecznie. Ja mieszaknie piecami węglowymi opalam, to mi papier
            potrzebny...;)
            Poza tym masz niewątpliwie rację:)
            • Gość: Kasia Re: To brak honoru, pluć na GW i udzielać się na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 18:52
              A to faktycznie sporo makulatury :)
              Kiedyś Świadkowie Jehowy z uporem podzucali swoje gazetki do mojej skrzynki,
              ale one niestety z papieru kredowego i za nic nie chciały się dobrze palić. W
              tym względzie GW lepsza :))))
    • baltazarus Re: To brak honoru, pluć na GW i udzielać się na 18.06.07, 12:55
      Ideą tego forum powinna być jednomyślność, a jak się komuś nie podoba niech w...
      • piwi77 Re: To brak honoru, pluć na GW i udzielać się na 18.06.07, 13:17
        Między jednomyślnością, a wypisywaniem niecenzuralnych epitetów pod adresem
        gospodarza forum, jest jeszcze ogromne spektrum zachowań. Szkoda, że dla wielu
        jest to nie do pojęcia.
    • niedo-wiarek Re: To brak honoru, pluć na GW i udzielać się na 18.06.07, 13:59
      Może nie jestem dobrze poinformowany, ale to nie jest forum "Gazety Wyborczej".
      Oczywiście związki między oboma mediami są bardzo silne, ale jestem przekonany,
      że wiele osób czuje się tutaj po prostu jak na jednym z wielu internetowych
      forów. Tak się składa, że większość wątków jest zasługą użytkowników, a nie
      władz portalu, więc Agora powinna być wdzięczna za zainteresowanie. Łaski
      nikomu nie robi, tym bardziej, że zarabia na reklamach.
      • jszhc Re: To brak honoru, pluć na GW i udzielać się na 18.06.07, 14:49
        W pewnym snesie masz racje, to forum to dziecko Agory, a Agora to firma, ktora
        nie tylko wydawaniem GW sie zajmuje.
        • niedo-wiarek Re: To brak honoru, pluć na GW i udzielać się na 18.06.07, 14:56
          Cóż, dzieci bywają różne. Z drugiej strony warto pamiętać, że jedynym naprawdę
          udanym dzieckiem Agory jest "Gazeta Wyborcza". Albo na odwrót: Agora jest
          średnio udanym dzieckiem "Gazety Wyborczej".
    • nessie-jp Re: To brak honoru, pluć na GW i udzielać się na 18.06.07, 13:59
      Mnie się to kojarzy z postawą gó..arza pijącego piwko za pieniądze rodziców i
      narzekającego, jakie to z nich stare rury, szmaty i w ogóle gie...

Krytyka Gazety to jedno. Wchodzenie na udostępniane przez nią bezpłatnie fora
      DYSKUSYJNE wyłącznie w celu napisania, że się tego %&%## nie czytuje i w ogóle
      jakie to dno - jest co najmniej niesmaczne. Ale niektórzy nigdy nie zrozumieją,
      co to jest dyskusja.
      • niedo-wiarek Re: To brak honoru, pluć na GW i udzielać się na 18.06.07, 14:06
        nessie-jp napisała:

> Mnie się to kojarzy z postawą gó..arza pijącego piwko za pieniądze rodziców i
        > narzekającego, jakie to z nich stare rury, szmaty i w ogóle gie...

W to, że Agora prowadzi tutaj działalność charytatywną, trudno mi uwierzyć.
        Gdyby tak było, jako spółka giełdowa mogłaby zostać oskarżona o
        niegospodarność. Nikt nikomu łaski nie robi.
        • piwi77 Re: To brak honoru, pluć na GW i udzielać się na 18.06.07, 14:20
          To, że ktokolwiek, w naszym kraju, prowadzi działalność charytatywną, trudno
          jest uwierzyć i co to ma znaczyć, że można się wulgarnie o kimkolwiek wyrażać?
          • niedo-wiarek Re: To brak honoru, pluć na GW i udzielać się na 18.06.07, 14:37
            Powinieneś więc założyć wątek o wulgarnym wyrażaniu się. Nie rozumien tego
            zawężenia do kręgu GW. Mamy demokrację i każdy człowiek ma prawo do tego, żeby
            nie być obrażanym.
        • nessie-jp Re: To brak honoru, pluć na GW i udzielać się na 18.06.07, 15:00
          Niedo-wiarku, rodzice takich gnojków też nie prowadzą działalności
          charytatywnej. I co z tego? Kto pluje na kogoś, a jednocześnie sięga mu do
          kieszeni, jest godzien pogardy.
          • niedo-wiarek Re: To brak honoru, pluć na GW i udzielać się na 18.06.07, 15:04
            Uważasz, że forumowicze sięgają do kieszeni Agory? Być może, nigdy się tym
            bliżej nie interesowałem. W końcu Agora zarabia na "Gazecie Wyborczej"
            wystarczająco duże pieniądze, że mogłaby pozwolić sobie na prowadzenie
            deficytowego przedsięwzięcia w postaci tego forum. Ciekawe tylko, czy na
            dłuższą metę zaakceptują to akcjonariusze ;)
            • nessie-jp Re: To brak honoru, pluć na GW i udzielać się na 18.06.07, 15:08
              Mój drogi, a ile płacisz za możliwość korzystania z tej usługi? Bo może ja
              czegoś nie wiem...
              • niedo-wiarek Re: To brak honoru, pluć na GW i udzielać się na 18.06.07, 15:14
                Portal reklamuje się ilością milionów postów na forum. Kto je napisał -
                redaktorzy GW?Za reklamy, które odbieram, Agora otrzymuje wymierne pieniądze.
                Myślałem, że to oczywiste.
                • nessie-jp Re: To brak honoru, pluć na GW i udzielać się na 18.06.07, 15:24
                  Oczywiste. I o to chodzi. Korzystasz z tej usługi, dając coś w zamian od siebie:
                  swoje dyskusje, przemyślenia, swoje posty. Wywiązujesz się z umowy z portalem.

Jeżeli jednak jedynym celem twoich postów jest lżenie portalu, z którego
                  korzystasz (nie mówię o krytyce, tylko o rzucaniu ekskrementami pod dosłownie
                  każdym artykułem z Gazety) to coś tu jest nie tak. Z głową lżącego. :)
                  • niedo-wiarek Re: To brak honoru, pluć na GW i udzielać się na 18.06.07, 15:28
                    Kulturalna krytyka jest dopuszczalna na każdym wolnym forum. Z tego co wiem,
                    nie ma w regulaminie zakazu krytykowania "Gazety Wyborczej". Natomiast
                    wulgaryzmy, insynuacje itd. są zabronione, tyle że ochronie w tym zakresie
                    powinni podlegać wszyscy, nie tylko pracownicy Agory SA.
                    • niedo-wiarek PS 18.06.07, 15:30
                      Akurat ja się "Gazetą Wyborczą" ani Agorą specjalnie nie zajmuję. Piszę po
                      prostu dla zasady, w imię wolności dyskusji :)
                    • nessie-jp Re: To brak honoru, pluć na GW i udzielać się na 18.06.07, 16:13
                      No i o tym właśnie mówię. Jest na forach taki człowiek, który za każdym razem, w
                      każdym swoim poście określa Gazetę wulgarną nazwą eksrementów. Moim zdaniem
                      trzeba mieć trochę nie po kolei w głowie, żeby codziennie pisywać setki
                      komentarzy na znienawidzonym portalu znienawidzonej gazety i raczyć się
                      publikowanymi w niej, znienawidzonymi treściami. Głupek i masochista.

A krytyka oczywiście jest dozwolona. O ile, oczywiście, jest uzasadniona, a nie
                      na poziomie "Ale w gupi jezdeście" :)
    • hypatia69 Re: Gi, gi, gi;))) Fajne! n/t 18.06.07, 14:49

• nelsonek GW ma swoje forum? To jakas nowinka. 18.06.07, 19:49

• edico Re: Liczysz na honor moherów? 18.06.07, 20:07
      Skoro kpią sobie z dekalogu zasłaniając się wszelkiej maści odpustami, to czego
      może dotyczyć ten honor?
      • piwi77 Re: Liczysz na honor moherów? 18.06.07, 20:13
        Oczywiście, że nie, wątek nie był adresowany do moheru (misji beznadziejnych
        się nie podejmuję). Chodziło o próbę zdefiniowania przynajmniej części
        adwersarzy, jako ludzi bez honoru. Nazywajmy rzeczy (tak sie mówi, nie chciałem
        nikogo obrazić) po imieniu.
    • mary_an Re: To brak honoru, pluć na GW i udzielać się na 19.06.07, 09:50
      Uwazam, ze jakby byli tutaj tylko fani GW to nie byloby dyskusji ani
      kontrowersji, bo ot jednak oznacza poglady w danym kierunku. Bardzo dobrze, ze
      sa ludzie, ktorzy widza problemy z innego punktu widzenia, dzieki temu dyskusja
      jest ciekawsza. Nawet jakby to byly mohery uwazam ze im wiecej ludzi tu
      rozmawia tym dyskusja jest bardziej interesujaca.
      • piwi77 Re: To brak honoru, pluć na GW i udzielać się na 19.06.07, 10:08
        Masz tendencje do dwubiegunowości (Twój swiat też pewnie jest czarnobiały), jak
        nie obrzuca epitetami to znaczy że fan, a przecież można się z tym czy owym w
        GW nie zgadzać, bez niecenzuralnych słów, można?
        • tajemnicazywnosci Re: To brak honoru, pluć na GW i udzielać się na 19.06.07, 15:01
          ale na litosc boska... przeczytaj uwaznie to forum, i zobaczysz ze jest calkiem sporo przypadkow ze
          ktos nie idzie jak slepa owca na rzez za wsyztskim co GW serwuje, a mimo to jest w stanie dyskotuwac
          na poziomie...
          wprawdzie zaraz uslysze ze ten argument jest dziecinny i na poziomie "prosze pani on sie we mnie
          zaczyna - nie bo to wlasnie ona sie zaczela" ale mimo tego powiem - to co napisales to wlasnie ejst ten
          puntk widzenia dwubiegunowosci, tzn. jak ktos sie nie zgadza z GW to od razu pewnie cham i bedzie
          plul jadem i rzucal kur(***)ami. a i po stronie admiratorow michnikowego stylu zycia i bycia tez
          znajdzie
          sie kilku wulgarnych, jak sie urpzeszto rpzeryje to forum i znajde kilka przykladow chociaz nie ejst to
          moje ulubione zajecie.
          swiat wszakze nie jest czarno bialy...
    • Gość: Magnus Re: To brak honoru, pluć na GW i udzielać się na IP: *.dip.t-dialin.net 19.06.07, 18:41
      Dlaczego?GW tez bez przerwy wpieprza sie w sprawy innych.
      Chcesz miec forum, gdzie tylko bede pochwaly dla Michnika i jego towarzyszy?
      Taka cenzura ci sie marzy?:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka